Siste artikler

Lokalfotballen strekker ut en ydmyk hånd

Lokalfotballen løftet fokuset på den lokale fotballen til nye høyder da jeg begynte å «blogge». Målet var å sette fokuset på alle de som er på grasrota og bruker timesvis i lokale idrettslag og fotballklubber.

For en enkel sjel fra bøgda, så må vi være så ærlige at vi syns vi har lykkes på mange områder. Det har aldri vært mer oppmerksomhet rundt den lokale fotballen – etter flere år med «tørke» fra lokalaviser og regionalaviser. Nå har de også løftet seg og skrevet mer om grasrota.

Ett område som har vært en utfordring er det økonomiske. Det å løpe rundt på de fleste banene på Romerike uten en sikker og trygg lønn har tæret på. Og nå har vi kommet til et veiskille.

Enten legger jeg ned bloggen, eller så må man få inn mer penger.

Det er kjipt å «tigge» penger, og det gjør vondt i hjerterota, men det å legge ned bloggen gjør enda litt vondere.

Bloggen har 1,2 millioner klikk de to siste årene og 146 000 unike brukere har besøkt.

Og brukerne er lojale. Stemningen rundt bloggen, dialogen med spillere, leder og klubber er helt fantastisk.

Jeg har garantert gjort mine feil, og alle klubber og personer er ikke fornøyd med alt vi gjør. Det må vi bare stå i og tåle. Noen ganger må man bare gå videre og være enig om å være uenige. Og diskusjoner rundt fotball er noe av det morsomste som finnes.

Så, en konklusjon.

Skal bloggen leve videre trengs det rett og slett bedre økonomi. Jeg rekker ut min ydmyke hånd til dere som er interesserte i den lokale fotballen. Er det en investor(er), bedrifter som ønsker å bidra, eller privatpersoner – så ta i mot min hånd så kan vi diskutere mulige løsninger.

Privatperson:

VIPPS: 45224573

Patreon: Månedlig støtte her med flere valgmuligheter: https://www.patreon.com/lokalfotballen

Bedrift:

Tilbud om samarbeid – forskjellige løsninger vi kan se på.

Støttemedlem: 500,- eller 1000,- per måned. Ta kontakt på 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

Hvis vi ikke får til dette nå i høst så legges bloggen ned 1. januar. Aktiviteten vil være høy i en periode nå fremover og alle pågående avtaler vil i høyeste grad bli respektert og fullført.

Cupdramaet som hadde alt | Norgesrekord i straffer

Gjelleråsen slo ut Aurskog-Høland etter noe som sannsynligvis er norsk rekord i straffer i straffekonk. GIF vant til slutt 18-17 etter 36 straffer.

Vi fikk servert alt på Høland stadion da Aurskog-Høland fikk besøk av Gjelleråsen. Over 200 tilskuere holdt ut i over tre timer med fotball. Denne kampen slo også Norgesrekorden fra 2009 da Løv Ham slo Start 14-13 i NM.

Allerede etter fire minutter kom kveldens første scoring. Thomas Normann fikk stå umarkert etter en dødball, og han banket ballen i mål via en AHFK-spiller.

Thomas Normann jubler etter scoring for Gjelleråsen

To minutter senere svarte hjemmelaget. Vegard Aaserud slo ballen i bakrommet, og Lars-Eirik Svardahl slo inn på første. Der dukket Ola Vestreng opp og bredsidet ballen oppe i krøsset.

Moroa fortsatte. Kristian Bjørndalen, som var livlig i starten, sendte GIF opp i 2-1-ledelse da ingen fra AHFK markerte han. Han skrudde ballen nydelig i motsatt hjørnet, som vi har sett så mange ganger tidligere.

Like før halvtimen ble Jonas Grahn snytt for straffe. Han fanget opp en retur etter en god redning av Fredrik Hauffen. Han ble løpt ned bakfra da han skulle avslutte.

Så dukket Martin Vestreng opp. AHFK holdt presset oppe, og han fikk ballen ute på 22 meter. Midtbanespilleren klniket til med venstra, og ballen suste opp i hjørnet.

Dommeren kom i fokus

Og dramaet var også kveldens dommer, Haakon Bue, en stor del av. En merkelig linje ga lagene vanskelige arbeidsforhold. Spesielt da Lars-Eirik Svardahl ble feid ned da han var alene gjennom like etter 2-2-scoringen. Abdel-Hedi Ali smalt i Svardahl, og Thomas Normann var to meter bak. Noe mer soleklart rødt kort for å frata en målsjanse er lenge siden man har sett.

Til og med flere i Gjelleråsen var enige at de var heldige der.

Da også William Lloyd smalt inn med strake bein i samme Svardahl minutter senere, og fikk kun gult kort så blir det ikke lett å vite hva som er korrekt eller ikke.

På overtid skapte Markus Kaasa en gedigen sjanse helt selv. Han vendte opp på 22 meter, og smalt ballen i utsiden av stanga.

En herlig omgang med masse drama, og vi skulle få så mye mer denne herlige mandagskvelden.

Røde kort til begge lag

Fem minutter ut i omgangen kom neste uforstålige dommeravgjørelse. Fredrik Sether river ned Markus Kaasa, og dommeren drar opp det røde kortet. AHFK har tre mann bak Sether da episoden oppstår. Likevel dras det røde kortet opp. Men dommeren visste ikke hvem det var så etter å ha prøvd å det røde til blant annet Lars Kopperud tar han en prat med linjemannen.

De finner til slutt ut at det var Sether. Han fikk også gult kort for protester, etter at Kopperud fikk det første «røde kortet». Det var det litt kaos på Høland stadion.

GJelleråsen la press på hvittrøyene etter det. De skapte noen småsjanser, og AHFK var småfarlige på kontringer.

25 minutter ut i omgangen fikk Hedi sitt 2. gule kort, og dermed rødt kort.

Aurskog-Høland fikk sin store sjanse etter 78 minutter. Ola Vestreng ble felt av William Lloyd, og AHFK fikk straffe. Svardahl steppet opp, men Fredrik Hauffen tok straffa. Det skulle bli flere straffer denne kvelden.

Fem minutter før full tid smalt Gjelleråsen ballen i stanga igjen. Det bølget frem og tilbake, med GIF som det førende laget.

Både Ola Vestreng og Kristian Bjørndalen hadde hver sin gedigne sjanse til å avgjøre, men keeperne var strålende.

Så var det klart for straffesparkkonkurranse. Hele dramaet kan dere se i videon.

Gjelleråsen vant 18-17 (16-15 på straffer) etter 36 straffer. For en fantastisk kveld for lokalfotballen. Den beste reklamen for grasrota og for fotballen nær deg.

