Siste artikler

Støtt Lokalfotballen for å få lokale fotballnyheter

Lokalfotballen løftet fokuset på den lokale fotballen til nye høyder da jeg begynte å «blogge». Målet var å sette fokuset på alle de som er på grasrota og bruker timesvis i lokale idrettslag og fotballklubber.

For en enkel sjel fra bøgda, så må vi være så ærlige at vi syns vi har lykkes på mange områder. Det har aldri vært mer oppmerksomhet rundt den lokale fotballen – etter flere år med «tørke» fra lokalaviser og regionalaviser. Nå har de også løftet seg og skrevet mer om grasrota.

2020 startet strålende med noen gode avtaler, men nå har den tunge tiden stoppet mye av det. Vi mister nesten 20000,- per måned etter at noen samarbeidspartnere nå har trekt seg.

Så nå er den økonomiske utfordringen her igjen. Det å løpe rundt på de fleste banene på Romerike uten en sikker og trygg lønn har tæret på. Og jeg frykter for fremtiden nå, akkurat som mange selvstendige næringsdrivende. Vi har fått altfor lite ut av myndighetenes støtte.

Hater å tigge penger

Det er kjipt å «tigge» penger, og det gjør vondt i hjerterota, men det å legge ned bloggen gjør enda litt vondere.

Bloggen har 1,3 millioner klikk de to siste årene og over 150 000 unike brukere har besøkt.

Og brukerne er lojale. Stemningen rundt bloggen, dialogen med spillere, leder og klubber er helt fantastiske.

Jeg har garantert gjort mine feil, og alle klubber og personer er ikke fornøyd med alt vi gjør. Det må vi bare stå i og tåle. Noen ganger må man bare gå videre og være enig om å være uenige. Og diskusjoner rundt fotball er noe av det morsomste som finnes.

Så, en konklusjon.

Skal bloggen leve videre trengs det rett og slett bedre økonomi. Jeg rekker ut min ydmyke hånd til dere som er interesserte i den lokale fotballen. Er det en investor(er), bedrifter som ønsker å bidra, eller privatpersoner – så ta i mot min hånd så kan vi diskutere mulige løsninger.

Privatperson:

VIPPS: 597270 – Lokalfotballen/Bråthen Media

Patreon: Månedlig støtte her med flere valgmuligheter: https://www.patreon.com/lokalfotballen

Bedrift:

Tilbud om samarbeid – forskjellige løsninger vi kan se på.

Støttemedlem: 500,- eller 1000,- per måned. Ta kontakt på 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

Hvis vi ikke får til dette nå etter denne smellen så må bloggen vurderes igjen. Aktiviteten vil være høy i en periode nå fremover og alle pågående avtaler vil i høyeste grad bli respektert og fullført.

Cupdramaet som hadde alt | Norgesrekord i straffer

Gjelleråsen slo ut Aurskog-Høland etter noe som sannsynligvis er norsk rekord i straffer i straffekonk. GIF vant til slutt 18-17 etter 36 straffer.

Vi fikk servert alt på Høland stadion da Aurskog-Høland fikk besøk av Gjelleråsen. Over 200 tilskuere holdt ut i over tre timer med fotball. Denne kampen slo også Norgesrekorden fra 2009 da Løv Ham slo Start 14-13 i NM.

Allerede etter fire minutter kom kveldens første scoring. Thomas Normann fikk stå umarkert etter en dødball, og han banket ballen i mål via en AHFK-spiller.

Thomas Normann jubler etter scoring for Gjelleråsen

To minutter senere svarte hjemmelaget. Vegard Aaserud slo ballen i bakrommet, og Lars-Eirik Svardahl slo inn på første. Der dukket Ola Vestreng opp og bredsidet ballen oppe i krøsset.

Moroa fortsatte. Kristian Bjørndalen, som var livlig i starten, sendte GIF opp i 2-1-ledelse da ingen fra AHFK markerte han. Han skrudde ballen nydelig i motsatt hjørnet, som vi har sett så mange ganger tidligere.

Like før halvtimen ble Jonas Grahn snytt for straffe. Han fanget opp en retur etter en god redning av Fredrik Hauffen. Han ble løpt ned bakfra da han skulle avslutte.

Så dukket Martin Vestreng opp. AHFK holdt presset oppe, og han fikk ballen ute på 22 meter. Midtbanespilleren klniket til med venstra, og ballen suste opp i hjørnet.

Dommeren kom i fokus

Og dramaet var også kveldens dommer, Haakon Bue, en stor del av. En merkelig linje ga lagene vanskelige arbeidsforhold. Spesielt da Lars-Eirik Svardahl ble feid ned da han var alene gjennom like etter 2-2-scoringen. Abdel-Hedi Ali smalt i Svardahl, og Thomas Normann var to meter bak. Noe mer soleklart rødt kort for å frata en målsjanse er lenge siden man har sett.

Til og med flere i Gjelleråsen var enige at de var heldige der.

Da også William Lloyd smalt inn med strake bein i samme Svardahl minutter senere, og fikk kun gult kort så blir det ikke lett å vite hva som er korrekt eller ikke.

På overtid skapte Markus Kaasa en gedigen sjanse helt selv. Han vendte opp på 22 meter, og smalt ballen i utsiden av stanga.

En herlig omgang med masse drama, og vi skulle få så mye mer denne herlige mandagskvelden.

Røde kort til begge lag

Fem minutter ut i omgangen kom neste uforstålige dommeravgjørelse. Fredrik Sether river ned Markus Kaasa, og dommeren drar opp det røde kortet. AHFK har tre mann bak Sether da episoden oppstår. Likevel dras det røde kortet opp. Men dommeren visste ikke hvem det var så etter å ha prøvd å det røde til blant annet Lars Kopperud tar han en prat med linjemannen.

De finner til slutt ut at det var Sether. Han fikk også gult kort for protester, etter at Kopperud fikk det første «røde kortet». Det var det litt kaos på Høland stadion.

GJelleråsen la press på hvittrøyene etter det. De skapte noen småsjanser, og AHFK var småfarlige på kontringer.

25 minutter ut i omgangen fikk Hedi sitt 2. gule kort, og dermed rødt kort.

Aurskog-Høland fikk sin store sjanse etter 78 minutter. Ola Vestreng ble felt av William Lloyd, og AHFK fikk straffe. Svardahl steppet opp, men Fredrik Hauffen tok straffa. Det skulle bli flere straffer denne kvelden.

Fem minutter før full tid smalt Gjelleråsen ballen i stanga igjen. Det bølget frem og tilbake, med GIF som det førende laget.

