Siste artikler

Støtt Lokalfotballen for å få lokale fotballnyheter

Lokalfotballen løftet fokuset på den lokale fotballen til nye høyder da jeg begynte å «blogge». Målet var å sette fokuset på alle de som er på grasrota og bruker timesvis i lokale idrettslag og fotballklubber.

For en enkel sjel fra bøgda, så må vi være så ærlige at vi syns vi har lykkes på mange områder. Det har aldri vært mer oppmerksomhet rundt den lokale fotballen – etter flere år med «tørke» fra lokalaviser og regionalaviser. Nå har de også løftet seg og skrevet mer om grasrota.

2020 startet strålende med noen gode avtaler, men nå har den tunge tiden stoppet mye av det. Vi mister nesten 20000,- per måned etter at noen samarbeidspartnere nå har trekt seg.

Så nå er den økonomiske utfordringen her igjen. Det å løpe rundt på de fleste banene på Romerike uten en sikker og trygg lønn har tæret på. Og jeg frykter for fremtiden nå, akkurat som mange selvstendige næringsdrivende. Vi har fått altfor lite ut av myndighetenes støtte.

Hater å tigge penger

Det er kjipt å «tigge» penger, og det gjør vondt i hjerterota, men det å legge ned bloggen gjør enda litt vondere.

Bloggen har 1,3 millioner klikk de to siste årene og over 150 000 unike brukere har besøkt.

Og brukerne er lojale. Stemningen rundt bloggen, dialogen med spillere, leder og klubber er helt fantastiske.

Jeg har garantert gjort mine feil, og alle klubber og personer er ikke fornøyd med alt vi gjør. Det må vi bare stå i og tåle. Noen ganger må man bare gå videre og være enig om å være uenige. Og diskusjoner rundt fotball er noe av det morsomste som finnes.

Så, en konklusjon.

Skal bloggen leve videre trengs det rett og slett bedre økonomi. Jeg rekker ut min ydmyke hånd til dere som er interesserte i den lokale fotballen. Er det en investor(er), bedrifter som ønsker å bidra, eller privatpersoner – så ta i mot min hånd så kan vi diskutere mulige løsninger.

Privatperson:

VIPPS: 597270 – Lokalfotballen/Bråthen Media

Patreon: Månedlig støtte her med flere valgmuligheter: https://www.patreon.com/lokalfotballen

Bedrift:

Tilbud om samarbeid – forskjellige løsninger vi kan se på.

Støttemedlem: 500,- eller 1000,- per måned. Ta kontakt på 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

Hvis vi ikke får til dette nå etter denne smellen så må bloggen vurderes igjen. Aktiviteten vil være høy i en periode nå fremover og alle pågående avtaler vil i høyeste grad bli respektert og fullført.

Cupdramaet som hadde alt | Norgesrekord i straffer

Gjelleråsen slo ut Aurskog-Høland etter noe som sannsynligvis er norsk rekord i straffer i straffekonk. GIF vant til slutt 18-17 etter 36 straffer.

Vi fikk servert alt på Høland stadion da Aurskog-Høland fikk besøk av Gjelleråsen. Over 200 tilskuere holdt ut i over tre timer med fotball. Denne kampen slo også Norgesrekorden fra 2009 da Løv Ham slo Start 14-13 i NM.

Allerede etter fire minutter kom kveldens første scoring. Thomas Normann fikk stå umarkert etter en dødball, og han banket ballen i mål via en AHFK-spiller.

Thomas Normann jubler etter scoring for Gjelleråsen

To minutter senere svarte hjemmelaget. Vegard Aaserud slo ballen i bakrommet, og Lars-Eirik Svardahl slo inn på første. Der dukket Ola Vestreng opp og bredsidet ballen oppe i krøsset.

Moroa fortsatte. Kristian Bjørndalen, som var livlig i starten, sendte GIF opp i 2-1-ledelse da ingen fra AHFK markerte han. Han skrudde ballen nydelig i motsatt hjørnet, som vi har sett så mange ganger tidligere.

Like før halvtimen ble Jonas Grahn snytt for straffe. Han fanget opp en retur etter en god redning av Fredrik Hauffen. Han ble løpt ned bakfra da han skulle avslutte.

Så dukket Martin Vestreng opp. AHFK holdt presset oppe, og han fikk ballen ute på 22 meter. Midtbanespilleren klniket til med venstra, og ballen suste opp i hjørnet.

Dommeren kom i fokus

Og dramaet var også kveldens dommer, Haakon Bue, en stor del av. En merkelig linje ga lagene vanskelige arbeidsforhold. Spesielt da Lars-Eirik Svardahl ble feid ned da han var alene gjennom like etter 2-2-scoringen. Abdel-Hedi Ali smalt i Svardahl, og Thomas Normann var to meter bak. Noe mer soleklart rødt kort for å frata en målsjanse er lenge siden man har sett.

Til og med flere i Gjelleråsen var enige at de var heldige der.

Da også William Lloyd smalt inn med strake bein i samme Svardahl minutter senere, og fikk kun gult kort så blir det ikke lett å vite hva som er korrekt eller ikke.

På overtid skapte Markus Kaasa en gedigen sjanse helt selv. Han vendte opp på 22 meter, og smalt ballen i utsiden av stanga.

En herlig omgang med masse drama, og vi skulle få så mye mer denne herlige mandagskvelden.

Røde kort til begge lag

Fem minutter ut i omgangen kom neste uforstålige dommeravgjørelse. Fredrik Sether river ned Markus Kaasa, og dommeren drar opp det røde kortet. AHFK har tre mann bak Sether da episoden oppstår. Likevel dras det røde kortet opp. Men dommeren visste ikke hvem det var så etter å ha prøvd å det røde til blant annet Lars Kopperud tar han en prat med linjemannen.

De finner til slutt ut at det var Sether. Han fikk også gult kort for protester, etter at Kopperud fikk det første «røde kortet». Det var det litt kaos på Høland stadion.

