Siste artikler

Støtt Lokalfotballen for å få lokale fotballnyheter

Lokalfotballen løftet fokuset på den lokale fotballen til nye høyder da jeg begynte å «blogge». Målet var å sette fokuset på alle de som er på grasrota og bruker timesvis i lokale idrettslag og fotballklubber.

For en enkel sjel fra bøgda, så må vi være så ærlige at vi syns vi har lykkes på mange områder. Det har aldri vært mer oppmerksomhet rundt den lokale fotballen – etter flere år med «tørke» fra lokalaviser og regionalaviser. Nå har de også løftet seg og skrevet mer om grasrota.

2020 startet strålende med noen gode avtaler, men nå har den tunge tiden stoppet mye av det. Vi mister nesten 20000,- per måned etter at noen samarbeidspartnere nå har trekt seg.

Så nå er den økonomiske utfordringen her igjen. Det å løpe rundt på de fleste banene på Romerike uten en sikker og trygg lønn har tæret på. Og jeg frykter for fremtiden nå, akkurat som mange selvstendige næringsdrivende. Vi har fått altfor lite ut av myndighetenes støtte.

Hater å tigge penger

Det er kjipt å «tigge» penger, og det gjør vondt i hjerterota, men det å legge ned bloggen gjør enda litt vondere.

Bloggen har 1,3 millioner klikk de to siste årene og over 150 000 unike brukere har besøkt.

Og brukerne er lojale. Stemningen rundt bloggen, dialogen med spillere, leder og klubber er helt fantastiske.

Jeg har garantert gjort mine feil, og alle klubber og personer er ikke fornøyd med alt vi gjør. Det må vi bare stå i og tåle. Noen ganger må man bare gå videre og være enig om å være uenige. Og diskusjoner rundt fotball er noe av det morsomste som finnes.

Så, en konklusjon.

Skal bloggen leve videre trengs det rett og slett bedre økonomi. Jeg rekker ut min ydmyke hånd til dere som er interesserte i den lokale fotballen. Er det en investor(er), bedrifter som ønsker å bidra, eller privatpersoner – så ta i mot min hånd så kan vi diskutere mulige løsninger.

Privatperson:

VIPPS: 597270 – Lokalfotballen/Bråthen Media

Patreon: Månedlig støtte her med flere valgmuligheter: https://www.patreon.com/lokalfotballen

Bedrift:

Tilbud om samarbeid – forskjellige løsninger vi kan se på.

Støttemedlem: 500,- eller 1000,- per måned. Ta kontakt på 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

Hvis vi ikke får til dette nå etter denne smellen så må bloggen vurderes igjen. Aktiviteten vil være høy i en periode nå fremover og alle pågående avtaler vil i høyeste grad bli respektert og fullført.

Cupdramaet som hadde alt | Norgesrekord i straffer

Gjelleråsen slo ut Aurskog-Høland etter noe som sannsynligvis er norsk rekord i straffer i straffekonk. GIF vant til slutt 18-17 etter 36 straffer.

Vi fikk servert alt på Høland stadion da Aurskog-Høland fikk besøk av Gjelleråsen. Over 200 tilskuere holdt ut i over tre timer med fotball. Denne kampen slo også Norgesrekorden fra 2009 da Løv Ham slo Start 14-13 i NM.

Allerede etter fire minutter kom kveldens første scoring. Thomas Normann fikk stå umarkert etter en dødball, og han banket ballen i mål via en AHFK-spiller.

Thomas Normann jubler etter scoring for Gjelleråsen

To minutter senere svarte hjemmelaget. Vegard Aaserud slo ballen i bakrommet, og Lars-Eirik Svardahl slo inn på første. Der dukket Ola Vestreng opp og bredsidet ballen oppe i krøsset.

Moroa fortsatte. Kristian Bjørndalen, som var livlig i starten, sendte GIF opp i 2-1-ledelse da ingen fra AHFK markerte han. Han skrudde ballen nydelig i motsatt hjørnet, som vi har sett så mange ganger tidligere.

Like før halvtimen ble Jonas Grahn snytt for straffe. Han fanget opp en retur etter en god redning av Fredrik Hauffen. Han ble løpt ned bakfra da han skulle avslutte.

Så dukket Martin Vestreng opp. AHFK holdt presset oppe, og han fikk ballen ute på 22 meter. Midtbanespilleren klniket til med venstra, og ballen suste opp i hjørnet.

Dommeren kom i fokus

Og dramaet var også kveldens dommer, Haakon Bue, en stor del av. En merkelig linje ga lagene vanskelige arbeidsforhold. Spesielt da Lars-Eirik Svardahl ble feid ned da han var alene gjennom like etter 2-2-scoringen. Abdel-Hedi Ali smalt i Svardahl, og Thomas Normann var to meter bak. Noe mer soleklart rødt kort for å frata en målsjanse er lenge siden man har sett.

Til og med flere i Gjelleråsen var enige at de var heldige der.

Da også William Lloyd smalt inn med strake bein i samme Svardahl minutter senere, og fikk kun gult kort så blir det ikke lett å vite hva som er korrekt eller ikke.

På overtid skapte Markus Kaasa en gedigen sjanse helt selv. Han vendte opp på 22 meter, og smalt ballen i utsiden av stanga.

En herlig omgang med masse drama, og vi skulle få så mye mer denne herlige mandagskvelden.

Røde kort til begge lag

Fem minutter ut i omgangen kom neste uforstålige dommeravgjørelse. Fredrik Sether river ned Markus Kaasa, og dommeren drar opp det røde kortet. AHFK har tre mann bak Sether da episoden oppstår. Likevel dras det røde kortet opp. Men dommeren visste ikke hvem det var så etter å ha prøvd å det røde til blant annet Lars Kopperud tar han en prat med linjemannen.

De finner til slutt ut at det var Sether. Han fikk også gult kort for protester, etter at Kopperud fikk det første «røde kortet». Det var det litt kaos på Høland stadion.

GJelleråsen la press på hvittrøyene etter det. De skapte noen småsjanser, og AHFK var småfarlige på kontringer.

25 minutter ut i omgangen fikk Hedi sitt 2. gule kort, og dermed rødt kort.

Aurskog-Høland fikk sin store sjanse etter 78 minutter. Ola Vestreng ble felt av William Lloyd, og AHFK fikk straffe. Svardahl steppet opp, men Fredrik Hauffen tok straffa. Det skulle bli flere straffer denne kvelden.

Fem minutter før full tid smalt Gjelleråsen ballen i stanga igjen. Det bølget frem og tilbake, med GIF som det førende laget.

