Siste artikler

Støtt Lokalfotballen for å få lokale fotballnyheter

Lokalfotballen løftet fokuset på den lokale fotballen til nye høyder da jeg begynte å «blogge». Målet var å sette fokuset på alle de som er på grasrota og bruker timesvis i lokale idrettslag og fotballklubber.

For en enkel sjel fra bøgda, så må vi være så ærlige at vi syns vi har lykkes på mange områder. Det har aldri vært mer oppmerksomhet rundt den lokale fotballen – etter flere år med «tørke» fra lokalaviser og regionalaviser. Nå har de også løftet seg og skrevet mer om grasrota.

2020 startet strålende med noen gode avtaler, men nå har den tunge tiden stoppet mye av det. Vi mister nesten 20000,- per måned etter at noen samarbeidspartnere nå har trekt seg.

Så nå er den økonomiske utfordringen her igjen. Det å løpe rundt på de fleste banene på Romerike uten en sikker og trygg lønn har tæret på. Og jeg frykter for fremtiden nå, akkurat som mange selvstendige næringsdrivende. Vi har fått altfor lite ut av myndighetenes støtte.

Hater å tigge penger

Det er kjipt å «tigge» penger, og det gjør vondt i hjerterota, men det å legge ned bloggen gjør enda litt vondere.

Bloggen har 1,3 millioner klikk de to siste årene og over 150 000 unike brukere har besøkt.

Og brukerne er lojale. Stemningen rundt bloggen, dialogen med spillere, leder og klubber er helt fantastiske.

Jeg har garantert gjort mine feil, og alle klubber og personer er ikke fornøyd med alt vi gjør. Det må vi bare stå i og tåle. Noen ganger må man bare gå videre og være enig om å være uenige. Og diskusjoner rundt fotball er noe av det morsomste som finnes.

Så, en konklusjon.

Skal bloggen leve videre trengs det rett og slett bedre økonomi. Jeg rekker ut min ydmyke hånd til dere som er interesserte i den lokale fotballen. Er det en investor(er), bedrifter som ønsker å bidra, eller privatpersoner – så ta i mot min hånd så kan vi diskutere mulige løsninger.

Privatperson:

VIPPS: 597270 – Lokalfotballen/Bråthen Media

Patreon: Månedlig støtte her med flere valgmuligheter: https://www.patreon.com/lokalfotballen

Bedrift:

Tilbud om samarbeid – forskjellige løsninger vi kan se på.

Støttemedlem: 500,- eller 1000,- per måned. Ta kontakt på 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

Hvis vi ikke får til dette nå etter denne smellen så må bloggen vurderes igjen. Aktiviteten vil være høy i en periode nå fremover og alle pågående avtaler vil i høyeste grad bli respektert og fullført.

Cupdramaet som hadde alt | Norgesrekord i straffer

Gjelleråsen slo ut Aurskog-Høland etter noe som sannsynligvis er norsk rekord i straffer i straffekonk. GIF vant til slutt 18-17 etter 36 straffer.

Vi fikk servert alt på Høland stadion da Aurskog-Høland fikk besøk av Gjelleråsen. Over 200 tilskuere holdt ut i over tre timer med fotball. Denne kampen slo også Norgesrekorden fra 2009 da Løv Ham slo Start 14-13 i NM.

Allerede etter fire minutter kom kveldens første scoring. Thomas Normann fikk stå umarkert etter en dødball, og han banket ballen i mål via en AHFK-spiller.

Thomas Normann jubler etter scoring for Gjelleråsen

To minutter senere svarte hjemmelaget. Vegard Aaserud slo ballen i bakrommet, og Lars-Eirik Svardahl slo inn på første. Der dukket Ola Vestreng opp og bredsidet ballen oppe i krøsset.

Moroa fortsatte. Kristian Bjørndalen, som var livlig i starten, sendte GIF opp i 2-1-ledelse da ingen fra AHFK markerte han. Han skrudde ballen nydelig i motsatt hjørnet, som vi har sett så mange ganger tidligere.

Like før halvtimen ble Jonas Grahn snytt for straffe. Han fanget opp en retur etter en god redning av Fredrik Hauffen. Han ble løpt ned bakfra da han skulle avslutte.

Så dukket Martin Vestreng opp. AHFK holdt presset oppe, og han fikk ballen ute på 22 meter. Midtbanespilleren klniket til med venstra, og ballen suste opp i hjørnet.

Dommeren kom i fokus

Og dramaet var også kveldens dommer, Haakon Bue, en stor del av. En merkelig linje ga lagene vanskelige arbeidsforhold. Spesielt da Lars-Eirik Svardahl ble feid ned da han var alene gjennom like etter 2-2-scoringen. Abdel-Hedi Ali smalt i Svardahl, og Thomas Normann var to meter bak. Noe mer soleklart rødt kort for å frata en målsjanse er lenge siden man har sett.

Til og med flere i Gjelleråsen var enige at de var heldige der.

Da også William Lloyd smalt inn med strake bein i samme Svardahl minutter senere, og fikk kun gult kort så blir det ikke lett å vite hva som er korrekt eller ikke.

På overtid skapte Markus Kaasa en gedigen sjanse helt selv. Han vendte opp på 22 meter, og smalt ballen i utsiden av stanga.

En herlig omgang med masse drama, og vi skulle få så mye mer denne herlige mandagskvelden.

Røde kort til begge lag

Fem minutter ut i omgangen kom neste uforstålige dommeravgjørelse. Fredrik Sether river ned Markus Kaasa, og dommeren drar opp det røde kortet. AHFK har tre mann bak Sether da episoden oppstår. Likevel dras det røde kortet opp. Men dommeren visste ikke hvem det var så etter å ha prøvd å det røde til blant annet Lars Kopperud tar han en prat med linjemannen.

De finner til slutt ut at det var Sether. Han fikk også gult kort for protester, etter at Kopperud fikk det første «røde kortet». Det var det litt kaos på Høland stadion.

GJelleråsen la press på hvittrøyene etter det. De skapte noen småsjanser, og AHFK var småfarlige på kontringer.

25 minutter ut i omgangen fikk Hedi sitt 2. gule kort, og dermed rødt kort.