Slik skal 2. lagene forholde seg til seriestarten

Til helgen skal de første 2. lagene starte seriespillet. Slik er reglene de, og de andre klubbene, skal forholde seg til. Diskusjonen har gått i langt tid. Skal vi ha 2. lagene i seriespillet eller skal de flyttes over i en egen serie. For toppklubbene, Eliteserien og OBOS, burde det være enkelt å flytte 2. lagene til egen serie. Da kan man spille to kamper etter hverandre – som for eksempel Strømmen – Ull/Kisa spiller først og deretter 2. lagene til de. Men dette må opp på forbundstinget og mange nok klubber som ønsker dette må faktisk bidra på tinget og stemme på forslaget. Så frem til det skjer så er det noen regler som må følges. 4. divisjon først ut Årets 4. divisjon er den første divisjonen som setter igang seriespillet her på Romerike. Før Eliteserien og OBOS. Snart starter sesongen i februar tipper jeg. I 4. divisjon er det fem 2. lag. To som har førstelaget i OBOS og tre som har førstelaget i 3. divisjon. Nå i seriestarten er reglene enkle. Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 kan kun ha med tre mann over 22 år samtidig på banen. Det er en regel som gjelder hele sesongen. De som spiller for Ull/Kisa 2 nå i de første kampene er ikke aktuelle for å starte kampene i OBOS, men de kan sitte på benken.
Kun innbyttere fra 3. divisjon til 4. divisjon
For Skedsmo 2, Eidsvold 2 og Lørenskog 2 gjelder samme regel om at de som spiller kamper før første seriekamp for førstelaget kan ikke spille første seriekamp i 3. divisjon. Ellers gjelder det at kun innbyttere på førstelaget kan spille 2. lagskamp etter førstelaget har spilt. For 4. divisjon og nedover kan et 2. lag ha med fem spillere fra førstelaget. Det spiller ingen rolle om de har startet eller byttet inn. Innbyttere som ikke brukes må strykes på dommerkortet – hvis ikke så teller de som én spiller av de fem. Les mer om reglene § 2-11 og punkt 1 og 2. Seriestarten er forsåvidt grei skuring for klubbene. Der er det klare regler. Utfordringen kommer til å komme i høst. Da skal 2. lagene som er i trøbbel redde laget fra nedrykk, og som i fjor kommer de til å snu helt om på lagene sine. Det får vi ta når det dukker. En oppfordring til 2. lagene denne sesongen er at de gjør sitt beste for å stille mest mulig like lag. 

Treningskamper i lokalfotballen 2017

Det spilles mange treningskamper i vårt område denne vinteren.  Her er oversikten på alle kampene. Denne oversikten oppdateres når treningskamper blir meldt inn til meg. Resultatene i kampene blir også oppført. Oppdatert 17. februar Fredag 13.01 kl. 2100 Oppsal – Lørenskog (Valhall) 4-3 til Oppsal. Lørdag 14.01 kl. 1000 Skjetten – Grorud 2 (LSK-Hallen) 1-3 kl. 1330 Gjelleråsen – LSK 2 1-0 kl. 1200 Manglerud/Star – Blaker 2-2 Lørdag 21.01 kl. 1200 Lørenskog  Lillestrøm 2 3-2 kl. 13:00 Hauerseter – Ull/Kisa 2 4-2 Torsdag 26.01 kl. 2000 AFSK – Blaker 2-4 kl. 2000 Konnerud – Leirsund 3-3 (Anders Henriksen, Espen Henriksen og Martin Ferdinand) Fredag 27.01 kl. 1930 Eidsvold Turn – Asker 7-3 Les også: Klare overganger i lokalfotballen Lørdag 28.01 kl. 1200 Rælingen – Fjellhamar 2-1 kl. 1200 Eidsvold IF – Bjerke 4-2 kl. 1330 Gjelleråsen – Gran 3-2 kl. 1400 Skjetten – Gjerdrum 5-0 kl. 1300 Korsvoll – AHFK 3-0 kl. 1600 Skedsmo – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 2-2 Les også: Saker fra alle kampene ovenfor Søndag 29.01 kl. 1500 Raumnes & Årnes – Sander 2-1 (Nicklas Sramek og Øystein Pedersen) kl. 1600 Skårer – Leirsund 5-6 kl. 1900 Fet – Lørenskog 2 (Flyttet til Sandbekken) 3-5 Les også: Klare overganger i lokalfotballen Onsdag 01.02 kl. 1900 Driv – Blaker 4-5 Lørdag 04.02 kl. 1200 Eidsvold IF – Kolbotn 2-0 kl. 1230 Vålerengen 2 – Lørenskog 4-1 kl. 1330 Gjelleråsen – Lommedalen 5-0 Søndag 05.02 kl. 1200 LSK Jr – Skjetten 3-2 Mandag 06.02 kl. 1900 Leirsund – Kurland 2-2 (Martin Paulsen 2 for Leirsund) kl. 1900 AFSK – Ull/Kisa 0-17 Tirsdag 07.02 kl. 2000 Fjellhamar – Fet 5-1 Onsdag 08.02 kl. 1930 Lommedalen – Raumnes & Årnes 4-1 Lørdag 11.02 kl. 1200 Lørenskog – Aurskog-Høland 5-2 kl. 1200 Rælingen – Leirsund 4-0 kl. 1200 Eidsvold Turn – Kråkerøy 2-2 kl. 1200 Eidsvold IF – Raufoss Jr 5-0 kl. 1200 Eidsvold IF 2 – Raufoss Jr 2 kl. 1400 Sander – Blaker 2-3 kl. 1400 Skårer – Kongsvinger 2 4-1 kl. 1400 Flisbyen – Høybråten & Stovner kl. 1430 Eidsvold Turn 2 – Gjelleråsen 2-5 kl. 1600 FUVO – Oppsal 6-3 Søndag 12.02 kl. 1800 Raumnes & Årnes – Hauerseter 1-1 Tirsdag 14.02 kl. 2000 Fjellhamar – Årvoll 4-1 Onsdag 15.02 kl. 2030 FUVO – Gjerdrum 2-1 Lørdag 18.02 kl. 1200 Rælingen – Fet 2-1 (Kamprapport / Bilder) kl. 1200 Eidsvold IF – Hauerseter 1-1 (Iversen for EIF) kl. 1200 Lørenskog – Årvoll 2-0 kl. 1300 AFSK – Sørumsand 3-3 kl. 1400 Flisbyen – Blaker 1-5 kl. 1600 Skjetten – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 0-3 kl. 1500 Vestfossen – Skedsmo 2-2 Søndag 19.02 kl. 1000 Grorud – Eidsvold Turn (LSK-hallen) 2-1 kl. 1600 FUVO – AHFK Avlyst Onsdag 22.02 kl 1900 Drøbak-Frogn – FUVO 1-2 Torsdag 23.02 kl. 2000 Skjetten – Grei 1-1 Søndag 26.02 kl. 1200 Høybråten og Stovner – Skårer (Kurlandsparken) kl. 1700 FUVO – Ull/Kisa 2 1-0 kl. 1700 Fjellhamar – Fortuna Oslo 3-1 (Aaserud, Flood og V. Smith) kl. 1800 Fet – Raufoss Jr 3-2 (Jönsson, Søgård og Abusdal) Lørdag 04.03 kl. 1200 Eidsvold IF – Gjerdrum 4-1 (Johansen, Iversen, Kristiansen og Fjeld for EIF) kl. 1100 Skade – Blaker 3-5 (Martila 3, Mathisen og Svardahl for Blaker) kl. 1200 Skjetten – Ready 2-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – FUVO 2-0 kl. 1400 Skjetten 2 – Fet  2-1 (Abusdal for Fet) kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – FUVO 2 Avlyst Søndag 05.03 kl. 1200 Lillestrøm 2 – Skedsmo 4-0 Tirsdag 07.03 kl. 2000 Fjellhamar – Ellingsrud 0-1 Fredag 10.03 kl 1930 FUVO – Flisa 1-1 (Paulsen for FUVO) Lørdag 11.03 kl. 1200 Gjerdrum – Gjelleråsen 0-5 kl. 1200 Eidsvold IF – Ull/Kisa 2 1-2 kl. 1200 Ullern – Lørenskog 1-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – Skjetten 0-1 kl. 1300 Kråkerøy – Skedsmo 3-2 kl. 1400 Flisbyen – Trøgstad/Båstad kl. 1400 FUVO – Rælingen Avlyst kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – Kløfta 1-3 Torsdag 16.03 Kl. 20:00 AFSK – Aurskog-Høland FK Fredag 17.03 kl. 1800 Strømsgodset 2 – Lørenskog Lørdag 18.03 kl. 1200 Skjetten – Oppsal kl. 1200 Rælingen – Skårer kl. 1200 Eidsvold IF – Fjellhamar kl. 1300 Manglerud/Star – Aurskog-Høland FK kl. 1400 FUVO – Vestfossen kl. 1400 Korsvoll – Raumnes & Årnes kl. 1400 Flisbyen – Korsvoll 2 Onsdag 22.03 kl. 2000 Eidsvold Turn – Ull/Kisa Fredag 24.03 kl. 1800 Skedsmo – Finnsnes Lørdag 25.03 kl. 1200 Rælingen – OSI kl. 1200 Lørenskog – Frigg kl. 1330 Gjelleråsen – Sander
Mandag 27.03
Romsås – Skårer Lørdag 01.04 kl. 1400 FUVO – Gjøvik Lyn kl. 1500 Moss – Lørenskog Lørdag 08.04 kl. 1300 Skeid – Skedsmo kl. 1300 Kjelsås – Lørenskog kl. 1400 FUVO – Ready