Både Ola Vestreng og Kristian Bjørndalen hadde hver sin gedigne sjanse til å avgjøre, men keeperne var strålende.

Så var det klart for straffesparkkonkurranse. Hele dramaet kan dere se i videon.

Gjelleråsen vant 18-17 (16-15 på straffer) etter 36 straffer. For en fantastisk kveld for lokalfotballen. Den beste reklamen for grasrota og for fotballen nær deg.

Slik skal 2. lagene forholde seg til seriestarten

Til helgen skal de første 2. lagene starte seriespillet. Slik er reglene de, og de andre klubbene, skal forholde seg til.Diskusjonen har gått i langt tid. Skal vi ha 2. lagene i seriespillet eller skal de flyttes over i en egen serie. For toppklubbene, Eliteserien og OBOS, burde det være enkelt å flytte 2. lagene til egen serie. Da kan man spille to kamper etter hverandre – som for eksempel Strømmen – Ull/Kisa spiller først og deretter 2. lagene til de.Men dette må opp på forbundstinget og mange nok klubber som ønsker dette må faktisk bidra på tinget og stemme på forslaget. Så frem til det skjer så er det noen regler som må følges.4. divisjon først utÅrets 4. divisjon er den første divisjonen som setter igang seriespillet her på Romerike. Før Eliteserien og OBOS. Snart starter sesongen i februar tipper jeg.I 4. divisjon er det fem 2. lag. To som har førstelaget i OBOS og tre som har førstelaget i 3. divisjon. Nå i seriestarten er reglene enkle. Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 kan kun ha med tre mann over 22 år samtidig på banen. Det er en regel som gjelder hele sesongen. De som spiller for Ull/Kisa 2 nå i de første kampene er ikke aktuelle for å starte kampene i OBOS, men de kan sitte på benken.
Kun innbyttere fra 3. divisjon til 4. divisjon
For Skedsmo 2, Eidsvold 2 og Lørenskog 2 gjelder samme regel om at de som spiller kamper før første seriekamp for førstelaget kan ikke spille første seriekamp i 3. divisjon. Ellers gjelder det at kun innbyttere på førstelaget kan spille 2. lagskamp etter førstelaget har spilt.For 4. divisjon og nedover kan et 2. lag ha med fem spillere fra førstelaget. Det spiller ingen rolle om de har startet eller byttet inn. Innbyttere som ikke brukes må strykes på dommerkortet – hvis ikke så teller de som én spiller av de fem. Les mer om reglene § 2-11 og punkt 1 og 2.Seriestarten er forsåvidt grei skuring for klubbene. Der er det klare regler. Utfordringen kommer til å komme i høst. Da skal 2. lagene som er i trøbbel redde laget fra nedrykk, og som i fjor kommer de til å snu helt om på lagene sine. Det får vi ta når det dukker.En oppfordring til 2. lagene denne sesongen er at de gjør sitt beste for å stille mest mulig like lag. 

Treningskamper i lokalfotballen 2017

Det spilles mange treningskamper i vårt område denne vinteren.  Her er oversikten på alle kampene.Denne oversikten oppdateres når treningskamper blir meldt inn til meg. Resultatene i kampene blir også oppført.Oppdatert 17. februarFredag 13.01kl. 2100 Oppsal – Lørenskog (Valhall) 4-3 til Oppsal.Lørdag 14.01kl. 1000 Skjetten – Grorud 2 (LSK-Hallen) 1-3 kl. 1330 Gjelleråsen – LSK 2 1-0 kl. 1200 Manglerud/Star – Blaker 2-2Lørdag 21.01kl. 1200 Lørenskog  Lillestrøm 2 3-2 kl. 13:00 Hauerseter – Ull/Kisa 2 4-2Torsdag 26.01kl. 2000 AFSK – Blaker 2-4 kl. 2000 Konnerud – Leirsund 3-3 (Anders Henriksen, Espen Henriksen og Martin Ferdinand)Fredag 27.01kl. 1930 Eidsvold Turn – Asker 7-3Les også: Klare overganger i lokalfotballenLørdag 28.01kl. 1200 Rælingen – Fjellhamar 2-1 kl. 1200 Eidsvold IF – Bjerke 4-2 kl. 1330 Gjelleråsen – Gran 3-2 kl. 1400 Skjetten – Gjerdrum 5-0 kl. 1300 Korsvoll – AHFK 3-0 kl. 1600 Skedsmo – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 2-2Les også: Saker fra alle kampene ovenforSøndag 29.01kl. 1500 Raumnes & Årnes – Sander 2-1 (Nicklas Sramek og Øystein Pedersen) kl. 1600 Skårer – Leirsund 5-6 kl. 1900 Fet – Lørenskog 2 (Flyttet til Sandbekken) 3-5Les også: Klare overganger i lokalfotballenOnsdag 01.02kl. 1900 Driv – Blaker 4-5Lørdag 04.02kl. 1200 Eidsvold IF – Kolbotn 2-0 kl. 1230 Vålerengen 2 – Lørenskog 4-1 kl. 1330 Gjelleråsen – Lommedalen 5-0Søndag 05.02kl. 1200 LSK Jr – Skjetten 3-2Mandag 06.02kl. 1900 Leirsund – Kurland 2-2 (Martin Paulsen 2 for Leirsund) kl. 1900 AFSK – Ull/Kisa 0-17Tirsdag 07.02kl. 2000 Fjellhamar – Fet 5-1Onsdag 08.02kl. 1930 Lommedalen – Raumnes & Årnes 4-1Lørdag 11.02kl. 1200 Lørenskog – Aurskog-Høland 5-2 kl. 1200 Rælingen – Leirsund 4-0 kl. 1200 Eidsvold Turn – Kråkerøy 2-2 kl. 1200 Eidsvold IF – Raufoss Jr 5-0 kl. 1200 Eidsvold IF 2 – Raufoss Jr 2 kl. 1400 Sander – Blaker 2-3 kl. 1400 Skårer – Kongsvinger 2 4-1 kl. 1400 Flisbyen – Høybråten & Stovner kl. 1430 Eidsvold Turn 2 – Gjelleråsen 2-5 kl. 1600 FUVO – Oppsal 6-3Søndag 12.02 kl. 1800 Raumnes & Årnes – Hauerseter 1-1Tirsdag 14.02kl. 2000 Fjellhamar – Årvoll 4-1Onsdag 15.02kl. 2030 FUVO – Gjerdrum 2-1Lørdag 18.02kl. 1200 Rælingen – Fet 2-1 (Kamprapport / Bilder) kl. 1200 Eidsvold IF – Hauerseter 1-1 (Iversen for EIF) kl. 1200 Lørenskog – Årvoll 2-0 kl. 1300 AFSK – Sørumsand 3-3 kl. 1400 Flisbyen – Blaker 1-5 kl. 1600 Skjetten – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 0-3 kl. 1500 Vestfossen – Skedsmo 2-2Søndag 19.02kl. 1000 Grorud – Eidsvold Turn (LSK-hallen) 2-1 kl. 1600 FUVO – AHFK AvlystOnsdag 22.02kl 1900 Drøbak-Frogn – FUVO 1-2Torsdag 23.02kl. 2000 Skjetten – Grei 1-1Søndag 26.02kl. 1200 Høybråten og Stovner – Skårer (Kurlandsparken) kl. 1700 FUVO – Ull/Kisa 2 1-0 kl. 1700 Fjellhamar – Fortuna Oslo 3-1 (Aaserud, Flood og V. Smith) kl. 1800 Fet – Raufoss Jr 3-2 (Jönsson, Søgård og Abusdal)Lørdag 04.03kl. 1200 Eidsvold IF – Gjerdrum 4-1 (Johansen, Iversen, Kristiansen og Fjeld for EIF) kl. 1100 Skade – Blaker 3-5 (Martila 3, Mathisen og Svardahl for Blaker) kl. 1200 Skjetten – Ready 2-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – FUVO 2-0 kl. 1400 Skjetten 2 – Fet  2-1 (Abusdal for Fet) kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – FUVO 2 AvlystSøndag 05.03kl. 1200 Lillestrøm 2 – Skedsmo 4-0Tirsdag 07.03kl. 2000 Fjellhamar – Ellingsrud 0-1Fredag 10.03kl 1930 FUVO – Flisa 1-1 (Paulsen for FUVO)Lørdag 11.03kl. 1200 Gjerdrum – Gjelleråsen 0-5 kl. 1200 Eidsvold IF – Ull/Kisa 2 1-2 kl. 1200 Ullern – Lørenskog 1-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – Skjetten 0-1 kl. 1300 Kråkerøy – Skedsmo 3-2 kl. 1400 Flisbyen – Trøgstad/Båstad kl. 1400 FUVO – Rælingen Avlyst kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – Kløfta 1-3Torsdag 16.03Kl. 20:00 AFSK – Aurskog-Høland FKFredag 17.03kl. 1800 Strømsgodset 2 – LørenskogLørdag 18.03kl. 1200 Skjetten – Oppsal kl. 1200 Rælingen – Skårer kl. 1200 Eidsvold IF – Fjellhamar kl. 1300 Manglerud/Star – Aurskog-Høland FK kl. 1400 FUVO – Vestfossen kl. 1400 Korsvoll – Raumnes & Årnes kl. 1400 Flisbyen – Korsvoll 2Onsdag 22.03kl. 2000 Eidsvold Turn – Ull/KisaFredag 24.03kl. 1800 Skedsmo – FinnsnesLørdag 25.03kl. 1200 Rælingen – OSI kl. 1200 Lørenskog – Frigg kl. 1330 Gjelleråsen – Sander
Mandag 27.03
Romsås – SkårerLørdag 01.04kl. 1400 FUVO – Gjøvik Lyn kl. 1500 Moss – LørenskogLørdag 08.04kl. 1300 Skeid – Skedsmo kl. 1300 Kjelsås – Lørenskog kl. 1400 FUVO – Ready

