Siste artikler

Støtt Lokalfotballen for å få lokale fotballnyheter

Lokalfotballen løftet fokuset på den lokale fotballen til nye høyder da jeg begynte å «blogge». Målet var å sette fokuset på alle de som er på grasrota og bruker timesvis i lokale idrettslag og fotballklubber.

For en enkel sjel fra bøgda, så må vi være så ærlige at vi syns vi har lykkes på mange områder. Det har aldri vært mer oppmerksomhet rundt den lokale fotballen – etter flere år med «tørke» fra lokalaviser og regionalaviser. Nå har de også løftet seg og skrevet mer om grasrota.

2020 startet strålende med noen gode avtaler, men nå har den tunge tiden stoppet mye av det. Vi mister nesten 20000,- per måned etter at noen samarbeidspartnere nå har trekt seg.

Så nå er den økonomiske utfordringen her igjen. Det å løpe rundt på de fleste banene på Romerike uten en sikker og trygg lønn har tæret på. Og jeg frykter for fremtiden nå, akkurat som mange selvstendige næringsdrivende. Vi har fått altfor lite ut av myndighetenes støtte.

Hater å tigge penger

Det er kjipt å «tigge» penger, og det gjør vondt i hjerterota, men det å legge ned bloggen gjør enda litt vondere.

Bloggen har 1,3 millioner klikk de to siste årene og over 150 000 unike brukere har besøkt.

Og brukerne er lojale. Stemningen rundt bloggen, dialogen med spillere, leder og klubber er helt fantastiske.

Jeg har garantert gjort mine feil, og alle klubber og personer er ikke fornøyd med alt vi gjør. Det må vi bare stå i og tåle. Noen ganger må man bare gå videre og være enig om å være uenige. Og diskusjoner rundt fotball er noe av det morsomste som finnes.

Så, en konklusjon.

Skal bloggen leve videre trengs det rett og slett bedre økonomi. Jeg rekker ut min ydmyke hånd til dere som er interesserte i den lokale fotballen. Er det en investor(er), bedrifter som ønsker å bidra, eller privatpersoner – så ta i mot min hånd så kan vi diskutere mulige løsninger.

Privatperson:

VIPPS: 597270 – Lokalfotballen/Bråthen Media

Patreon: Månedlig støtte her med flere valgmuligheter: https://www.patreon.com/lokalfotballen

Bedrift:

Tilbud om samarbeid – forskjellige løsninger vi kan se på.

Støttemedlem: 500,- eller 1000,- per måned. Ta kontakt på 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

Hvis vi ikke får til dette nå etter denne smellen så må bloggen vurderes igjen. Aktiviteten vil være høy i en periode nå fremover og alle pågående avtaler vil i høyeste grad bli respektert og fullført.

Cupdramaet som hadde alt | Norgesrekord i straffer

Gjelleråsen slo ut Aurskog-Høland etter noe som sannsynligvis er norsk rekord i straffer i straffekonk. GIF vant til slutt 18-17 etter 36 straffer.

Vi fikk servert alt på Høland stadion da Aurskog-Høland fikk besøk av Gjelleråsen. Over 200 tilskuere holdt ut i over tre timer med fotball. Denne kampen slo også Norgesrekorden fra 2009 da Løv Ham slo Start 14-13 i NM.

Allerede etter fire minutter kom kveldens første scoring. Thomas Normann fikk stå umarkert etter en dødball, og han banket ballen i mål via en AHFK-spiller.

Thomas Normann jubler etter scoring for Gjelleråsen

To minutter senere svarte hjemmelaget. Vegard Aaserud slo ballen i bakrommet, og Lars-Eirik Svardahl slo inn på første. Der dukket Ola Vestreng opp og bredsidet ballen oppe i krøsset.

Moroa fortsatte. Kristian Bjørndalen, som var livlig i starten, sendte GIF opp i 2-1-ledelse da ingen fra AHFK markerte han. Han skrudde ballen nydelig i motsatt hjørnet, som vi har sett så mange ganger tidligere.

Like før halvtimen ble Jonas Grahn snytt for straffe. Han fanget opp en retur etter en god redning av Fredrik Hauffen. Han ble løpt ned bakfra da han skulle avslutte.

Så dukket Martin Vestreng opp. AHFK holdt presset oppe, og han fikk ballen ute på 22 meter. Midtbanespilleren klniket til med venstra, og ballen suste opp i hjørnet.

Dommeren kom i fokus

Og dramaet var også kveldens dommer, Haakon Bue, en stor del av. En merkelig linje ga lagene vanskelige arbeidsforhold. Spesielt da Lars-Eirik Svardahl ble feid ned da han var alene gjennom like etter 2-2-scoringen. Abdel-Hedi Ali smalt i Svardahl, og Thomas Normann var to meter bak. Noe mer soleklart rødt kort for å frata en målsjanse er lenge siden man har sett.

Til og med flere i Gjelleråsen var enige at de var heldige der.

Da også William Lloyd smalt inn med strake bein i samme Svardahl minutter senere, og fikk kun gult kort så blir det ikke lett å vite hva som er korrekt eller ikke.

På overtid skapte Markus Kaasa en gedigen sjanse helt selv. Han vendte opp på 22 meter, og smalt ballen i utsiden av stanga.

En herlig omgang med masse drama, og vi skulle få så mye mer denne herlige mandagskvelden.

Røde kort til begge lag

Fem minutter ut i omgangen kom neste uforstålige dommeravgjørelse. Fredrik Sether river ned Markus Kaasa, og dommeren drar opp det røde kortet. AHFK har tre mann bak Sether da episoden oppstår. Likevel dras det røde kortet opp. Men dommeren visste ikke hvem det var så etter å ha prøvd å det røde til blant annet Lars Kopperud tar han en prat med linjemannen.