Klare overganger i lokalfotballen på Romerike

Her får du oversikt på alle overganger fra 3. divisjon til og med 5. divisjon i lokalfotballen. Denne oversikt vil bli oppdatert hver gang det blir bekreftet en overgang. Oppdatert 10. februar.

3. divisjon

FUVO Inn: Julian Paulsen (Ull/Kisa), Sindre Bentsen (Mandalskameratene), Mads Rismoen (Kongsvinger), Oskar Wang (Kongsvinger), Fredrik Nilsen (Strømmen), Magnus Bjørnerud (Sander) Ut: Petter Severeide (Grei), Andre Thomasen (Grei), Petter Sannerud (Raumnes & Årnes) Skjetten Inn: Daniel Os (Lillehammer), Ali Otaibi (Rilindja), Trym Halvorsen (Strømmen) Ut: Lørenskog Inn: Amir Dausch (Skeid), Vetle Rygh (Florø), Christoffer Skårn (Førde), Michael Singh (Egen junior) Ut: Sami Loulanti (Strømmen), Kamil Olsztynski (Grorud), Glenn Hartviken (Grorud), Andreas Nordby (Hønefoss), Walid Idrissi (Kjelsås) Skedsmo: Inn: Emil Fiskvik (Tynset), Jesper Kornbakk (Lillestrøm), Sondre Karterud (Grorud), Emil Olsen (Grorud). Ut: Eirik Holt (Leirsund), Fredrik Åretun (LSK 3), Glenn Sandvik (?), Eivind Bjerkreim (LSK 3), Eidsvold Turn Inn: Jonatan Teigland (Oldenborg), Najib Javed (Hasle Løren) Ut:

4. divisjon

Aurskog-Høland Inn: Simen Aaserud (Rømskog), Sondre Bergdølmo (Rømskog) Ut: Ahmed Jouini (Blaker), Vegard Aaserud (Fjellhamar) Hauerseter Inn: Bewar Piri (Ull/Kisa 2), Kyrre Johansen (Ull/Kisa 2), Håkon Andresen (Eidsvold IF), Remi Rød (comeback), Peshang Khonori (Raumnes & Årnes), Remi Rød (Comeback). Ut:Willy Zamble (?), Jan Miguel Borsheim (Eidsvold IF) Blaker Inn: Ahmed Jouini (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Rømskog) Ut: Gjelleråsen Inn: Vebjørn Sangnæs (Gjerdrum), Brian Dibula (Langhus), Jaran Vefring (Høyang), William Berg (Fjellhamar), Markus Kaasa (Strømmen) Gjerdrum Inn: Kenneth Løwe, Emil Langeland (Egen juniorstall), Adrian Panic (Ull/Kisa) Ut: Vebjørn Sangnæs (Gjelleråsen) Eidsvold IF Inn: Stein Vidar Fjeldvang (Dal), Jan Miguel Borsheim (Hauerseter) Ut: Jan Åge Sandviken (Lagt opp) Raumnes & Årnes Inn: Petter Sannerud (FUVO) Ut: Peshang Khonori (Hauerseter) Kløfta Inn: Vemund Sæther (Lokomotiv Oslo), Eivind Svalestad (Flisbyen), Christian Westad (comeback), Stian Nygård (Ull/Kisa 3), Steffen Nystrøm (Fredrikstad). Ut: Fet Inn: Toni Fetahu (Sørumsand), Ivan Rojo (Langhus), Sebastian Abusdal (Løvenstad), Cherno Nyang (AFSK)

5. divisjon

Flisbyen Inn: Even Iversen (Hasle Løren) Ut: Eivind Svalestad (Kløfta) Rælingen Inn:George Manea (Leirsund) Ut:Øyvind Tolgensbakk (skole) Rømskog Inn: Eirik Bergsjø (comeback), Magnus Kragtorp (Søndre Høland) Ut: Simen Aaserud (AHFK), Sondre Bergdølmo (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Blaker) Nittedal Inn: Ut: Fjellhamar Inn: Vegard Aaserud (AHFK) Ut: William Berg (Gjelleråsen) Aurskog/Finstadbru Inn: Szymon Krolikowski (Comeback), Patrick Andreassen (Sørumsand), Anders Presterud (Fet) Ut: Cherno Nyang (Fet), Ayoub Blomberg (?), Mohammed Ali (?), Andreas Ulseth (?), Ola Fossum (?) Sørumsand Inn: Tobias Stokkebryn Jensen (Raumnes & Årnes), Bojan Jakovic (Trosvik), Eirik Holen (Flisbyen 3), Jørgen Tjærnås (Comeback), Rezgar Aliassi (Comeback) Ut: Toni Fetahu (Fet), Patrick Andreassen (AFSK) Leirsund Inn: Eirik Holt (Skedsmo), Anders Fagerhus (Åkrene) Ut: Mangler det noen overganger? Kontakt meg via epost espen@lokalfotballen.blog eller ring/tekst til 45224573. Du finner meg også Facebook og Twitter.