Aurskog-Høland fikk sin store sjanse etter 78 minutter. Ola Vestreng ble felt av William Lloyd, og AHFK fikk straffe. Svardahl steppet opp, men Fredrik Hauffen tok straffa. Det skulle bli flere straffer denne kvelden.

Fem minutter før full tid smalt Gjelleråsen ballen i stanga igjen. Det bølget frem og tilbake, med GIF som det førende laget.

Både Ola Vestreng og Kristian Bjørndalen hadde hver sin gedigne sjanse til å avgjøre, men keeperne var strålende.

Så var det klart for straffesparkkonkurranse. Hele dramaet kan dere se i videon.

Gjelleråsen vant 18-17 (16-15 på straffer) etter 36 straffer. For en fantastisk kveld for lokalfotballen. Den beste reklamen for grasrota og for fotballen nær deg.

Slik skal 2. lagene forholde seg til seriestarten

Til helgen skal de første 2. lagene starte seriespillet. Slik er reglene de, og de andre klubbene, skal forholde seg til. Diskusjonen har gått i langt tid. Skal vi ha 2. lagene i seriespillet eller skal de flyttes over i en egen serie. For toppklubbene, Eliteserien og OBOS, burde det være enkelt å flytte 2. lagene til egen serie. Da kan man spille to kamper etter hverandre – som for eksempel Strømmen – Ull/Kisa spiller først og deretter 2. lagene til de. Men dette må opp på forbundstinget og mange nok klubber som ønsker dette må faktisk bidra på tinget og stemme på forslaget. Så frem til det skjer så er det noen regler som må følges. 4. divisjon først ut Årets 4. divisjon er den første divisjonen som setter igang seriespillet her på Romerike. Før Eliteserien og OBOS. Snart starter sesongen i februar tipper jeg. I 4. divisjon er det fem 2. lag. To som har førstelaget i OBOS og tre som har førstelaget i 3. divisjon. Nå i seriestarten er reglene enkle. Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 kan kun ha med tre mann over 22 år samtidig på banen. Det er en regel som gjelder hele sesongen. De som spiller for Ull/Kisa 2 nå i de første kampene er ikke aktuelle for å starte kampene i OBOS, men de kan sitte på benken.
Kun innbyttere fra 3. divisjon til 4. divisjon
For Skedsmo 2, Eidsvold 2 og Lørenskog 2 gjelder samme regel om at de som spiller kamper før første seriekamp for førstelaget kan ikke spille første seriekamp i 3. divisjon. Ellers gjelder det at kun innbyttere på førstelaget kan spille 2. lagskamp etter førstelaget har spilt. For 4. divisjon og nedover kan et 2. lag ha med fem spillere fra førstelaget. Det spiller ingen rolle om de har startet eller byttet inn. Innbyttere som ikke brukes må strykes på dommerkortet – hvis ikke så teller de som én spiller av de fem. Les mer om reglene § 2-11 og punkt 1 og 2. Seriestarten er forsåvidt grei skuring for klubbene. Der er det klare regler. Utfordringen kommer til å komme i høst. Da skal 2. lagene som er i trøbbel redde laget fra nedrykk, og som i fjor kommer de til å snu helt om på lagene sine. Det får vi ta når det dukker. En oppfordring til 2. lagene denne sesongen er at de gjør sitt beste for å stille mest mulig like lag. 