De finner til slutt ut at det var Sether. Han fikk også gult kort for protester, etter at Kopperud fikk det første «røde kortet». Det var det litt kaos på Høland stadion.

GJelleråsen la press på hvittrøyene etter det. De skapte noen småsjanser, og AHFK var småfarlige på kontringer.

25 minutter ut i omgangen fikk Hedi sitt 2. gule kort, og dermed rødt kort.

Aurskog-Høland fikk sin store sjanse etter 78 minutter. Ola Vestreng ble felt av William Lloyd, og AHFK fikk straffe. Svardahl steppet opp, men Fredrik Hauffen tok straffa. Det skulle bli flere straffer denne kvelden.

Fem minutter før full tid smalt Gjelleråsen ballen i stanga igjen. Det bølget frem og tilbake, med GIF som det førende laget.

Både Ola Vestreng og Kristian Bjørndalen hadde hver sin gedigne sjanse til å avgjøre, men keeperne var strålende.

Så var det klart for straffesparkkonkurranse. Hele dramaet kan dere se i videon.

Gjelleråsen vant 18-17 (16-15 på straffer) etter 36 straffer. For en fantastisk kveld for lokalfotballen. Den beste reklamen for grasrota og for fotballen nær deg.

Slik skal 2. lagene forholde seg til seriestarten

Til helgen skal de første 2. lagene starte seriespillet. Slik er reglene de, og de andre klubbene, skal forholde seg til. Diskusjonen har gått i langt tid. Skal vi ha 2. lagene i seriespillet eller skal de flyttes over i en egen serie. For toppklubbene, Eliteserien og OBOS, burde det være enkelt å flytte 2. lagene til egen serie. Da kan man spille to kamper etter hverandre – som for eksempel Strømmen – Ull/Kisa spiller først og deretter 2. lagene til de. Men dette må opp på forbundstinget og mange nok klubber som ønsker dette må faktisk bidra på tinget og stemme på forslaget. Så frem til det skjer så er det noen regler som må følges. 4. divisjon først ut Årets 4. divisjon er den første divisjonen som setter igang seriespillet her på Romerike. Før Eliteserien og OBOS. Snart starter sesongen i februar tipper jeg. I 4. divisjon er det fem 2. lag. To som har førstelaget i OBOS og tre som har førstelaget i 3. divisjon. Nå i seriestarten er reglene enkle. Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 kan kun ha med tre mann over 22 år samtidig på banen. Det er en regel som gjelder hele sesongen. De som spiller for Ull/Kisa 2 nå i de første kampene er ikke aktuelle for å starte kampene i OBOS, men de kan sitte på benken.
Kun innbyttere fra 3. divisjon til 4. divisjon
For Skedsmo 2, Eidsvold 2 og Lørenskog 2 gjelder samme regel om at de som spiller kamper før første seriekamp for førstelaget kan ikke spille første seriekamp i 3. divisjon. Ellers gjelder det at kun innbyttere på førstelaget kan spille 2. lagskamp etter førstelaget har spilt. For 4. divisjon og nedover kan et 2. lag ha med fem spillere fra førstelaget. Det spiller ingen rolle om de har startet eller byttet inn. Innbyttere som ikke brukes må strykes på dommerkortet – hvis ikke så teller de som én spiller av de fem. Les mer om reglene § 2-11 og punkt 1 og 2. Seriestarten er forsåvidt grei skuring for klubbene. Der er det klare regler. Utfordringen kommer til å komme i høst. Da skal 2. lagene som er i trøbbel redde laget fra nedrykk, og som i fjor kommer de til å snu helt om på lagene sine. Det får vi ta når det dukker. En oppfordring til 2. lagene denne sesongen er at de gjør sitt beste for å stille mest mulig like lag. 