Både Ola Vestreng og Kristian Bjørndalen hadde hver sin gedigne sjanse til å avgjøre, men keeperne var strålende.

Så var det klart for straffesparkkonkurranse. Hele dramaet kan dere se i videon.

Gjelleråsen vant 18-17 (16-15 på straffer) etter 36 straffer. For en fantastisk kveld for lokalfotballen. Den beste reklamen for grasrota og for fotballen nær deg.

Slik skal 2. lagene forholde seg til seriestarten

Til helgen skal de første 2. lagene starte seriespillet. Slik er reglene de, og de andre klubbene, skal forholde seg til.Diskusjonen har gått i langt tid. Skal vi ha 2. lagene i seriespillet eller skal de flyttes over i en egen serie. For toppklubbene, Eliteserien og OBOS, burde det være enkelt å flytte 2. lagene til egen serie. Da kan man spille to kamper etter hverandre – som for eksempel Strømmen – Ull/Kisa spiller først og deretter 2. lagene til de.Men dette må opp på forbundstinget og mange nok klubber som ønsker dette må faktisk bidra på tinget og stemme på forslaget. Så frem til det skjer så er det noen regler som må følges.4. divisjon først utÅrets 4. divisjon er den første divisjonen som setter igang seriespillet her på Romerike. Før Eliteserien og OBOS. Snart starter sesongen i februar tipper jeg.I 4. divisjon er det fem 2. lag. To som har førstelaget i OBOS og tre som har førstelaget i 3. divisjon. Nå i seriestarten er reglene enkle. Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 kan kun ha med tre mann over 22 år samtidig på banen. Det er en regel som gjelder hele sesongen. De som spiller for Ull/Kisa 2 nå i de første kampene er ikke aktuelle for å starte kampene i OBOS, men de kan sitte på benken.
Kun innbyttere fra 3. divisjon til 4. divisjon
For Skedsmo 2, Eidsvold 2 og Lørenskog 2 gjelder samme regel om at de som spiller kamper før første seriekamp for førstelaget kan ikke spille første seriekamp i 3. divisjon. Ellers gjelder det at kun innbyttere på førstelaget kan spille 2. lagskamp etter førstelaget har spilt.For 4. divisjon og nedover kan et 2. lag ha med fem spillere fra førstelaget. Det spiller ingen rolle om de har startet eller byttet inn. Innbyttere som ikke brukes må strykes på dommerkortet – hvis ikke så teller de som én spiller av de fem. Les mer om reglene § 2-11 og punkt 1 og 2.Seriestarten er forsåvidt grei skuring for klubbene. Der er det klare regler. Utfordringen kommer til å komme i høst. Da skal 2. lagene som er i trøbbel redde laget fra nedrykk, og som i fjor kommer de til å snu helt om på lagene sine. Det får vi ta når det dukker.En oppfordring til 2. lagene denne sesongen er at de gjør sitt beste for å stille mest mulig like lag. 

Treningskamper i lokalfotballen 2017

Det spilles mange treningskamper i vårt område denne vinteren.  Her er oversikten på alle kampene.Denne oversikten oppdateres når treningskamper blir meldt inn til meg. Resultatene i kampene blir også oppført.Oppdatert 17. februarFredag 13.01kl. 2100 Oppsal – Lørenskog (Valhall) 4-3 til Oppsal.Lørdag 14.01kl. 1000 Skjetten – Grorud 2 (LSK-Hallen) 1-3 kl. 1330 Gjelleråsen – LSK 2 1-0 kl. 1200 Manglerud/Star – Blaker 2-2Lørdag 21.01kl. 1200 Lørenskog  Lillestrøm 2 3-2 kl. 13:00 Hauerseter – Ull/Kisa 2 4-2Torsdag 26.01kl. 2000 AFSK – Blaker 2-4 kl. 2000 Konnerud – Leirsund 3-3 (Anders Henriksen, Espen Henriksen og Martin Ferdinand)Fredag 27.01kl. 1930 Eidsvold Turn – Asker 7-3Les også: Klare overganger i lokalfotballenLørdag 28.01kl. 1200 Rælingen – Fjellhamar 2-1 kl. 1200 Eidsvold IF – Bjerke 4-2 kl. 1330 Gjelleråsen – Gran 3-2 kl. 1400 Skjetten – Gjerdrum 5-0 kl. 1300 Korsvoll – AHFK 3-0 kl. 1600 Skedsmo – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 2-2Les også: Saker fra alle kampene ovenforSøndag 29.01kl. 1500 Raumnes & Årnes – Sander 2-1 (Nicklas Sramek og Øystein Pedersen) kl. 1600 Skårer – Leirsund 5-6 kl. 1900 Fet – Lørenskog 2 (Flyttet til Sandbekken) 3-5Les også: Klare overganger i lokalfotballenOnsdag 01.02kl. 1900 Driv – Blaker 4-5Lørdag 04.02kl. 1200 Eidsvold IF – Kolbotn 2-0 kl. 1230 Vålerengen 2 – Lørenskog 4-1 kl. 1330 Gjelleråsen – Lommedalen 5-0Søndag 05.02kl. 1200 LSK Jr – Skjetten 3-2Mandag 06.02kl. 1900 Leirsund – Kurland 2-2 (Martin Paulsen 2 for Leirsund) kl. 1900 AFSK – Ull/Kisa 0-17Tirsdag 07.02kl. 2000 Fjellhamar – Fet 5-1Onsdag 08.02kl. 1930 Lommedalen – Raumnes & Årnes 4-1Lørdag 11.02kl. 1200 Lørenskog – Aurskog-Høland 5-2 kl. 1200 Rælingen – Leirsund 4-0 kl. 1200 Eidsvold Turn – Kråkerøy 2-2 kl. 1200 Eidsvold IF – Raufoss Jr 5-0 kl. 1200 Eidsvold IF 2 – Raufoss Jr 2 kl. 1400 Sander – Blaker 2-3 kl. 1400 Skårer – Kongsvinger 2 4-1 kl. 1400 Flisbyen – Høybråten & Stovner kl. 1430 Eidsvold Turn 2 – Gjelleråsen 2-5 kl. 1600 FUVO – Oppsal 6-3Søndag 12.02 kl. 1800 Raumnes & Årnes – Hauerseter 1-1Tirsdag 14.02kl. 2000 Fjellhamar – Årvoll 4-1Onsdag 15.02kl. 2030 FUVO – Gjerdrum 2-1Lørdag 18.02kl. 1200 Rælingen – Fet 2-1 (Kamprapport / Bilder) kl. 1200 Eidsvold IF – Hauerseter 1-1 (Iversen for EIF) kl. 1200 Lørenskog – Årvoll 2-0 kl. 1300 AFSK – Sørumsand 3-3 kl. 1400 Flisbyen – Blaker 1-5 kl. 1600 Skjetten – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 0-3 kl. 1500 Vestfossen – Skedsmo 2-2Søndag 19.02kl. 1000 Grorud – Eidsvold Turn (LSK-hallen) 2-1 kl. 1600 FUVO – AHFK AvlystOnsdag 22.02kl 1900 Drøbak-Frogn – FUVO 1-2Torsdag 23.02kl. 2000 Skjetten – Grei 1-1Søndag 26.02kl. 1200 Høybråten og Stovner – Skårer (Kurlandsparken) kl. 1700 FUVO – Ull/Kisa 2 1-0 kl. 1700 Fjellhamar – Fortuna Oslo 3-1 (Aaserud, Flood og V. Smith) kl. 1800 Fet – Raufoss Jr 3-2 (Jönsson, Søgård og Abusdal)Lørdag 04.03kl. 1200 Eidsvold IF – Gjerdrum 4-1 (Johansen, Iversen, Kristiansen og Fjeld for EIF) kl. 1100 Skade – Blaker 3-5 (Martila 3, Mathisen og Svardahl for Blaker) kl. 1200 Skjetten – Ready 2-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – FUVO 2-0 kl. 1400 Skjetten 2 – Fet  2-1 (Abusdal for Fet) kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – FUVO 2 AvlystSøndag 05.03kl. 1200 Lillestrøm 2 – Skedsmo 4-0Tirsdag 07.03kl. 2000 Fjellhamar – Ellingsrud 0-1Fredag 10.03kl 1930 FUVO – Flisa 1-1 (Paulsen for FUVO)Lørdag 11.03kl. 1200 Gjerdrum – Gjelleråsen 0-5 kl. 1200 Eidsvold IF – Ull/Kisa 2 1-2 kl. 1200 Ullern – Lørenskog 1-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – Skjetten 0-1 kl. 1300 Kråkerøy – Skedsmo 3-2 kl. 1400 Flisbyen – Trøgstad/Båstad kl. 1400 FUVO – Rælingen Avlyst kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – Kløfta 1-3Torsdag 16.03Kl. 20:00 AFSK – Aurskog-Høland FKFredag 17.03kl. 1800 Strømsgodset 2 – LørenskogLørdag 18.03kl. 1200 Skjetten – Oppsal kl. 1200 Rælingen – Skårer kl. 1200 Eidsvold IF – Fjellhamar kl. 1300 Manglerud/Star – Aurskog-Høland FK kl. 1400 FUVO – Vestfossen kl. 1400 Korsvoll – Raumnes & Årnes kl. 1400 Flisbyen – Korsvoll 2Onsdag 22.03kl. 2000 Eidsvold Turn – Ull/KisaFredag 24.03kl. 1800 Skedsmo – FinnsnesLørdag 25.03kl. 1200 Rælingen – OSI kl. 1200 Lørenskog – Frigg kl. 1330 Gjelleråsen – Sander
Mandag 27.03
Romsås – SkårerLørdag 01.04kl. 1400 FUVO – Gjøvik Lyn kl. 1500 Moss – LørenskogLørdag 08.04kl. 1300 Skeid – Skedsmo kl. 1300 Kjelsås – Lørenskog kl. 1400 FUVO – Ready