GJelleråsen la press på hvittrøyene etter det. De skapte noen småsjanser, og AHFK var småfarlige på kontringer.

25 minutter ut i omgangen fikk Hedi sitt 2. gule kort, og dermed rødt kort.

Aurskog-Høland fikk sin store sjanse etter 78 minutter. Ola Vestreng ble felt av William Lloyd, og AHFK fikk straffe. Svardahl steppet opp, men Fredrik Hauffen tok straffa. Det skulle bli flere straffer denne kvelden.

Fem minutter før full tid smalt Gjelleråsen ballen i stanga igjen. Det bølget frem og tilbake, med GIF som det førende laget.

Både Ola Vestreng og Kristian Bjørndalen hadde hver sin gedigne sjanse til å avgjøre, men keeperne var strålende.

Så var det klart for straffesparkkonkurranse. Hele dramaet kan dere se i videon.

Gjelleråsen vant 18-17 (16-15 på straffer) etter 36 straffer. For en fantastisk kveld for lokalfotballen. Den beste reklamen for grasrota og for fotballen nær deg.

Slik skal 2. lagene forholde seg til seriestarten

Til helgen skal de første 2. lagene starte seriespillet. Slik er reglene de, og de andre klubbene, skal forholde seg til.Diskusjonen har gått i langt tid. Skal vi ha 2. lagene i seriespillet eller skal de flyttes over i en egen serie. For toppklubbene, Eliteserien og OBOS, burde det være enkelt å flytte 2. lagene til egen serie. Da kan man spille to kamper etter hverandre – som for eksempel Strømmen – Ull/Kisa spiller først og deretter 2. lagene til de.Men dette må opp på forbundstinget og mange nok klubber som ønsker dette må faktisk bidra på tinget og stemme på forslaget. Så frem til det skjer så er det noen regler som må følges.4. divisjon først utÅrets 4. divisjon er den første divisjonen som setter igang seriespillet her på Romerike. Før Eliteserien og OBOS. Snart starter sesongen i februar tipper jeg.I 4. divisjon er det fem 2. lag. To som har førstelaget i OBOS og tre som har førstelaget i 3. divisjon. Nå i seriestarten er reglene enkle. Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 kan kun ha med tre mann over 22 år samtidig på banen. Det er en regel som gjelder hele sesongen. De som spiller for Ull/Kisa 2 nå i de første kampene er ikke aktuelle for å starte kampene i OBOS, men de kan sitte på benken.
Kun innbyttere fra 3. divisjon til 4. divisjon
For Skedsmo 2, Eidsvold 2 og Lørenskog 2 gjelder samme regel om at de som spiller kamper før første seriekamp for førstelaget kan ikke spille første seriekamp i 3. divisjon. Ellers gjelder det at kun innbyttere på førstelaget kan spille 2. lagskamp etter førstelaget har spilt.For 4. divisjon og nedover kan et 2. lag ha med fem spillere fra førstelaget. Det spiller ingen rolle om de har startet eller byttet inn. Innbyttere som ikke brukes må strykes på dommerkortet – hvis ikke så teller de som én spiller av de fem. Les mer om reglene § 2-11 og punkt 1 og 2.Seriestarten er forsåvidt grei skuring for klubbene. Der er det klare regler. Utfordringen kommer til å komme i høst. Da skal 2. lagene som er i trøbbel redde laget fra nedrykk, og som i fjor kommer de til å snu helt om på lagene sine. Det får vi ta når det dukker.En oppfordring til 2. lagene denne sesongen er at de gjør sitt beste for å stille mest mulig like lag. 

