Siste artikler

Støtt Lokalfotballen for å få lokale fotballnyheter

Lokalfotballen løftet fokuset på den lokale fotballen til nye høyder da jeg begynte å «blogge». Målet var å sette fokuset på alle de som er på grasrota og bruker timesvis i lokale idrettslag og fotballklubber.

For en enkel sjel fra bøgda, så må vi være så ærlige at vi syns vi har lykkes på mange områder. Det har aldri vært mer oppmerksomhet rundt den lokale fotballen – etter flere år med «tørke» fra lokalaviser og regionalaviser. Nå har de også løftet seg og skrevet mer om grasrota.

2020 startet strålende med noen gode avtaler, men nå har den tunge tiden stoppet mye av det. Vi mister nesten 20000,- per måned etter at noen samarbeidspartnere nå har trekt seg.

Så nå er den økonomiske utfordringen her igjen. Det å løpe rundt på de fleste banene på Romerike uten en sikker og trygg lønn har tæret på. Og jeg frykter for fremtiden nå, akkurat som mange selvstendige næringsdrivende. Vi har fått altfor lite ut av myndighetenes støtte.

Hater å tigge penger

Det er kjipt å «tigge» penger, og det gjør vondt i hjerterota, men det å legge ned bloggen gjør enda litt vondere.

Bloggen har 1,3 millioner klikk de to siste årene og over 150 000 unike brukere har besøkt.

Og brukerne er lojale. Stemningen rundt bloggen, dialogen med spillere, leder og klubber er helt fantastiske.

Jeg har garantert gjort mine feil, og alle klubber og personer er ikke fornøyd med alt vi gjør. Det må vi bare stå i og tåle. Noen ganger må man bare gå videre og være enig om å være uenige. Og diskusjoner rundt fotball er noe av det morsomste som finnes.

Så, en konklusjon.

Skal bloggen leve videre trengs det rett og slett bedre økonomi. Jeg rekker ut min ydmyke hånd til dere som er interesserte i den lokale fotballen. Er det en investor(er), bedrifter som ønsker å bidra, eller privatpersoner – så ta i mot min hånd så kan vi diskutere mulige løsninger.

Privatperson:

VIPPS: 597270 – Lokalfotballen/Bråthen Media

Patreon: Månedlig støtte her med flere valgmuligheter: https://www.patreon.com/lokalfotballen

Bedrift:

Tilbud om samarbeid – forskjellige løsninger vi kan se på.

Støttemedlem: 500,- eller 1000,- per måned. Ta kontakt på 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

Hvis vi ikke får til dette nå etter denne smellen så må bloggen vurderes igjen. Aktiviteten vil være høy i en periode nå fremover og alle pågående avtaler vil i høyeste grad bli respektert og fullført.

Cupdramaet som hadde alt | Norgesrekord i straffer

Gjelleråsen slo ut Aurskog-Høland etter noe som sannsynligvis er norsk rekord i straffer i straffekonk. GIF vant til slutt 18-17 etter 36 straffer.

Vi fikk servert alt på Høland stadion da Aurskog-Høland fikk besøk av Gjelleråsen. Over 200 tilskuere holdt ut i over tre timer med fotball. Denne kampen slo også Norgesrekorden fra 2009 da Løv Ham slo Start 14-13 i NM.

Allerede etter fire minutter kom kveldens første scoring. Thomas Normann fikk stå umarkert etter en dødball, og han banket ballen i mål via en AHFK-spiller.

Thomas Normann jubler etter scoring for Gjelleråsen

To minutter senere svarte hjemmelaget. Vegard Aaserud slo ballen i bakrommet, og Lars-Eirik Svardahl slo inn på første. Der dukket Ola Vestreng opp og bredsidet ballen oppe i krøsset.

Moroa fortsatte. Kristian Bjørndalen, som var livlig i starten, sendte GIF opp i 2-1-ledelse da ingen fra AHFK markerte han. Han skrudde ballen nydelig i motsatt hjørnet, som vi har sett så mange ganger tidligere.

Like før halvtimen ble Jonas Grahn snytt for straffe. Han fanget opp en retur etter en god redning av Fredrik Hauffen. Han ble løpt ned bakfra da han skulle avslutte.

Så dukket Martin Vestreng opp. AHFK holdt presset oppe, og han fikk ballen ute på 22 meter. Midtbanespilleren klniket til med venstra, og ballen suste opp i hjørnet.