Klare overganger i lokalfotballen på Romerike

Her får du oversikt på alle overganger fra 3. divisjon til og med 5. divisjon i lokalfotballen.Denne oversikt vil bli oppdatert hver gang det blir bekreftet en overgang. Oppdatert 10. februar.

3. divisjon

FUVOInn: Julian Paulsen (Ull/Kisa), Sindre Bentsen (Mandalskameratene), Mads Rismoen (Kongsvinger), Oskar Wang (Kongsvinger), Fredrik Nilsen (Strømmen), Magnus Bjørnerud (Sander)Ut: Petter Severeide (Grei), Andre Thomasen (Grei), Petter Sannerud (Raumnes & Årnes)SkjettenInn: Daniel Os (Lillehammer), Ali Otaibi (Rilindja), Trym Halvorsen (Strømmen)Ut:LørenskogInn: Amir Dausch (Skeid), Vetle Rygh (Florø), Christoffer Skårn (Førde), Michael Singh (Egen junior)Ut: Sami Loulanti (Strømmen), Kamil Olsztynski (Grorud), Glenn Hartviken (Grorud), Andreas Nordby (Hønefoss), Walid Idrissi (Kjelsås)Skedsmo:Inn: Emil Fiskvik (Tynset), Jesper Kornbakk (Lillestrøm), Sondre Karterud (Grorud), Emil Olsen (Grorud).Ut: Eirik Holt (Leirsund), Fredrik Åretun (LSK 3), Glenn Sandvik (?), Eivind Bjerkreim (LSK 3),Eidsvold TurnInn: Jonatan Teigland (Oldenborg), Najib Javed (Hasle Løren)Ut:

4. divisjon

Aurskog-HølandInn: Simen Aaserud (Rømskog), Sondre Bergdølmo (Rømskog)Ut: Ahmed Jouini (Blaker), Vegard Aaserud (Fjellhamar)HauerseterInn: Bewar Piri (Ull/Kisa 2), Kyrre Johansen (Ull/Kisa 2), Håkon Andresen (Eidsvold IF), Remi Rød (comeback), Peshang Khonori (Raumnes & Årnes), Remi Rød (Comeback).Ut:Willy Zamble (?), Jan Miguel Borsheim (Eidsvold IF)BlakerInn: Ahmed Jouini (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Rømskog)Ut:GjelleråsenInn: Vebjørn Sangnæs (Gjerdrum), Brian Dibula (Langhus), Jaran Vefring (Høyang), William Berg (Fjellhamar), Markus Kaasa (Strømmen)GjerdrumInn: Kenneth Løwe, Emil Langeland (Egen juniorstall), Adrian Panic (Ull/Kisa)Ut: Vebjørn Sangnæs (Gjelleråsen)Eidsvold IFInn: Stein Vidar Fjeldvang (Dal), Jan Miguel Borsheim (Hauerseter)Ut: Jan Åge Sandviken (Lagt opp)Raumnes & ÅrnesInn: Petter Sannerud (FUVO)Ut: Peshang Khonori (Hauerseter)KløftaInn: Vemund Sæther (Lokomotiv Oslo), Eivind Svalestad (Flisbyen), Christian Westad (comeback), Stian Nygård (Ull/Kisa 3), Steffen Nystrøm (Fredrikstad).Ut:FetInn: Toni Fetahu (Sørumsand), Ivan Rojo (Langhus), Sebastian Abusdal (Løvenstad), Cherno Nyang (AFSK)