Treningskamper i lokalfotballen 2017

Det spilles mange treningskamper i vårt område denne vinteren.  Her er oversikten på alle kampene.Denne oversikten oppdateres når treningskamper blir meldt inn til meg. Resultatene i kampene blir også oppført.Oppdatert 17. februarFredag 13.01kl. 2100 Oppsal – Lørenskog (Valhall) 4-3 til Oppsal.Lørdag 14.01kl. 1000 Skjetten – Grorud 2 (LSK-Hallen) 1-3 kl. 1330 Gjelleråsen – LSK 2 1-0 kl. 1200 Manglerud/Star – Blaker 2-2Lørdag 21.01kl. 1200 Lørenskog  Lillestrøm 2 3-2 kl. 13:00 Hauerseter – Ull/Kisa 2 4-2Torsdag 26.01kl. 2000 AFSK – Blaker 2-4 kl. 2000 Konnerud – Leirsund 3-3 (Anders Henriksen, Espen Henriksen og Martin Ferdinand)Fredag 27.01kl. 1930 Eidsvold Turn – Asker 7-3Les også: Klare overganger i lokalfotballenLørdag 28.01kl. 1200 Rælingen – Fjellhamar 2-1 kl. 1200 Eidsvold IF – Bjerke 4-2 kl. 1330 Gjelleråsen – Gran 3-2 kl. 1400 Skjetten – Gjerdrum 5-0 kl. 1300 Korsvoll – AHFK 3-0 kl. 1600 Skedsmo – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 2-2Les også: Saker fra alle kampene ovenforSøndag 29.01kl. 1500 Raumnes & Årnes – Sander 2-1 (Nicklas Sramek og Øystein Pedersen) kl. 1600 Skårer – Leirsund 5-6 kl. 1900 Fet – Lørenskog 2 (Flyttet til Sandbekken) 3-5Les også: Klare overganger i lokalfotballenOnsdag 01.02kl. 1900 Driv – Blaker 4-5Lørdag 04.02kl. 1200 Eidsvold IF – Kolbotn 2-0 kl. 1230 Vålerengen 2 – Lørenskog 4-1 kl. 1330 Gjelleråsen – Lommedalen 5-0Søndag 05.02kl. 1200 LSK Jr – Skjetten 3-2Mandag 06.02kl. 1900 Leirsund – Kurland 2-2 (Martin Paulsen 2 for Leirsund) kl. 1900 AFSK – Ull/Kisa 0-17Tirsdag 07.02kl. 2000 Fjellhamar – Fet 5-1Onsdag 08.02kl. 1930 Lommedalen – Raumnes & Årnes 4-1Lørdag 11.02kl. 1200 Lørenskog – Aurskog-Høland 5-2 kl. 1200 Rælingen – Leirsund 4-0 kl. 1200 Eidsvold Turn – Kråkerøy 2-2 kl. 1200 Eidsvold IF – Raufoss Jr 5-0 kl. 1200 Eidsvold IF 2 – Raufoss Jr 2 kl. 1400 Sander – Blaker 2-3 kl. 1400 Skårer – Kongsvinger 2 4-1 kl. 1400 Flisbyen – Høybråten & Stovner kl. 1430 Eidsvold Turn 2 – Gjelleråsen 2-5 kl. 1600 FUVO – Oppsal 6-3Søndag 12.02 kl. 1800 Raumnes & Årnes – Hauerseter 1-1Tirsdag 14.02kl. 2000 Fjellhamar – Årvoll 4-1Onsdag 15.02kl. 2030 FUVO – Gjerdrum 2-1Lørdag 18.02kl. 1200 Rælingen – Fet 2-1 (Kamprapport / Bilder) kl. 1200 Eidsvold IF – Hauerseter 1-1 (Iversen for EIF) kl. 1200 Lørenskog – Årvoll 2-0 kl. 1300 AFSK – Sørumsand 3-3 kl. 1400 Flisbyen – Blaker 1-5 kl. 1600 Skjetten – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 0-3 kl. 1500 Vestfossen – Skedsmo 2-2Søndag 19.02kl. 1000 Grorud – Eidsvold Turn (LSK-hallen) 2-1 kl. 1600 FUVO – AHFK AvlystOnsdag 22.02kl 1900 Drøbak-Frogn – FUVO 1-2Torsdag 23.02kl. 2000 Skjetten – Grei 1-1Søndag 26.02kl. 1200 Høybråten og Stovner – Skårer (Kurlandsparken) kl. 1700 FUVO – Ull/Kisa 2 1-0 kl. 1700 Fjellhamar – Fortuna Oslo 3-1 (Aaserud, Flood og V. Smith) kl. 1800 Fet – Raufoss Jr 3-2 (Jönsson, Søgård og Abusdal)Lørdag 04.03kl. 1200 Eidsvold IF – Gjerdrum 4-1 (Johansen, Iversen, Kristiansen og Fjeld for EIF) kl. 1100 Skade – Blaker 3-5 (Martila 3, Mathisen og Svardahl for Blaker) kl. 1200 Skjetten – Ready 2-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – FUVO 2-0 kl. 1400 Skjetten 2 – Fet  2-1 (Abusdal for Fet) kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – FUVO 2 AvlystSøndag 05.03kl. 1200 Lillestrøm 2 – Skedsmo 4-0Tirsdag 07.03kl. 2000 Fjellhamar – Ellingsrud 0-1Fredag 10.03kl 1930 FUVO – Flisa 1-1 (Paulsen for FUVO)Lørdag 11.03kl. 1200 Gjerdrum – Gjelleråsen 0-5 kl. 1200 Eidsvold IF – Ull/Kisa 2 1-2 kl. 1200 Ullern – Lørenskog 1-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – Skjetten 0-1 kl. 1300 Kråkerøy – Skedsmo 3-2 kl. 1400 Flisbyen – Trøgstad/Båstad kl. 1400 FUVO – Rælingen Avlyst kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – Kløfta 1-3Torsdag 16.03Kl. 20:00 AFSK – Aurskog-Høland FKFredag 17.03kl. 1800 Strømsgodset 2 – LørenskogLørdag 18.03kl. 1200 Skjetten – Oppsal kl. 1200 Rælingen – Skårer kl. 1200 Eidsvold IF – Fjellhamar kl. 1300 Manglerud/Star – Aurskog-Høland FK kl. 1400 FUVO – Vestfossen kl. 1400 Korsvoll – Raumnes & Årnes kl. 1400 Flisbyen – Korsvoll 2Onsdag 22.03kl. 2000 Eidsvold Turn – Ull/KisaFredag 24.03kl. 1800 Skedsmo – FinnsnesLørdag 25.03kl. 1200 Rælingen – OSI kl. 1200 Lørenskog – Frigg kl. 1330 Gjelleråsen – Sander
Mandag 27.03
Romsås – SkårerLørdag 01.04kl. 1400 FUVO – Gjøvik Lyn kl. 1500 Moss – LørenskogLørdag 08.04kl. 1300 Skeid – Skedsmo kl. 1300 Kjelsås – Lørenskog kl. 1400 FUVO – Ready

Klare overganger i lokalfotballen på Romerike

Her får du oversikt på alle overganger fra 3. divisjon til og med 5. divisjon i lokalfotballen.Denne oversikt vil bli oppdatert hver gang det blir bekreftet en overgang. Oppdatert 10. februar.

3. divisjon

FUVOInn: Julian Paulsen (Ull/Kisa), Sindre Bentsen (Mandalskameratene), Mads Rismoen (Kongsvinger), Oskar Wang (Kongsvinger), Fredrik Nilsen (Strømmen), Magnus Bjørnerud (Sander)Ut: Petter Severeide (Grei), Andre Thomasen (Grei), Petter Sannerud (Raumnes & Årnes)SkjettenInn: Daniel Os (Lillehammer), Ali Otaibi (Rilindja), Trym Halvorsen (Strømmen)Ut:LørenskogInn: Amir Dausch (Skeid), Vetle Rygh (Florø), Christoffer Skårn (Førde), Michael Singh (Egen junior)Ut: Sami Loulanti (Strømmen), Kamil Olsztynski (Grorud), Glenn Hartviken (Grorud), Andreas Nordby (Hønefoss), Walid Idrissi (Kjelsås)Skedsmo:Inn: Emil Fiskvik (Tynset), Jesper Kornbakk (Lillestrøm), Sondre Karterud (Grorud), Emil Olsen (Grorud).Ut: Eirik Holt (Leirsund), Fredrik Åretun (LSK 3), Glenn Sandvik (?), Eivind Bjerkreim (LSK 3),Eidsvold TurnInn: Jonatan Teigland (Oldenborg), Najib Javed (Hasle Løren)Ut:

4. divisjon

Aurskog-HølandInn: Simen Aaserud (Rømskog), Sondre Bergdølmo (Rømskog)Ut: Ahmed Jouini (Blaker), Vegard Aaserud (Fjellhamar)HauerseterInn: Bewar Piri (Ull/Kisa 2), Kyrre Johansen (Ull/Kisa 2), Håkon Andresen (Eidsvold IF), Remi Rød (comeback), Peshang Khonori (Raumnes & Årnes), Remi Rød (Comeback).Ut:Willy Zamble (?), Jan Miguel Borsheim (Eidsvold IF)BlakerInn: Ahmed Jouini (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Rømskog)Ut:GjelleråsenInn: Vebjørn Sangnæs (Gjerdrum), Brian Dibula (Langhus), Jaran Vefring (Høyang), William Berg (Fjellhamar), Markus Kaasa (Strømmen)GjerdrumInn: Kenneth Løwe, Emil Langeland (Egen juniorstall), Adrian Panic (Ull/Kisa)Ut: Vebjørn Sangnæs (Gjelleråsen)Eidsvold IFInn: Stein Vidar Fjeldvang (Dal), Jan Miguel Borsheim (Hauerseter)Ut: Jan Åge Sandviken (Lagt opp)Raumnes & ÅrnesInn: Petter Sannerud (FUVO)Ut: Peshang Khonori (Hauerseter)KløftaInn: Vemund Sæther (Lokomotiv Oslo), Eivind Svalestad (Flisbyen), Christian Westad (comeback), Stian Nygård (Ull/Kisa 3), Steffen Nystrøm (Fredrikstad).Ut:FetInn: Toni Fetahu (Sørumsand), Ivan Rojo (Langhus), Sebastian Abusdal (Løvenstad), Cherno Nyang (AFSK)

5. divisjon

FlisbyenInn: Even Iversen (Hasle Løren)Ut: Eivind Svalestad (Kløfta)RælingenInn:George Manea (Leirsund)Ut:Øyvind Tolgensbakk (skole)RømskogInn: Eirik Bergsjø (comeback), Magnus Kragtorp (Søndre Høland)Ut: Simen Aaserud (AHFK), Sondre Bergdølmo (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Blaker)NittedalInn:Ut:FjellhamarInn: Vegard Aaserud (AHFK)Ut: William Berg (Gjelleråsen)Aurskog/FinstadbruInn: Szymon Krolikowski (Comeback), Patrick Andreassen (Sørumsand), Anders Presterud (Fet)Ut: Cherno Nyang (Fet), Ayoub Blomberg (?), Mohammed Ali (?), Andreas Ulseth (?), Ola Fossum (?)SørumsandInn: Tobias Stokkebryn Jensen (Raumnes & Årnes), Bojan Jakovic (Trosvik), Eirik Holen (Flisbyen 3), Jørgen Tjærnås (Comeback), Rezgar Aliassi (Comeback)Ut: Toni Fetahu (Fet), Patrick Andreassen (AFSK)LeirsundInn: Eirik Holt (Skedsmo), Anders Fagerhus (Åkrene)Ut:Mangler det noen overganger? Kontakt meg via epost espen@lokalfotballen.blog eller ring/tekst til 45224573. Du finner meg også Facebook og Twitter.

Direkte fra breddefotball for voksne-møtet

Norges Fotballforbund arrangerer et spennende møte for breddefotballen denne torsdagskvelden. Du får med deg høydepunktene her på Lokalfotballen.

Møtet er åpnet for maks 300, så kommer du deg ikke inn så følger vi møtet her.

Rapport mener åpning av breddefotballen for voksne er forsvarlig

Norges Fotballforbund kom torsdag med en rapport som sier at fotball for de over 20 år er forsvarlig. Mye er kjent stoff, men nå håper vi at regjeringen kan åpne opp.

– Det er viktig at Norges Fotballforbund gjør alt vi kan for at også voksne fotballspillere (20+) kan få drive med idretten sin i en ellers krevende tid. Derfor ga vi dette utvalget med Olsvik i spissen oppdraget å finne ut hvordan vi på best mulig måte kan komme i gang med ordinære treninger, hvilken påvirkning dette ville ha på smittetrykket i samfunnet og en vurdering av folkehelsegevinstene, sier Direktør for utvikling og aktivitet i NFF, Alf Hansen på fotball.no.

Les hele rapporten

Utvalgsleder Ørjan Olsvik, mener rapporten danner grunnlaget for at det er forsvarlig å åpne for ordinære treninger i breddefotballen for voksne.

– Vår rapport er basert på vitenskapelig data om covid-19-smitte blant profesjonelle og vanlige fotballspillere det siste året. Vår konklusjon er at det er mulig uten en forhøyet smitterisiko å trene og spille fotball utendørs for voksne menn. Det fantes ingen spesifikke vitenskapelige undersøkelser av kvinner som spiller fotball, men det er ingen grunn til ikke å inkludere kvinnefotball i vår konklusjon, sier Olsvik til fotball.no

Nå blir det spennende å se om denne rapporten kan overtale regjeringen til en rolig åpning med trening for de over 20 år. Det FHI og regjeringen har brukt som argument angående masseforflytning så veit alle vi som er i fotballen at det er feil argumentet, og det har denne rapporten også tilbakebeviset.