Dommeren kom i fokus

Og dramaet var også kveldens dommer, Haakon Bue, en stor del av. En merkelig linje ga lagene vanskelige arbeidsforhold. Spesielt da Lars-Eirik Svardahl ble feid ned da han var alene gjennom like etter 2-2-scoringen. Abdel-Hedi Ali smalt i Svardahl, og Thomas Normann var to meter bak. Noe mer soleklart rødt kort for å frata en målsjanse er lenge siden man har sett.

Til og med flere i Gjelleråsen var enige at de var heldige der.

Da også William Lloyd smalt inn med strake bein i samme Svardahl minutter senere, og fikk kun gult kort så blir det ikke lett å vite hva som er korrekt eller ikke.

På overtid skapte Markus Kaasa en gedigen sjanse helt selv. Han vendte opp på 22 meter, og smalt ballen i utsiden av stanga.

En herlig omgang med masse drama, og vi skulle få så mye mer denne herlige mandagskvelden.

Røde kort til begge lag

Fem minutter ut i omgangen kom neste uforstålige dommeravgjørelse. Fredrik Sether river ned Markus Kaasa, og dommeren drar opp det røde kortet. AHFK har tre mann bak Sether da episoden oppstår. Likevel dras det røde kortet opp. Men dommeren visste ikke hvem det var så etter å ha prøvd å det røde til blant annet Lars Kopperud tar han en prat med linjemannen.

De finner til slutt ut at det var Sether. Han fikk også gult kort for protester, etter at Kopperud fikk det første «røde kortet». Det var det litt kaos på Høland stadion.

GJelleråsen la press på hvittrøyene etter det. De skapte noen småsjanser, og AHFK var småfarlige på kontringer.

25 minutter ut i omgangen fikk Hedi sitt 2. gule kort, og dermed rødt kort.

Aurskog-Høland fikk sin store sjanse etter 78 minutter. Ola Vestreng ble felt av William Lloyd, og AHFK fikk straffe. Svardahl steppet opp, men Fredrik Hauffen tok straffa. Det skulle bli flere straffer denne kvelden.

Fem minutter før full tid smalt Gjelleråsen ballen i stanga igjen. Det bølget frem og tilbake, med GIF som det førende laget.

Både Ola Vestreng og Kristian Bjørndalen hadde hver sin gedigne sjanse til å avgjøre, men keeperne var strålende.

Så var det klart for straffesparkkonkurranse. Hele dramaet kan dere se i videon.

Gjelleråsen vant 18-17 (16-15 på straffer) etter 36 straffer. For en fantastisk kveld for lokalfotballen. Den beste reklamen for grasrota og for fotballen nær deg.

Slik skal 2. lagene forholde seg til seriestarten

Til helgen skal de første 2. lagene starte seriespillet. Slik er reglene de, og de andre klubbene, skal forholde seg til.Diskusjonen har gått i langt tid. Skal vi ha 2. lagene i seriespillet eller skal de flyttes over i en egen serie. For toppklubbene, Eliteserien og OBOS, burde det være enkelt å flytte 2. lagene til egen serie. Da kan man spille to kamper etter hverandre – som for eksempel Strømmen – Ull/Kisa spiller først og deretter 2. lagene til de.Men dette må opp på forbundstinget og mange nok klubber som ønsker dette må faktisk bidra på tinget og stemme på forslaget. Så frem til det skjer så er det noen regler som må følges.4. divisjon først utÅrets 4. divisjon er den første divisjonen som setter igang seriespillet her på Romerike. Før Eliteserien og OBOS. Snart starter sesongen i februar tipper jeg.I 4. divisjon er det fem 2. lag. To som har førstelaget i OBOS og tre som har førstelaget i 3. divisjon. Nå i seriestarten er reglene enkle. Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 kan kun ha med tre mann over 22 år samtidig på banen. Det er en regel som gjelder hele sesongen. De som spiller for Ull/Kisa 2 nå i de første kampene er ikke aktuelle for å starte kampene i OBOS, men de kan sitte på benken.
Kun innbyttere fra 3. divisjon til 4. divisjon
For Skedsmo 2, Eidsvold 2 og Lørenskog 2 gjelder samme regel om at de som spiller kamper før første seriekamp for førstelaget kan ikke spille første seriekamp i 3. divisjon. Ellers gjelder det at kun innbyttere på førstelaget kan spille 2. lagskamp etter førstelaget har spilt.For 4. divisjon og nedover kan et 2. lag ha med fem spillere fra førstelaget. Det spiller ingen rolle om de har startet eller byttet inn. Innbyttere som ikke brukes må strykes på dommerkortet – hvis ikke så teller de som én spiller av de fem. Les mer om reglene § 2-11 og punkt 1 og 2.Seriestarten er forsåvidt grei skuring for klubbene. Der er det klare regler. Utfordringen kommer til å komme i høst. Da skal 2. lagene som er i trøbbel redde laget fra nedrykk, og som i fjor kommer de til å snu helt om på lagene sine. Det får vi ta når det dukker.En oppfordring til 2. lagene denne sesongen er at de gjør sitt beste for å stille mest mulig like lag. 