– Fotballen har gitt meg mange gode venner | Christopher Kjensteberg

0

Tredjemann ut i serien om lokale talenter på Romerike er Lørenskogs Christopher Kjensteberg. Stortalentet kjører på med trening, men det sosiale er også viktig.

Les også: Støtt Lokalfotballen for videre drift

-Fotball for meg er alt. Det er livet. Det er tingen jeg liker aller best å gjøre. Det som jeg gleder meg mest til å gjøre når jeg gjør andre ting. Jeg syntes også å se på fotball er gøy. Lære av de beste, se hva de gjør i de forskjellige situasjonene. Fotballen har også gitt meg mange gode venner, sier en ivrig Christopher Kjensteberg til Lokalfotballen.

– Bare hatt det morsomt

14-åringen har alltid gått rundt med ballen, og han har sliti ut mange par fotballsko og fotballer. Han forteller om på tross av all satsing så er det sosiale og lek med ball viktig.

-Grunnen til at jeg har kommet så langt er mye lek med ball. Bare hatt det morsomt. Uansett hvor det har vært – hjemme i stua, i hagen, på trampolina eller banen. Uansett hvem jeg har spilt med og mot, venner, søstra mi (Mia, som også er en meget god fotballspiller – Lokalfotballens mening), fetteren min, mamma eller pappa. Jeg har bare hatt det gøy. Og fordi jeg elsker å spille fotball, forklarer den løpsterke og tekniske tiern på Lørenskog.

Christopher (nærmest til høyre) og noen lagkamerater i Lørenskog (Foto: Norway Cup)

Dominerte på Norway cup

Lokalfotballen la merke til Kjensteberg da han var 13 år og dominerte på Ekebergsletta under Norway cup. Laget gikk hele veien og vant Norway cup etter 3-1 over Eik Tønsberg i finalen. Christopher ble kåret til banens beste spiller.

I år har ikke cupseirene kommet like enkelt for Kjensteberg og Lørenskog, men de ble kretsmestere i G14-serien etter en tøff duell med Lillestrøm. Alle guttelagene i 2005-kullet vant serien i år uansett nivå.

Gode trenere, både foreldre og eksterne

De ivrigste (ca 30 spillere) har vært på akademiet til Lørenskog i fire år før de gikk over i ungdomsfotballen. Her har de fått trent to ekstra økter pr uke under kyndig veiledning av eksterne og profesjonelle trenere. De har fulgt en konkret plan i alle år (LIF sin skoleringsplan), og de følger den ennå.

-Det er mange årsaker til at 2005 årgangen er god i LIF.  Den første årsaken er at lagene på trinnet har blitt drevet godt i barnefotballen med de foreldrene som har hatt ansvar for disse, pluss akademiet og skoleringsplanen. Så kombinasjonen av en god plan, gode trenere ,foreldre og eksterne, mange nok ivrige spillere og med gode støttende foresatte rundt som bidrar er nok den beste forklaringen på hvorfor akkurat denne årgangen er som den er, sier Knut Erik Johansen i Lørenskog til Lokalfotballen.

-Klubben har betydd veldig mye for min utvikling. Jeg har vært ekstremt heldig med trenere opp gjennom årene jeg har spilt. Men tenker spesielt på han jeg har i dag. Han har hjulpet meg ekstremt mye for at jeg skal utvikle meg som fotballspiller. Gitt meg tilbakemeldinger på hva som er bra og hva som kan bli bedere. Spilt mange gode kamper, morsomme kamper med mye læring, sier Christopher.

Lørenskog jubler etter nok en cupseier (Foto: Norway Cup)

«Landslagsplass»

I sommer ble han tatt ut til Norges fotballforbunds talentleir i Porsgrunn. Det er en slags landslagleir for de største talentene i landet.

Og treneren han snakker om er nevnte, og meget dyktige, Knut Erik Johansen, og rosen kommer kjapt tilbake til Kjensteberg.

– «Kjenste» elsker å spille fotball, trene og konkurrere. Jeg tror det er den viktigste årsaken. Han viser det gjennom at han alltid gjør sitt beste uavhengig av om han spiller med eller mot spillere som er bedre enn seg, like gode eller dårligere. Det er har ikke noe å si – han gjør fortsatt sitt aller beste for seg selv og det laget han spiller på. Den mentaliteten og gleden ved å spille er nok den viktigste biten. For det er her selve motivasjonen ligger til å trene mye med kvalitet og samtidig like det. Dernest er han heldig med gener og oppvekstmiljø fra spesielt sine foreldre, og han har spilt og trent mye under gode trenere og med spillere som har utfordret han på sitt eget alderstrinn. Tror det er hovedessensen i at han er så god som han er, sier Johansen og hiver etter pusten.

Noen du vil takke litt ekstra?

-Mamma og pappa. De stiller alltid opp, lager mat, matpakke, kjører til trening og kamp, vasker klærne mine. Er alltid med på kamper å ser meg spille. De to fortjener ros for alt de gjør for meg, svarer Kjensteberg.

Christopher Kjensteberg i Lørenskog-drakt.

Som de andre talentene vi har snakket med i det siste så er de også veldig dyktige med «pressen», eller blogg da.

Vi spurte hva styrkene og hva han bli bedre på, og svarene vi fikk tyder på at dette er en meget oppegående gutt vi snakker med.

-Jeg er god teknisk, løpsterk, aggresiv, har god pasningfot og godt overblikk. En veldig god egenskap som jeg har er at jeg er på mitt aller aller beste mot de beste lagene.

-Man kan alltid bli litt bedre på alt men det jeg ønsker å utvikle skudd, tenke litt raske som kan gi medspillere og meg bedre tid.

Hva er fotballdrømmen?

-Drømmen min er å spille i Premier League og vinne Champions League med Manchester City.

Du kan lese om Sebastian Stokke og Mille Ivi Christensen, og så kommer en sak på Emma Reshane i helgen.

Send inn innspill/tips på hva du ønsker å lese om på Lokalfotballen.

Les også: Støtt Lokalfotballen for videre drift

– Klubben betyr veldig mye for meg | Mille Ivi Christensen

0

Nummer to ut i serien om store lokale talenter er Fjellhamars Mille Ivi Christensen. Midtbanespilleren imponerer både lokalt og på landslaget.

For 15 år siden ble Mille Ivi Christensen født på Ullevål sykehus. Jenta som har bodd i Rælingen, Lørneskog og på Hokksund har heldigvis blitt boende på Romerike, og nå kan vi alle se det store fotballtalentet som har utviklet seg med kvantesprang de siste årene.

– Ivi elsker fotball. Hun går rundt med en ball hele dagen. Hun stiller også kjempehøye krav til seg selv. Et eksempel er fra inne-KM-finalen der hun var banens beste spiller, men hun var veldig misfornøyd fordi hun misset på to mottak, sier trener Arne Jappée i Fjellhamar om Ivi, som hun kalles.