Disse ni punktene er viktig for åpning i følge rapporten:

 1. Bruke medlemsklubbene
  Norges Fotballforbund bør understreke at fotballtrening med kontakt kun bør blir tillatt
  i regi av medlemsklubbene under rådende samfunnsforhold. Det er dette utvalget har
  hatt som premiss for vurderingen av om en gjenåpning av breddefotballen er trygt.
 2. Bygge på erfaringer
  Norges Fotballforbund må bruke erfaringene fra toppfotballpiloten og gjenåpningen av
  fotballen for barn og unge i arbeidet med å sikre trygg aktivitet i breddefotballen for
  voksne.
 3. Koronavettkurs
  Norges Fotballforbund bør videreutvikle koronavettkurset slik at det tilpasses voksne
  breddefotballspillere. Dette kurset bør også trekke veksler på den felles
  ansvarsfølelsen man kan bygge opp innad i en lagskohort for å leve smittevernmessig
  trygt også utenfor fotballen, for å holde sine lagkamerater og deres nærkontakter så
  trygge som mulig. Gjennomføring bør være et krav før oppstart av ordinær trening.
 4. Ingen kontakt utenfor trening
  Norges Fotballforbund bør inntil videre forby bruk av fellesareal som garderober, dusj
  og transport i forbindelse med oppstart av ordinær trening i breddefotballen for
  voksne. Dette bør også være en anbefaling selv ved lavt smittenivå i samfunnet.
 5. Begrense kontakt på trening
  Norges Fotballforbund bør lage retningslinjer for trening i breddefotballen som tar
  høyde for det vi vet om situasjoner som innebærer noe mer potensiale for kontakt,
  eksempelvis dødballer, drikkepauser og målfeiring/«high-fives».
 6. Tydelig kommunikasjon
  Norges Fotballforbund har brukt mye «bør» og lite «skal» i kommunikasjonen ut mot
  klubbene. Utvalget mener at forbundet i større grad bør bruke «skal» i retningslinjene
  for breddefotballen for voksne enn man har gjort mot barne- og ungdomssegmentet.
 7. Forankring i klubb
  Fotballforbundet bør vurdere om fotballkretsene skal motta egenerklæring fra
  klubbene i fotballklubbene om hvilke voksenlag som starter opp med ordinær trening,
  og en forpliktelse fra klubben om å følge opp tett slik at retningslinjene for trygg
  aktivitet blir fulgt.
 8. «Kohortforståelsen» må styrkes
  Et vesentlig element for trygg gjenoppstart for ordinær trening er at spillerne ikke
  deltar på flere lag, heller ikke innad i samme klubb. Spillerutviklingshensyn bør vike av
  hensyn til trygg gjennomføring og færrest mulig nærkontakter under rådende
  samfunnsforhold.
 9. Generelle smittevernskrav
  Øvrige krav og forventninger til lag i barne- og ungdomsfotballen må gjelde også i
  breddefotballen for voksne. Særlig viktig er de tre hovedreglene for trening:
  a. Syke personer skal holde seg hjemme
  b. God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold.
  c. Holde mins

Når tror du man åpner opp for trening for de som er 20+?

Eidsvold Turn med sterkt resultat mot Raufoss

I den mye omtalte treningskampen mellom Raufoss og Eidsvold Turn så tok blåtrøyene en sterk 2-0-seier.

– Det bar preg av første kamp og lenge siden sist. Raufoss skapte lite mot oss, og det var i det hele få sjanser, sier Wegard Bakkehaug til Lokalfotballen.

Eidsvold Turn tok ledelsen ved Benedict Notoane allerede i det andre spilleminuttet, og Ulrich Ness doblet ledelsen en halvtime senere. Eidsvold Turn misset også på straffe like før slutt.

Eidsvold Turn brukte hele troppen, inkludert to hospitanter. Ingen av spillerne spilte 90 minutter.

Start-11eren:

Glenn Wilsgård – Furseth, Heggestad, AT Nordlie, Kolbjørnsrud – Ness, Økland, KT Nordlie – Nesset, Henriksen, Notoane.

Kom inn: Kornbakk, Rustad Rudi, Teksum, Kolstad, Sørensen, Even Stubergh Aasgaard, Amund Ulvin Bjerke, Kristengård, Kristian Håkenstad.

Dette blir siste treningskamp på en stund for Turn, fordi regjeringen satte en stopper for treningskamper i toppfotballen denne fredagen.

Når ledere ikke forstår seg på idrett – og banene blir stående tomme

Nok en gang så velger Regjeringen å holde breddefotballen stengt, og man ser at lederne ikke forstår seg på idrett gang på gang.

Argumentene har hele tiden vært masseforflytning, og at de er redde for kioskkø og cuper. Selv om Folkehelseinstituttet har i en rapport sagt at fotball ikke gir store smitterisikoen.

Det er mangelen på kompetanse om idrett dukker opp. Nå setter de fleste lokale lagene i gang trening – med en-metersregelen (selv om den ikke eksisterer i Lovdata lenger).  Det vil si at spillerne og lederne forflytter seg til de treningene – foruten de som har gitt seg nå på grunn av all stopp i fotballen. Og man må lure på om Regjeringen har ønsket seg dette, fordi folkehelsen er de ikke opptatt av.

Ettersom forflytningen nå er der så kan man likeså godt spille vanlig fotball for de 50 000 utøverne, på grunn av FHIs rapport, og andre internasjonale undersøkelser som dekker opp for hva FHI har sagt.

Kioskene stenger vi når seniorene trener

Kioskene klarer klubbene enkelt å stenge de to timene ett seniorlag trener, fordi det er lov å ha kioskene oppe når barn og ungdom trener. Nok en logikk som ikke henger på noen som helst greip.

Cuper behøver vi ikke å diskutere for seniorlag, fordi det finnes så å si ikke.

Dermed forsvinner argumentene under beina på Regjeringen, nok en gang. Likevel så er det ingen i opposisjonen eller idrettsmyndighetene som virkelig utfordrer Regjeringen. Det er så skuffende å se på for oss som bryr oss om grasrota, folkehelsen og idrettsbevegelsen.

Det blir nok et tøft år for breddefotballen. Det er ikke lys i tunnelen, og fallhøyden er stor hver gang man ser et lite glimt. Det brytes ned av inkompetente ledere gang på gang.