Klare overganger i lokalfotballen på Romerike

Her får du oversikt på alle overganger fra 3. divisjon til og med 5. divisjon i lokalfotballen.Denne oversikt vil bli oppdatert hver gang det blir bekreftet en overgang. Oppdatert 10. februar.

3. divisjon

FUVOInn: Julian Paulsen (Ull/Kisa), Sindre Bentsen (Mandalskameratene), Mads Rismoen (Kongsvinger), Oskar Wang (Kongsvinger), Fredrik Nilsen (Strømmen), Magnus Bjørnerud (Sander)Ut: Petter Severeide (Grei), Andre Thomasen (Grei), Petter Sannerud (Raumnes & Årnes)SkjettenInn: Daniel Os (Lillehammer), Ali Otaibi (Rilindja), Trym Halvorsen (Strømmen)Ut:LørenskogInn: Amir Dausch (Skeid), Vetle Rygh (Florø), Christoffer Skårn (Førde), Michael Singh (Egen junior)Ut: Sami Loulanti (Strømmen), Kamil Olsztynski (Grorud), Glenn Hartviken (Grorud), Andreas Nordby (Hønefoss), Walid Idrissi (Kjelsås)Skedsmo:Inn: Emil Fiskvik (Tynset), Jesper Kornbakk (Lillestrøm), Sondre Karterud (Grorud), Emil Olsen (Grorud).Ut: Eirik Holt (Leirsund), Fredrik Åretun (LSK 3), Glenn Sandvik (?), Eivind Bjerkreim (LSK 3),Eidsvold TurnInn: Jonatan Teigland (Oldenborg), Najib Javed (Hasle Løren)Ut:

4. divisjon

Aurskog-HølandInn: Simen Aaserud (Rømskog), Sondre Bergdølmo (Rømskog)Ut: Ahmed Jouini (Blaker), Vegard Aaserud (Fjellhamar)HauerseterInn: Bewar Piri (Ull/Kisa 2), Kyrre Johansen (Ull/Kisa 2), Håkon Andresen (Eidsvold IF), Remi Rød (comeback), Peshang Khonori (Raumnes & Årnes), Remi Rød (Comeback).Ut:Willy Zamble (?), Jan Miguel Borsheim (Eidsvold IF)BlakerInn: Ahmed Jouini (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Rømskog)Ut:GjelleråsenInn: Vebjørn Sangnæs (Gjerdrum), Brian Dibula (Langhus), Jaran Vefring (Høyang), William Berg (Fjellhamar), Markus Kaasa (Strømmen)GjerdrumInn: Kenneth Løwe, Emil Langeland (Egen juniorstall), Adrian Panic (Ull/Kisa)Ut: Vebjørn Sangnæs (Gjelleråsen)Eidsvold IFInn: Stein Vidar Fjeldvang (Dal), Jan Miguel Borsheim (Hauerseter)Ut: Jan Åge Sandviken (Lagt opp)Raumnes & ÅrnesInn: Petter Sannerud (FUVO)Ut: Peshang Khonori (Hauerseter)KløftaInn: Vemund Sæther (Lokomotiv Oslo), Eivind Svalestad (Flisbyen), Christian Westad (comeback), Stian Nygård (Ull/Kisa 3), Steffen Nystrøm (Fredrikstad).Ut:FetInn: Toni Fetahu (Sørumsand), Ivan Rojo (Langhus), Sebastian Abusdal (Løvenstad), Cherno Nyang (AFSK)