Mille Ivi Christensen i drivet – noe som ofte er sett i årets sesong (Foto: Espen Bråthen)

Hva betyr fotball for deg, Ivi?

– Fotball betyr alt for meg. Det er det første jeg tenker på om morgenen når jeg våkner og det siste jeg tenker på før jeg sovner om kvelden, sier Mille Ivi Christensen til Lokalfotballen.

Mille spilte for Lørenskog i 2018, og i 2019 ble det et samarbeid mellom Fjellhamar og Lørenskog for 2004-kullet. Det har gjort sitt til at laget er blant Norges beste i det alderskullet. De har vunnet egentlig det som kan vinnes i år med blant annet seire i Dana Cup, Adidas cup og Norway cup. De vant i tillegg regionalserien like foran et meget sterkt Stabæk-lag.

– Klubben betyr veldig mye for meg. Jeg får god og tett oppfølging og en god treningshverdag. Det betyr også mye at det sosiale er veldig bra. Det er mange som har hjulpet meg dit jeg er i dag – trenerne mine, spesielt Arne Jappée som jeg har hatt som hovedtrener det siste året og storebroren min Ludvig som spilte mye med meg da jeg var liten, sier Mille om utviklingen sin.

Fjellhamar tok her en prat i pausa i inn-KM-finalen. De slo Skedmo enkelt i finalen, og ble dermed kretsmestere (Foto: Espen Bråthen)

Trener Jappée er imponert over hva Fjellhamar og Lørenskog har fått til før han tok over foran årets sesong.

-Fjellhamar-jentene har vært heldig med folkene rundt seg fra de var små. De ble tidlig gode, og har derfor hatt nesten hele laget på kretslag, og akademi treninger før skolen om morgenen. Ivrige foreldre som stiller opp, så veldig bra oppmøte på treninger. I år når jeg har hatt dem, har vi vært veldig heldige og gode med de nye vi har fått inn. Dette har komplettert laget veldig bra. Vi har i år hatt så bra stall at treningene har hatt et veldig bra nivå. Bra miljø, positive treningsvillige jenter. Og de liker at jeg stiller høye krav til dem. De får ikke lov å slå en pasning uten mening, forklarer Jappée.

Hva er dine styrker?

-Mine største styrker er nok dueller, teknikk og det å lese spillet. Jeg har alltid vært disiplinert i forhold til trening og prøver hele tiden å forbedre både teknikk, hurtighet og styrke. Å trene er noe jeg vil og ikke noe jeg føler jeg må.

Hva kan du bli bedre på?

-Jeg kan bli bedre på det aller meste, men spesielt det å orientere meg.

For Fjellhamar år har Mille scora 20 mål på 20 kamper for J15, og hun debuterte på Fjellhamars J17-lag i regionalserien denne sesongen.

Den viktigste og beste debuten kom for Norges J15-lag 6. september mot Sverige da de vant 1-0. Noen dager senere scoret hun Norges’ mål i 1-1-kampen mot Sverige i dobbelkampen. Sammen med lagkameratene Thiril Erichsen og Oda Johansen imponerte de i begge kampene. Også romerikingene Helena Dønnum Veum og Thea Kyvåg spilte i kampene. Imponerende at Romerike har hatt med fem jenter på J15-landslaget i høst.

Hva er fotballdrømmen?

– Fotballdrømmen er å spille profesjonelt i utlandet, kanskje i Frankrike, Spania eller England, og være fast i startelleveren på A-landslaget, avslutter en ambisiøs Christensen.

Dette var spiller nummer to i Lokalfotballens fokus på unge store talenter på Romerike. Først ut var Sebastian Stokke i Ull/Kisa, nå Mille, og så kommer det saker på Emma Reshane i Nittedal og Christopher Kjensteberg i Lørenskog.

Tre lag fra Romerike i kvinnenes 2. divisjon

0

I 2020 får Romerike med tre lag i 2. divisjon for kvinner etter at Norges Fotballforbund ønsket en ekstra avdeling. Alt er ikke bekreftet ennå, men bare smådetaljer gjenstår.

Lillestrøm Kvinner 2 tok en solid 2. plass i år, og Gjelleråsen rykket opp fra 3. divisjon. Ull/Kisa måtte ta den tunge veien ned til 3. divisjon i år, men nå har de fått beskjed fra NFF at de blir – hvis de selv ønsker.

Både NFF Akershus og Lillestrøm Kvinner har en god stund ønsket lokale lag opp i 2. divisjon så det skal bli en mer naturlig overgang til Norges beste kvinnelag. Det får de nå i både Ull/Kisa og Gjelleråsen.

LSK Kvinner ønsker flere spillere

En liten utfordring er at Casandra Luthcke, Thea Kyvåg og Kristin Karløf nå er ønsket i LSK Kvinner, og det sies at overgangene er klare. Det vil svekke Gjelleråsen vesentlig det å miste tre landslagsspillere.

For Ull/Kisa er mye på plass. Blant annet har Jan Åge Sandviken gått inn i en 100 %-stilling med mest fokus på jente- og kvinnefotball, i tillegg til at han trener damelaget.

-Vi er veldig glade for muligheten og klare for 2. divisjon neste år. Vi mister nok 2-3 spillere etter nedrykket, men nå klarer vi kanskje å stoppe et par andre spillere som var på vei bort. Vi tar nok opp noen fra rekruttlaget og ser på muligheten om å hente inn et par eksterne spillere, sier Børre Lien Hansen i Ull/Kisa til Lokalfotballen.

I utsendelsen fra Norges Fotballforbund står det følgende:

Før sesongen 2020 er det ønskelig å endre på avdelingsoppsettet. Konkret betyr dette at det blir etablert en avdeling 03 på Østlandet (kretsene Indre Østland, Akershus, Østfold, Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder). Avdeling 01, 02, og 03 foreslås å bestå av 10 lag i hver avdeling – noe som betyr en utvidelse med til sammen 6 lag (fra 24 til 30 lag).

Tom Nordlie terminerte kontrakten med Skeid for å ta over LSK

0

I dag ble Tom Nordlie presentert som trener for Lillestrøm foran de to viktige kvalikkampene mot Start, etter at han terminerte kontrakten med Skeid.

Ikke overraskende ble Tom Nordlie presentert som Lillestrøm SKs «redningsmann» til de to kvalikkampene mot Start. Overraskende nok informerte Nordlie at han fem minutter før pressekonferansen på Åråsen hadde terminert kontrakten med Skeid.

– Jeg håper på bli med videre i LSK, men vi har ingen intensjon eller opsjon. Jeg er ferdig i Skeid etter at jeg terminerte kontrakten nå. Jeg hadde en klausul om overgangssum hvis eliteserieklubber kontaktet oss, men den gjelder altså ikke nå. Jeg sa ifra meg lønn i Skeid. Utfordringen er tatt med hjertet, sa Tom Nordlie på pressekonferansen, og han fortsatte: – Ble kjapt enig med Skeid. De var glad så lenge de kunne beholde meg. Var i nærheten av maksnivå med Skeid. Fantastisk klubb. Altoppslukende klubb fordi den er liten.