Heldigvis så sies det at Regjeringen åpner opp for kamper internt i kommunene, og det vil redde mange barn i ungdomsalderen. Frykten, og erfaringen, min er at lokale kommuner ikke kommer til å høre på det, og fortsette med nedstengingen.

Det er vanskelig å holde motivasjonen oppe, og man trenger en dato

0

Motivasjonen er synkende i mange av klubbene på Romerike, og nå ønsker de seg en dato slik at man kan forberede seg. Lokalfotballen tar temperaturen på den lokale fotballen.

– Som gutta sier her oss hos så må vi få en dato å forholde oss til. Da har vi noe å se frem til. Hvis ikke så kommer frafallet til å bli stort fremover, sier Kai Holt i Skjetten til Lokalfotballen.

Grønnrøyene har cirka 20 spillere på kontrakt, og de håper på å stille to lag i serien. Der har ikke de over 20 år trent siden september.

«Rivalen» Skedsmo melder om lignende forhold. De har 17 spillere i a-stallen, og de har hatt cirka ti treninger de siste fire månedene.

– De som er med nå har stått i det siden 12. mars i 2020 så ingen grunn til at de skal gi seg nå. Men det er vanskelig å ha utviklingsfokus når man ikke kan spille vanlig fotball, forklarer Per Einar Gjelsvik i Skedsmo.

Blir det neon fotballinnmarsj i 2021? Frafallet øker stort hvis ikke fotballen kommer igang nå (Foto: Espen Bråthen)

Både Holt og Gjelsvik frykter kun halv serie fra august.

Ved toglinja på Fjellhamar har Stian Isetorp også sine utfordringer. De har ikke trent siden tidlig november, men setter i gang nå.

– Jeg tror på halv serie på høsten, men krysser fingrene for at vi kommer i gang før sommeren.

FFK har 25-26 spillere på papiret, og de har til nå ikke mistet spillere på grunn av corona ennå.

– Konsekvensen for oss blir jo at treningshverdagen motiverer betydelig mindre, da fotball er en kontaktsport. Det gjør også at de som velger å bryte reglene opparbeider seg ett betydelig forsprang, og gir urettferdige konkurransevilkår, avslutter Isetorp.

Trenere frykter store frafall hvis man ikke kommer i gang med trening

Breddefotballen på Romerike har ikke spilt kamper på over ett år. Nå er mange drittlei, og man frykter store frafall. Lokalfotballen kommer nå med flere saker om temaet.

– Nå er vi drittlei å være inne. Vi trenger noe å gjøre fremover, sier Mats Arstad, spillende trener i Løvenstad.

Det siste halvåret har ikke laget trent noe som helst.

– I utgangspunktet er vi 26 spillere i troppen, men alt er usikkert. VI er bekymret for at flere gir seg nå.  Det å stille et 2. lag er høyst usikkert, forklarer Arstad, og legger til med et smil: – Og vi kan ikke la Niklas Hoff legge på seg mer.

Arstad har glimt i øyet på uttalelsene sine, men det er med en bekymret mine

I Kløfta er ståa ganske lik. De har også ikke hatt en eneste trening på lenge.

-Frykten er at interessen hos flere enkeltspillere blir borte er til stede. Jeg håper det blir full serie, men tror det blir enkel serie fra august. Jeg frykter at også hele 2021 går uten seriespill, sier Karl André Hovde til Lokalfotballen.

Kløfta har 18-20 spillere i troppen i dag.

– Vi starter opp kommende uke. Jeg syntes det er en veldig vanskelig øvelse å overholde smittevernreglene med 15-20 spillere og ledere på banen over tid og samtidig trene «normalt», avslutter Hovde.

Noen som husker dette? Det er fotball – vanlig fotball. (foto: Espen Bråthen)

Hvorfor ikke trene vanlig?

Det flere trenere lurer på er logikken som er rundt stenging og åpning av samfunnet. Årsakene som Espen Nakstad har brukt er pølsekø og cuper. I seniorfotballen er det fint lite cuper, og kioskene har klubbene sagt at hvis det er det som er problemet så stenger man de.

Masseforflyttningen som regjeringen er redd for skjer uansett nå fremover. Spillere og ledere kommer til å reise på trening nå, og om man spiller vanlig eller ikke spiller ingen stor rolle – refererer til FHIs rapport i mai der de sier at det er veldig lav smitterisiko for utendørsfotball.

Frafallet har allerede startet, og flere klubbledere og -trenere frykter for framtiden.

49 lag er påmeldt i ungdomsfotballen i jentefotballen fra J14 til J17

0

Etter at fristen gikk ut for påmelding til seriespill er det 49 påmeldte lag fordelt på J14, J15 og J17.

Den 15. januar var den store dagen for påmeldinger i NFF Akershus. Alle lag over ti år som skal være med i seriespill er nå påmeldt.

I jentefotballen har vi nå en oversikt på alle lagene som er påmeldte fra J14 til og med J17. Lagene har meldt seg i ønsket divisjon, men i oversikten Lokalfotballen har fått fra NFF Akershus så er ikke divisjoninndelingen fordelt. Det er fordi det er flere variabler som ennå ikke er på plass.

Først ut er J17.

J17

Lillestrøm, Lillestrøm 2, Fjellhamar, Nittedal, Nittedal 2, Skedsmo, Skedsmo 2, Skjetten, Lørenskog, Ull/Kisa, Gjelleråsen, Sørumsand, Kløfta, Fet, Løvenstad, Gjerdrum og FUVO

Det er altså 17 lag som er påmeldt og det er veldig bra. En av årsakene er 2005-kullet har vært stort tidligere, og J17 er nå 2004- og 2005-kullet.

-I en coronafri verden og oppstart i morgen hadde det optimale vært to divisjoner med åtte i første, sju i andre og to lag i regionserien, sa Dag Værvågen i NFF Akershus til Lokalfotballen.

På grunn av corona har man ikke fått gjennomført kvaliken til den regionale serien. I høst skulle Lillestrøm, Skedsmo, Ull/Kisa og Fjellhamar spilt om to plasser, men det ble selvfølgelig utsatt. Det blir spennende å se når det kan gjennomføres.