Treningskamper i lokalfotballen 2017

Det spilles mange treningskamper i vårt område denne vinteren.  Her er oversikten på alle kampene. Denne oversikten oppdateres når treningskamper blir meldt inn til meg. Resultatene i kampene blir også oppført. Oppdatert 17. februar Fredag 13.01 kl. 2100 Oppsal – Lørenskog (Valhall) 4-3 til Oppsal. Lørdag 14.01 kl. 1000 Skjetten – Grorud 2 (LSK-Hallen) 1-3 kl. 1330 Gjelleråsen – LSK 2 1-0 kl. 1200 Manglerud/Star – Blaker 2-2 Lørdag 21.01 kl. 1200 Lørenskog  Lillestrøm 2 3-2 kl. 13:00 Hauerseter – Ull/Kisa 2 4-2 Torsdag 26.01 kl. 2000 AFSK – Blaker 2-4 kl. 2000 Konnerud – Leirsund 3-3 (Anders Henriksen, Espen Henriksen og Martin Ferdinand) Fredag 27.01 kl. 1930 Eidsvold Turn – Asker 7-3 Les også: Klare overganger i lokalfotballen Lørdag 28.01 kl. 1200 Rælingen – Fjellhamar 2-1 kl. 1200 Eidsvold IF – Bjerke 4-2 kl. 1330 Gjelleråsen – Gran 3-2 kl. 1400 Skjetten – Gjerdrum 5-0 kl. 1300 Korsvoll – AHFK 3-0 kl. 1600 Skedsmo – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 2-2 Les også: Saker fra alle kampene ovenfor Søndag 29.01 kl. 1500 Raumnes & Årnes – Sander 2-1 (Nicklas Sramek og Øystein Pedersen) kl. 1600 Skårer – Leirsund 5-6 kl. 1900 Fet – Lørenskog 2 (Flyttet til Sandbekken) 3-5 Les også: Klare overganger i lokalfotballen Onsdag 01.02 kl. 1900 Driv – Blaker 4-5 Lørdag 04.02 kl. 1200 Eidsvold IF – Kolbotn 2-0 kl. 1230 Vålerengen 2 – Lørenskog 4-1 kl. 1330 Gjelleråsen – Lommedalen 5-0 Søndag 05.02 kl. 1200 LSK Jr – Skjetten 3-2 Mandag 06.02 kl. 1900 Leirsund – Kurland 2-2 (Martin Paulsen 2 for Leirsund) kl. 1900 AFSK – Ull/Kisa 0-17 Tirsdag 07.02 kl. 2000 Fjellhamar – Fet 5-1 Onsdag 08.02 kl. 1930 Lommedalen – Raumnes & Årnes 4-1 Lørdag 11.02 kl. 1200 Lørenskog – Aurskog-Høland 5-2 kl. 1200 Rælingen – Leirsund 4-0 kl. 1200 Eidsvold Turn – Kråkerøy 2-2 kl. 1200 Eidsvold IF – Raufoss Jr 5-0 kl. 1200 Eidsvold IF 2 – Raufoss Jr 2 kl. 1400 Sander – Blaker 2-3 kl. 1400 Skårer – Kongsvinger 2 4-1 kl. 1400 Flisbyen – Høybråten & Stovner kl. 1430 Eidsvold Turn 2 – Gjelleråsen 2-5 kl. 1600 FUVO – Oppsal 6-3 Søndag 12.02 kl. 1800 Raumnes & Årnes – Hauerseter 1-1 Tirsdag 14.02 kl. 2000 Fjellhamar – Årvoll 4-1 Onsdag 15.02 kl. 2030 FUVO – Gjerdrum 2-1 Lørdag 18.02 kl. 1200 Rælingen – Fet 2-1 (Kamprapport / Bilder) kl. 1200 Eidsvold IF – Hauerseter 1-1 (Iversen for EIF) kl. 1200 Lørenskog – Årvoll 2-0 kl. 1300 AFSK – Sørumsand 3-3 kl. 1400 Flisbyen – Blaker 1-5 kl. 1600 Skjetten – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 0-3 kl. 1500 Vestfossen – Skedsmo 2-2 Søndag 19.02 kl. 1000 Grorud – Eidsvold Turn (LSK-hallen) 2-1 kl. 1600 FUVO – AHFK Avlyst Onsdag 22.02 kl 1900 Drøbak-Frogn – FUVO 1-2 Torsdag 23.02 kl. 2000 Skjetten – Grei 1-1 Søndag 26.02 kl. 1200 Høybråten og Stovner – Skårer (Kurlandsparken) kl. 1700 FUVO – Ull/Kisa 2 1-0 kl. 1700 Fjellhamar – Fortuna Oslo 3-1 (Aaserud, Flood og V. Smith) kl. 1800 Fet – Raufoss Jr 3-2 (Jönsson, Søgård og Abusdal) Lørdag 04.03 kl. 1200 Eidsvold IF – Gjerdrum 4-1 (Johansen, Iversen, Kristiansen og Fjeld for EIF) kl. 1100 Skade – Blaker 3-5 (Martila 3, Mathisen og Svardahl for Blaker) kl. 1200 Skjetten – Ready 2-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – FUVO 2-0 kl. 1400 Skjetten 2 – Fet  2-1 (Abusdal for Fet) kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – FUVO 2 Avlyst Søndag 05.03 kl. 1200 Lillestrøm 2 – Skedsmo 4-0 Tirsdag 07.03 kl. 2000 Fjellhamar – Ellingsrud 0-1 Fredag 10.03 kl 1930 FUVO – Flisa 1-1 (Paulsen for FUVO) Lørdag 11.03 kl. 1200 Gjerdrum – Gjelleråsen 0-5 kl. 1200 Eidsvold IF – Ull/Kisa 2 1-2 kl. 1200 Ullern – Lørenskog 1-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – Skjetten 0-1 kl. 1300 Kråkerøy – Skedsmo 3-2 kl. 1400 Flisbyen – Trøgstad/Båstad kl. 1400 FUVO – Rælingen Avlyst kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – Kløfta 1-3 Torsdag 16.03 Kl. 20:00 AFSK – Aurskog-Høland FK Fredag 17.03 kl. 1800 Strømsgodset 2 – Lørenskog Lørdag 18.03 kl. 1200 Skjetten – Oppsal kl. 1200 Rælingen – Skårer kl. 1200 Eidsvold IF – Fjellhamar kl. 1300 Manglerud/Star – Aurskog-Høland FK kl. 1400 FUVO – Vestfossen kl. 1400 Korsvoll – Raumnes & Årnes kl. 1400 Flisbyen – Korsvoll 2 Onsdag 22.03 kl. 2000 Eidsvold Turn – Ull/Kisa Fredag 24.03 kl. 1800 Skedsmo – Finnsnes Lørdag 25.03 kl. 1200 Rælingen – OSI kl. 1200 Lørenskog – Frigg kl. 1330 Gjelleråsen – Sander
Mandag 27.03
Romsås – Skårer Lørdag 01.04 kl. 1400 FUVO – Gjøvik Lyn kl. 1500 Moss – Lørenskog Lørdag 08.04 kl. 1300 Skeid – Skedsmo kl. 1300 Kjelsås – Lørenskog kl. 1400 FUVO – Ready

Klare overganger i lokalfotballen på Romerike

Her får du oversikt på alle overganger fra 3. divisjon til og med 5. divisjon i lokalfotballen. Denne oversikt vil bli oppdatert hver gang det blir bekreftet en overgang. Oppdatert 10. februar.