Tom Nordlie har ofte sett på lokale kamper på Romerike de siste årene (Foto: Espen Bråthen)

Simon Mesfin i LSK roser Skeid

-Vi har hatt en positiv dialog med Skeid. LSK ikke involvert direkte fordi Tom sa terminerte kontrakten. Sammen med Tom har vi kun hatt fokus på disse to kampene, fyller Simon Mesfin på.

LSK og styreleder Morten Kokkim fikk spørsmål fra Øyvind Herrebrøden om det økonomiske i avtalen, men styrelederen var ikke så villig å svare utbroderende på det spørsmålet.

– Ingen bedre økonomi da Lennartsson måtte gå. Vi går med underskudd i 2019 som blir presentert på årsmøtet i februar.

Nå ventes det to spennende kamper for Nordlie og LSK

-Det mye vi kan gjøre selv om det er kort tid. Involveringspedagogikk er det viktige. Kunsten i fotball og pedagogi er å  gjøre ting enkelt. Men, det kreves kunnskap for å gjøre det enkelt. Ikke gape over mye. Jeg skal være tydelig og konkret, sier Nordlie. Han får med seg samme støtteapparat i de neste ukene, sier Nordlie.

Tom Nordlie trente Skeid i fore sesonger. Nå tar han en stor sjanse etter å ta terminert kontrakten og satser alt på LSK-kortet. Her fra en treningskamp mot Skedsmo for tre år siden (Foto: Espen Bråthen).

LSKs nye trener har også hatt noen gode år i Start, og føler han kjenner motstanderen veldig godt.

-Start har mye press på grunn av forventninger de også. Hadde vi møtte for eksempel KFUM hadde situasjonen vært annerledes. De hadde hatt alt å vinne. Kjenner begge klubbene godt. Jeg kan mye om Start. Jeg følger godt med på Start, og føler jeg har god kontroll på Start. De har fått samlet seg litt det siste året, og fått inn flere sørlendinger. Byen krever noe der også. Vi skal skape trøbbel for Start. Full krig i 2 x 90 minutter. Eneste fokuset er å holde LSK i eliteserien, sier Nordlie til en samlet pressegjeng på Åråsen.

Nordlie avslutter med følgende ønske.

-VI gleder oss. Så får vi se om det kommer mye folk på tribunene. Det fortjener klubbene.

Lillestrøm reiser til Kristansand for den første kvalikkampen lørdag 7. desember. Returoppgjøret går på Åråsen onsdag 11. desmber.

Treneroversikt for lagene på Romerike i de seks øverste divisjonene

Det har skjedd mye på trenerfronten denne høsten, og Lokalfotballen gir deg den fulle oversikten på trenere slik ståa i klubbene er nå.

Vi begynner øverst, eller nederst da. Med LSK. I den klubben det er mest styr i om dagen. Jørgen Lennartsson har fått sparken, og inn varsles det at Tom Nordlie kommer. Det kommer ikke som et sjokk, men litt overraskende i og med historikken Nordlie har fra tiden i Avaldsnes. LSK-supportere har vært svært kritiske når andre klubber har etiske utfordringer, så blir spennende å se hvordan de reagerer nå.

I OBOS-ligaen er det fornyet tillit til Ull/Kisas Trond Fredriksen og Strømmens Ole Martin Nesselquist. Ingen gode sesonger for noen av lagene, men de får et år til å prøve seg for å forberede klubbene sine.

Endelig er Eidsvold Turn i 2. divisjon

I 2. divisjon, og det er så deilig å skrive det, så fortsetter Joakim Dragsten i Eidsvold Turn. Meget fortjent selvfølgelig.

Joakim Dragsten fortsetter i Eidsvold Turn i 2020 (Foto: Espen Bråthen).

I 3. divisjon er det også få endringer. Ørjan Heiberg fortsetter i Gjelleråsen. Daniel Westvang kjører på videre i Lørenskog. For nyopprykkede FUVO er Tommy Grønlund på plass, etter at Martin Wiker ga seg etter at opprykket var klart.

I Lillestrøm forsvinner Kai Holt, så hvem som tar over er litt usikkert. I Ull/Kisa 2 fortsetter Fredrik Eliassen, sier ryktene.

For lagene i 4. divisjon har det vært mange endringer

Kai Holt er tilbake i moderklubben Skjetten. Per Einar Gjelsvik går fra Sørumsand til Skedsmo. Karl André Hovde fortsetter i Kløfta. I Aurskog-Høland bytter Roar Ness og Kjetil Rydje roller – altså at Ness blir hovedtrener i 2020.

For EIF er ikke alt klart ennå. Roy Arne Berg har fått seg fulltidsstilling i Oppsal, så han fortsetter ikke.

I Blaker gyver Fredrik Larsen på en ny sesong. Nå klagende på at han ikke får napp på nye spillere.

I Raumnes & Årnes er eks-eliteseriespiller Jonny Hansen klar som trener, etter at Per Arne Nyjordet ga seg. I Sørumsand bytter Kenneth Wold motsatt av Gjelsvik. Wold trente G16 og G19 i Skedsmo, men tar nå over Sørumsands a-lag.

Ny opprykkede Gjerdrum fortsetter med Steffen Rasmussen, som virkelig har fått sving på gultrøyene.

2. lagene er det det nok Rune Dybvik (Lørenskog 2), Jonas Rygg (Strømmen 2), Pål Håkenstad (Eidsvold Turn 2) og Aron Aberra (Gjelleråsen 2).

Denne herlige gjengen fortsetter i Gjelleråsen. Raymond JOhansen (f.v), Aron Aberra og Ørjan Heiberg (Foto: Espen Bråthen).

Noen endringer i 5. divisjon

Ned fra 4. divisjon gikk Fet og Rælingen. Ryktene sier at Simen Rustadbakken fortsetter til tross for nedrykket i Fet. I Rælingen er ikke alt på plass ennå, sies det.

Truls Jørstad fortsetter i Hauerseter, til tross for en svak sesong. I Løvenstad fortsetter Mats Arstad. Det er mer usikkert i Leirsund, men vi tipper Runar Sandvik kjører på. I Skårer er Reza Motlagh med videre. Bjerke fortsetter med Torstein Dyngeland, og i Flisbyen fortsetter Tommy Stovner. Nyopprykkede Søndre Høland durer på videre med suksesstreneren Ole Jørgen Kolstad.

Nå er det «bare» fire måneder til seriestart…..

– Fotball betyr alt for meg |Ny liten serie med fokus på talenter

2

I en liten serie fremover skal Lokalfotballen fokusere på noen store talenter på Romerike – både gutter og jenter. Først ut er Ull/Kisas Sebastian Stokke. Dal-gutten elsker fotball.

– Fotball betyr alt for meg. Tenker fotball hele tiden. Det er det viktigste for meg. Det er det jeg vil bli når jeg blir stor, sier den entusiastiske 15-åringen.