Treningskamper i lokalfotballen 2017

Det spilles mange treningskamper i vårt område denne vinteren.  Her er oversikten på alle kampene. Denne oversikten oppdateres når treningskamper blir meldt inn til meg. Resultatene i kampene blir også oppført. Oppdatert 17. februar Fredag 13.01 kl. 2100 Oppsal – Lørenskog (Valhall) 4-3 til Oppsal. Lørdag 14.01 kl. 1000 Skjetten – Grorud 2 (LSK-Hallen) 1-3 kl. 1330 Gjelleråsen – LSK 2 1-0 kl. 1200 Manglerud/Star – Blaker 2-2 Lørdag 21.01 kl. 1200 Lørenskog  Lillestrøm 2 3-2 kl. 13:00 Hauerseter – Ull/Kisa 2 4-2 Torsdag 26.01 kl. 2000 AFSK – Blaker 2-4 kl. 2000 Konnerud – Leirsund 3-3 (Anders Henriksen, Espen Henriksen og Martin Ferdinand) Fredag 27.01 kl. 1930 Eidsvold Turn – Asker 7-3 Les også: Klare overganger i lokalfotballen Lørdag 28.01 kl. 1200 Rælingen – Fjellhamar 2-1 kl. 1200 Eidsvold IF – Bjerke 4-2 kl. 1330 Gjelleråsen – Gran 3-2 kl. 1400 Skjetten – Gjerdrum 5-0 kl. 1300 Korsvoll – AHFK 3-0 kl. 1600 Skedsmo – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 2-2 Les også: Saker fra alle kampene ovenfor Søndag 29.01 kl. 1500 Raumnes & Årnes – Sander 2-1 (Nicklas Sramek og Øystein Pedersen) kl. 1600 Skårer – Leirsund 5-6 kl. 1900 Fet – Lørenskog 2 (Flyttet til Sandbekken) 3-5 Les også: Klare overganger i lokalfotballen Onsdag 01.02 kl. 1900 Driv – Blaker 4-5 Lørdag 04.02 kl. 1200 Eidsvold IF – Kolbotn 2-0 kl. 1230 Vålerengen 2 – Lørenskog 4-1 kl. 1330 Gjelleråsen – Lommedalen 5-0 Søndag 05.02 kl. 1200 LSK Jr – Skjetten 3-2 Mandag 06.02 kl. 1900 Leirsund – Kurland 2-2 (Martin Paulsen 2 for Leirsund) kl. 1900 AFSK – Ull/Kisa 0-17 Tirsdag 07.02 kl. 2000 Fjellhamar – Fet 5-1 Onsdag 08.02 kl. 1930 Lommedalen – Raumnes & Årnes 4-1 Lørdag 11.02 kl. 1200 Lørenskog – Aurskog-Høland 5-2 kl. 1200 Rælingen – Leirsund 4-0 kl. 1200 Eidsvold Turn – Kråkerøy 2-2 kl. 1200 Eidsvold IF – Raufoss Jr 5-0 kl. 1200 Eidsvold IF 2 – Raufoss Jr 2 kl. 1400 Sander – Blaker 2-3 kl. 1400 Skårer – Kongsvinger 2 4-1 kl. 1400 Flisbyen – Høybråten & Stovner kl. 1430 Eidsvold Turn 2 – Gjelleråsen 2-5 kl. 1600 FUVO – Oppsal 6-3 Søndag 12.02 kl. 1800 Raumnes & Årnes – Hauerseter 1-1 Tirsdag 14.02 kl. 2000 Fjellhamar – Årvoll 4-1 Onsdag 15.02 kl. 2030 FUVO – Gjerdrum 2-1 Lørdag 18.02 kl. 1200 Rælingen – Fet 2-1 (Kamprapport / Bilder) kl. 1200 Eidsvold IF – Hauerseter 1-1 (Iversen for EIF) kl. 1200 Lørenskog – Årvoll 2-0 kl. 1300 AFSK – Sørumsand 3-3 kl. 1400 Flisbyen – Blaker 1-5 kl. 1600 Skjetten – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 0-3 kl. 1500 Vestfossen – Skedsmo 2-2 Søndag 19.02 kl. 1000 Grorud – Eidsvold Turn (LSK-hallen) 2-1 kl. 1600 FUVO – AHFK Avlyst Onsdag 22.02 kl 1900 Drøbak-Frogn – FUVO 1-2 Torsdag 23.02 kl. 2000 Skjetten – Grei 1-1 Søndag 26.02 kl. 1200 Høybråten og Stovner – Skårer (Kurlandsparken) kl. 1700 FUVO – Ull/Kisa 2 1-0 kl. 1700 Fjellhamar – Fortuna Oslo 3-1 (Aaserud, Flood og V. Smith) kl. 1800 Fet – Raufoss Jr 3-2 (Jönsson, Søgård og Abusdal) Lørdag 04.03 kl. 1200 Eidsvold IF – Gjerdrum 4-1 (Johansen, Iversen, Kristiansen og Fjeld for EIF) kl. 1100 Skade – Blaker 3-5 (Martila 3, Mathisen og Svardahl for Blaker) kl. 1200 Skjetten – Ready 2-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – FUVO 2-0 kl. 1400 Skjetten 2 – Fet  2-1 (Abusdal for Fet) kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – FUVO 2 Avlyst Søndag 05.03 kl. 1200 Lillestrøm 2 – Skedsmo 4-0 Tirsdag 07.03 kl. 2000 Fjellhamar – Ellingsrud 0-1 Fredag 10.03 kl 1930 FUVO – Flisa 1-1 (Paulsen for FUVO) Lørdag 11.03 kl. 1200 Gjerdrum – Gjelleråsen 0-5 kl. 1200 Eidsvold IF – Ull/Kisa 2 1-2 kl. 1200 Ullern – Lørenskog 1-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – Skjetten 0-1 kl. 1300 Kråkerøy – Skedsmo 3-2 kl. 1400 Flisbyen – Trøgstad/Båstad kl. 1400 FUVO – Rælingen Avlyst kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – Kløfta 1-3 Torsdag 16.03 Kl. 20:00 AFSK – Aurskog-Høland FK Fredag 17.03 kl. 1800 Strømsgodset 2 – Lørenskog Lørdag 18.03 kl. 1200 Skjetten – Oppsal kl. 1200 Rælingen – Skårer kl. 1200 Eidsvold IF – Fjellhamar kl. 1300 Manglerud/Star – Aurskog-Høland FK kl. 1400 FUVO – Vestfossen kl. 1400 Korsvoll – Raumnes & Årnes kl. 1400 Flisbyen – Korsvoll 2 Onsdag 22.03 kl. 2000 Eidsvold Turn – Ull/Kisa Fredag 24.03 kl. 1800 Skedsmo – Finnsnes Lørdag 25.03 kl. 1200 Rælingen – OSI kl. 1200 Lørenskog – Frigg kl. 1330 Gjelleråsen – Sander
Mandag 27.03
Romsås – Skårer Lørdag 01.04 kl. 1400 FUVO – Gjøvik Lyn kl. 1500 Moss – Lørenskog Lørdag 08.04 kl. 1300 Skeid – Skedsmo kl. 1300 Kjelsås – Lørenskog kl. 1400 FUVO – Ready

Klare overganger i lokalfotballen på Romerike

Her får du oversikt på alle overganger fra 3. divisjon til og med 5. divisjon i lokalfotballen. Denne oversikt vil bli oppdatert hver gang det blir bekreftet en overgang. Oppdatert 10. februar.

3. divisjon

FUVO Inn: Julian Paulsen (Ull/Kisa), Sindre Bentsen (Mandalskameratene), Mads Rismoen (Kongsvinger), Oskar Wang (Kongsvinger), Fredrik Nilsen (Strømmen), Magnus Bjørnerud (Sander) Ut: Petter Severeide (Grei), Andre Thomasen (Grei), Petter Sannerud (Raumnes & Årnes) Skjetten Inn: Daniel Os (Lillehammer), Ali Otaibi (Rilindja), Trym Halvorsen (Strømmen) Ut: Lørenskog Inn: Amir Dausch (Skeid), Vetle Rygh (Florø), Christoffer Skårn (Førde), Michael Singh (Egen junior) Ut: Sami Loulanti (Strømmen), Kamil Olsztynski (Grorud), Glenn Hartviken (Grorud), Andreas Nordby (Hønefoss), Walid Idrissi (Kjelsås) Skedsmo: Inn: Emil Fiskvik (Tynset), Jesper Kornbakk (Lillestrøm), Sondre Karterud (Grorud), Emil Olsen (Grorud). Ut: Eirik Holt (Leirsund), Fredrik Åretun (LSK 3), Glenn Sandvik (?), Eivind Bjerkreim (LSK 3), Eidsvold Turn Inn: Jonatan Teigland (Oldenborg), Najib Javed (Hasle Løren) Ut:

4. divisjon

Aurskog-Høland Inn: Simen Aaserud (Rømskog), Sondre Bergdølmo (Rømskog) Ut: Ahmed Jouini (Blaker), Vegard Aaserud (Fjellhamar) Hauerseter Inn: Bewar Piri (Ull/Kisa 2), Kyrre Johansen (Ull/Kisa 2), Håkon Andresen (Eidsvold IF), Remi Rød (comeback), Peshang Khonori (Raumnes & Årnes), Remi Rød (Comeback). Ut:Willy Zamble (?), Jan Miguel Borsheim (Eidsvold IF) Blaker Inn: Ahmed Jouini (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Rømskog) Ut: Gjelleråsen Inn: Vebjørn Sangnæs (Gjerdrum), Brian Dibula (Langhus), Jaran Vefring (Høyang), William Berg (Fjellhamar), Markus Kaasa (Strømmen) Gjerdrum Inn: Kenneth Løwe, Emil Langeland (Egen juniorstall), Adrian Panic (Ull/Kisa) Ut: Vebjørn Sangnæs (Gjelleråsen) Eidsvold IF Inn: Stein Vidar Fjeldvang (Dal), Jan Miguel Borsheim (Hauerseter) Ut: Jan Åge Sandviken (Lagt opp) Raumnes & Årnes Inn: Petter Sannerud (FUVO) Ut: Peshang Khonori (Hauerseter) Kløfta Inn: Vemund Sæther (Lokomotiv Oslo), Eivind Svalestad (Flisbyen), Christian Westad (comeback), Stian Nygård (Ull/Kisa 3), Steffen Nystrøm (Fredrikstad). Ut: Fet Inn: Toni Fetahu (Sørumsand), Ivan Rojo (Langhus), Sebastian Abusdal (Løvenstad), Cherno Nyang (AFSK)

5. divisjon

Flisbyen Inn: Even Iversen (Hasle Løren) Ut: Eivind Svalestad (Kløfta) Rælingen Inn:George Manea (Leirsund) Ut:Øyvind Tolgensbakk (skole) Rømskog Inn: Eirik Bergsjø (comeback), Magnus Kragtorp (Søndre Høland) Ut: Simen Aaserud (AHFK), Sondre Bergdølmo (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Blaker) Nittedal Inn: Ut: Fjellhamar Inn: Vegard Aaserud (AHFK) Ut: William Berg (Gjelleråsen) Aurskog/Finstadbru Inn: Szymon Krolikowski (Comeback), Patrick Andreassen (Sørumsand), Anders Presterud (Fet) Ut: Cherno Nyang (Fet), Ayoub Blomberg (?), Mohammed Ali (?), Andreas Ulseth (?), Ola Fossum (?) Sørumsand Inn: Tobias Stokkebryn Jensen (Raumnes & Årnes), Bojan Jakovic (Trosvik), Eirik Holen (Flisbyen 3), Jørgen Tjærnås (Comeback), Rezgar Aliassi (Comeback) Ut: Toni Fetahu (Fet), Patrick Andreassen (AFSK) Leirsund Inn: Eirik Holt (Skedsmo), Anders Fagerhus (Åkrene) Ut: Mangler det noen overganger? Kontakt meg via epost espen@lokalfotballen.blog eller ring/tekst til 45224573. Du finner meg også Facebook og Twitter.

Bildeserie fra Eidsvold Turn – Kvik Halden

Det ble dessverre et bittert tap for Eidsvold Turn mot Kvik Halden i serieåpningen i 2. divisjon. Her er uansett en bildeserie fra kampen på Myhrer.

Husk at alle bildene tilhører Lokalfotballen. Ønsker du å bruke noen (FB, nettside, twitter – egentlig hva som helst) så må du kontakte Espen på espen@lokalfotballen.blog eller 45224573.

Les også: Direkte fra kampen mellom Eidsvold Turn – Kvik Halden

Direkte: Eidsvold Turn – Kvik Halden

Endelig er fotballen igang. Eidsvold Turn får besøk av Kvik Halden, og du kan følge alle spark på ballen her. Kampstart er 16:00 på Myhrer.

En Idrettspresident som ikke bryr seg om breddeidretten

Nå har mitt siste håp for fotball i 4. divisjon og nedover blitt helt borte. Når Idrettspresidenten ikke bryr seg om breddeidretten for voksne, så er slaget tapt. Myndighetene bryr seg heller ikke, fordi de må også ha sin måned med sommerferie.

Det vil si at de skal ta opp diskusjonene etter 1. august. Er smittefaren som nå, med en person over 80 år i respirator, så er det ikke sikkert de åpner likevel.

Men, man kan nå uansett glemme breddefotball for 4. divisjon og nedover. 18 måneder uten kamper blir det for den viktigste delen av norsk idrett – grasrota.

Hvert eneste år står idrettspresidenten og myndighetene og roser den norske grasrota. Nå ser det ut til at de ikke bryr seg. Tusenvis av spillere, ledere, ildsjeler og tilskuere blir snytt for det som ligger hjertet nærmest, mens de ser at strender, restauranter og fly er smekkfulle.

Myndighetene har i lang tid oppfordret til at man skal reise land og strand rundt i Norge på ferie. Espen Nakstad i FHI sier at de ikke ønsker så mye reising, og er redd for kioskkøen også, mellom idrettsarenaene. Null logikk.

Nå tar de alle sommerferie. Det blir grillings og is, og kos på de, mens vi som lever og ånder for breddefotballen gråter oss nesten i søvn med tanke på konsekvensene. Men, de skal ha møte i august da. Sier Kjøll. Og mener at de presser på. Det er null press, Kjøll. Det er ansvarsfraskrivelse.

Argumentene de forskjellige myndighetene har nå null troverdighet. Det flakses dit vinden blåser.

Jeg har i en god stund nå snakket med flere lokale klubber. Det meldes om mye frafall, og noen lag har stoppet treningen for voksne også. Motivasjonen og lysten blir borte når man ser andre deler av samfunnet åpnes hvor det ikke finnes smittesporing.

I fotballen hadde det vært enkelt å ha full kontroll på smittesporingen.

Vi behøver ikke å være redde for at klubber går konkurs, men det vi skal frykte er alt frafallet pluss at aktivitetene blir til et minimum. «Redningspakkene» har hatt en veldig lav treffprosent, så det er blodrøde tall der ute. De blir mer og mer blodrøde ettersom aktiviteten uteblir og redningspakkene ikke treffer der det trengs.

Det vil si at varmen på kunstgressbanen blir slått av i vinter. Oppvarmingen i hallene (de som klubbene eier sjøl) rundt omkring blir minimalt. Klubbene har ikke råd til utstyr til lagene. Treningsavgiftene kommer ikke inn – og der ser vi røde tall i millionklassen.