3. divisjon

FUVO Inn: Julian Paulsen (Ull/Kisa), Sindre Bentsen (Mandalskameratene), Mads Rismoen (Kongsvinger), Oskar Wang (Kongsvinger), Fredrik Nilsen (Strømmen), Magnus Bjørnerud (Sander) Ut: Petter Severeide (Grei), Andre Thomasen (Grei), Petter Sannerud (Raumnes & Årnes) Skjetten Inn: Daniel Os (Lillehammer), Ali Otaibi (Rilindja), Trym Halvorsen (Strømmen) Ut: Lørenskog Inn: Amir Dausch (Skeid), Vetle Rygh (Florø), Christoffer Skårn (Førde), Michael Singh (Egen junior) Ut: Sami Loulanti (Strømmen), Kamil Olsztynski (Grorud), Glenn Hartviken (Grorud), Andreas Nordby (Hønefoss), Walid Idrissi (Kjelsås) Skedsmo: Inn: Emil Fiskvik (Tynset), Jesper Kornbakk (Lillestrøm), Sondre Karterud (Grorud), Emil Olsen (Grorud). Ut: Eirik Holt (Leirsund), Fredrik Åretun (LSK 3), Glenn Sandvik (?), Eivind Bjerkreim (LSK 3), Eidsvold Turn Inn: Jonatan Teigland (Oldenborg), Najib Javed (Hasle Løren) Ut:

4. divisjon

Aurskog-Høland Inn: Simen Aaserud (Rømskog), Sondre Bergdølmo (Rømskog) Ut: Ahmed Jouini (Blaker), Vegard Aaserud (Fjellhamar) Hauerseter Inn: Bewar Piri (Ull/Kisa 2), Kyrre Johansen (Ull/Kisa 2), Håkon Andresen (Eidsvold IF), Remi Rød (comeback), Peshang Khonori (Raumnes & Årnes), Remi Rød (Comeback). Ut:Willy Zamble (?), Jan Miguel Borsheim (Eidsvold IF) Blaker Inn: Ahmed Jouini (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Rømskog) Ut: Gjelleråsen Inn: Vebjørn Sangnæs (Gjerdrum), Brian Dibula (Langhus), Jaran Vefring (Høyang), William Berg (Fjellhamar), Markus Kaasa (Strømmen) Gjerdrum Inn: Kenneth Løwe, Emil Langeland (Egen juniorstall), Adrian Panic (Ull/Kisa) Ut: Vebjørn Sangnæs (Gjelleråsen) Eidsvold IF Inn: Stein Vidar Fjeldvang (Dal), Jan Miguel Borsheim (Hauerseter) Ut: Jan Åge Sandviken (Lagt opp) Raumnes & Årnes Inn: Petter Sannerud (FUVO) Ut: Peshang Khonori (Hauerseter) Kløfta Inn: Vemund Sæther (Lokomotiv Oslo), Eivind Svalestad (Flisbyen), Christian Westad (comeback), Stian Nygård (Ull/Kisa 3), Steffen Nystrøm (Fredrikstad). Ut: Fet Inn: Toni Fetahu (Sørumsand), Ivan Rojo (Langhus), Sebastian Abusdal (Løvenstad), Cherno Nyang (AFSK)

5. divisjon

Flisbyen Inn: Even Iversen (Hasle Løren) Ut: Eivind Svalestad (Kløfta) Rælingen Inn:George Manea (Leirsund) Ut:Øyvind Tolgensbakk (skole) Rømskog Inn: Eirik Bergsjø (comeback), Magnus Kragtorp (Søndre Høland) Ut: Simen Aaserud (AHFK), Sondre Bergdølmo (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Blaker) Nittedal Inn: Ut: Fjellhamar Inn: Vegard Aaserud (AHFK) Ut: William Berg (Gjelleråsen) Aurskog/Finstadbru Inn: Szymon Krolikowski (Comeback), Patrick Andreassen (Sørumsand), Anders Presterud (Fet) Ut: Cherno Nyang (Fet), Ayoub Blomberg (?), Mohammed Ali (?), Andreas Ulseth (?), Ola Fossum (?) Sørumsand Inn: Tobias Stokkebryn Jensen (Raumnes & Årnes), Bojan Jakovic (Trosvik), Eirik Holen (Flisbyen 3), Jørgen Tjærnås (Comeback), Rezgar Aliassi (Comeback) Ut: Toni Fetahu (Fet), Patrick Andreassen (AFSK) Leirsund Inn: Eirik Holt (Skedsmo), Anders Fagerhus (Åkrene) Ut: Mangler det noen overganger? Kontakt meg via epost espen@lokalfotballen.blog eller ring/tekst til 45224573. Du finner meg også Facebook og Twitter.

Lokalfotballen sin podcast med gjester | Kai Holt og Per Einar Gjelsvik

I tredje episode av Lokalfotballen sin podcast tar vi en skikkelig trenerprat med Kai Holt (Skjetten) og Per Einar Gjelsvik (Skedsmo).

Kai Holt og Per Einar Gjelsvik diskuterer faget fotballtrener, kommunikasjon og ser på 4. divisjon. Vi fikk de dessverre ikke ut på glattisen for å lage en drømmeellever for 4. divisjon.

Sett deg tilbake og nyt en god fotballprat.