5. divisjon

FlisbyenInn: Even Iversen (Hasle Løren)Ut: Eivind Svalestad (Kløfta)RælingenInn:George Manea (Leirsund)Ut:Øyvind Tolgensbakk (skole)RømskogInn: Eirik Bergsjø (comeback), Magnus Kragtorp (Søndre Høland)Ut: Simen Aaserud (AHFK), Sondre Bergdølmo (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Blaker)NittedalInn:Ut:FjellhamarInn: Vegard Aaserud (AHFK)Ut: William Berg (Gjelleråsen)Aurskog/FinstadbruInn: Szymon Krolikowski (Comeback), Patrick Andreassen (Sørumsand), Anders Presterud (Fet)Ut: Cherno Nyang (Fet), Ayoub Blomberg (?), Mohammed Ali (?), Andreas Ulseth (?), Ola Fossum (?)SørumsandInn: Tobias Stokkebryn Jensen (Raumnes & Årnes), Bojan Jakovic (Trosvik), Eirik Holen (Flisbyen 3), Jørgen Tjærnås (Comeback), Rezgar Aliassi (Comeback)Ut: Toni Fetahu (Fet), Patrick Andreassen (AFSK)LeirsundInn: Eirik Holt (Skedsmo), Anders Fagerhus (Åkrene)Ut:Mangler det noen overganger? Kontakt meg via epost espen@lokalfotballen.blog eller ring/tekst til 45224573. Du finner meg også Facebook og Twitter.

Uavgjort mellom Lillestrøm og Fjellhamar i kvalik – fordel Borgen

0

I første runde av kampen om kretsmesterskapet endte det med 3-3 mellom Lillestrøm og Fjellhamar. Borgen slo Borgen 2.

Les også: Direkte 3. divisjon kvalik: Lillestrøm – Fjellhamar

De to beste lagene fra NFF Akershus’ to 3. divisjonsavdelinger spiller nå en liten serie for å avgjøre hvilket lag som blir kretsmester, og som skal prøve å rykke opp i en kvalik senere i år.

Det var to unge lag som møtte opp på Lillestrøm kunstgress da LSK fikk besøk av FFK. På forhånd mente trener i LSK, Martin Anthonisen, at LSK var favoritter, og trener i Fjellhamar, Arne Jappée, mente FFK var favoritter.

Cirka 100 tilskuere fikk se en kamp på høyt nivå med bra tempo og mange fine scoringer.

Fjellhamar startet klart best, og de skapte fire meget gode målsjanser uten at de klarte å lure LSKs keeper, Viktoria Ramos. Spesielt 2006-jenta Sarah el Harouchi var farlig på sin venstrekant. Også den offensive midtbanespilleren Stine Häfner plaget LSK i åpningen.

LSK scoret på sine to første sjanser

Hjemmelaget satt i gang kort og aggressive FFK-spillere ordnet mange brudd høyt i banen.

LSk har en rask trio på topp, men de fikk aldri ballen i starten av kampen. Da FFK hadde løpt fra seg litt fikk LSK løftet spillet og de fikk med seg kantspillerne. Spesielt Emilie Sagen var en trussel midtveis i 1. omgang.

På sin første sjanse banket Mari Wenger inn 1-0 til LSK etter en kort corner. Hun fikk ballen ute på 21 meter, vendte bort en spiller, og banket ballen utagbart for keeper og i mål.

Like etter løp Sagen gjennom på venstre, og hun trillet ballen gjennom til Maren Fjellheim. Det lukta veldig av en offside der, men Fjellheim brydde seg ikke om det og plasserte ballen i mål. To kjappe mål på to sjanser var effektivt, men Fjellhamar ga seg ikke.

De tok tak i kampen igjen, og anført av Häfner, skapte de flere sjanser siste 15 minuttene av 1. omgang. Häfner tok ansvar og banket inn reduseringen etter 26 minutter. Keeper stod nok på feil fot og rakk ikke fram.

Fantastisk scoring av 15-åring

Så kom kampens høydepunkt sju minutter før pause. Banen yngste, el Harouchi, vendte bort høyrebacken men en herlig finte, så banket hun til med venstra på 20 meter og ballen suste i nettet. Fantastisk.

Sarah el Harouchi og Fjellhamar jubler etter scoring (Foto: Espen Bråthen)

Fjellhamar ga seg ikke der. Minuttet senere fikk FFK nok et brudd. Stine Häfner vant ballen og tok den med seg to meter og smalt til fra 18 meter. Nok en gang et godt godt skudd og Fjellhamar hadde snudd kampen.

Det var fullt fortjent at Fjellhamar leder 3-2 til pause.

Martin Anthonisen og Øystein Sigstad er trenere i Lillestrøm, og de hadde en god pauseprat (Foto: Espen Bråthen)

I pausen hadde LSK gjort en god jobb. De satte Hanne Heggstad, petra Svendsen og Emilie Sagen på topp. Alle de har tempo i kroppen, så da LSK flytta opp laget fikk de satt spillet høyere.

Spissen Svendsen var en sann plage for FFK-forsvaret i åpningen av 2. omgang. Hun satte inn utligningen til 3-3 med spilleforståelse, trøkk og avsluttet med en vakker lobb over keeper fem minutter ut i omgangen.

Petra Svendsen lobber inn utligningen for Lillestrøm (Foto: Espen bråthen)

Like etter kom spissen alene med keeper men klarte ikke å plassere ballen nok ut til siden. En god redning av FFK-keeper, Cathrin Gulbrandsen.

Av en eller annen merkelig årsak valgte LSK å endre på den gode frontrioen midtveis ut i 2. omgang. Da tok Fjellhamar over kampen igjen, men uten å skape det helt store. Kampen ebbet rolig og pent ut med mange slitne spillere.

Fjellhamar fikk en siste store sjanse da Bettina Kilen kom seg fri inne i 16-meteren, men spissen kunne kun se ballen trille like utenfor stanga.

Fjellhamar sin tropp mot Lillestrøm i første KM-kamp (Foto: Espen Bråthen)

Borgen slo Borgen 2

Det endte altså 3-3, og med ett poeng til hver av lagene. I den andre kampen vant Borgen 2-0 over Borgen 2 etter scoringer av Heni Bjørtomt og Stine Christensen, og Borgen leder serien etter første runde.