Jeg har vondt i hjerte. Vondt i sjelen. Sånn blir det når mangel på kompetanse styrer. Det er ingen som brenner nok. De har ikke nok hjerte eller nok sjel i det de gjør. De veit litt om alt, og det er på vei til å ødelegge deler av grasrota.

Lokal klubb trener vanlig fotball

I denne videoen ser man at a-laget til Skjetten trener helt vanlig fotball, og det er ikke lov på grunn av myndighetenes retningslinjer.

Ryktene går mange steder i fotball-Norge nå at flere klubber trener vanlig fotball, selv om det ikke er lov i følge myndighetenes retningslinjer. Det er kun eliteserien, OBOS og toppserien som kan trene full-kontakt. Det siste er et ord som er håpløst, men som nok blir et «ny-ord» i idretten en stund fremover.

Skjetten spiller i 4. divisjon på Romerike, og er en av opprykksfavorittene denne sesongen. På videoen kan man se at dette er en hvilken som helst trening, før coroaen kom. Opptakene er gjort forrige mandag og forrige onsdag.

– Ren egoisme!

– Dette er ren egoisme og særlig at hele Skjettenbyen, skolene og ungdommen er avhengige av at Skjetten-banen er åpen for barn og unge. Blir den stengt på grunn av kynismen rundt et seniorlag som vil ha et forsprang, så ødelegger man for alle her i den lille byen som har et viktig moment i at barn og unge holder seg aktive. Og ikke i kriminelle gjenger som man har lest i RB for noen dager siden, sier Lokalfotballens kilde, som ønsker å være anonym.

Vi tok kontakt med Skjetten, og de mener de ikke klarte å håndtere spilløkter godt nok.

– Jeg har da snakket med trenerne rundt a-laget. De var veldig ydmyke rundt det som hadde skjedd og de hadde også en ærlig forklaring. Jeg vet at trenerne rundt a-laget vårt har vært veldig flinke og nøye gjennom hele perioden så dette vil ikke skje igjen. 
De har en A-stall hvor halvparten av spillerne er under 20 år og trenerne ønsket derfor å prøve ut fotballike øvelser hvor spillerne fikk beskjed om at det skulle være spill helt uten press og dueller. De prøvde et par økter med dette for å se om dette var gjennomførbart, noe det dessverre ikke var. Spillerne klarte ikke kontrollere seg og ble for ivrige, og derfor ble trenerne enige etter forrige økt om at det ikke skulle gjennomføres flere slike økter, sier Rune Anderssen, som er administrativ leder i Skjetten fotball.

– Hvilke konsekvenser får dette for a-laget til Skjetten fra styret?


– Vi i administrasjonen og styret har vært veldig nøye på å følge koronaregler og anbefalinger fra både FHI og NFF gjennom hele perioden og har full tiltro til at våre trenere og ledere har fulgt opplegget vi la opp for de i samråd med nettopp FHI og NFF. Vi har også vært tilstede på både Skjetten og Stav gjennom hele perioden og fulgt med på at lagene har fulgt reglene, noe som har fungert veldig bra i Skjetten Fotball. Trenerne på a-laget ønsket som nevnt å prøve tilnærmet lik fotball uten dueller og press, det funket ikke, de har beklaget for dette, gjort de nødvendige endringene og de er nå tilbake med avstandsøvelser igjen, svarer Anderssen

Lokalfotballen har fått mange slike henvendelser, og vi tok kontakt med Lillestrøm Kommune.

– Vi kommer til å ta kontakt med Skjetten for å ta et møte, sier Vidar Bekkevold, som er seksjonsleder idrettsanlegg i Lillestrøm Kommune, etter at han har sett filmen. Han opplyser også at noen lag har blitt observert og de har fått advarsler, men ønsker ikke på nåværende tidspunkt å kommentere mer rundt Skjetten-filmen.

– I den tidlige perioden tok vi noen lag, ikke direkte brudd, men de sleit med håndtering, men jeg ønsker ikke å nevne noen klubber i denne perioden. Vi har hørt mye rykter og kontaktet noen, og de har ryddet opp i det, avslutter Bekkevold.

Har du tips om lag som ikke retter seg etter retningslinjene ta kontakt på espen@lokalfotballen.blog, telefon 45224573 eller på sosiale medier.

– Vaksine fra og med i dag hadde vært topp, men det er kanskje like optimistisk som å håpe at politikerfolket forstår hverdagen vår

Ordene tilhører en leder i en større breddeklubb på Romerike. Klubbene føler at nok er nok, og myndighetene viser få tegn til å forstå hvordan en klubb drives. Nå håper klubbene på en bedre tiltakspakke.

– Økonomien er trang for å bruke et slikt uttrykk, og mye av grunnen er at vi i 2020 har mistet all inntekt på fotballfritidsordning, akademi, vårcup og vanlig kioskdrift. Har naturligvis også blitt mindre inn i spons, men ikke like ille som fryktet, selv om det er merkbart). I tillegg har vi hatt et slep grunnet rassituasjonen som var i seks måneder før corona førte til inntektstap og utgiftsøkning, sier Raymond Johansen i Gjelleråsen til lokalfotballen.

Raymond Johansen i Gjelleråsen

Gjelleråsen har tapt, eller mistet inntekter, for nesten to millioner i denne perioden.

– Det er flere ting som må på plass, først og fremst at myndighetene har forståelse hva klubbdrift faktisk innebærer. Det er ikke billettinntekter og cupavgifter vi lever av, så det å utelukke muligheten for å søke om tapt kioskinntekt er helt krise, fortsetter Johansen.

Må ha inn treningsavgiften

Litt nord for Gjelleråsen finner vi Nittedal, som er en litt mindre klubb en naboen, men veksten er god i daglig leder Øystein Nygårds klubb.

– Økonomien er ok. Det vil si så lenge majoriteten av medlemmene betaler treningsavgiften, sier Nygård, og han fortsetter: – Litt usikker på hvor mye av tapet staten skal ta for idrettslag, faktisk. Idrettslag er et samvirke og burde fungere deretter når ting blir vanskelig.