Hør også:

Episode 1: Thoreid, Berg og Svardahl – 4. divisjon

Episode 2: Nordlie, Forsberg og Åkvåg – 2. divisjon og 3. divisjon.

Kai Holt, Per Einar Gjelsvik og Espen Bråthen snakker om trenergjerningen og 4. divisjon.

Lokalfotballen sin podcast med gjester | sesong 2020 episode 2

Lokalfotballen kjører på med ny podcast for å holde interessen oppe for den lokale fotballen. Tre pratsomme og gode gjester snakker om 3. divisjon og 2. divisjon.

Gjester i denne episoden er Emil Åkvåg (Gjelleråsen), Ole Forsberg (Lørenskog) og André Trandum Nordlie (Eidsvold Turn). Vi tar en prat om 3. divisjon og 2. divisjon, og masse annet fotball.

Lokale fotballklubber taper nesten en million kroner

De to største lokale breddeklubbene taper cirka en million hver på grunn av coronaviruset. Nå forventer de at myndighetene kommer på banen for å redde klubbene.

Vi var nærme seriestart, og alle de lokale klubbene hadde alt klart. Så kom coronaviruset, og nå går de lokale klubbene enorme økonomiske tap.

– Frem til 1 mai taper vi ca 950.000 kroner i inntekter. Vi får naturlig nok ikke nye sponsorer og jeg tror at sponsormarkedet vil bli helt tørt resten av året og kanskje neste år, sier daglig leder, Espen Gjester, i Lørenskog. Han er nå permittert, og hele anlegget på Rolvsrud er stengt ned.

Skedsmo bekrefter at de også taper en lignende sum som den Lørenskog oppgir.

Positive mennesker med tunge dager

Lokalfotballen har tatt tempen på tre av største breddeklubbene på Romerike – og i Norge, og det er ingen positiv stemning i Lørenskog, Gjelleråsen og Skedsmo. Eller de er positive mennesker av natur, men det er tunge tider for idrettslagene.

Espen Gjester med nytt profilbilde på Facebook (Foto: Lørenskog)

I disse dager sendes treningsavgiftene ut til de aktive medlemmene, og mange har spørsmål om den skal betales fullt opp. De tre lederne håper at klubbene får forståelse fra foreldre og spillere.

– Vi sender ut første del, og så må se an hva som skjer fremover. Det er mulig vi da forkorter for perioden vi har hatt stengt, sier Gjester og Jørn Ove «Jørci» Lunder. Sistnevnte er daglig leder i Skedsmo.

For Raymond Johansen og Gjelleråsen har det vært en tilnærmet tragisk vinter og vår. Det beryktede raset ovenfor Li gjorde sitt til at hele idrettsanlegget ble stengt.

– Vi har beregnet et tap på cirka 1,4 millioner som følger av raset, tapt inntekt og økte utgifter, og flytter hjem igjen fredag 20.mars. Men nå venter det altså en ny periode uten aktivitet når coronaviruset rett og slett overlappet jordraset. Hva det eksakt vil bety i ekstra tap orker jeg ikke tenke på enda, men vi er i hvert fall godt trent nå til å takle motgang og takle utfordrende forhold, sier Johansen til Lokalfotballen.

Må ha hjelp fra myndighetene

Klubbene har en god forhåpning at kommune og stat vil gå inn og dekke tapene de har hatt og får.

– Jeg tror vi overlever, men medlemmene må regne med å få en ekstra avgift i år hvis ikke staten kommer på banen. Jeg tror forøvrig at staten kommer til å dekke det meste klubbene taper. Problemet er hvis det varer lenge. Vi kan risikere å miste mange medlemmer som kanskje allerede var på vippen til å slutte. De finner annet å gjøre dessverre, forklarer Gjester.

Hva skal til for å redde Skedsmo, Jørci?

– Ikke lett å si noe konkret. Det er selvsagt en ting til som kan redde idrettslagene økonomisk og det er penger. Dessverre er jeg redd for at mesteparten av bevilgningene som bevilges nå går til toppidretten.

Johansen maner til lokalpatriotisme

– Forventer og håper at krisepakken som er skissert for idretten er med å berger både topp og breddeklubber som får tunge økonomiske tap, ellers er det viktig at lokalpatriotismen blomstrer på sitt aller sterkeste for å få klubbene i gang igjen etter corona – alle folk til stadion, alle folk til kiosken og alle folk med sesongkort!

Vi håper på fulle tribuner når lokalfotballen ruller igjen (Foto: Espen Bråthen)

Ute på Rolvsrud, Skedsmo og Li er aktiviteter så å si ikke eksisterende – foruten for noen ulydige mennesker som lurer seg og noen har faktisk brutt opp låser på Rolvsrud.

– For det første må Ola Nordmann følge de instrukser de får slik at vi blir kvitt corona. Det må jages bort grupper fra kunstgresset flere ganger i løpet av ett døgn. Hyttefolket som gir F. i anbefalinger. Mange gjør sitt beste, men som alltid er det noen som ødelegger, sier en frustert Jørci til Lokalfotballen.

«Det å være en del av GIF-familien har gitt trygghet og styrke»

Raymond Johansen
Raymond Johansen i Gjelleråsen

Både Lørenskog og Skedsmo skulle jaktet opprykk, i stedet har det blitt en kamp for å overleve.

– Personlig frykter jeg at 2020 sesongen blir avlyst. Jeg tror ikke at vi klarer å starte opp 1. mai. Det går fort over sommeren før vi er i gang igjen, tror Gjester, og Jørci er enig, men de begge har et stort håp: – Vi lever jo ikke etter formålet med klubben nå. Jeg tror og håper at vi får stoppet corona slik at vi kan komme i gang igjen om ikke alt for lang tid.