Denne onsdagen spilles runde 2, og da får Borgen besøk av LSK og FFK får besøk av Borgen 2. Begge kampene spilles 20:15, så det er bare å ta turen for å støtte lagene.

Skuffende av klubbene

Og så skal det sies at det er fryktelig svakt av Lillestrøm, Fjellhamar og Borgen at de lager NULL forhånds, ikke sprer noe på nett eller i sosiale medier at de skal spille disse viktige kampene.

Direkte 3. divisjon kvalik: Lillestrøm – Fjellhamar

1

Lillestrøm får besøk av Fjellhamar kl. 18:00, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen.

Direkte: Lørenskog – Gjelleråsen

Lørenskog får besøk av Gjelleråsen på Strømmen stadion. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

En klubb har kontaktet jurist – dramaet i 5. divisjon er ikke over

0

Lokalfotballen tok en runde med de involverte i 5. divisjonsdramaet, og en klubb har allerede kontaktet jurist.

Etter tirsdagens beslutning fra Norges Fotballforbund og NFF Akershus er det store reaksjoner på Romerike. Leirsund har rykket ned, og Skårer kan rykke ned.

Les også: Innviklet regel endrer på nedrykk i 5. divisjon

Lokalfotballen tok en rask prat med de involverte.

– For vår del fremstod det som en bitteliten formalitet at plassen vår i divisjonen var trygg. Derfor ble kaffen satt i vrangstrupen når vi mottok beslutningen fra forbundet. Først ringte vi Jan-Fredrik Karlsen for å høre om han hadde gjort comeback i «Lurt av Karlsen», men han nekter å ha en finger med i spillet her. Beslutningen fremstår rett og slett direkte feil og overhodet ikke i tråd med reglementet slik vi tolker det.  Vi har allerede koblet en jurist på saken og kommer naturligvis til å anke. Siste ord er neppe sagt, skriver Skårer Ball i en uttalelse til Lokalfotballen.

Skårers reaksjon går på at kampene til Bjerke og Skårer mot Flisbyen først settes til 3-0, og så gjør den det plutselig ikke i NFFs beslutning.

– Det reglementet tilsier er dårlig ovenfor samtlige lag som er på ti poeng. Vi er selvfølgelig strålende fornøyde ettersom vi slår det dårligste laget (Flisbyen), og ikke for eksempel Skårer, som gjør at vi holder oss. Denne regelen burde adresseres til lagene før sesongen av NFF Akershus. De burde presisere slike regler. Flisbyen skulle ned uansett, og drar med seg Leirsund ned. Vi syns synd på de lagene som fikk denne avgjørelsen mot seg, sier André Fornes, trener i Bjerke.

I Leirsund-leiren er de mer usikre på hva de skal gjøre. Som de sier så har del vel ikke ankemulighet fordi en regel, i Leirsunds øyne, er elendig. De kommer med en uttalelse senere, og vi oppdaterer saken.

Oppdatering: Leirsund har kommet med uttalelse:

– Vi opplever avgjørelsen som svært urettferdig og et regelverk som ikke henger på greip. Flisbyen har lidd av at nærsagt samtlige av sine tidligere a-lagspillere trakk seg før sesongen. De gjorde det klart at kampen som skulle spilles 14.08 ble vanskelig for dem og at de trolig måtte stille med spillere som var henvist til benken for b-laget dersom vi skulle spille kamp den gitte datoen hvis ikke var WO løsning 2. Alternativet til dette var å spille kamp 02.09, to dager etter vi skulle spille kamp mot Skårer. Troppen vår i år har ikke vært av den forfatning at vi så det som mulig å spille to kamper så tett. Avgjørelsen om at de ikke kunne stille ble tatt dagen før kampens oppsatte tid. Angående regelverket ser vi ingen grunn for at andre kamper skal endres fordi et lag har meldt wo mot et annet. Det er Flisbyen som ikke har stilt til kamp og selv om kampen ikke har blitt spilt er det det laget som ikke har møtt opp og dermed gitt en seier og tre poeng til sin motstander. Bjerke slår altså Flisbyen 3-7 i sin kamp, men resultatet endres til 3-0 fordi Flisbyen ikke stiller til kamp mot Leirsund. Her er det en logisk brist ingen jeg har snakket med kan forstå. Idet sluttsignalet gikk kunne ikke vi tolke det annen vei enn at vi endte med likt antall minusmål som Skårer, slo de internt og har skåret flere mål enn de. Dette i sum skulle tilsi at vi hadde passert de på tabellen samtidig som Skedsmo og Bjerke vant sine kamper og passerte både oss og Skårer i siste runde. Hovedproblemet slik vi ser det er i regelverket. Andre lag skal ikke rammes av en enkeltkamp. Kampens resultat og utdeling av poeng skal skje i den gitte kampen og ikke berøre andre lag på tabellen, dette virker helt ulogisk, skriver de til Lokalfotballen

Innviklet regel endrer på nedrykk i 5. divisjon

0

Leirsund rykker ned og Skårer kan rykke ned. NFF Akershus har fått svar fra juridisk avdeling i Norges Fotballforbund.

De siste dagene har det vært stor usikkerhet rundt nedrykket i 5. divisjon. Kort fortalt så vant Leirsund på WO mot Flisbyen og ble tildelt 3-0s-seier.

Regelverket sier at da må lag(ene) på samme poengsum tildeles 3-0 i målforskjell. Det har nå blitt gjort for Skårer, Skedsmo 2 og Bjerke, og det blir dermed store endringer i tabellen. Juridisk avdeling har gitt beskjed om at målforskjellen endres, men ikke poengene.

(3) Står to eller flere lag fortsatt likt etter at antall oppmøter er tatt i betraktning, går det lag foran som har best målforskjell. Har noen av lagene fått registrert 3-0 etter Breddereglementet § 9-2, § 9-6 eller Reaksjonsreglementet § 5-10, skal resultatene mot de motstandere det gjelder, for beregningen av målforskjell regnes for 3-0 i tilsvarende kamper også for de øvrige lag som står likt (etter (1) og (2).

Regelen har blitt brukt tidligere

Regelen ble blant brukt i Rogaland for å avgjøre ett opprykk fra 7. divisjon i 2017 der to lag var likt, men ene laget hadde en WO-kamp. Der ble resultatet satt til 3-0 – men ikke poengendring. Den saken er ikke identisk som denne, men man ser hvordan regelen blir brukt.