Dette er derfor det er vanskelig å sette opp serien. Hva om ti lag ønsker å spille i 1. divisjon. Da blir det bare fem lag igjen for en 2. divisjon.

Illustrasjonsbilde til saken. Fjellhamar med pauseprat i KM (Foto: Espen Bråthen)

J15

Aurskog-Høland, Fjellhamar, Fjellhamar 2, Frogner, Frogner 2, FUVO, Lillestrøm, Nittedal, Nittedal 2, Rælingen, Skjetten, Ull/Kisa og Ull/Kisa 2

I J14 (2006) er det kun 13 påmeldte lag i serien. Tre lag får plass i den regionale serien etter at kvaliken er ferdig, så da gjenstår det ti lag – og det blir vanskelig å sette opp serien her.

I kvaliken er det sju lag som er påmeldt. I gruppe 1 er de tre beste lagene satt opp sammen, så stemningen er ikke på topp blant noen av lederne. Lillestrøm har en av Norges beste 06-kull, Bjerke vant serien suverent (LSK spilte i 05-serien) i 2020 og gode Nittedal, som har slått seg sammen med gode Gjelleråsen, blir veldig gode. I den andre puljen er Fjellhamar, som har slått seg sammen med Lørenskog, stor favoritt. FUVO, Ull/Kisa og Fet (06 og 07) får det tøft.

Vinneren av begge puljene går til regional, pluss laget som vinner kampen mellom toerne i gruppene. Det vil si at hvis Nittedal ikke går til regional så blir det spennende å se hva de gjør. Vil nivået være godt nok for de i J15?

Og her blir det enda verre å sette opp en serie. 10 lag, og mye avhenger av hva de hardtsatsende lagene gjør som ikke får plass i regional serie. Ut i fra lagene som er påmeldt så er det garantert noen som ikke ønsker å spille i 1. divisjon.

J14

Bøn, Fjellhamar, Fjellhamar 2, Frogner, Frogner 2, FUVO, Gjelleråsen, Gjerdrum, Hakadal, Hvam, Lillestrøm, Lillestrøm 2, Lørenskog, Nittedal, Nittedal 2, Rælingen, Skedsmo, Sørumsand, Sørumsand 2

2007-kullet er den av årskullene som har flest påmeldte lag av disse tre. I fjor hadde 29 lag, men nå i år går de fra 9er til 11er. Da blir det selvfølgelig færre lag. Fet, Ull/Kisa og Aurskog-Høland har flytta sine 07-jenter opp til 06 og er dermed borte fra 2007-kullet.

Her ser det enklere ut å sette opp to divisjon. Fra fjorårets 1. divisjon er det igjen åtte lag, og så kanskje noen tør å ta steget opp, så man kan få to like store serie.

Hvor er lagene blitt av?

Først ros til Nittedal. De er den eneste klubben med to lag i alle disse tre serieformene. Det gror veldig godt på jentesiden.

AFSK: Hadde flere lag på jentesiden for litt over et år siden. Nå er så å si alt vekk. De har et 7er damelag, og så er eldste påmeldte lag J11 (2010) i FIKS. Medlemsmassen har gått fra 1700 til 1200 på tre år i følge årsmøtepapirer.

Kløfta: For to-tre år siden hadde Kløfta lag, og flere lag, i så å si alle årskull. Nå er det kun et J17-lag, og så er neste J12 i følge FIKS.

Løvenstad og Kurland: Disse to klubbene har slått sammen jentene i ungdomsfotballen. Nå har de kun ett påmeldt lag (J17).

Og dette «samarbeidet» med Fjellhamar og Lørenskog. Hva er det? Noen årskull slår seg sammen og andre ikke. 2003 og 2004 slo seg sammen og stiller lag under Fjellhamar-fanen (selv etter at LSK Kvinner har robbet klubben for masse spillere). 2005 har ikke slått seg sammen og stiller forskjellige lag. 2006 har slått seg sammen, mens 2007 har ikke slått seg sammen.

En generell utfordring er «sentraliseringen». De store klubbene står ofte igjen, og de minste klubbene som har drevet godt mister flere spillere.

Bedre seriestruktur

Den 26. januar skal NFF Akershus ha et møte med klubbene for å få en bedre seriestruktur i jentefotballen for ungdomsfotballen, som er fra J13 til og med J17. Dette har blitt et årlig møte etter at noen 2005-trenere ønsket dette for noen år siden.

Dessverre virker det som at det ikke blir noen J19-serie denne sesongen heller. Det ser ut til at det blir en rekordlav snittalder på seniorlagene på kvinnesiden denne sesongen.

Lokalfotballen kommer til å følge ungdomsfotballen litt tettere denne sesongen, fordi det spørs vel om det blir seniorfotballen før sommeren.

Mitt favorittlag: Kim Schøne | En spiller som du elsker å ha på laget, men hater å spille mot

Kim Schøne er nestemann ut i Mitt favorittlag. Den tøffe midtstopperen spilte i Sørumsand og Skjetten, og dette laget hadde klart seg meget bra.

1.Truls Nomerstad-Barikmo (keeper) (Sørumsand)

Meget god keeper som var strålende på streken med sine refleksredninger. I tillegg en veldig god igangsetter bakfra med sin presise høyre fot.

2.Kenneth Stokkebryn Jensen (midtstopper) (Sørumsand)

Allsidig og fotballintelligent spiller. Kunne bekle roller som back, midtstopper og midtbane.
Gode tekniske basisferdigheter, krydret med noen susende taklinger.


3.Dejan Skrbic (midtstopper) (Skjetten)

Beste midtstopperen jeg har spilt sammen med. Ballspillende midtstopper med balkansk blod i årene og strålende i alle faser av det defensive spillet. Klassestopper!