– Men, myndighetenes tiltak blir feil for de som er avhengige av store arrangement, og det et godt kioskslag kan gi. Vår kiosk er ikke veldig viktig for totaliteten, forklarer Nygård om myndighetenes tiltak til klubbene nå.

Myndighetenes tiltak fokuserer mye på arrangement og billettinntekter. Det er småsummer for mange, spesielt der det er akademier med ansatte trenere og for de som har store inntekter på kiosk.

Ordningene er innrettet som søknadsbaserte ordninger. Det gis kompensasjon for netto tapte billettinntekter eller deltakeravgifter ved avlysning eller stengning av kultur-, frivillighets- eller idrettsarrangement. Det gis også kompensasjon for eventuelle merutgifter i forbindelse med at et kultur-, frivillighets- eller idrettsarrangement avlyses, stenges eller utsettes.Tapte billettinntekter eller deltakeravgifter og merutgifter for arrangør må i den gjeldende perioden totalt ha utgjort minimum 25 000 kroner.

Det har for eksempel vært mye fokus på gratis, eller veldig billig cupdeltakelse, så mange av cupene der det er gratis påmelding faller ikke under dette tiltakene.

– Kan legge begrensninger på drift

– FFK har søkt på den første idrettspakka, men her er det på grunn av kriteriene ikke så mye vi kan søke på.  Vi håper at fremtidige pakker åpner opp for flere søkekriterier. FFK kommer til å overleve denne pandemien, men får vi ikke noen tilførte midler for tapte inntekter vil vår økonomi svekkes betydelig og i verste fall legge begrensninger for framtidig drift, sier leder i FFK, Thore Næss om fremtiden til Fjellhamar.

Dette er sak to i Lokalfotballens fokus på utfordringene til de lokale klubbene. Tap av inntekter og færre sponsorer gir tap på ti-talls millioner for grasrota, og det kan gi store konsekvenser. Sak nummer tre kommer snart. Ta kontakt med oss på espen@lokalfotballen.blog eller på 45224573 hvis du har innspill, gode tiltak og gode aktiviteter eller rett og slett ønsker å si noe.

De lokale klubbene taper millioner av kroner | Myndighetenes tiltak treffer ikke idretten

Det er tøffe tider for de lokale klubbene på Romerike. Økonomien er vanskelig, og støtten fra myndighetene treffer ikke de fleste av klubbene.

– Vi faller mellom to stoler i tiltakene, så vi må bruke av fjorårets overskudd, sier leder i Aurskog-Høland FK, Odd Arild Kongtorp.

Lokalfotballen har tatt en stor runde i de fleste lokale klubbene, og stemningen er ikke akkurat god. Flere frykter for fremtiden – hvis ikke myndighetene kommer med bedre løsninger.

– Tidlig i april så det ikke bra ut, men heldigvis så har Nes Kommune utdelt driftstilskudd to måneder tidligere enn vanlig. Nå er ikke dette all verden med tanke på at idrettslagene i Nes eier og drifter anleggene selv, men det er klart at det kommer veldig godt med i perioden vi er inne i. Nå kan vi kun søke om tapte billettinntekter, men vi håper selvsagt på at myndighetene forstår at drift av alle anleggene må inn i neste tiltakspakke, sier Tom Hagen i FUVO til Lokalfotballen.

Klubbene taper millioner av kroner

Lokalfotballen har spurt klubbene om hvor mye de har tapt i perioden, og det varierer selvfølgelig en god del – ut i fra størrelse og aktivitetet. Totalt er summen på nesten åtte millioner. Noen har tapt godt over en million kroner og andre har tapt 20 000kr til 40 000kr.

– Det er vanskelig å regne ut alt tap til nå, fordi vi må vente for å se når vi kommer i gang igjen. Men skal jeg tippe så er vi heldige hvis tapet er på cirka 200 000kr, sier Kongtorp.

Steffen Nystrøm (t.h) er spillende daglig leder, hvis man kan si det, i Kløfta (Foto: Espen Bråthen)

Oppe på Øvre Romerike er også utfordringene store

– Økonomien er ok den, men kunne vært mye bedre. Vi taper leie på klubbhuset, kiosksalg og har tapt billettinntekter på håndball, cup, og byttesentralen som er en av våre aller største dugnader som skulle vært holdt, sier daglig leder i Kløfta, Steffen Nystrøm.

Han har gjort en runde for å se på de tapte inntektene, og summen er på cirka en million kroner.

Litt lenger nord på Øvre Romerike har Truls Skjevik i Hauerseter sitt strev med å få økonomien til å gå rundt, men er glad de har drevet bra i flere år.

– Økonomien er bra, fordi vi har vært flinke gjennom mange år . Vi har ikke sendt ut noen faktura til våre sponsorer enda, og er redd for at sponsorinntektene for 2020 blir 60-70% lavere enn i 2019. Vi mister dugnadsinntekter på over 60000kr. Det er ikke noe gunstig å bruke våre oppsparte midler, sier Skjevik til Lokalfotballen, og han tror de taper cirka 250 000kr i denne perioden.

I Hvam er ting mer positivt

– Økonomien er trygg. Vi har søkt på tapte inntekter fra Hvam Vårcup som skulle vært denne helgen. Håper å få inn en del vi har gått glipp av. Klubben overlever veldig fint. Flinke folk som har drevet nøkternt i mange år. Vi begynner opp trening på mandag, så det blir spennende. En stor fotballgruppe på nærmere 400 jenter og gutter gleder seg, sier Håkon Rolstad Nilsen i Hvam.

Tilbakemeldingene har vært mange, og flere av de Lokalfotballen har snakket med har tonet ned hva de mener om tiltakspakken til klubbene. VI kommer til å skrive to saker til om dette emnet, eller så hadde kun denne saken blitt veldig lang.

Ta kontakt med oss hvis du ønsker å komme med innspill, tanker, klare tall – og eventuelt hva slags løsninger myndighetene burde hatt for grasrota i norsk fotball. Telefon er 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

Lokalfotballen Live skal løfte breddefotballen | gjester, moro og alvor

Fredag 8. mai ønsker vi velkommen til Lokalfotballen Live på Rolvsrud, som sendes live på bloggen. Målet er å skape mer interesse rundt grasrota på Romerike.