Fra Sebastian satte sine ben, i fotballsko, på Dals fotballbane har gutten elsket fotball. På Dal så man tidlig at dette er gutt som kommer til komme langt. 2004-kullet i Dal ble dessverre borte på grunn av for få spillere, og da gikk veien opp til 2002-kullet. Der spilte storebror, far var trener og mor var lagleder.

– Sebastian har talent, treningsvilje, stort eierskap til egen utvikling. Spisskompetansen han har i forhold til et godt venstrebein har sikkert medvirket til at han har blitt lagt merke til på sone, krets og landslag, som har ført til at han har fått trent og spilt med og mot andre på høyt nivå. God oppfølging hjemmefra har også en viktig rolle, sier John Gunnar Johnsrud, som er leder i fotballgruppa i DAL og har fulgt Sebastian hele veien.

Sebastian Stokke (t.v) og Elias Solberg er lagkamerater i Ull/Kisa (Foto: Ull/Kisa)

Roser moderklubben og Ull/Kisa, og mamma og pappa da

Klubben har til og med gitt Sebastian nøkkelen til kunstgresset på Dal, så han kan skru på flomlyset hvis det trengs.

-Dal som klubb har ellers bidratt med å melde på til de kretstiltak som er tilgjengelige,  talentskoler, sonenominering og andre tiltak. Og gitt tilbakemeldinger fra sonetrenere videre til lagets trenere og spilleren slik at de viste hva som burde jobbes med for utviklingen, fortsetter Johnsrud.

For Sebastian er det kun en drøm som gjelder.

– Fotballdrømmen er å bli proff. Spille i Premier League, sier Sebastian, og drømmer seg bort litt.

Hvordan skal du komme dit?

-Jobbe beinhardt. Trene hver dag og flere ganger om dagen. Jobber med det jeg trenger å trene på og forbedret det jeg er god på, er de klare planene til Stokke.

Debut med flagget på brystet

I 2018 meldte ambisiøse Stokke overgang fra Dal til storebror Ull/Kisa. Der ble det først spill for G14 før det ble mer og mer G16 utover. Denne sesongen har han spilt på flere arenaer. I all hovedsak på Ull/Kisa G16s interkrets-lag.

Den 27. mai kom et av de store høydepunktene da han debuterte for Ull/Kisa rekruttlag i 3. divisjon mot Gjelleråsen. Han kom inn ved pause da han bytta med OBOS-spiller Nikolas Walstad.

– Klubben min har hjulpet meg veldig mye med utviklingen min. De hjelper meg hver dag med å bli bedre. De gir meg alltid nye utfordringer når det trengs. Det er så mange som skal takkes. Mamma og pappa. Trenerne mine i Dal og Ull/Kisa, og meg selv også da, sier en smilende Sebastian om de gule fra Øvre Romerike og moderklubben, pluss opphavet.

Stokke har også spilt seks landskamper for Norges G15-landslag. Debuten kom mot Portugal 29. april. Sammen med lagkamerat i Kisa Elias Solberg har gutta virkelig fått vist fram Romerike på best mulig måte. Solberg debutert i samme landskamp, og han har også debutert i 3. divisjon for Ull/Kisa 2.

Hva er dine styrker som fotballspiller?

-Mine styrker er venstrebeinet mitt, innsatsen og fotballhodet, sier en selvsikker Stokke, og dette er gode egenskaper for en som ønsker å spille i Premier League.

Stokke er også veldig klar på hva han må jobbe med fremover.

-Jeg kan bli bedre på posisjonering, 1 mot 1 defensivt og høyrebeinet mitt må bli bedre, avslutter Sebastian til Lokalfotballen.

Sebastian er en av mange unge veldig gode spillere på Romerike, og det er utrolig interessant å snakke med disse unge og målrettede spillerne.

Fokus på talenter

Spillere på listen nå i første omgang er, i tillegg til Sebastian Stokke, Emma Reshane (Nittedal), Christoffer Kjensteberg (Lørenskog), Mille Ivi Christensen (Fjellhamar).

Har du tips eller innspill om noen vi virkelig burde ta en prat med så kontakt oss på 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

Ryktebørs og klare overganger i lokalfotballen på Romerike

Det nærmer seg førjulstiden, og da passer det egentlig best med en skikkelig sak på rykter og overganger. Send inn dine tips til meg via 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

Det har allerede tikket inn flere fine overganger, så vi begynner med en kjapp runde der.

Les også: Støtt Lokalfotballen

I Skedsmo har Per Einar Gjelsvik kommet, og det ser ut til at det skjer mye i den klubben i år også. Inn har Eirik Engebretsen, Petter og Martin Evensen og Oscar Moe Hansen kommet fra Gjelsviks forrige klubb, Sørumsand. Også keeper Marius Frogner kommer fra Fet.

Eirik Engebretsen blir å finne i hvit drak neste år. Lik den Jonas Kordahl bak han her har (Foto: Espen Bråthen).

I Skjetten skjer det mye etter Kai Holts comeback som trener i moderklubben sin. Brødrene Nicolaj og Thomas Møller Jensen er allerede klare. Og det er mange rykter, som vi tar litt lenger ned.

Det har vært flere endringer på trenersiden, og der kommer det en egen sak senere denne uka.

Inn med psykolog

Aurskog-Høland har fått inn Rebin Badkan som har erfaring fra 2. og 3. divisjon, men har sliti med skader. Han er psykolog, og det kan passe inn i et ungt lag fremover.

Så kjører vi på med ryktene. Det har kommet inn mange fra folket rundt på Romerike. Mange gode rykter, men også noen håpløse. Spillere har til og med sendt oss meldinger og dementert rykter – gjerne underveis i en god fotballfest.

Den klubben det ryktes mest rundt er Skjetten. Noen USA-farere skal tilbake til Norge nå, og både Peder Kristiansen, Sondre Karterud og Ludvik Benco ryktes inn i grønt. Løvenstad ønsker seg Kristiansen.

I Gjelleråsen sies det at Ola Vestreng ønsker seg tilbake til Aurskog-Høland på grunn av skole.

FUVO er på spillerjakt

Fuvo jakter på mange spillere denne høsten og vinteren. De er tilbake i 3. divisjon, og der må det forsterkes. Blant annet har Kløfta fått «brev» fra FUVO på Christoffer Skiaker, Magnus Hovde og Ole Westheim. Det sies at Skiaker takket kjapt nei.

Karl André Hovde jager på gutta sine (Foto: Espen Bråthen).

I Eidsvold Turn virker det som det er stille, men det jobbes sikkert godt bak i kulissene – som det stort sett alltid gjøres.

For Lørenskogs del så er den polske keeperen Adrian Jedraszczak klar. Det navnet kommer flere kommentatorer til å slite med i 2020. Keeperen har trent med Lørenskog i hele år, men overgangen gikk først i orden for kort stund siden. Lørenskog hadde også en del prøvespillere på trening i går, som vi snublet over da vi skulle se J15-interkretskvalik-kamp like etter treninga. Det var noen spennende spillere der.

Hva skjer med Kolbjørnsrud?

