Siste artikler

Støtt Lokalfotballen for å få lokale fotballnyheter

Lokalfotballen løftet fokuset på den lokale fotballen til nye høyder da jeg begynte å «blogge». Målet var å sette fokuset på alle de som er på grasrota og bruker timesvis i lokale idrettslag og fotballklubber.

For en enkel sjel fra bøgda, så må vi være så ærlige at vi syns vi har lykkes på mange områder. Det har aldri vært mer oppmerksomhet rundt den lokale fotballen – etter flere år med «tørke» fra lokalaviser og regionalaviser. Nå har de også løftet seg og skrevet mer om grasrota.

2020 startet strålende med noen gode avtaler, men nå har den tunge tiden stoppet mye av det. Vi mister nesten 20000,- per måned etter at noen samarbeidspartnere nå har trekt seg.

Så nå er den økonomiske utfordringen her igjen. Det å løpe rundt på de fleste banene på Romerike uten en sikker og trygg lønn har tæret på. Og jeg frykter for fremtiden nå, akkurat som mange selvstendige næringsdrivende. Vi har fått altfor lite ut av myndighetenes støtte.

Hater å tigge penger

Det er kjipt å «tigge» penger, og det gjør vondt i hjerterota, men det å legge ned bloggen gjør enda litt vondere.

Bloggen har 1,3 millioner klikk de to siste årene og over 150 000 unike brukere har besøkt.

Og brukerne er lojale. Stemningen rundt bloggen, dialogen med spillere, leder og klubber er helt fantastiske.

Jeg har garantert gjort mine feil, og alle klubber og personer er ikke fornøyd med alt vi gjør. Det må vi bare stå i og tåle. Noen ganger må man bare gå videre og være enig om å være uenige. Og diskusjoner rundt fotball er noe av det morsomste som finnes.

Så, en konklusjon.

Skal bloggen leve videre trengs det rett og slett bedre økonomi. Jeg rekker ut min ydmyke hånd til dere som er interesserte i den lokale fotballen. Er det en investor(er), bedrifter som ønsker å bidra, eller privatpersoner – så ta i mot min hånd så kan vi diskutere mulige løsninger.

Privatperson:

VIPPS: 597270 – Lokalfotballen/Bråthen Media

Patreon: Månedlig støtte her med flere valgmuligheter: https://www.patreon.com/lokalfotballen

Bedrift:

Tilbud om samarbeid – forskjellige løsninger vi kan se på.

Støttemedlem: 500,- eller 1000,- per måned. Ta kontakt på 45224573 eller espen@lokalfotballen.blog.

Hvis vi ikke får til dette nå etter denne smellen så må bloggen vurderes igjen. Aktiviteten vil være høy i en periode nå fremover og alle pågående avtaler vil i høyeste grad bli respektert og fullført.

Cupdramaet som hadde alt | Norgesrekord i straffer

Gjelleråsen slo ut Aurskog-Høland etter noe som sannsynligvis er norsk rekord i straffer i straffekonk. GIF vant til slutt 18-17 etter 36 straffer.

Vi fikk servert alt på Høland stadion da Aurskog-Høland fikk besøk av Gjelleråsen. Over 200 tilskuere holdt ut i over tre timer med fotball. Denne kampen slo også Norgesrekorden fra 2009 da Løv Ham slo Start 14-13 i NM.

Allerede etter fire minutter kom kveldens første scoring. Thomas Normann fikk stå umarkert etter en dødball, og han banket ballen i mål via en AHFK-spiller.

Thomas Normann jubler etter scoring for Gjelleråsen

To minutter senere svarte hjemmelaget. Vegard Aaserud slo ballen i bakrommet, og Lars-Eirik Svardahl slo inn på første. Der dukket Ola Vestreng opp og bredsidet ballen oppe i krøsset.

Moroa fortsatte. Kristian Bjørndalen, som var livlig i starten, sendte GIF opp i 2-1-ledelse da ingen fra AHFK markerte han. Han skrudde ballen nydelig i motsatt hjørnet, som vi har sett så mange ganger tidligere.