Treningskamper i lokalfotballen 2017

Det spilles mange treningskamper i vårt område denne vinteren.  Her er oversikten på alle kampene.Denne oversikten oppdateres når treningskamper blir meldt inn til meg. Resultatene i kampene blir også oppført.Oppdatert 17. februarFredag 13.01kl. 2100 Oppsal – Lørenskog (Valhall) 4-3 til Oppsal.Lørdag 14.01kl. 1000 Skjetten – Grorud 2 (LSK-Hallen) 1-3 kl. 1330 Gjelleråsen – LSK 2 1-0 kl. 1200 Manglerud/Star – Blaker 2-2Lørdag 21.01kl. 1200 Lørenskog  Lillestrøm 2 3-2 kl. 13:00 Hauerseter – Ull/Kisa 2 4-2Torsdag 26.01kl. 2000 AFSK – Blaker 2-4 kl. 2000 Konnerud – Leirsund 3-3 (Anders Henriksen, Espen Henriksen og Martin Ferdinand)Fredag 27.01kl. 1930 Eidsvold Turn – Asker 7-3Les også: Klare overganger i lokalfotballenLørdag 28.01kl. 1200 Rælingen – Fjellhamar 2-1 kl. 1200 Eidsvold IF – Bjerke 4-2 kl. 1330 Gjelleråsen – Gran 3-2 kl. 1400 Skjetten – Gjerdrum 5-0 kl. 1300 Korsvoll – AHFK 3-0 kl. 1600 Skedsmo – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 2-2Les også: Saker fra alle kampene ovenforSøndag 29.01kl. 1500 Raumnes & Årnes – Sander 2-1 (Nicklas Sramek og Øystein Pedersen) kl. 1600 Skårer – Leirsund 5-6 kl. 1900 Fet – Lørenskog 2 (Flyttet til Sandbekken) 3-5Les også: Klare overganger i lokalfotballenOnsdag 01.02kl. 1900 Driv – Blaker 4-5Lørdag 04.02kl. 1200 Eidsvold IF – Kolbotn 2-0 kl. 1230 Vålerengen 2 – Lørenskog 4-1 kl. 1330 Gjelleråsen – Lommedalen 5-0Søndag 05.02kl. 1200 LSK Jr – Skjetten 3-2Mandag 06.02kl. 1900 Leirsund – Kurland 2-2 (Martin Paulsen 2 for Leirsund) kl. 1900 AFSK – Ull/Kisa 0-17Tirsdag 07.02kl. 2000 Fjellhamar – Fet 5-1Onsdag 08.02kl. 1930 Lommedalen – Raumnes & Årnes 4-1Lørdag 11.02kl. 1200 Lørenskog – Aurskog-Høland 5-2 kl. 1200 Rælingen – Leirsund 4-0 kl. 1200 Eidsvold Turn – Kråkerøy 2-2 kl. 1200 Eidsvold IF – Raufoss Jr 5-0 kl. 1200 Eidsvold IF 2 – Raufoss Jr 2 kl. 1400 Sander – Blaker 2-3 kl. 1400 Skårer – Kongsvinger 2 4-1 kl. 1400 Flisbyen – Høybråten & Stovner kl. 1430 Eidsvold Turn 2 – Gjelleråsen 2-5 kl. 1600 FUVO – Oppsal 6-3Søndag 12.02 kl. 1800 Raumnes & Årnes – Hauerseter 1-1Tirsdag 14.02kl. 2000 Fjellhamar – Årvoll 4-1Onsdag 15.02kl. 2030 FUVO – Gjerdrum 2-1Lørdag 18.02kl. 1200 Rælingen – Fet 2-1 (Kamprapport / Bilder) kl. 1200 Eidsvold IF – Hauerseter 1-1 (Iversen for EIF) kl. 1200 Lørenskog – Årvoll 2-0 kl. 1300 AFSK – Sørumsand 3-3 kl. 1400 Flisbyen – Blaker 1-5 kl. 1600 Skjetten – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 0-3 kl. 1500 Vestfossen – Skedsmo 2-2Søndag 19.02kl. 1000 Grorud – Eidsvold Turn (LSK-hallen) 2-1 kl. 1600 FUVO – AHFK AvlystOnsdag 22.02kl 1900 Drøbak-Frogn – FUVO 1-2Torsdag 23.02kl. 2000 Skjetten – Grei 1-1Søndag 26.02kl. 1200 Høybråten og Stovner – Skårer (Kurlandsparken) kl. 1700 FUVO – Ull/Kisa 2 1-0 kl. 1700 Fjellhamar – Fortuna Oslo 3-1 (Aaserud, Flood og V. Smith) kl. 1800 Fet – Raufoss Jr 3-2 (Jönsson, Søgård og Abusdal)Lørdag 04.03kl. 1200 Eidsvold IF – Gjerdrum 4-1 (Johansen, Iversen, Kristiansen og Fjeld for EIF) kl. 1100 Skade – Blaker 3-5 (Martila 3, Mathisen og Svardahl for Blaker) kl. 1200 Skjetten – Ready 2-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – FUVO 2-0 kl. 1400 Skjetten 2 – Fet  2-1 (Abusdal for Fet) kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – FUVO 2 AvlystSøndag 05.03kl. 1200 Lillestrøm 2 – Skedsmo 4-0Tirsdag 07.03kl. 2000 Fjellhamar – Ellingsrud 0-1Fredag 10.03kl 1930 FUVO – Flisa 1-1 (Paulsen for FUVO)Lørdag 11.03kl. 1200 Gjerdrum – Gjelleråsen 0-5 kl. 1200 Eidsvold IF – Ull/Kisa 2 1-2 kl. 1200 Ullern – Lørenskog 1-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – Skjetten 0-1 kl. 1300 Kråkerøy – Skedsmo 3-2 kl. 1400 Flisbyen – Trøgstad/Båstad kl. 1400 FUVO – Rælingen Avlyst kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – Kløfta 1-3Torsdag 16.03Kl. 20:00 AFSK – Aurskog-Høland FKFredag 17.03kl. 1800 Strømsgodset 2 – LørenskogLørdag 18.03kl. 1200 Skjetten – Oppsal kl. 1200 Rælingen – Skårer kl. 1200 Eidsvold IF – Fjellhamar kl. 1300 Manglerud/Star – Aurskog-Høland FK kl. 1400 FUVO – Vestfossen kl. 1400 Korsvoll – Raumnes & Årnes kl. 1400 Flisbyen – Korsvoll 2Onsdag 22.03kl. 2000 Eidsvold Turn – Ull/KisaFredag 24.03kl. 1800 Skedsmo – FinnsnesLørdag 25.03kl. 1200 Rælingen – OSI kl. 1200 Lørenskog – Frigg kl. 1330 Gjelleråsen – Sander
Mandag 27.03
Romsås – SkårerLørdag 01.04kl. 1400 FUVO – Gjøvik Lyn kl. 1500 Moss – LørenskogLørdag 08.04kl. 1300 Skeid – Skedsmo kl. 1300 Kjelsås – Lørenskog kl. 1400 FUVO – Ready