Tabellen før endringen

PlassLagMålforskjellPoeng
8Skedsmo 219-27 (-8)10
9Bjerke22-35 (-13)10
10Leirsund26-43 (-17)10
11Skårer20-37 (-17)10

Flisbyen har 2 poeng og rykker ned

Ettersom alle kampene mot Flisbyen settes til 3-0. men ikke flere poeng til Skedsmo 2 og Skårer som spilte uavgjort mot Flisbyen, så blir det endringer på tabellen.

Tabellen etter endringen

PlassLagMålforskjellPoeng
8Skedsmo 220-25 (-5)10
9Skårer23-37 (-14)10
10Bjerke19-32 (-14)10
11Leirsund26-43 (-17)10

Flisbyen har 2 poeng og rykker ned

Men så kommer tvisten. Dette står i NFFs mail til de involverte klubbene:

Som man ser av tabellen ender Skårer og Bjerke med -14 i målforskjell etter justeringen. Mellom Skårer og Bjerke vil det ikke være noen walk over å ta med i betraktingen etter §4-3 (3). Etter §4-3 (3) skal to lag som har likt oppmøte til kamper skilles ved målforskjell.

Derfor etter NFFs behandling blir Skårer stående med -17 og Bjerke med -13 med sine opprinnelige resultat.

Beslutning

Endelige sluttplasseringer blir etter redegjørelse:

 1. Rælingen
 2. Hauerseter
 3. Søndre Høland
 4. Løvenstad
 5. Fet
 6. Raumnes & Årnes 2
 7. Aurskog-Høland 2
 8. Skedsmo 2
 9. Bjerke
 10. Skårer
 11. Leirsund
 12. Flisbyen

Klubben(e) har nå en mulighet til å anke beslutningen.

Den store taperne er altså Skårer og Leirsund, litt avhengig av hva som skjer i 3. divisjon.

Det kommer helt an på hva som skjer i 3. divisjon om Skårer rykker ned. Minst ett av lagene fra NFF Akershus rykker ned fra 3. divisjon, og akkurat nå er både Ull/Kisa 2 og FUVO under streken. Går for eksempel kun Kisa 2 ned så går to ned fra 4. divisjon, og nedover i seriesystemet i kretsen her. Blir FUVO med ned går tre lag ned.

Leirsund har rykka ned sammen med Flisbyen på grunn av ovennevnte, og vi må vente i to uker før vi finner ut om Skårer rykker ned. Bjerke er den store «vinneren» og ender opp 4. sist og på sikker plass. Skedsmo 2 blir heller ikke berørt av dette.

Regel gir reaksjoner på Romerike – og det er ingen spøk

0

Det ble, litt som forventet, kaos etter siste serierunde i 5. divisjon. En vanvittig regel sender Leirsund ned i 6. divisjon.

Lokalfotballen har prøvd å få ta i NFF Akershus og NFF, men ingen har svart ennå. Det må sies før resterende i denne saken skrives. Det er rett og slett sjuke greier.

Oppdatering: NFF Akershus har ringt oss opp. Denne utfordringen med 5. divisjon oversendes juridisk avdeling i NFF, og de håper på et raskt svar derfra.

WO gir store konsekvenser

14. august fikk Leirsund walk over (WO) mot Flisbyen fordi sistnevnte ikke klarte å stille lag. Kampen ble satt til 3-0 etter Breddereglementets paragraf 9-2-2.

Så to dager før siste serierunde skulle spilles sa Skårer ifra til Søndre Høland at de ikke klarte å stille lag. Da ga NFF Akershus beskjed til klubbene at hvis ikke Skårer møtte opp så kunne opprykkskampen bli avgjort av regelverket hvis det ble to eller flere lag på lik poengsum.

(3) Står to eller flere lag fortsatt likt etter at antall oppmøter er tatt i betraktning, går det lag foran som har best målforskjell. Har noen av lagene fått registrert 3-0 etter Breddereglementet § 9-2, § 9-6 eller Reaksjonsreglementet § 5-10, skal resultatene mot de motstandere det gjelder, for beregningen av målforskjell regnes for 3-0 i tilsvarende kamper også for de øvrige lag som står likt (etter (1) og (2).

Som dere ser her i Breddereglementet § 4-3-3 så settes kamper for de andre lagene til 3-0 de også mot Skårer. Skårer møtte til kamp med 17 spillere mot Søndre Høland, så den gikk plutselig helt fint.

Så til moroa.

Som Lokalfotballen skreiv i forhåndssaken før dagens serierunde i 5. divisjon var faren stor for at fire lag kom på samme poengsum. Og det skjedde selvfølgelig.

Leirsund var en av de lagene, og som skrevet lenger opp så vant de en kamp på WO. Dermed settes resultatene til 3-0 for Bjerke, Skårer og Skedsmo 2 mot Flisbyen.

Skedsmo 2 og Skårer spilte uavgjort mot Flisbyen, og de to lagene får to poeng ekstra med 3-0-seier og er oppe på 12 poeng og ute av nedrykksstriden.

Leirsund rykker ned hvis ett fra 3. divisjon går ned

Anders Henriksen løp på seg krampe like før slutt. Den så vond ut (Espen Bråthen).

Bjerke slo Flisbyen 7-3 i dag, men resultatet settes til 3-0. De får likevel bedre målforskjell enn Leirsund med sine -16. Leirsund har -17. Altså ett mål i forskjell.

Det betyr at Leirsund rykker ned ettersom Ull/Kisa 2 er under streken i 3. divisjon. Sammen med Flisbyen som nå har null poeng og helt sist.

Leder i Flisbyen, Lasse Aardahl, svarer her Leirsund på Twitter

Den dårlige nyheten denne søndagen er at FUVO ryker på en smell mot Kongsvinger 2 og er veldig nærme nedrykk i 3. divisjon de også. Går både Ull/Kisa 2 og FUVO ned så rykker tre lag ned fra 4. divisjon og nedover i seriesystemet.

Hva tenker du om regelverket?

Direkte fra 5. divisjon: Fet – Hauerseter

Direkte fra den avgjørende kampen mellom Fet og Hauerseter i 5. divisjon. Følg alt på Lokalfotballen fra 13:00.

Foran den viktige sisterunden i 5. divisjon – opprykk og nedrykk avgjøres

0

En opprykksplass står på spill. Kaos i nedrykksstriden. Her er kommentarer og tips foran siste serierunde i 5. divisjon.

Rælingen har allerede rykket opp og kan vinne serien med seier i dag. Bak RFK er Hauerseter favoritt til å rykke opp, men det er noen variabler her.

Vinner Hauerseter så rykke de opp til 4. divisjon. Blir det uavgjort i Fet – Hauerseter, så rykker Søndre Høland opp hvis de vinner med åtte mål eller mer mot Skårer.