5. divisjon

FlisbyenInn: Even Iversen (Hasle Løren)Ut: Eivind Svalestad (Kløfta)RælingenInn:George Manea (Leirsund)Ut:Øyvind Tolgensbakk (skole)RømskogInn: Eirik Bergsjø (comeback), Magnus Kragtorp (Søndre Høland)Ut: Simen Aaserud (AHFK), Sondre Bergdølmo (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Blaker)NittedalInn:Ut:FjellhamarInn: Vegard Aaserud (AHFK)Ut: William Berg (Gjelleråsen)Aurskog/FinstadbruInn: Szymon Krolikowski (Comeback), Patrick Andreassen (Sørumsand), Anders Presterud (Fet)Ut: Cherno Nyang (Fet), Ayoub Blomberg (?), Mohammed Ali (?), Andreas Ulseth (?), Ola Fossum (?)SørumsandInn: Tobias Stokkebryn Jensen (Raumnes & Årnes), Bojan Jakovic (Trosvik), Eirik Holen (Flisbyen 3), Jørgen Tjærnås (Comeback), Rezgar Aliassi (Comeback)Ut: Toni Fetahu (Fet), Patrick Andreassen (AFSK)LeirsundInn: Eirik Holt (Skedsmo), Anders Fagerhus (Åkrene)Ut:Mangler det noen overganger? Kontakt meg via epost espen@lokalfotballen.blog eller ring/tekst til 45224573. Du finner meg også Facebook og Twitter.

Mitt favorittlag: Kim Schøne | En spiller som du elsker å ha på laget, men hater å spille mot

Kim Schøne er nestemann ut i Mitt favorittlag. Den tøffe midtstopperen spilte i Sørumsand og Skjetten, og dette laget hadde klart seg meget bra.

1.Truls Nomerstad-Barikmo (keeper) (Sørumsand)

Meget god keeper som var strålende på streken med sine refleksredninger. I tillegg en veldig god igangsetter bakfra med sin presise høyre fot.

2.Kenneth Stokkebryn Jensen (midtstopper) (Sørumsand)

Allsidig og fotballintelligent spiller. Kunne bekle roller som back, midtstopper og midtbane.
Gode tekniske basisferdigheter, krydret med noen susende taklinger.


3.Dejan Skrbic (midtstopper) (Skjetten)

Beste midtstopperen jeg har spilt sammen med. Ballspillende midtstopper med balkansk blod i årene og strålende i alle faser av det defensive spillet. Klassestopper!


4.Kristian Heggedal (midtstopper) (Sørumsand)

Spiller som jeg vokste opp med og se herje i 2.divisjon med Sørumsand på starten av 90-tallet som ivrig tilskuer. Opprykket til 1.divisjon i 1993 var så nære! Hadde seinere gleden av å danne stopperpar med han i SIF-trøya også. Høylytt dirigent i forsvaret med et meget solid duellspill.


7.Mehdi Niroomand (defensiv midtbane) (Sørumsand)

Aggressiv ballvinner på midtbanen. En spiller som du elsker å ha på laget, men hater å spille i mot. Knalltøff og kompromissløs i duellspillet. Hadde sin beste sesong i SIF-trøya i 2003-sesongen, da han også ble snappet opp av Vålerenga.


6.Martin Eid (høyre midtbane) (Skjetten)

Fantastisk driv med ballen i beina. I tillegg en spisskompetanse i luftrommet med en vanvittig spenst og timing. Kan fortsatt ikke huske og sett han tape en hodeduell!


5.Ove Bjorøy (sentral midtbane/indreløper) (Skjetten)

Ikke den som ropte høyest utenfor banen, men en strålende leder på banen. Alltid 100% innsats med en veldig god løpskapasitet. I tillegg meget ballsikker, mistet aldri ballen!


8.Mats Weinholdt (sentral midtbane/indreløper) (Skjetten & Sørumsand)

Teknisk midtbanespiller med godt overblikk og pasningsspill. I tillegg en spisskompetanse med sine meget lange innkast som var et angrepsvåpen i seg sjøl. Etterhvert kanskje best kjent som Trikse-Mats etter sin opptreden på Norske Talenter i 2008.

Kim Schøne (t.h) og Mats Weinholdt har spilt sammen, og de har trent SIF sammen (Foto: Espen Bråthen)

11.Simon Mesfin (venstre midtbane) (Skjetten & Sørumsand)

Rask og lettbeint teknikker med en silkemyk venstrefot. Stort potensiale som kanskje dessverre ble satt noe tilbake av mye skader. I dag nok bedre kjent som mannen som styrer Lillestrøm SK med jernhånd..:)


10.Peder Kornbakk (spiss) (Sørumsand)

Nok en spiller jeg vokste opp med å se spille i Sørumsand sin storhetstid på starten av 90-tallet og som jeg har hatt gleden av å spille sammen med seinere. God fysikk, teknisk god med ballen i beina og god i lufta. Fortsatte å herje i lokalfotballen til han hadde passert godt over 40 år, der mange fortsatte å bli lurt av den berømte Kornbakk-finta.


9.Erfan Kamali (spiss) (Sørumsand)

Uforutsigbar spiller med fantastiske dribleferdigheter og rykk som gjorde han kunne passere spillere som han ville. I tillegg en goalgetter som dannet et meget godt spisspar med Peder Kornbakk på starten av 2000-tallet i SIF.

Kim Schøne sin ellever i Mitt favorittlag

Benken:

Martin Rosenkilde (Skjetten)

Eirik Flesjå Olsen (Sørumsand)

Yngve Servold (Sørumsand)

Mato Grubisic (Skjetten)

Saeed Rahim (Sørumsand)

Ibba Laajab (Sørumsand)

Sterke forsterkninger for Fet

Med Knut Aga Jr inn som hovedtrener brukes nettverket, og nå har Fet forsterket med fire mann.

Etter noen år med store utfordringer i seniorfotballen ser nå Fet lyset i tunnelen. Selv etter det tøffe året med null fotball informerer Knut Aga jr at alle er med videre i 2021, pluss at fire gode spillere er på plass på Fedrelandet.

Les også: Mitt favorittlag: Atle Søgård – et lag jeg kunne tenke meg å dra på treningsleir med

De «gamle» Skedsmo-kjenningene Lars Jørgen Mork og Sondre Karterud er klare for blåtrøyene, som har blitt trent av Aga jr i Skedsmo tidligere. Keeper Marius Frogner kommer tilbake til klubben fra Skedsmo.