Klare overganger i lokalfotballen på Romerike

Her får du oversikt på alle overganger fra 3. divisjon til og med 5. divisjon i lokalfotballen.Denne oversikt vil bli oppdatert hver gang det blir bekreftet en overgang. Oppdatert 10. februar.

3. divisjon

FUVOInn: Julian Paulsen (Ull/Kisa), Sindre Bentsen (Mandalskameratene), Mads Rismoen (Kongsvinger), Oskar Wang (Kongsvinger), Fredrik Nilsen (Strømmen), Magnus Bjørnerud (Sander)Ut: Petter Severeide (Grei), Andre Thomasen (Grei), Petter Sannerud (Raumnes & Årnes)SkjettenInn: Daniel Os (Lillehammer), Ali Otaibi (Rilindja), Trym Halvorsen (Strømmen)Ut:LørenskogInn: Amir Dausch (Skeid), Vetle Rygh (Florø), Christoffer Skårn (Førde), Michael Singh (Egen junior)Ut: Sami Loulanti (Strømmen), Kamil Olsztynski (Grorud), Glenn Hartviken (Grorud), Andreas Nordby (Hønefoss), Walid Idrissi (Kjelsås)Skedsmo:Inn: Emil Fiskvik (Tynset), Jesper Kornbakk (Lillestrøm), Sondre Karterud (Grorud), Emil Olsen (Grorud).Ut: Eirik Holt (Leirsund), Fredrik Åretun (LSK 3), Glenn Sandvik (?), Eivind Bjerkreim (LSK 3),Eidsvold TurnInn: Jonatan Teigland (Oldenborg), Najib Javed (Hasle Løren)Ut:

4. divisjon

Aurskog-HølandInn: Simen Aaserud (Rømskog), Sondre Bergdølmo (Rømskog)Ut: Ahmed Jouini (Blaker), Vegard Aaserud (Fjellhamar)HauerseterInn: Bewar Piri (Ull/Kisa 2), Kyrre Johansen (Ull/Kisa 2), Håkon Andresen (Eidsvold IF), Remi Rød (comeback), Peshang Khonori (Raumnes & Årnes), Remi Rød (Comeback).Ut:Willy Zamble (?), Jan Miguel Borsheim (Eidsvold IF)BlakerInn: Ahmed Jouini (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Rømskog)Ut:GjelleråsenInn: Vebjørn Sangnæs (Gjerdrum), Brian Dibula (Langhus), Jaran Vefring (Høyang), William Berg (Fjellhamar), Markus Kaasa (Strømmen)GjerdrumInn: Kenneth Løwe, Emil Langeland (Egen juniorstall), Adrian Panic (Ull/Kisa)Ut: Vebjørn Sangnæs (Gjelleråsen)Eidsvold IFInn: Stein Vidar Fjeldvang (Dal), Jan Miguel Borsheim (Hauerseter)Ut: Jan Åge Sandviken (Lagt opp)Raumnes & ÅrnesInn: Petter Sannerud (FUVO)Ut: Peshang Khonori (Hauerseter)KløftaInn: Vemund Sæther (Lokomotiv Oslo), Eivind Svalestad (Flisbyen), Christian Westad (comeback), Stian Nygård (Ull/Kisa 3), Steffen Nystrøm (Fredrikstad).Ut:FetInn: Toni Fetahu (Sørumsand), Ivan Rojo (Langhus), Sebastian Abusdal (Løvenstad), Cherno Nyang (AFSK)

5. divisjon

FlisbyenInn: Even Iversen (Hasle Løren)Ut: Eivind Svalestad (Kløfta)RælingenInn:George Manea (Leirsund)Ut:Øyvind Tolgensbakk (skole)RømskogInn: Eirik Bergsjø (comeback), Magnus Kragtorp (Søndre Høland)Ut: Simen Aaserud (AHFK), Sondre Bergdølmo (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Blaker)NittedalInn:Ut:FjellhamarInn: Vegard Aaserud (AHFK)Ut: William Berg (Gjelleråsen)Aurskog/FinstadbruInn: Szymon Krolikowski (Comeback), Patrick Andreassen (Sørumsand), Anders Presterud (Fet)Ut: Cherno Nyang (Fet), Ayoub Blomberg (?), Mohammed Ali (?), Andreas Ulseth (?), Ola Fossum (?)SørumsandInn: Tobias Stokkebryn Jensen (Raumnes & Årnes), Bojan Jakovic (Trosvik), Eirik Holen (Flisbyen 3), Jørgen Tjærnås (Comeback), Rezgar Aliassi (Comeback)Ut: Toni Fetahu (Fet), Patrick Andreassen (AFSK)LeirsundInn: Eirik Holt (Skedsmo), Anders Fagerhus (Åkrene)Ut:Mangler det noen overganger? Kontakt meg via epost espen@lokalfotballen.blog eller ring/tekst til 45224573. Du finner meg også Facebook og Twitter.

Direkte fra treningskamp: Gjerdrum – Sørumsand

Klokken 20:15 er det klart for treningskamp mellom Gjerdrum og Sørumsand. Følg alt som skjer her på Lokalfotballen.

Direkte fra treningskamp: Kløfta – Skjetten

Vi kjører på med ny treningskamp. Det blir kanskje disse to lagene som kommer til å kjempe om opprykk. Følge Kløfta – Skjetten fra 20:15.

Treningskamp: Blaker – Fet

Årets første treningskamp for Lokalfotballen. I tillegg til Blaker – Fet, så følger vi fire andre kamper i kveld.

I kveld spilles Blaker – Fet, Eidsvold IF – Sørumsand, Gjerdrum – Bjerke, Løvenstad – Skårer og Skedsmo – Rælingen. Gjerne oppdater på twitter, eller send meg meldinger på 45224573, så vi kan oppdatere fra alt som skjer.

Treningskamper 2021

Endelig er vi igang med fotball igjen. Her er oversikten på treningskamper for sommeren 2021 for lagene på Romerike.