Gjester avslutter med en enkel og grei beskjed.

– For at det ikke skal gå galt må myndighetene på banen med økonomisk hjelp. Det tror jeg vil komme. Synes NIF gjør en meget bra jobb om dagen.

Og alle tre lederne er stolte av klubben sin, og for det arbeidet som legges ned daglig.

– Det å være en del av GIF-familien har gitt trygghet og styrke under utfordringen vi kommer fra. For det er meget kompetente folk i klubbens ledelse som har bistått fotballgruppa på best mulig måte når det har vært som tøffest, og det samholdet og styrken det gir vil også være ekstremt viktig i den fasen vi nå befinner oss i og ikke minst skal inn i, sier Johansen.

Tabelltips 4. divisjon: 12. plass Eidsvold Turn 2

Blåtrøyene fra Eidsvoll har i flere år spilt i 4. divisjon med sitt 2. lag. De har kjempet for å unngå nedrykk, og klart det med nød og neppe. Vi tipper Eidsvold Turn 2 på 12. plass.

Les også:

Nummer 13: Raumnes & Årnes
Nummer 14: Gjelleråsen 2

Denne gjengen har kjempet for å unngå nedrykk i noen år, og de har reddet seg inn som regel på høsten. En gang ved å snu helt om på 1. laget og 2. laget, men de to siste årene har de vært mye flinkere til å holde på troppen slik den er.

De har vært den beste klubben på Romerike med tålig like staller. De gjorde det også i høst da de kriget om å unngå nedrykk. Det klarte de også.

Noen forsterkninger i a-troppen

Nå skal Eidsvold Turn spille i 2. divisjon, og det har gjort sitt til at de har fått inn noen flere spillere. Spillerlogistikken er ikke så enkel når man er litt utenfor allfarvei, som Eidsvoll tross alt er. Selv med tog. Det har kommet inn 3-4 gode spillere, men blir nok ikke så store endringer fra elleverne i høst og den første nå i 2020.

– Vi ønsker å gjøre det bedre enn i fjor. Vil titte oppover på tabellen, ikke nedover, unngå nedrykksstrid, sier trener i Eidsvold Turn Oskar Ekstrøm til Lokalfotballen.

Fredrik Kristiansen header inn sin andre scoring for EIF mot Turn 2 for et par år siden (Foto: Espen Bråthen)

Som i de tidligere årene er 2. laget til Turn en blanding mellom juniorlaget og a-spillere. Det er ingen egen stall, så da vil det ikke bli en like samspilt gjeng som et førstelag. De har også med noen overårige som trener sammen med juniortroppen.

Laget har spilt en treningskamp, og da slo de nabo og rival Eidsvold IF 4-1.

Lokalfotballen tipper Eidsvold Turn 2 på 12. plass.

Lokalfotballen tipper Eidsvold Turn 2 på 12. plass, og som i fjor så mener vi at de akkurat klarer å holde plassen.

– Jeg håper jo at vi havner høyere enn det. Samtidig vet vi at divisjonen er tett og at det kommer til å være mange tette kamper. Vi har ambisjoner om å stille med så lik stall som mulig hver match, og da tror vi at vi kan slå alle i divisjonen, svarer Ekstrøm.

Hvem er seriefavoritt(er)?

– Vi tror opprykket står mellom Skjetten, Kløfta og Skedsmo.

Hva tror du om Eidsvold Turn 2 denne sesongen?

Les også:

Nummer 13: Raumnes & Årnes
Nummer 14: Gjelleråsen 2

Lokalfotballen med ny «podcast» | 4. divisjon i fokus

Årets første «podcast» fra Lokalfotballen. Pål Thoreid, Simen Melby og Lars-Eirik Svardahl er gjester når vi snakker om 4. divisjon.

Det ble en lang prat, på nesten time, da fotballinteressen ble holdt ved like. Det er sterk Blaker-tilhørighet på gjestene, fordi vi tenkte å møtes i nærheten. Men vi følger myndighetenes krav og anbefalinger, og tok det via Skype.

Pål Thoreid, Simen Melby og Lars-Eirik Svardahl skravler om vinteren, forberedelser, lagene, lokaloppgjør og 4. divisjon. Kos deg denne timen.

Ønsker du å støtte Lokalfotballen kan du vippse til 597272 – Lokalfotballen.

Tabelltips 4. divisjon: 13. plass Raumnes & Årnes

Den andre nedrykksplassen, eller første om du vil, er utrolig vanskelig å bestemme seg for. Eidsvold Turn 2, Gjerdrum og Raumnes & Årnes vil alle få det tøft, men denne gangen falt valget på blåtrøyene fra Nes.

De siste årene har Raumnes & Årnes hatt en tålig nedadgående trend, og de har gjort mange endringer i troppen og elleveren de siste årene. Det har også vært hyppige trenerbytter de siste årene. Nye Jonny Hansen er den tredje treneren på like mange år.

Les også: Gjelleråsen 2 tippes på 14. plass

Hansen vil få en formidabel jobb med å holde R&Å oppe. Årsaken er at troppen er en del tynnere denne sesongen. Meget viktige spillere Marius Preber, Simon Petersen, Ole Elias Jacobsen, og et par-tre til er borte nå. Jesper Aaserud brakk beinet i USA, og er tilbake i Norge etter kort studietid i USA. Han trener lett nå.

Raumnes & Årnes har flere gode unggutter, men er det godt nok i 4. divisjon?