Stian Solberg, som la opp i Asker etter sesongen har klar for spill i 5. divisjon. Solberg har flest kamper gjennom tidene i Asker, og på grunn av jobb trappet han ned.

Skal satse på egne spillere

I tillegg har Fet løftet opp Sander Dahl Hansen, Teijo Gaudi Romstad og Simon Langaas Skogvold fra juniorlaget. Andreas Møbius og Kristoffer Vethe skal hospitere når treningene starter opp igjen.

– Jeg syns vi har fått på plass gode signeringer, og ser ut som en sterk stall nå som skal være med å kjempe om opprykk i 5. divisjon, sier Knut Aga jr til Lokalfotballen, og han legger til: – I tillegg jobbes det med en til to spillere til.

21 lag er påmeldt i 3. divisjon for kvinner

0

6. januar gikk fristen ut for påmelding til 3. divisjon kvinner. Hele 21 lag er påmeldt, og det bli to avdelinger.

Foran fjorårets sesong slo NFF Akershus sammen 3. divisjon og 4. divisjon, og de bekrefter til Lokalfotballen at det blir to avdeling i 2021. Hele 21 lag skal da fordeles på de to avdelingene, så blir det spennende å se hvordan de rangerer lagene.

Det har vært store endringer i mange av klubbene siden sist det ble spilt fotball.

De påmeldte lagene:

Aurskog-Høland, Bjerke, Borgen, Eidskog, Eidsvold Turn, Fet, Fet 2, Fjellhamar, Fjellhamar 2, Frogner FUVO, Gjerdrum, Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal, Rælingen, Skedsmo, Skjetten, Sørumsand og Ull/Kisa 2.

I vårserien så blir det henholdsvis ni og ti kamper på hvert lag, og så deler man tabellene i to. Den øvre halvdelen i begge avdelingene møtes på høsten, og den nedre halvdelen møtes på høsten.

For lagene på den øvre halvdelen blir det en tøff kamp for en opprykksplass til 2. divisjon. For den nedre halvdelen så blir det så å si treningskamper – ingen kan gå opp og ingen kan gå ned.

Hvilke lag tror du kommer til å kjempe om opprykk?

Mitt favorittlag: Ole Ragnar Skredderberget | Spillere som kan og bør brukes som forbilde for alle unge spillere

Andremann ut i serien Mitt favorittlag er Mauras store sønn Ole Ragnar Skredderberget. En strålende karriere i Bjerke og Eidsvold Turn gir et meget spennende lag.

– Laget består av spillere fra Bjerke og Eidsvold Turn. Må ha med en del spillere som var med på reisen til Bjerke fra 6. til 2. divisjon. Tok nye steg og nivåer hvert år. Fantastisk kompisgjeng og en herlig tid. Toppet seg med et år i 2. divisjon og Øvre Romerikes beste klubb, sier Ole Ragnar Skredderberget til Lokalfotballen.

Les også: Mitt Favorittlag: Fredrik ”Blakern» Larsen | Alle fikk kjeft på treninger og kamper

– Turn var vel i 3. divisjon og Kisa i 3. eller 4. divisjon. Jeg hadde fem år i Turn, så har også mange gode venner og minner derfra som må med. Fantastisk klubb og mange som spilte der på 90-tallet møtes fortsatt annen hvert år på a-lagets siste hjemmekamp.

Ole Ragnar Skredderberget har satt opp laget i 4-4-2

Keeper: Jon Andresen, Bjerke

Nannestad-gutt, som kom til Bjerke i 4. divisjon etter å ha spilt på guttelaget til Strømmen.  John må med da han var en veldig viktig brikke for at Bjerke fortsatte reisen mot 2. div. Meget teknisk og reaksjonssterk keeper. Stabiliserte laget med sitt keeperspill.

Høyre back: Trond Erik Taugland, Bjerke

Ekte Bjerke gutt som ble tatt opp på A-laget som 15-16-åring og ble med på hele reisen fra 6.div til 2. div for Bjerke. Soleklart valg som høyreback på mitt lag. Stod for kontinuiteten i Bjerke i et tiår. Slet dessverre med ryggen etter hvert. Nå meget bra trener for jenter 2006 i Bjerke.

Midtstopper: Lars Helge Hoel, Eidsvold Turn

Hadde noen fantastiske år med Lars Helge i Turn, og på idrettslinja i Eidsvold. Var en bauta i forsvaret, suveren i lufta og meget god høyre slegge/fot. Fantastisk person og venn, selvskreven på laget.

Midtstopper: Jørgen Neumann, Eidsvold Turn

Jørgen må med. For meg Turn-legende nummer 1. Har både spilt sammen med Jørgen, trent under Jørgen, og vært trener sammen. Først og fremst en vanvittig vinnerskalle som var god i det meste han gjorde. Var vel toppscorer i Turn i flere år som midtstopper.

Venstreback: Espen Jensen, Bjerke

Espen må med på venstre back. Solid spiller som bare gikk ut og fikk jobben gjort. Ikke noe jammen spiller. Uortodoks i spillestilen med et veldig bra venstre bein. Raidet opp og ned venstre siden til Bjerke i et tiår.

Høyre kant: Jan Ove Hofseth, Bjerke

Bjerkegutt. Vinnerskalle som skiftet helt ham når han fikk på skoa. Høyre kantspiller med stor løpskapasitet og meget god innleggsfot. Vi hadde mange gode spisser i Bjerke som dro godt nytte av Jan Ove. Utrolig arbeidskapasitet.

Sentral midtbane: Kristian Skjennum, Bjerke

Ble i likhet med Trond Erik hentet opp som guttespiller i 6.div og var med på hele reisa. Kristian viste hvilket fotballhode han hadde fra starten. Gjorde ting enkelt, men smart. Valgte å gå til Turn og senere Kisa når Bjerke stagnerte litt. Viste der at han var en klassespiller. En spiller som kan og bør brukes som forbilde for alle unge spillere og foreldre/trenere som har det veldig travelt med å bli god.

Sentral midtbane: Børre Granheim, Bjerke

Han var en av de eldre spillerne når vi startet oppturen i Bjerke. Spilte vel i Rælingen et par år og var også i Turn, før han kom tilbake til Bjerke. Stor fotballforståelse og teknisk meget god. Spilte sammen med Børre noen år sentralt på midtbanen og var en fornøyelse å spille ved siden av. Var viktig å ha med hans rutine sammen med mange unge. Han elsket å spille andre frem, fremfor å score selv. En tunell eller målgivende var viktigere enn å score selv.