Vennligst send meg kampen som mangler på oversikten; espen@lokalfotballen.blog, 45224573 eller i sosiale medier.

Oversikt på treningskamper for lag på Romerike:

Onsdag 23. juni

FUVO – Skjetten kl. 19:00

Torsdag 24. juni

Blaker – Fet kl. 19:00
Gjerdrum – Bjerke kl. 20:30
Eidsvold IF – Sørumsand Kl. ??
Skedsmo – Rælingen Kl. ??

Mandag 28. juni

Kløfta – Skjetten 20:15

Jevn kamp på Sørumsand i årets første treningskamp

0

Etter en jevn kamp på Sørumsand endte det til slutt med 3-2 til Lillestrøm i treningskampen i Sørumsand Idrettspark.

Skrevet av Oda Bråthen (skoleprosjekt)

På en varm sommerdag fikk Sørumsand Jenter-14 besøk av nabojentene Lillestrøm 2. Begge laga stilte med sterke lag, og det ble en jevn og fartsfylt kamp i varmen.

Første omgang gikk det veldig bra for SIF. Hjemmelaget scoret først. Det ble skåret av Sørumsand. Åtte minutter inn i kampen fikk rødtrøyene corner. Alice Eid slo corneren inn i feltet og  Hannah Taaje spilte ballen videre til Sigrid Christiansen, og hun satte ballen i mål. Sigrid er to år yngre enn de andre på laget.

Rask utligning

LSK kommer tilbake og scoret kun tre min etter Sørumsands scoring.

Cirka 15 minutter senere presset Roopkatha Paul høyt og hardt, og hun vant ballen og alene mot keeperen til Lillestrøm setter hun ballen i mål. 2-1 til hjemmelaget.

Jevn 2. omgang

Resten av omgangen er det store sjanser til begge laga, men ikke flere scoringer.

2 omgang startet med at LSK scoret på en fin sjanse 18 minutter ut i 2. omgang, og Lillestrøm har mange fine sjanser i den perioden.

Lillestrøm scoret sitt tredje mål 15 minutter før slutt.

Resten av kampen var jevn og Sørumsand har noen store sjanser, men det blir ingen flere mål. Lillestrøm går av med seieren. Stillingen ble 3-2 til bortelaget.

Det var godt for lagene og komme i gang med treningskamper igjen etter lang pause på grunn av korona. Sørumsand og Lillestrøm skal møtes igjen på 11-bane senere i juni.

Serieoppsettet er klart for 4. divisjon

Endelig skal vi få begynne med det beste vi har – breddefotballen. Serieoppsettet for 4. divisjon er nå klart. Serien starter allerede 31. juli der Skedsmo får besøk av Sørumsand.

Vi starter rett på en spennende kamp der tidligere Sørumsand-trener Per Einar Gjelsvik møter nettopp Sørumsand med sin nye klubb Skedsmo. Det blir også en tøff start for Sørumsand sin nye trener Kenneth Wold.

Første serierunde

31.07.2021 lørdag 15.00 Skedsmo – Sørumsand Skedsmo stadion kg
02.08.2021 mandag 18.30 Aurskog-Høland – Strømmen 2 Bjørkelangen kunstgress
02.08.2021 mandag 19.00 Blaker – Eidsvold TF 2 Bruvollen gress
02.08.2021 mandag 20.15 Fjellhamar – Raumnes & Årnes Fjellhamar stadion kg
02.08.2021 mandag 20.15 Skjetten – Lørenskog 2 Skjetten Stadion
02.08.2021 mandag 20.15 Kløfta – Gjelleråsen 2 Bakkedalen Kunstgress
16.09.2021 torsdag 19.30 Eidsvold IF – Gjerdrum Eidsvoll st. kunstgress*

*EIF mot Gjerdrum er flytta til 16. september.


I serierunde 2 spilles seks av sju kamper mandag 9. august. Det blir ikke enkelt å velge kamp for bloggen, men det står mellom Raumnes & Årnes – EIF og Sørumsand – Skjetten. Kamper med 2. lag kommer vi til å holde oss unna så langt det går – altså prioritere 1. lagene rundt omkring.

Blaker er klare for ny sesong på Bruvollen. Gresskamper er det beste som finnes (Foto: Espen Bråthen)

Den 13.-15. august blir fantastisk


I kampoppsettet har NFF Akershus satt opp en strålende helg 13. – 15. august.
De siste årene har det vært stor suksess med breddefotballens helg, så vi håper dette blir en slikt konsept. Kretsen har ikke kommet med informasjon ennå så det er bare å vente i spenning. Det er satt opp noen skikkelig kremkamper den helgen.