Annonse for Audi Jessheim

Keeper:

Er det noen lag på Romerike som har hatt flere keepere de tre siste sesongene enn R&Å? Jeg tror ikke det. Heldigvis for blåtrøyene er Truls Frogner tilbake, etter en kjapp visitt i Flisa. Den unge keeperen er god på streken, men vil få utfordringer i luftrommet. Han for også dårligere hjelp denne sesongen fordi Petersen er borte.

Det blir spennende om Sindre Nyhus fra Holter som er god nok for dette nivået. Så får vi se om han tar steget.

Forsvar:

Tabelltips 4. divisjon der vi tipper Raumnes & Årnes på 13. plass (Illustrasjon: Espen bråthen)

Dette var en sterk lagdel i perioder i fjor, men i år blir det verre. Vi har nevnt Petersen allerede. Aaserud er også borte. Unge Martin Valberg må fortsette utviklingen, så kan han bli en forsvarssjef i lang tid for R&Å. Også Patrick Hansen må ta mer tak i den bakre fireren.

Hansen burde nok også sette duellsterke Marius Solhaug ned i midtforsvaret sammen med Valberg.

Midtbane:

Raumnes & Årnes må gjøre et tøft valg. Med Solhaug og P. Hansen opp her så er det en god lagdel, sammen med Martinus Granum. Sistnevnte hadde en slags gjennombruddsesong i 2019. Den slepne og arbeidsomme indreløperen må bare bli bedre foran mål.

Eivind Sveinhaug har derimot vært målfarlig i vinter, og det må han fortsette med i serien.

Angrep:

Med Preber ute blir det nok trekløveret Petter Hanekamhaug, Mads Hansen og Lasse Holum i angrepet for Jonny Hansen. Det er en trio som har fart, overblikk og gode foran mål. Hansen leverte bra i fjor, men Holum Hansen leverte under pari – spesielt på høsten. Hanekamhaug fikk en lei skade i fjor, men er tilbake for fullt.

Bredden på topp er ikke stor, men de har noen unge gutter som kan slå til.

Les også: Lokalfotballen kommer med fem tabelltips

De tre neste spørsmålene er det klubben som svarer.

Målsetting:

Det er helt klart å klatre plasseringsmessig fra i fjor, samtidig som vi håper å kunne avgjøre flere jevne kamper i vår favør enn vi har gjort de siste sesongene.

Hvem er seriefavoritten?

Seriefavorittene i år er nok Kløfta, Skedsmo og Skjetten!

Hva mener dere om Lokalfotballens tips?

Vi trives godt med å være underdogs vi, også får du stå for det tipset tenker jeg 😉

Troppen:

Eivind Sveinhaug, Fredrik Autio, Fredrik Stenbro, Fredrik Stokkebryn, Jesper Aaserud, Jørgen Johannessen, Lasse Holum Hansen, Mads Elvethun Hansen, Magnus Finset, Magnus Krefting, Magnus Midling Larsen, Magnus Nilsen, Marius Solhaug, Markus Grønvold, Martin Valberg, Martinus Granum, Ole Jølle Aase, Patrick Elvethun Hansen, Petter Hanekamhaug, Sigbjørn Nykmark, Sindre Nyhus, Thomas Buseth, Truls Frogner, Øystein Riise Pedersen, Øyvind Hofsrud

Tabelltips 4. divisjon: 14. Gjelleråsen 2

Grønntrøyenes 2. lag er første lag ut i Lokalfotballens tabelltips. Gjelleråsen 2 rykket opp fra 5. divisjon i fjor, sammen med Gjerdrum, og de kommer til å få det tøft denne sesongen.

Les også: Lokalfotballen med fem tabelltips i år

Årsaken er at troppen til GIF er tynnere i år enn i fjor, og det må selvfølgelig 2. laget betale for. Ja, noen gode unggutter er, som vanlig, på vei opp, men i år blir det ekstra ungt og ekstra tungt.

Gjelleråsen har a-troppen og rekrutttroppen samlet i en gruppe, så de som ikke spiller 3. divisjon skal spille 4. divisjon. Når det trengs så fyller de på med spillere fra G19-troppen.

– Målsettingen for 2020 er å holde plassen i 4. divisjon, og viktig arena for å utvikle spillere til vårt a-lag, sier trener Aron Aberra.

Det blir med stor sannsynlighet en ung tropp i 4. divisjon, slik det var i 5. divisjon i fjor. Stallen er litt tynnere i år, så blir 4. divisjonstroppen yngre og tynnere.

Unge lovende spillere

Det er noen unge spillere som likevel kommer til å vise seg godt fram i 4. divisjon. Indreløper Walid Khris (2003) og midtbanespilleren Preben Menken (2002) (anker) er tatt opp fast på A-laget. Khris er en kreativ fotballspiller, og Menken har en fin ro med ball og er en smart spiller. Den unge stopperen Patrick Marigård (2004) trener 2 – 4 økter i uken med A-laget, og blir spennende å følge. God defensivt og har en veldig god pasningsfot.

– Det er vel som forventet at Lokalfotballen tipper oss ned, men vi er klare for å overraske folket. Eventuelt at Lokalfotballen ikke har peiling, sier Raymond Johansen i Gjelleråsen og ler godt.

Andre spennende spillere på Gjelleråsen 2: Sander Nyheim (2003), Andreas Magnussen (2002), Ola Remme (2004), Even Rogne (2004), Liandro Neto (2005) og Calvin Leon (2005) har også trent med A-laget i vinter. Calvin og Ola fikk 30 minutter mot Blaker i treningskamp tidligere i vinter. Den kampen vant GIF 2 2-1.