Venstre kant: Oddvar Henriksen, Bjerke og Eidsvold Turn

Oddvar er en av de spillerne jeg spilte med både i Turn og Bjerke. Stor selvtillit og fysisk tøff var noe som kjennetegnet Oddvar. Det er ikke få midtstoppere Oddvar har frustrert og hisset på seg. Var alltid greit å ha Oddvar på laget og ikke imot. Husker Per Brogeland skulle trene feltarbeid med keeperne Odd Cato Rynning og Bernt Hoel. For at de skulle få litt motstand så sendte han Oddvar inn i feltet for å gå i duell med dem. Det måtte gå galt, Bernt jagde Oddvar rundt hele Myhrer.

Spiss: Arne Gunnar Ellevold, Bjerke 

AG var også en av de viktigste spillerne til Bjerkes reise. Hadde egentlig alt som spiller, noe som gjorde at han kunne spille på alle plasser og være en av de beste. Hadde en periode der det var om å gjøre å få AG til å spille på sitt beste for da var også Bjerke gode.

Spiss: Svenn Huseby, Eidsvold Turn og Bjerke

Vi spilte sammen i Turn og da Svenn flyttet tilbake til Nannestad så fikk jeg han med på Bjerke. Vi hadde da rykket opp til 5.div og med Svenn på laget så lå alt til rette for å ta veien videre. Hadde hurtigheten og målteften som sine store styrker. Ronny Johnsen fikk merke hurtigheten til Svenn når vi møtte LSK i cupen i 95. Nøkkelspiller for Bjerke og selvskreven på laget.

Artikkelen fortsetter under bildet

Benken:

Kim Herseth, Bjerke
Jo Sivert «Jossi» Martinsen,Eidsvold Turn
Vegard Hokstad, Eidsvold Turn
Vegard Aune, Eidsvold Turn
Frode Kolpus, Bjerke

Trenere:

Per Brogeland og Roy Kvernmo

Per: Min første trener som senior spiller. Vi var mange spillere som ble tatt opp i a-stallen til Turn i `89 fra juniorlaget. Med noen etablerte eldre spillere og veldig mange unge så rykket vi opp til 2.divisjon. Mye takket være Per og hvordan han løftet oss opp. Utstrålte stor selvtillit og var veldig profesjonell i det han drev med. Det ble vel sagt at vi ikke var klar over hvor bra trener vi hadde. Historien viser jo at det var rett.

Roy: Utrolig sterk fotballfaglig og veldig dyktig på feltet. Var også en stor spiller på Flisa og Grue under storhetstiden deres. Spilte også i Frigg under Drillo. Legende i Glåmdal fotballen. Trente blant annet Vålerenga sammen med Olle Nordin, og senere Skeid med Bengt Eriksen i Eliteserien. Fortsatt kontakt med Roy, noe jeg setter pris på, fotball-historiene sitter løst for å si det sånn:)

Lokalfotballen takker Ole Ragnar for en fantastisk tekst med masse god historie. Som frilanser på første rad i storhetstiden til Bjerke så er dette noe som gir gode minner.

Har du gode tips og innspill på spillere du ønsker å ha med i Mitt favorittlag så ta kontakt med bloggen på espen@lokalfotballen.blog, telefon 45224573 eller på sosiale medier.

Mitt Favorittlag: Fredrik ”Blakern» Larsen | Alle fikk kjeft på treninger og kamper

Det er på tide med en ny runde med Mitt favorittlag. Førstemann ut er Blakers store sønn, Fredrik Larsen. Et langt liv i lokalfotballen gir et fantastisk bra lag.

– Dette er et lag med spillere som er blant de beste og spillere som betyr mye for meg, sier Fredrik Larsen til Lokalfotballen.

(3-5-2)

1: Roger Haugen (Strømmen)

Herlig keeper: Selv om han ble litt større rundt magen når vi spilte sammen, så så du han hadde det. Lur og fantastisk bein. Kunne truffet søppelbøtta på alle kiosker fra 5-metern.

2: Thomas Haug (Blaker)

Fantastisk kamerat enda og min hjelpetrener i Blaker. Ingen klare styrker, men ingen svakheter. Alltid skrubbsår etter treninger og hater å tape. Litt treg kanskje😉.

Thomas Haug i en duell, som vanlig.

3: Henning Berger (Strømmen)

Beste jeg har spilt med. Hadde spilt Eliteserie hvis ryggen ikke hadde tatt han. Kunne bare trene to ganger i uka, men best hver gang. Fantastisk på huet. Joar Hoff var streng, men en gang ventet bussen på stadion. Henning Berger manglet.

4: Kenneth Knutsen (AFSK)

Stort talent. Tror han var kaptein på juniorlaget til LSK før han trappet ned og ville spille med kompiser i AFSK. Kjente ikke gutten så godt når jeg kom til AFSK, men herlig spiller med innsats og trøkk. Jævlig rask. Tok meg ut på alle treninger.

5: Thomas Skaalerud (Blaker)

Som Haugern også legende i Blaker. Stort sett spilt sammen siden vi var 7-8 år. Herlig trøkk i begge bein, var veldig rask og en helvetes løpskapasitet frem til 35. Gud veit mange scoringer jeg har fått av han.

9: Espen Jensen (Strømmen)

Alle jeg har spilt sammen med elsker Jensen. Herlig kar i garderoben, null stjernenykker, gikk alltid foran og måtte gå med lakene fra senga på jobb etter skli-taklingene på grusen. Svære kjøttsår på lårene etter hver trening. Arr enda.

7: Jan Otto Mostue (Strømmen)

Ble den viktigste for meg i Strømmen. Ble bestekamerater og er mye sammen enda. Faktisk fadder til sønnen. Fantastisk teknikk, men ble mer og mer en sliter. Undervurdert i Strømmen før han ble en av de viktigste spillerne til Lørenskog i 2 divisjon under Thomas Berntsen. Fantastisk kar.

8: Stian Enger (Blaker)

Han kunne tatt det langt, men som mange andre ville andre ting som ingenting. Sykeste drivet jeg har sett. Jeg fikk mye skryt for at jeg scoret mål i Blaker når vi spilte 3 divisjon, men dette var mannen.

6:Thomas Kopperud (Strømmen)

Fra min andre periode i Strømmen. Rolig kar i garderoben, men helt syk på banen. Alle fikk kjeft på treninger og kamper, men det var som oftest greit når han var best selv. Blikk og varme bein👍. Sentral men spiller med 9.