Se bare her:

Fredag:
Eidsvold IF – Eidsvold Turn 2 (4. divisjon)
Søndre-Høland – Aurskog-Høland 2 (5. divisjon)
Bøn – Sand (7. divisjon)

Lørdag:
Blaker – Sørumsand (4. divisjon)
Skjetten – Skedsmo (4. divisjon)
Løvenstad – Rælingen (5. divisjon)
Hauerseter – Bjerke (5. divisjon)
Flisbyen – Leirsund (5. divisjon)

På søndag spilles også Fet 3 – Dalen og Åkrene – Flisbyen 2. Garantert morsomme kamper.

Pluss mange fine kamper aldersbestemt fotball hele helga

4. divisjon avsluttes med to helgerunder. Det er dessverre altfor få helgekamper i årets 4. divisjon, forresten. Kamper som spilles i midtuka 20:15 og 20:30 gir ikke akkurat til rette for masse folk på kampene – spesielt ikke unge som vi ønsker skal se opp til a-lagene i klubbene.

Siste serierunde

16.10.2021 lørdag 13.00 Gjerdrum – Fjellhamar Gjerdrum Stadion
16.10.2021 lørdag 13.00 Eidsvold TF 2 – Skjetten Myhrer 1
16.10.2021 lørdag 13.00 Raumnes & Årnes – Blaker Årnes kunstgras
16.10.2021 lørdag 13.00 Lørenskog 2 – Skedsmo Rolvsrud kunstgress
16.10.2021 lørdag 13.00 Strømmen 2 – Eidsvold IF Strømmen stadion kg
16.10.2021 lørdag 13.00 Gjelleråsen 2 – Sørumsand Li kunstgress hovedbane 11er
16.10.2021 lørdag 13.00 Kløfta – Aurskog-Høland Bakkedalen Kunstgress

Hvilket lag tror du rykker opp?

Lokalfotballen kommer til å presentere serieoppsettene for alle lavere divisjoner, og ta en skikkelig runde med de fleste lagene for å høre om ståa. Det ryktes om gode tropper og heller dårligere stilt hos andre.

Bilder fra J15-kampen mellom Frogner og Fet

I en jevn kamp på Frogner endte det 4-4 mellom J15-lagene til Frogner og Fet. Her er en liten serie med bilder fra kampen. Vi trenger også trening foran sesongen. Mye trening.

Alle bilder tilhører Lokalfotballen, og ved bruk må det spørres. Send gjerne en mail til espen@lokalfotballen.blog eller ring/sms på 45224573.

Lokalfotballen inviterer til fotballcup

Fotballsesongen nærmer seg, og nå kan Lokalfotballen invitere til Lokalfotballencupen for lag i 4. divisjon til og med 9. divisjon.

Endelig blir det fotball for sultefora spillere og ledere. Den 4. juni til og med 6. juni arrangeres Lokalfotballcupen for lag i 4. divisjon til og med 9. divisjon. Dette blir en etterlengtet fotballstart for hundrevis av ivrige spillere og ledere.

Gjennomføring:

Arrangementet starter på fredag kl. 17:00. På grunn av smittevernet så kan ingen lag bruke garderober, og kiosken vil heller ikke være åpen. Vi kan eventuelt gå som samlet flokk opp til en dagligvarebutikk for å handle der. Det er også sikkert et vinmonopol så vi kan stå i kø der også.

Kampene spilles i 2 x 20 minutter, fordi vi nok ikke orker å spille så lenge på grunn av manglende treningsgrunnlag.

Det vil være dommere og linjemenn på alle kampene.

Vi oppfordrer til å kjøre mange i færrest mulig biler.

Gruppespillet gjennomføres på fredag og lørdag, og det blir sluttspill på søndag.

Det blir et tak på 16 lag, så det er førstemann til mølla-prinsippet.

Lokalfotballen kommer tilbake med mer informasjon så snart mer er klart.

Direkte fra breddefotball for voksne-møtet

Norges Fotballforbund arrangerer et spennende møte for breddefotballen denne torsdagskvelden. Du får med deg høydepunktene her på Lokalfotballen.

Møtet er åpnet for maks 300, så kommer du deg ikke inn så følger vi møtet her.

Rapport mener åpning av breddefotballen for voksne er forsvarlig

Norges Fotballforbund kom torsdag med en rapport som sier at fotball for de over 20 år er forsvarlig. Mye er kjent stoff, men nå håper vi at regjeringen kan åpne opp.