Det har vært tunge tider for de lokale klubbene på Romerike. Aktiviteten har vært lik null, og heldigvis er den på vei opp igjen nå.

Arrangementet har kun fokus på breddefotball. Målet er å skape mer oppmerksomhet rundt grasrota, og vi skal prøve å få til en dugnad sammen for å skape mer blest. Og i tillegg så er det ikke enkelt å drive idrettslag nå, ettersom myndighetene ikke har gitt noe som helst til de som driver store deler av folkehelsa (foruten tilskudd til de som skulle hatt arrangement).

«Studio Sleivspark»

Arrangementet skal holdes på Rolvsrud, altså anlegget til Lørenskog. Vi skal streame live på bloggen, og planen er å ha en herlig fotballkveld med gjester, moro, alvor og quiz i «Studio Sleivspark».

Vi prøver også å tenke ut en løsning der de som ser (leser sakene rundt dette) kan støtte klubbene – en egen kronerulling-VIPPS, eller om vi skal bruke klubbenes egen VIPPS. Kom gjerne med idéer og tanker.

Nedenfor finner dere en slags kjøreplan, uten mye er spikret. Det er mer mine tanker, så jeg setter stor pris på innspill.

Det vil være noen kostnader rundt dette, så hvis dere har, eller kjenner noen, som ønsker å være med så skal de få god eksponering via alt som informeres om, og på bakveggen i «studio».

Romerike må få mer fokus på grasrota og folkehelsa

Målet er som sagt å få mer fokus på bredden og grasrota – ute i media er det nesten kun fokus på toppfotballen. Vi må rigge oss til den dagen ting normaliserer seg, og jeg tror dette arrangementet kan få ut i Norge hvor engasjerte vi er – og at fotballen på Romerike er riktig sted å bruke penger.

Trykk skal eller interessert på FB-arrangementet, så får du med deg all info

Har dere spørsmål eller annet er det bare å kontakte meg.

Program:

0-5 minutter: Ønske velkommen – annonser på skjermen

6-25 minutter: Støtt den lokale idretten – 3-4 ledere i klubber på Romerike

26-45 minutter: 2. og 3. divisjon 2-3 gjester

46-65 minutter: 4. divisjon 2-3 gjester

66-100 minutter: Quiz

101- 120 minutter: Kvinnefotball (tre meget gode spillere)

121 – 140 minutter: Dommere 2-3 aktive dommere

141 – 160 minutter: NFF Akershus en eller to fra kretsen kommer

161 – 180 minutter: 5. divisjon 2-3 gjester

Enkel serie må ha opprykk og nedrykk

Slik det ser ut nå så blir det enkelt serie fra august og til og med november. Da må vi ha med opprykk og nedrykk.

Fotball skal spilles med opprykk og nedrykk. Så enkelt er det. Hvis ikke så kan lagene melde seg på en moroserie eller lignende.

Selv om situasjonen er som den er om dagen, så kan ikke konkurranseelementet forsvinne helt. Det vil gi mye mindre oppmerksomhet og interesse rundt fotballen på Romerike.

Noen vil ha serie uten noe moro

Jeg ser Thomas Berntsen går ut og sier at de ikke ønsker nedrykk fra Eliteserien i år. Er det fordi de så vidt unngikk nedrykk i fjor, og frykter samme kamp om å unngå nedrykk i år også? Vil det gi Sarpsborg 08 et liten falsk følelse for sikkerhet?

Hvis forslaget går gjennom vil 8-9 lag i eliteserien ha null å spille for i 30 serierunde. Det vil gi mye mindre oppmerksomhet og garantert en del færre tilskuere. Minus blir minus blir minus.

Selvfølgelig vil det også bli dønn kjedelig i 4. divisjons og nedover hvis noe slikt skulle skje her ute. Ser mann på 4. divisjon vel vel sannsynligvis kun Kløfta, Skjetten og Skedsmo ha noe å spille for. Resten kommer bare til å suse rundt. 2. lagene nedprioriteres fordi de har ikke noe å spille for, og vi kommer til å se enda mer variasjoner fra de lagene.

Nei, følg samme retningslinjer som finnes i dag. Ett lag opp til 3. divisjon, og to ned til 5. divisjon.

Klubbledere må heve seg over urettferdighet

Ser man på 4. divisjon som eksempel så vil det bli spilt 13 kamper. En halvdel vil få sju hjemmekamper og den andre seks hjemmekamper. Urettferdig? Ja.

Det vil ikke bli rettferdig for alle denne sesongen her. Det må klubbledere heve seg over. Situasjonen er spesiell og slik er det bare. Alle må bare gjøre det beste ut av det – for alles beste.

Heldigvis har de fleste klubbene åpnet banene sine, så nå trenes det bra igjen. Vi oppfordrer alle til å følge myndighetenes råd på trening.

PS! En liten velsignelse til NFF Akershus og Dag Værvågen. For en heftig jobb (og kjeft) han får i sommer.  

Spillselskapet Nordicbet med odds på 4. divisjon

0

Selv om 4. divisjon nok ikke starter før i sommer, så er det mulig å tippe på serievinner i 4. divisjon på Romerike. Nordicbet har tre lag som store favoritter.

Les også: Gjerdrum tippes på 11. plass

Som så mange andre har Nordicbet trioen Skjetten, Kløfta og Skedsmo som favoritter i årets 4. divisjon. De har Skjetten som favoritt til 1.90 i odds som serievinner.

Like bak er Kløfta på 2.45. Noe som jeg mener er et ålreit spill. De banka Skjetten godt i treningskamp i vinter. Utfordringen er at troppen er litt tynnere enn Skjetten sin, men holder de de viktigste på beina så er de favoritter.

Skedsmo har 3.25 i odds, og får Per Einar Gjelsvik til mye som han gjorde med Sørumsand så kommer de til å pushe de to favorittene.

Aurskog-Høland «tippes» på 4. plass foran EIF, og de to lagene kommer nok ikke til å utfordre om opprykket denne sesongen.

Vi sjekka om Norsk Tipping hadde odds på 4. divisjon, men vi fant ingenting.