10: Knut Hovel Heiaas (Strømmen)

Han tok det videre og gikk til VIF etter sesongen når vi rykket opp i 2. divisjon med Strømmen. Sykt rykk og ga meg 10-15 målgivende det året. Fikk 10 straffer hver sesong😂.

11: Fredrik Mosengen (Strømmen)

Sammen med Hovel spilte vi tre sammen på topp når vi rykket opp. Kanskje den beste tiden på fotballbanen jeg har hatt. Vi herjet så jævlig. Mosengen var så fryktelig sterk i kroppen. En som sa i fra i garderoben og meldte hardt.

Trener: Hans Tvedte og Tore Karlstad

Benk blir:

Petter Larsen (Strømmen)

Tommy Sand (Strømmen)

Onar Nymoen (Strømmen)

Ronny Michelsen (AFSK)

Per Kristian Melby (AFSK og Blaker)

Mitt favorittlag av Fredrik Larsen

Tips og innspill?

Har du tips om hvilke spillere som burde lage sitt favorittlag? Eller ønsker du å sende ditt eget? Send det til espen@lokalfotballen.blog, eller ta kontakt på 45224573.

– De har DNAet til klubben i kroppen

0

Aurskog-Hølands nye trener, Ole Robert Søbye, roser støtteapparatet før de setter i gang for fullt på nyåret.

-Haugen og Svardahl har DNAet til klubben i blodet, og de er to utrolig gode spillere som besitter både mye erfaring og fotballkunnskap, som jeg gleder meg til å sparre med, sier Ole Robert Søbye til Lokalfotballen.

Les også: Ole Robert Søbye er ny trener for Aurskog-Høland

Også hjelpetrener Sten Aage Aaserud får en god omtale.

– Det å kunne samarbeide med Sten-Aage frista mye. Han er veldig fotballfaglig dyktig og en som tenker fotball likt som meg.

Søbye var i dialog med AHFK i vinter, og da Roar Ness gikk til LSK var veien åpen for 42-åringen fra Bjørkelangen.

– Jeg har vært i dialog med styret noen uker nå, så får du ta det med de hvorfor jeg ble kontaktet, men jeg syns det virker som spennende og utfordrende trenerjobb. Spillergruppa er spennende og talentfull med mye kvalitet. Jeg vil også si at vi har et utrolig godt støtteapparatet som jeg er veldig gla blir med til året. Dette i sum gjorde at jeg sammen med de andre valgte å takke ja, avslutter Søbye.

Ole Robert Søbye er ny trener for Aurskog-Høland

1

Aurskog-Høland måtte ut på trenerjakt da Roar Ness valgte LSK G19 nå i desember. Allerede nå er Ole Robert Søbye på plass som ny trener, og han har med seg et sterkt team.

42-åringen fra Bjørkelangen har hatt en lang fotballkarriere ute på bøgda – der han han spilt for de fleste lokale klubbene. Han startet opp i Bjørkelangen, og har senere spilt for LSK G19, Høland, AFSK og Setskog/Rømskog. For sistnevnte var han også trener i to sesonger før han gikk tilbake for å trene sønnene sine i BSF.

Han får med seg setskogingen Sten Åge Aaserud som hjelpetrener, og Eirik Haugen og Lars-Eirik Svardahl blir spillende hjelpetrenere.

– Ole Robert er en vi har hatt på blokka en god stund. Han skal bygge videre på den sterke kulturen vi har i Aurskog-Høland, sier sportslig leder, Bengt Krogstad, i Aurskog-Høland til Lokalfotballen.

A-laget er inne i et generasjonsskifte, så det å få med Haugen og Svardahl inn i trenerteamet gjør at det spranget ikke blir for stort og for tidlig.

Søbye ønsker ikke å svare på spørsmål før han har spillermøte.

Foto: Aurskog-Høland

Er det noen som ønsker å samarbeide eller støtte Lokalfotballen?

3

Lokalfotballen har blitt en meget viktig aktør på Romerike når det gjelder den lokale fotballen. Etter en at den nye nettsiden ble lansert har bloggen over 150 000 unike brukere og 1,3 millioner sidevisninger, og det er over all forventning.

Nå er det slik at jeg gjør det meste av dette på fritiden min, så omfanget er så stort at jeg må se meg etter samarbeidspartnere, sponsorer eller rett og slett annonsører. 2020 var meget godt i gang, men vi har mistet avtaler på nesten 20 000,- per måned i disse tøffe dager.

Jeg er sikker på at min blogg vil få både flere klikk på nettsiden til dere og flere folk som kunder. Det sistnevnte er det viktigste.

Jeg jobber daglig med markedsføring og kommunikasjon og jeg har noen tanker om hvordan jeg kan samarbeide med en bedrift på en best mulig måte.

 

Tilpasset lokal annonsering

Bloggen er tilpasset annonsering, og vi kan løse det meste av hva annonsører ønsker.

Eksempler er markedsføring for din bedrift/ditt produkt, annonsere etter trenere eller spillere, eller innholdsmarkedsføring. Jeg har lang erfaring innen markedsføring og kommunikasjon og kan bidra på mange områder.

Kan vi møtes en dag for en prat? Jeg håper det er interessant for dere. Her har dere mer informasjon og statistikk (Lokalfotballen annonsering 2018_september ) og hvilke muligheter som finnes på bloggen.

Ta kontakt med Espen Bråthen på espen@lokalfotballen.blog eller 45224573 for en prat.

Annonse Lokalfotballen

Seriene for 2021 er klare – Ingen lag i 9. divisjon

NFF Akershus har nå kommet med grunnlaget for seriene i 2021 for senior. Mye er normalt, men 9. divisjon har ennå ingen lag i oppsettet.

Nå har seniorfotballen, altså bredden, vært uten fotball i godt over et år. Norges Fotballforbund og kretsene jobber uansett videre for å få til seriespill i 2021, og nå er seriene for 2021 klare i Akershus.

Det meste er normalt, men vi ser at 9. divisjon ikke er med, og kretsen har sagt at den er åpen for påmelding. Det vil si at minst 16 lag er borte fra den opprinnelige serien i 2020. Så får vi håpe at de som har blitt borte kommer tilbake når fotballen ruller igjen.