– Det er viktig at Norges Fotballforbund gjør alt vi kan for at også voksne fotballspillere (20+) kan få drive med idretten sin i en ellers krevende tid. Derfor ga vi dette utvalget med Olsvik i spissen oppdraget å finne ut hvordan vi på best mulig måte kan komme i gang med ordinære treninger, hvilken påvirkning dette ville ha på smittetrykket i samfunnet og en vurdering av folkehelsegevinstene, sier Direktør for utvikling og aktivitet i NFF, Alf Hansen på fotball.no.

Les hele rapporten

Utvalgsleder Ørjan Olsvik, mener rapporten danner grunnlaget for at det er forsvarlig å åpne for ordinære treninger i breddefotballen for voksne.

– Vår rapport er basert på vitenskapelig data om covid-19-smitte blant profesjonelle og vanlige fotballspillere det siste året. Vår konklusjon er at det er mulig uten en forhøyet smitterisiko å trene og spille fotball utendørs for voksne menn. Det fantes ingen spesifikke vitenskapelige undersøkelser av kvinner som spiller fotball, men det er ingen grunn til ikke å inkludere kvinnefotball i vår konklusjon, sier Olsvik til fotball.no

Nå blir det spennende å se om denne rapporten kan overtale regjeringen til en rolig åpning med trening for de over 20 år. Det FHI og regjeringen har brukt som argument angående masseforflytning så veit alle vi som er i fotballen at det er feil argumentet, og det har denne rapporten også tilbakebeviset.

Disse ni punktene er viktig for åpning i følge rapporten:

 1. Bruke medlemsklubbene
  Norges Fotballforbund bør understreke at fotballtrening med kontakt kun bør blir tillatt
  i regi av medlemsklubbene under rådende samfunnsforhold. Det er dette utvalget har
  hatt som premiss for vurderingen av om en gjenåpning av breddefotballen er trygt.
 2. Bygge på erfaringer
  Norges Fotballforbund må bruke erfaringene fra toppfotballpiloten og gjenåpningen av
  fotballen for barn og unge i arbeidet med å sikre trygg aktivitet i breddefotballen for
  voksne.
 3. Koronavettkurs
  Norges Fotballforbund bør videreutvikle koronavettkurset slik at det tilpasses voksne
  breddefotballspillere. Dette kurset bør også trekke veksler på den felles
  ansvarsfølelsen man kan bygge opp innad i en lagskohort for å leve smittevernmessig
  trygt også utenfor fotballen, for å holde sine lagkamerater og deres nærkontakter så
  trygge som mulig. Gjennomføring bør være et krav før oppstart av ordinær trening.
 4. Ingen kontakt utenfor trening
  Norges Fotballforbund bør inntil videre forby bruk av fellesareal som garderober, dusj
  og transport i forbindelse med oppstart av ordinær trening i breddefotballen for
  voksne. Dette bør også være en anbefaling selv ved lavt smittenivå i samfunnet.
 5. Begrense kontakt på trening
  Norges Fotballforbund bør lage retningslinjer for trening i breddefotballen som tar
  høyde for det vi vet om situasjoner som innebærer noe mer potensiale for kontakt,
  eksempelvis dødballer, drikkepauser og målfeiring/«high-fives».
 6. Tydelig kommunikasjon
  Norges Fotballforbund har brukt mye «bør» og lite «skal» i kommunikasjonen ut mot
  klubbene. Utvalget mener at forbundet i større grad bør bruke «skal» i retningslinjene
  for breddefotballen for voksne enn man har gjort mot barne- og ungdomssegmentet.
 7. Forankring i klubb
  Fotballforbundet bør vurdere om fotballkretsene skal motta egenerklæring fra
  klubbene i fotballklubbene om hvilke voksenlag som starter opp med ordinær trening,
  og en forpliktelse fra klubben om å følge opp tett slik at retningslinjene for trygg
  aktivitet blir fulgt.
 8. «Kohortforståelsen» må styrkes
  Et vesentlig element for trygg gjenoppstart for ordinær trening er at spillerne ikke
  deltar på flere lag, heller ikke innad i samme klubb. Spillerutviklingshensyn bør vike av
  hensyn til trygg gjennomføring og færrest mulig nærkontakter under rådende
  samfunnsforhold.
 9. Generelle smittevernskrav
  Øvrige krav og forventninger til lag i barne- og ungdomsfotballen må gjelde også i
  breddefotballen for voksne. Særlig viktig er de tre hovedreglene for trening:
  a. Syke personer skal holde seg hjemme
  b. God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold.
  c. Holde mins

Når tror du man åpner opp for trening for de som er 20+?