Oversikten:

Skjetten 1.90

Kløfta 2.45

Skedsmo 3.25

Aurskog-Høland 12.00

Eidsvold IF 18.00

Blaker 20.00

Fjellhamar 22.00

Sørumsand 40.00

Strømmen 250.00

Eidsvold TF 2 275.00

Raumnes Årnes 75.00

Gjerdrum 125.00

Lørenskog 2 125.00

Gjelleråsen 2150.00

Tabelltips 4. divisjon: 11. plass Gjerdrum

Gultrøyene rykket opp etter en imponerende sesong i 5. divisjon. Etter flere år med å hente spillere har de nå lokalt fokus, og det har gitt resultater.

I flere år henter Gjerdrum inn spillere, men for to år siden endret Gjerdrum fokus. Med trener Steffen Rasmussen snudde de helt om, og nå er det stort sett bare lokale gutter i troppen. De har til og med fått hjem Mergim Shurdhiqi.

Les om Gjerdrums snuoperasjon (og seieren mot Hauerseter i 2019)

Utfordringene for Gjerdrum startet i 2014 da de kom i den tøffe trønderske 3. divisjonen. Der var også Fjellhamar, Fet og Skedsmo, og man kan vel si at alle de klubbene har hatt sine problemer etter det året. FFK har snudd det, akkurat som Gjerdrum. Skedsmo bygger opp nytt lag, men i Fet er ting mer usikkert.

Veldig sterke på hjemmebane

Gjerdrum gikk gjennom serien uten tap, til de møtte opprykkskollega Gjelleråsen 2 7. oktober like før slutt. Hjemme på Ask hadde de 10-1-0 og 42-12 i målforskjell. Imponerende.

I store deler av sesongen spilte gultrøyene i en 3-4-3-formasjon. Noe som er uvant i lavere divisjoner fordi det er vanskelig formasjon å spille både taktisk og løpsmessig, spesielt for vingbackene. Det blir moro å se om det holder mot topplagene i 4. divisjon. Blir rommene for store eller klarer de å holde det tålig kompakt.

Det er ikke store endringer i troppen til Gjerdrum, foruten Shurdhiqi da. Viktige spillere som Reinli x 2, Sangnæs, Moseng og Løvseth må fortsette sin utvikling skal de holde plassen i 4. divisjon. Fordi, det er stor forskjell på 5. divisjonene i fjor og denne 4. divisjonen.

Keeper:

Unge William Løvseth tok over plassen i buret i fjor, og han stod til tider veldig bra. Selvfølgelig mangler han erfaringen, spesielt i feltet, men han er sterk på streken. I bakhånd har de rutinerte Kenneth Löwe.

Forsvar:

Dette er en sterk lagdel for Gjerdrum. Spillende hjelpetrener Vebjørn Sangnæs gikk tilbake etter kort periode i Gjelleråsen, og sammen med Tobias Reinli så er det ikke mange duoer som er bedre i 4. divisjon. Nå spiller de sannsynligvis med tre bak, og etter at krigeren Espen Mellesmo har lagt opp så blir det et tomrom.

Vi får se om trener Rasmussen tryller fram en unggutt bak der, eller om Mergim Shurdhiqi plutselig blir stopper.

Midtbane:

Her styrer kaptein Elias Løvseth troppene. Midtbanespilleren har blitt mer voksen, etter at han var ufin i perioder da han var ung(!). Går foran i krigen og er veldig viktig for Gjerdrum. En som ikke helt har blitt voksen er Ferdaws Hewad. Hele ni gule kort i fjor, og han skulle hatt minst et rødt kort (mot Hauerseter). Det er en meget god spiller i medgang, så for Gjerdrums del håper vi han har bedre oppførsel i 4. divisjon. Han vil bli straffa hardere for det med bedre dommere.

Samuel Kronberg og Daniel Haugan spilte de fleste kampene i fjor, og det gjør de i 2020 også.

På venstrekanten har Odin Reinli sklidd meget fint inn som vingback. Orken er god, disiplinen er meget god, og jeg så vel årets mål oppe på Gjerdrum mot Hauerseter da han banket ballen i krøsset.

Elias Løvseth og Gjerdrum jubler etter scoring (Foto: Espen Bråthen).

Angrep:

På topp kjørte Eirik Moseng på. Hele 26 mål på 20 kamper, og han er i tillegg en vond spiss å møte. Han gir alt hele tiden. Sammen med Kristian Aadnøy scoret de 37 mål av Gjerdums 70 mål i serien.

De har også to spennende spillere i bakhånd. Einar Rolfsen og Emil Sørengen vil få sine sjanser i år også.

Dette er litt derfor vi tenker på Shurdhiqi som stopper. De har en god duo på topp, pluss de fremadstormende unggutta. Shurdhiqi er kompromissløs og er garantert en dyktig stopper. Men jeg tipper de vil bruke han på topp, og da kommer den trioen, hvis de finner riktige plasser til alle, å plage mange forsvar.

Klubben svarer på de neste spørsmålene.

Gjerdrum tippes på 11. plass i 4. divisjon

Målsetting:

Målsettingen for i år er å holde plassen, og etablere oss i 4. divisjon.

Hvem er seriefavoritt?

Kløfta blir tøffe å ta i år. Og har forsterket bra. Skedsmo og Skjetten vil nok også kjempe der oppe.

Gjerdrum har også sendt inn et tabelltips, som vi tar med:

 1. Kløfta 
 2. Skjetten 
 3. Skedsmo
 4. Eidsvold IF
 5. Fjellhamar
 6. Gjerdrum
 7. Aurskog Høland 
 8. R&Å
 9. Gjelleråsen 2
 10. Strømmen 2
 11. Blaker
 12. Lørenskog 2
 13. Turn 2
 14. Sørumsand 
 • Målet er å holde plassen, så det høres bra ut, sier Vebjørn Sangnæs om Lokalfotballens tips.

Stall:

William Løvseth
Kenneth Løwe

Vebjørn Sangnæs
Tobias G. Reinli
Odin G. Reinli
Vetle Torper
Simen Fodstad
Samuel Kronberg
Elias Kjærstad
William L. Jødahl

Elias Løvseth
Daniel Haugan
Ferdaws Hewad
Emil Langeland
Emil Sørengen

Eirik Moseng
Kristian Aadnøy
Mergim Shurdhiqi (FUVO)
Sindre Taraldsen
Einar Rolfsen

Spillere ut:

Isak Standal (lagt opp)
Espen Mellesmo (lagt opp(??))