Trym Kyvåg og Gjelleråsen 2 sikret opprykk i fjor da de slo Hauerseter på høsten (Foto: Espen Bråthen)

Det kommer til å bli et skikkelig jag denne sesongen for å unngå nedrykk. Det er sannsynligvis 4-5 lag som vil få det tøft, så får vi se hvilke lag som rykker ned. Lokalfotballen tipper uansett at Gjelleråsen 2 må ned igjen.

Hvem tror dere rykker opp?

– Vi tror det blir jevnt mellom 3-4 lag, og det er ikke en soleklar favoritt i år. 4.divisjon kommer til å bli veldig spennende.

Sjøl om Tom Nordlie ikke syns at tabelltips nå er passende, så håper jeg folk der ute vil kose seg med fokus på grasrotfotballen på Romerike. Det er viktig at vi holder interessen for den lokale fotballen oppe – i denne viktige dugnaden for landet vårt der vi sitter hjemme og unngår å spre smitte.

Denne trioen er tre av Gjelleråsens viktigste fotballmenn. Raymond Johansen (f.v), Aron Aberra og Ørjan Heiberg skal sørge for at utviklingen av unge spillere skal fortsette å være god fremover. Men, Lokalfotballen tror det blir nedrykk (Foto: Espen Bråthen)

Lokalfotballen med fem tabelltips

Selv om coronaviruset kjører på om dagen, så kjører Lokalfotballen på med tabelltips. Først ut er 4. divisjon, og så følger de andre like etter.

Foran årets sesong har Romerike tre lag i OBOS, ett i 2. divisjon, fem i 3. divisjon, og så er selvfølgelig seriene under bare lag fra Romerike. I tillegg til de tre nevnte seriene, så blir det tabelltips for 4. divisjon og 5. divisjon.

Noen klubber er svake på å svare

Dessverre så har ikke alle klubbene levert inn svar på mailene. Hos OBOS-lagene har ingen svart, altså verken LSK, Ull/Kisa eller Strømmen. Det mangler også et par 2. lag, og noen slengere i 4. og 5. divisjon.

Tabelltipset for 4. divisjon og 5. divisjon blir gjort som «VG-tipset» der jeg starter på sisteplassen og jobber meg oppover til 1. plassen.

Vi tar for oss lagdelene, trener og troppen, pluss litt om spillestil. Det danner grunnlaget for slik jeg tror tabellen blir. For divisjonene høyere smelles alt ut med en gang.

Det vil også komme noen fine podcaster med forskjellige spillere og trenere fremover.

– Vi skal være fullt på høyde med de andre

FUVO rykket opp til 3. divisjon i fjor, og etter store endringer i troppen mener trener Tommy Grønvold at de skal bite godt fra seg.

FUVO har etter nedrykket vært nærme opprykk, og de klarte det i fjor. Ny trener i Tommy Grønvold har kommet inn, og det har også nesten en hel ellever.

Se bildeserie fra kampen mellom Lørenskog FUVO

Kristian Rud, Christian Jørgensen, EIven Solberg, Kristoffer Bugge Holtung, Nicklas Brenna Karlsen, Hassan Al-Shimray, Thomas Brekken pluss at Henning Torgnesskar er tilbake for fullt. Vi kan også legge til at Otto Dahl har hatt en skadefri oppkjøring.

– Vi skal ikke snakke om nedrykk

– Det har blitt en sterk gruppe med spillere som kjenner hverandre godt. Troppen skal holde plassen, og vi skal være fullt på høyde med de fleste lagene i avdelingen. Vi skal ikke snakke om å unngå rykke ned – vi skal gjøre en god figur, sier FUVOs trener Tommy Grønvold til Lokalfotballen.

Treneren er tilbake i moderklubben etter flere år som trener for G16- og G19-lag.

– Det er en overgang fra aldersbestemt fotball. Man må være mer på, og det er mer resultatbasert. Vi skal selvfølgelig utvikle spillere, men tre poeng er viktigere, forklarte Grønvold.

I treningskampen mot Lørenskog var de hakket bedre i 1. omgang, men den 2. omgangen ble tyngre.

– 1. omgang er bra, spesielt defensivt. Der er vi godt fornøyd. Vi sliter fortsatt litt med relasjoner fremover, men vi har hatt mest fokus på forsvar. Angrep kommer i tiden nå, sa Grønvold.

FUVO løper mer

De som har sett FUVO i vinter har lagt merke til at det løpes mer, og de presser aggressivt og høyt.

– Vi løper mer og mer, og er aggressive. Det å stå høyt fungerer bra for oss med så sterke førsteforsvarere i angrepsleddet, sier Tommy, men var ikke helt fornøyd med kampen.

-Det er surt å få utligningen på overtid, fordi det å vinne kamper er uansett viktig. Det ble lite struktur da vi bytta ut noen viktige spillere. Og så er Lørenskog gode når de får bearbeide oss.

Nå gleder Grønvold seg til seriestart

– Det er kun positivt i moderklubben nå. Kjempemorsomt, og vi har fin gjeng her blant støttepparat og spillere. Det er bare moro egentlig, avslutter Grønvold.

FUVO spiller i 3. divisjon avdeling 1. Alle lagene fra Romerike er, heldigvis, i den avdeling. Det blir mange herlige oppgjør mellom FUVO, Lørenskog, Gjelleråsen, Ull/Kisa 2 og Lillestrøm 2.

Lokalfotballen kommer tilbake med tabelltips, og akkurat nå så er nok Lørenskog favoritter, sammen med Elverum, Nybergsund og Gjøvik-Lyn.