Her er oversikten på seriene i 2021

Eliteserien (1 lag):

Lillestrøm

OBOS-Ligaen (2 lag):

Ullensaker/Kisa, Strømmen

PostNord (1 lag):

Eidsvold Turn

Norsk Tipping-ligaen (5 lag):

Gjelleråsen, Funnefoss/Vormsund, Lillestrøm 2, Lørenskog, Ullensaker/Kisa 2

4. Divisjon (14 lag):

Skedsmo, Skjetten, Aurskog-Høland, Kløfta, Blaker, Gjelleråsen 2, Eidsvold IF, Strømmen 2, Sørumsand, Eidsvold TF 2, Raumnes & Årnes, Gjerdrum, Fjellhamar, Lørenskog 2

5. Divisjon (12 lag):

Hauerseter, Skedsmo 2, Fet, Aurskog-Høland 2, Rælingen, Raumnes & Årnes 2, Søndre Høland, Flisbyen, Skårer, Bjerke, Leirsund, Løvenstad

6. Divisjon (12 lag):

Skjetten 2, Aurskog/Finstadbru, Fjellhamar 2, Blaker 2, Borgen, Fet 2, Holter, Gjerdrum 2, Funnefoss/Vormsund 2, Kurland, Hvam, Lillestrøm 3

7. Divisjon (10 lag):

Skjetten 3, Ullensaker/Kisa 3, Sørumsand 2, Sand, Flisbyen 2, Lørenskog 3, Eidsvold IF 2, Bjerke 2, Bøn, Hauerseter 2

8. Divisjon (10 lag):

Åkrene, Dalen, Fet 3, Gjelleråsen 3, Løvenstad 2, Raumnes & Årnes 3, Skogbygda, Eidsvold TF 3, Rælingen 2, Sand 2, Haga

9. Divisjon:

Påmelding

Spent på kvinnefotballen

På kvinnesiden er LSK Kvinner i toppserien, ingen i 1. divisjon og tre lag i 2. divisjon (LSK Kvinner 2, Ull/Kisa og Gjelleråsen). I 3. divisjon står det i kretsens informasjon at det er åtte lag som skal spille i 3. divisjon, men at det ikke er klart før påmeldingen. I år var det satt opp to avdelinger med åtte lag hver i 3. divisjon.

-Internt kaller vi spillestilen «LikiLaka» – en blå tråd som gjennomsyrer klubben

0

I flere år har Knut Erik Johansen hatt stor suksess med både Lørenskog akademi og flere årskull. Nå tar han steget opp som a-lagstrener i Lørenskog.

Knut Erik Johansen har de siste årene fokusert på aldersbestemt fotball, og det med suksess. Lørenskogs akademi har fått et stort løft, og de konkurrerer med de beste klubbene i flere alderstrinn. Nå tar Johansen steget opp til a-laget, men han slipper ikke akademiet.

– Det synes jeg er veldig spennende og noe jeg gleder meg veldig til. Kommer fortsatt til å være ansvarlig for, og jobbe, på -LIF-Akademiet, så helt slipp på aldersbestemt blir det ikke. Det er samtidig artig å få jobbe med de yngste, og de eldste,i klubben på samme tid. Jeg tror at den kombinasjonen kan være med å bidra til at LIF sine lag og spillere blir enda mer knyttet sammen, sier Johansen til Lokalfotballen.

Les også: Store forfall i store klubber på Romerike

Hvorfor ble det Lørenskog a-lag?

– Det var ikke noen andre alternativer til LIF. Hadde det ikke passet for klubben at jeg tok det, så hadde jeg fortsatt med et ungdomslag også neste år. Nå ble det slik at Daniel (Westvang red. anm.) valgte å gå til Heming og da ble a-lags jobben ledig, da ble det slik. Men, jeg hadde altså fortsatt i LIF uavhengig av dette. Nå blir det bare enda mer utfordrende, spennende og morsomt for min egen del.

Lørenskog ønsker å rykke opp i 2 divisjon, og Knut Erik Johansen har fått jobben med å få Lørenskog-gutta opp en divisjon (foto: Espen Bråthen).

Nå presenteres a-lagsspillerne for «LikiLaka»

– Internt i LIF kaller vi stilen vår for LikiLaka, sier Johansen og smiler godt.

– Den er påvirket av Ajax og Barcelona, uten at vi er eller prøver å være verken Ajax eller Barcelona. Vi skal alltid være LIF.

Stilen går ut på å kontrollere tempoet og spillet med ballen samtidig som de ønsker å være godt posisjonert med mange spillere der ballen er, både for å kunne få til et godt offensivt spill, men også for å kunne vinne ballen tilbake raskt hvis de skulle miste den.

– Målet vårt er hele tiden å spille fremover gjennom ledd, samtidig som det ikke må gå så fort at vi ikke rekker å komme etter med laget. Vi ønsker å spille entusiastisk og underholdende fotball gjennom å produsere sjanser og mål, samtidig som det skal legges ned hardt arbeid, ære og stolthet i å holde nullen defensivt, forklarer Johansen entusiastisk.

Les også: Fet har fått inn den siste brikken

Johansen har lang erfaring som fotballtrener på Romerike. Det hele startet i Skedsmo i 1996, og så har det gått slag i slag for den entusiastiske treneren. I 2006 ble han trener for G19 i Skjetten, og han var der i to år. I 2008 gikk han tilbake til Skedsmo og ble ansatt i en 100%-stilling. i 2011 jobbet han for Idrettsakademiet, og der begynte samarbeidet med Ajax. Det ble to år til i Skjetten før han gikk til Lørenskog i 2014. Der har han de siste årene vært involvert i mye: Trener og ansvarlig for LIF-akademiet, trent aldersbestemte lag (bloggen husker best 2005-kullet for gutta som er fantastiske). Nå i år har han en 100%-stilling der han er a-trener, leder for LIF-akademiet, spillerutvikler og kursholder for trenerkurs.

Skal opp i 2. divisjon

Nå er målet først og fremst å få sette i gang med treninger igjen for Lørenskog. De fikk to dager med «vanlig» fotball før Lørenskog kommune stengte ned all breddeidrett for voksne igjen.

– Slik det ser ut akkurat nå er vel det aller første målet vårt at vi skal få trene normalt fra januar av – og at det blir normalt seriespill i 2021. Og går det som vi håper så er resultatmålet for sesongen opprykk til 2.divisjon, sier Johansen.

 Nå skal Lørenskog implementere spillestilen i a-laget slik at det som det øves på i de yngre lagene også øves på i klubbens beste lag.

– Det er først når det er på plass at vi virkelig kan ta de neste stegene – for da er det den blå tråden som gjennomsyrer klubben og alt blir gjenkjennbart for alle. Og det vil øke sjansene for de spillerne som kommer opp gjennom akademiet til raskere å kunne bli en del av a-laget i LIF – for de har øvet på de samme tingene i årevis, avslutter Johansen til Lokalfotballen.

Støtt Lokalfotballen for å få enda bedre dekning av breddefotballen på Romerike. Gjerne bruk VIPPS til 597270.