En del av dramaet her var at Skårer meldte WO mot Søndre Høland for to dager siden, men de har snudd og skal stille mot Søndre. De har fortsatt ikke lagt ut lagt i FIKS, men det meldes at de spiller kampen. Her kan det sannsynligvis renne inn mange mål for Søndre.

Fet må vinne mye

Fet kan rykke opp hvis de slår Hauerseter med minst seks mål, og Søndre ikke vinner med mer enn to mål. Det vil bli vanskelig å rykke opp for Fet altså.

I bunnen er det like kaos. Fem lag kan faktisk ende på ti poeng, og det er sannsynlig hvis man ser på kampene de er involvert i. Det kommer i tillegg en veldig rar regel inn i bildet i nedrykksstriden fordi Leirsund har vunnet på WO over Flisbyen.

(3) Står to eller flere lag fortsatt likt etter at antall oppmøter er tatt i betraktning, går det lag foran som har best målforskjell. Har noen av lagene fått registrert 3-0 etter Breddereglementet § 9-2, § 9-6 eller Reaksjonsreglementet § 5-10, skal resultatene mot de motstandere det gjelder, for beregningen av målforskjell regnes for 3-0 i tilsvarende kamper også for de øvrige lag som står likt (etter (1) og (2).

Så hvis Bjerke, Skedsmo 2, Leirsund og Skårer ender på ti poeng bliver det bare kål. Hvis man skal følge regelen så vil Skedsmo 2 og Skårer få 12 poeng fordi de spilte uavgjort mot Flisbyen og resultatet settes til 3-0 for de to klubbene. Skårer har -14 og Leirsund har -16 i målforskjell.

VI får håpe at dette løser seg sjøl på en annen måte.

Fet – Hauerseter

Fet mangler Mostue, Karterud og Mork mangler for Fet. De har tatt med noen unggutter. Hauerseter kommer med hele bøtteballetten.

Mitt tips: 2-3 Osvold 2 for Fet. Veiby, Rognerud og Holt for Hauerseter

Det var god stemning i Fet-leiren etter Marius Tolsciners 2-1-scoring. Tolsciner scoret fra midtstreken og er nok årets mål i 5. divisjon (Foto: Espen Bråthen)

Søndre Høland – Skårer

Søndre stiller uten HC Bergsjø som er skada, ellers er det full tropp. Sandby fra start.

Skårer har ikke lagt ut troppen.

Mitt tips: 8-0 Sandby 3, Eirik Olsen 2, Nadden, J. Bergsjø og Borgersrud for SHIUL.

Løvenstad – Leirsund

Begge lag stiller bra.

Mitt tips: 3-1 Langseth 2 og Wang for Løvenstad. Hagen for Leirsund

Raumnes & Årnes 2 – Rælingen

Hjemmelaget kommer med relativt likt lag som de har gjort i år. De kan sette en støkk i Rælingen. Rælingen med cirka samme lag som i det siste.

Mitt tips: 2-2 Holum hansen 2 for R&Å. Paulsen og Boberg for RFK.

Flisbyen – Bjerke

Flisbyen har skrapt sammen to poeng, og det må være innafor etter alle som har gitt seg med fotball underveis i korona. Bjerke er hakket bedre og skal vinne denne.

Mitt tips: 0-3 Østmo 2 og Blakkisrud for Bjerke.

Aurskog-Høland 2 – Skedsmo 2

AHFK er sikra plassen og har et ganske bra lag. Skedsmo har ikke lagt ut troppen så bingo og tippe. Skedsmo 2 må vinne for å holde seg i 5. divisjon.

En opprykksplass står på spill. Kaos i nedrykksstriden. Her er kommentarer og tips foran siste serierunde i 5. divisjon.

Hvilket lag følger Fjellhamar ned fra 4. divisjon? Kommentarer og tips

0

Fjellhamar har allerede rykka ned. Mest sannsynlig kommer ett lag til å følge etter ned fra 4. divisjon.

Vi skal ta dette en gang til: I utgangspunktet rykker ett lag ned fra 4. divisjon. Hvis et lag fra NFF Akershus rykker ned fra 3. divisjon så blir det to lag som rykker ned, og ull/Kisa 2 ligger under streken. Det forplanter seg videre nedover i seriesystemet også.

Så sier det seg sjøl at hvis FUVO også, i tillegg til Ull/Kisa 2, rykker ned blir de hele tre lag ned fra 4. divisjon. Dette avgjøres nok ikke før siste serierunde i 3. divisjon som er to uker etter siste serieomgang i 4. divisjon.

Puh, nå kan vi gå løs på kommentarer og tips foran kampene.

Litt om bunnstriden og alle «poengene».

Gjerdrum er akkurat nå på sikker plass. De er to poeng foran Blaker som er nest sist og nå på nedrykk. Gjerdrum er likt på poeng med Sørumsand men har mye bedre målforskjell med 12 plussmål mer. De har mye bedre enn Blaker også med ti plussmål bedre.

Vinner Gjerdrum over Fjellhamar blir det garantert ikke nedrykk. Med uavgjort og tap kan både SIF og Blaker gå forbi hvis de to vinner. Målforskjellen gir Gjerdrum så å si et poeng ekstra derimot.

Med Sørumsand-seier så er Blaker fortapt. Det blir en «durabelig» kamp mellom de to rivalene i siste serierunde. Ikke at de skal møtes, men de møter to gode lag. Sørumsand møter et som vanlig sterkt Gjelleråsen 2 og Blaker møter Raumnes & Årnes som kjemper om kvalik til NM.

Taper Blaker så går de ned. Enkelt og greit. Spiller Blaker uavgjort og Sørumsand taper så er nok SIF nede på dårligere målforskjell. Så var det alt dette i 3. divisjon også da som man må ta hensyn til.

Det blir en vanvittig lørdag for disse tre lagene. Og to uker med venting for to av de tre lagene.

Gjerdrum – Fjellhamar

Gultrøyene kommer til å savne Eirik Moseng som soner for fire gule kort. Viktige Jesper Haakonsen er tilbake. Mergim Shurdhiqi er også i bedre form. Vebjørn Sangnæs er ute på grunn av skade.

Fjellhamar har rykka ned, og kan spille med lav skuldre. Det slår en av to veier – enten fullt kjør og knallgode eller håpløse. Det blir spennende å se hva det blir til.

Mitt tips: 2-0 Haakonsen og Rolfsen for Gjerdrum.

Gjelleråsen 2 – Sørumsand

Gjelleråsen 2 kommer med et sterkt lag, og foruten kampen mot AHFK, har Gjelleråsen 2 stilt jevnt og godt lag. Fortsatt håpløst med 2. lag, men de er best av de verste.