Flere spillere har forsvunnet fra Sørumsand, men inn har Beshad Nazari kommet. Fokuset i klubben er nå å re-signere spillere i stallen, og det er de godt i gang med. Mest spennende blir å se om Magnus Kolbjørnsrud blir hos rødtrøyene eller om han skifter beite. Flere klubber er interessert i den tekniske spilleren.

Blaker har i et par år jaktet Sørumsands Simen Melby, og de skal ha fått nei i år også.

Etter Gjerdrums opprykk til 4. divisjon har ryktene rundt Mergim Shurdhiqi startet igjen.

Det er rolig rundt klubber som Kløfta, Fjellhamar og Raumnes & Årnes, så vi får komme sterkere tilbake med flere rykter utover i desember. Det samme gjelder for 5. divisjon.

Les også: Støtt Lokalfotballen

Direkte fra Inne-km | fredagens fotball i LSK-Hallen

Det er på tide med vinterens beste fotballturnering – inne-km i LSK-hallen. Alt fra aldersbestemt (J14 og oppover) til seniorfotball spilles i LSK-Hallen. Følg det meste på Lokalfotballen.

– Skjetten betyr veldig mye for meg

Kai Holt har kommet hjem igjen, og er klar som Skjetten-trener. Nå skal Skjetten satse på lokale spillere, og de har ikke hastverk.

– Moro å være tilbake til klubben min. Det er her jeg startet som trener, og klubben betyr veldig mye for meg, sier Kai Holt til Lokalfotballen.

Holt har de siste årene vært trener i LSK-systemet, og nå skal han prøve å snu ei Skjetten-skute som har hatt et prar tøffe år.

– Vi skal jobbe langsiktig, og bygge stein for stein, forklarer Kai.

Hvordan skal dere jobbe, mer konkret?

– Begynne å bygge på nytt, og få flere lokale gutter på laget. Så når vi er gode nok så rykker vi opp, og det kan gjerne ta 2-3 år, sier en tålmodig Holt.

Hvorfor er du personen som skal snu dette?

– Jeg mener jeg er faglig dyktig, og flink med mennesker. God på å få med meg riktige folk, svarer Holt

Skjetten er meget godt fornøyde med å få inn Holt.

– Kai var et naturlig valg for oss. Enorm kompetanse, lokal tilknytning med 30 år i klubben og et kontaktnett på fotballRomerike andre bare kan drømme om, sier Rune Anderssen i Skjetten.

Blø for Skjetten-drakta

Anderssen mener klubben ikke skal forhaste seg, og selv med gode planer har de ikke hastverk.

– Klubben ønsker etterhvert å bygge opp et slagkraftig a-lag med spillere som vil blø for drakta, som elsker å spille med vår logo på brystet. Vi skal satse på unge spillere som fortsatt vil bli gode i fotball og vi vil utvikle egne talenter gjennom et godt juniorlag. Vi har planene klare, men har ingen hastverk, svarer Anderssen, som nå nyter noen feriedager i Kypros.

Avtalen er ennå ikke signert, men den vil bli det når Anderssen kommer tilbake.

Uansett så planlegger Holt for fullt frem mot seriestart.

– Akkurat nå er vi usikre på hvem som blir med videre fra i år, og vi har gode jr-spillere i klubben. Men at noe nytt kommer inn er naturlig, avslutter Holt.

Gjelleråsen kan tape over en million kroner

0

Til tross for sportslig suksess har 2019 vært et tøft år for Gjelleråsen. Og alt skyldes et ras et stykke unna Li. Høsten har vært vanskelig, og det blir enda verre.

I midten av september gikk det et ras i området på oversiden av Li-anlegget til Gjelleråsen, og det har vært totalt stopp i all aktivitet for idrettslaget på sin hjemmebane, og man har måtte ordne seg treningsflater hos andre klubber for å kunne holde aktiviteten i gang. Treningsbanen har vært utenfor evakuert område, men det er kun skolen som har fått benytte seg av den, tidvis til stor fortvilelse fra fotballgruppa som virkelig hadde trengt tilgang der selv.

Raymond Johansen har fått Strømmen stadion som «hjemmebane» i det siste (Foto: Geir-Tommy Roen-Hansen)

– Det er og har vært en frustrerende periode, som har gitt oss mange utfordringer. Og noe av det tyngste som spillerne har følt på er at man gjennom evakueringen har mistet sin «base», selve kjernen til det gode miljøet som er mye av vår drivkraft.  Selv savner jeg Li hver eneste dag, og vi som lever og ånder for GIF håper at arbeidet som nå gjøres på Li går raskt, slik at vi så snart som mulig kan komme hjem igjen, sier Raymond Johansen til Lokalfotballen.

Har dere fått vite noe mer om når dere kan flytte tilbake?

– Nei, vi veit ingenting annet enn at det kan ta tre til seks måneder. I seks uker har jeg hatt kontor på kjøkkenet hjemme, mens Alpha elektro stiller sine lokaler til disposisjon slik at vi får avholdt møter og slikt uten at folket samles på kjøkkenbenken min, svarer en oppgitt leder av Gjelleråsen-fotballen.

Tapt 360000 kroner

Klubben har fått god hjelp fra naboklubber, men all hjelp betyr ikke at alt er gratis. Klubben kommer til å tape 360 000 kroner fram til desember på inntektstap og leie av andre områder. Etter januar smeller det skikkelig i lommeboka til grønntrøyene.

– Vi jobber for å trene rundt omkring på Romerike, og det blir vanvittig summer for oss. Fra januar og ut mars har vi regna ut at vi bruker 13000 kroner per aktivitetsdøgn på leie av baner til alle lagene våre, samt tapte inntekter i form av arrangementer, kiosksalg, fritidsordninger og videre, forklarer en litt frustrert Johansen.

Gjelleråsen har hatt gode år i det siste. Opprykk til 3. divisjon, cupfest mot LSK og en god 3. plass i årets 3. divisjon (Foto: Espen Bråthen).

1,1 millioner i ekstrakostnad

Et raskt regnestykke vil si at klubben må bruke ca 260000 kroner per måned i januar, februar og mars, hvis ikke anlegget åpnes. Det vil si totalt 1,1 millioner kroner i ekstrakostnader for en breddeklubb på et halvt år.

I år har også klubben spilt godt i 3. divisjon, men de har vært på ni lange turer til en kostand på cirka 480000 kroner. Norges Fotballforbund fordeler en pott med reisepenger, som egentlig er betalt av klubbene selv, og Gjelleråsen fikk utdelt 215000 kroner i reisestøtte.

Gjelleråsen kom også til 1. runde i NM, og der ga LSK-kampen gode penger i klubbkassa, og sammen med gode sponsorer har a-laget fått inn penger til sin satsing og det drypper også mye på barne- og ungdomslagene.

En siste god nyhet for Gjelleråsen er at Sparebankstiftelsen deler ut, via Nittedal Idrettsråd, en million kroner til de berørte idrettslagene, og Gjelleråsen fotball håper og tror de får en god sum av den potten.