4.Kristian Heggedal (midtstopper) (Sørumsand)

Spiller som jeg vokste opp med og se herje i 2.divisjon med Sørumsand på starten av 90-tallet som ivrig tilskuer. Opprykket til 1.divisjon i 1993 var så nære! Hadde seinere gleden av å danne stopperpar med han i SIF-trøya også. Høylytt dirigent i forsvaret med et meget solid duellspill.


7.Mehdi Niroomand (defensiv midtbane) (Sørumsand)

Aggressiv ballvinner på midtbanen. En spiller som du elsker å ha på laget, men hater å spille i mot. Knalltøff og kompromissløs i duellspillet. Hadde sin beste sesong i SIF-trøya i 2003-sesongen, da han også ble snappet opp av Vålerenga.


6.Martin Eid (høyre midtbane) (Skjetten)

Fantastisk driv med ballen i beina. I tillegg en spisskompetanse i luftrommet med en vanvittig spenst og timing. Kan fortsatt ikke huske og sett han tape en hodeduell!


5.Ove Bjorøy (sentral midtbane/indreløper) (Skjetten)

Ikke den som ropte høyest utenfor banen, men en strålende leder på banen. Alltid 100% innsats med en veldig god løpskapasitet. I tillegg meget ballsikker, mistet aldri ballen!


8.Mats Weinholdt (sentral midtbane/indreløper) (Skjetten & Sørumsand)

Teknisk midtbanespiller med godt overblikk og pasningsspill. I tillegg en spisskompetanse med sine meget lange innkast som var et angrepsvåpen i seg sjøl. Etterhvert kanskje best kjent som Trikse-Mats etter sin opptreden på Norske Talenter i 2008.

Kim Schøne (t.h) og Mats Weinholdt har spilt sammen, og de har trent SIF sammen (Foto: Espen Bråthen)

11.Simon Mesfin (venstre midtbane) (Skjetten & Sørumsand)

Rask og lettbeint teknikker med en silkemyk venstrefot. Stort potensiale som kanskje dessverre ble satt noe tilbake av mye skader. I dag nok bedre kjent som mannen som styrer Lillestrøm SK med jernhånd..:)


10.Peder Kornbakk (spiss) (Sørumsand)

Nok en spiller jeg vokste opp med å se spille i Sørumsand sin storhetstid på starten av 90-tallet og som jeg har hatt gleden av å spille sammen med seinere. God fysikk, teknisk god med ballen i beina og god i lufta. Fortsatte å herje i lokalfotballen til han hadde passert godt over 40 år, der mange fortsatte å bli lurt av den berømte Kornbakk-finta.


9.Erfan Kamali (spiss) (Sørumsand)

Uforutsigbar spiller med fantastiske dribleferdigheter og rykk som gjorde han kunne passere spillere som han ville. I tillegg en goalgetter som dannet et meget godt spisspar med Peder Kornbakk på starten av 2000-tallet i SIF.

Kim Schøne sin ellever i Mitt favorittlag

Benken:

Martin Rosenkilde (Skjetten)

Eirik Flesjå Olsen (Sørumsand)

Yngve Servold (Sørumsand)

Mato Grubisic (Skjetten)

Saeed Rahim (Sørumsand)

Ibba Laajab (Sørumsand)

Sterke forsterkninger for Fet

Med Knut Aga Jr inn som hovedtrener brukes nettverket, og nå har Fet forsterket med fire mann.

Etter noen år med store utfordringer i seniorfotballen ser nå Fet lyset i tunnelen. Selv etter det tøffe året med null fotball informerer Knut Aga jr at alle er med videre i 2021, pluss at fire gode spillere er på plass på Fedrelandet.

Les også: Mitt favorittlag: Atle Søgård – et lag jeg kunne tenke meg å dra på treningsleir med

De «gamle» Skedsmo-kjenningene Lars Jørgen Mork og Sondre Karterud er klare for blåtrøyene, som har blitt trent av Aga jr i Skedsmo tidligere. Keeper Marius Frogner kommer tilbake til klubben fra Skedsmo.

Stian Solberg, som la opp i Asker etter sesongen har klar for spill i 5. divisjon. Solberg har flest kamper gjennom tidene i Asker, og på grunn av jobb trappet han ned.

Skal satse på egne spillere

I tillegg har Fet løftet opp Sander Dahl Hansen, Teijo Gaudi Romstad og Simon Langaas Skogvold fra juniorlaget. Andreas Møbius og Kristoffer Vethe skal hospitere når treningene starter opp igjen.

– Jeg syns vi har fått på plass gode signeringer, og ser ut som en sterk stall nå som skal være med å kjempe om opprykk i 5. divisjon, sier Knut Aga jr til Lokalfotballen, og han legger til: – I tillegg jobbes det med en til to spillere til.

21 lag er påmeldt i 3. divisjon for kvinner

0

6. januar gikk fristen ut for påmelding til 3. divisjon kvinner. Hele 21 lag er påmeldt, og det bli to avdelinger.

Foran fjorårets sesong slo NFF Akershus sammen 3. divisjon og 4. divisjon, og de bekrefter til Lokalfotballen at det blir to avdeling i 2021. Hele 21 lag skal da fordeles på de to avdelingene, så blir det spennende å se hvordan de rangerer lagene.

Det har vært store endringer i mange av klubbene siden sist det ble spilt fotball.

De påmeldte lagene:

Aurskog-Høland, Bjerke, Borgen, Eidskog, Eidsvold Turn, Fet, Fet 2, Fjellhamar, Fjellhamar 2, Frogner FUVO, Gjerdrum, Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal, Rælingen, Skedsmo, Skjetten, Sørumsand og Ull/Kisa 2.

I vårserien så blir det henholdsvis ni og ti kamper på hvert lag, og så deler man tabellene i to. Den øvre halvdelen i begge avdelingene møtes på høsten, og den nedre halvdelen møtes på høsten.

For lagene på den øvre halvdelen blir det en tøff kamp for en opprykksplass til 2. divisjon. For den nedre halvdelen så blir det så å si treningskamper – ingen kan gå opp og ingen kan gå ned.

Hvilke lag tror du kommer til å kjempe om opprykk?