Ola Vestreng, Strahinja Latkovic, Sondre Sagen, Michael Lindviksmoen, Calvin Leon med flere stiller sammen med juniorer og noen guttespillere. Kunne rykka oppe fra 4. divisjon et sånt lag.

Stakkars Sørumsand. Egzon Statovci mangler på grunn av rødt kort i siste kamp, og det er litt smågrums på noen spillere foran kampen. Dette blir nok for tøft for rødtrøyene.

Mitt tips: 4-1 Sagen, Vestreng 2 og Khris for GIF 2. Rahim for SIF.

Martin Mathisen og Marius Søgård i duell

Raumnes & Årnes – Blaker

Hjemmelaget kjemper for kvalik til NM-plass, og må nok vinne for å klare det. Det gjør at Blaker ikke får en enkel kamp. Taper Sørumsand så holder det med ett poeng, hvis ikke FUVO også roter seg ned under streken i 3. divisjon da.

R&Å mangler brødrene Hansen til denne kampen, og stiller så å si likt denne lørdagen.

Blaker er uten viktige Martin Nordseth, og Håkon Lundberg er heller ikke helt klar. Viktige Wikstrøm er også borte.

Mitt tips: 3-2 Granum, Aaserud og Mellum for R&Å. Svardahl og Mathisen for Blaker.

Som du sikkert ser så tror vi Gjerdrum holder plassen. Både Sørumsand og Blaker taper, så da må de vente i spenning i et par uker til.

Hvem vinner 4. divisjon på Romerike? Kommentar og børs foran den spennende helgen

0

Nå er Skjetten, igjen, favoritt til å vinne 4. divisjon og rykke opp til 3. divisjon. De slo Raumnes & Årnes 3-1 i hengekampen, og er to poeng foran EIF og tre poeng foran Kløfta.

Hvilket lag følger Fjellhamar ned fra 4. divisjon? Kommentarer og tips

Forutsetningene i opprykkskampen er relativt enkel. Men så skal disse kampene spilles da.

Eidsvold Turn 2 – Skjetten

Vinner Skjetten over Eidsvold Turn rykker de opp. De klarer de mest sannsynlig med uavgjort også. Eidsvold IF må vinne med 12 mål eller flere for å rykke hvis Skjetten tar kun ett poeng.

Eidsvold Turn spiller kamp i 2. divisjon mot TUIL like etter denne kampen, så faren for mange førstelagsspillere er tilnærmet null. Der er Skjetten heldige i dette 2. lagskaoset som har vært i høst. Det er jo rett og slett bingo.

Slik det ser ut så spiller Turn med nesten kun juniorer. Det kommer kanskje med en eller to fra a-troppen.

Det er altså større og større sjanse for Skjetten dette her. Stian Sandberg og Ingi Gunnthorsson skal være tilbake og det er en stor styrke mot juniorene til Turn 2.

Mitt tips: 1-5 Stenseth for ET2. Sandberg, Gunnthorsson 2, Blix og Kordahl for Skjetten.

Strømmen 2 – Eidsvold IF

Begge lag er bortelag i denne kampen. På grunn av OBOS-kamp for Strømmen så flyttes denne til Marikollen.

Eidsvold IF må vinne for å rykke oppe, og som nevnt over så må Skjetten tape eller spille U. Blir det U på Myhrer så må EIF vinne med 12 mål eller flere for å rykke oppe.

Strømmen 2 spiller sannsynligvis med sin vanlige tropp, og de har virkelig levert nå på slutten. Seirene renner inn med spiss Kjell Sellin som lederen. Dette blir uansett ikke enkelt for EIF.

Marius Rødsrud og Remi Rød i duell (Foto: Espen Bråthen)

Hos EIF er de fleste klare. Viktige Fredrik Kristiansen er ute med skade, og de savnet han i Kløfta-tapet sist. Marius Dalbo soner for gule kort. Ellers ser det ut som mye av det samme. Det blir spennende å se hvordan de gjør det på topp mot Strømmen 2. Mot Kløfta ble det for veikt.

Mitt tips: 2-2 Sellin og Eldirawi for Strømmen 2. Teigland og Egeberg for Eidsvold IF.

Kløfta – Aurskog-Høland

Kløfta har etter en god avslutning faktisk spilt seg opp i opprykskampen. Men, skal de rykke opp må det skje noen undere. De må selvfølgelig slå «rivalen» AHFK, og så må Skjetten tape og EIF tape eller spille uavgjort. De må også sørge for å ta inn fem mål på Skjetten. De er fire mål dårligere, men Skjetten har scora flere mål.

Kløfta kommer med samme tropp som i seieren mot EIF sist. AHFK var en rival for noen år siden, men det har «godt over» fordi AHFK er i generasjonsskiftet sitt.

Frontrekka med Rød, Preber og Zamble blir igjen viktig, men den gode stopperduoen Haugen og Damstuen spiller ikke sammen mot Svardahl. Damstuen er ikke med.

Aurskog-Høland får tilbake Lars-Eirik Svardahl, men mangler viktige Martin Vestreng. Vegard Aaserud og Noah Opstad er også ute. Det ryktes at de har med en veldig ung tropp – igjen.

Hvittrøyene kjemper fortsatt for en kvalik til NM-plass, og med seier får de 4. eller 5. plass.

Mitt tips: 3-1 Zamble 2 og Rød for Kløfta. Svardahl for AHFK.

Marius Preber og Kløfta jubler etter scoring mot Eidsvold IF (Foto: Espen Bråthen)

Mitt tips blir da altså at Skjetten rykker opp. Kløfta tar 2. plassen, og 3. plass på EIF.

Her i denne saken tar vi også for oss kampen som ikke involverer opprykk eller nedrykk.

Lørenskog 2 – Skedsmo

Som sagt så er disse bingo-2. lagene umulige å forstå seg på. I forrige runde snudde Lørenskog delvis på laget og toppet i seieren mot Sørumsand, og i dag er det tilbake til tilnærmet juniorlag. Førstelaget spiller mot Gjøvik Lyn også denne lørdagen.

Skedsmo har skuffet veldig i høst, de fikk endelig en seier igjen mot Eidsvold Turn 2 nå sist. Likevel så kan de ordne seg en 4. plass og med stor sannsynlighet kvalik til NM. Det må være et greit år for Gjelsvik.

Ryktene er også i gang at de er på full jakt etter spillere allerede.

Mitt tips: 0-2 Moltzau og Myhre for Skedsmo.