Like før halvtimen ble Jonas Grahn snytt for straffe. Han fanget opp en retur etter en god redning av Fredrik Hauffen. Han ble løpt ned bakfra da han skulle avslutte.

Så dukket Martin Vestreng opp. AHFK holdt presset oppe, og han fikk ballen ute på 22 meter. Midtbanespilleren klniket til med venstra, og ballen suste opp i hjørnet.

Dommeren kom i fokus

Og dramaet var også kveldens dommer, Haakon Bue, en stor del av. En merkelig linje ga lagene vanskelige arbeidsforhold. Spesielt da Lars-Eirik Svardahl ble feid ned da han var alene gjennom like etter 2-2-scoringen. Abdel-Hedi Ali smalt i Svardahl, og Thomas Normann var to meter bak. Noe mer soleklart rødt kort for å frata en målsjanse er lenge siden man har sett.

Til og med flere i Gjelleråsen var enige at de var heldige der.

Da også William Lloyd smalt inn med strake bein i samme Svardahl minutter senere, og fikk kun gult kort så blir det ikke lett å vite hva som er korrekt eller ikke.

På overtid skapte Markus Kaasa en gedigen sjanse helt selv. Han vendte opp på 22 meter, og smalt ballen i utsiden av stanga.

En herlig omgang med masse drama, og vi skulle få så mye mer denne herlige mandagskvelden.

Røde kort til begge lag

Fem minutter ut i omgangen kom neste uforstålige dommeravgjørelse. Fredrik Sether river ned Markus Kaasa, og dommeren drar opp det røde kortet. AHFK har tre mann bak Sether da episoden oppstår. Likevel dras det røde kortet opp. Men dommeren visste ikke hvem det var så etter å ha prøvd å det røde til blant annet Lars Kopperud tar han en prat med linjemannen.

De finner til slutt ut at det var Sether. Han fikk også gult kort for protester, etter at Kopperud fikk det første «røde kortet». Det var det litt kaos på Høland stadion.

GJelleråsen la press på hvittrøyene etter det. De skapte noen småsjanser, og AHFK var småfarlige på kontringer.

25 minutter ut i omgangen fikk Hedi sitt 2. gule kort, og dermed rødt kort.

Aurskog-Høland fikk sin store sjanse etter 78 minutter. Ola Vestreng ble felt av William Lloyd, og AHFK fikk straffe. Svardahl steppet opp, men Fredrik Hauffen tok straffa. Det skulle bli flere straffer denne kvelden.

Fem minutter før full tid smalt Gjelleråsen ballen i stanga igjen. Det bølget frem og tilbake, med GIF som det førende laget.

Både Ola Vestreng og Kristian Bjørndalen hadde hver sin gedigne sjanse til å avgjøre, men keeperne var strålende.

Så var det klart for straffesparkkonkurranse. Hele dramaet kan dere se i videon.

Gjelleråsen vant 18-17 (16-15 på straffer) etter 36 straffer. For en fantastisk kveld for lokalfotballen. Den beste reklamen for grasrota og for fotballen nær deg.

Slik skal 2. lagene forholde seg til seriestarten

Til helgen skal de første 2. lagene starte seriespillet. Slik er reglene de, og de andre klubbene, skal forholde seg til. Diskusjonen har gått i langt tid. Skal vi ha 2. lagene i seriespillet eller skal de flyttes over i en egen serie. For toppklubbene, Eliteserien og OBOS, burde det være enkelt å flytte 2. lagene til egen serie. Da kan man spille to kamper etter hverandre – som for eksempel Strømmen – Ull/Kisa spiller først og deretter 2. lagene til de. Men dette må opp på forbundstinget og mange nok klubber som ønsker dette må faktisk bidra på tinget og stemme på forslaget. Så frem til det skjer så er det noen regler som må følges. 4. divisjon først ut Årets 4. divisjon er den første divisjonen som setter igang seriespillet her på Romerike. Før Eliteserien og OBOS. Snart starter sesongen i februar tipper jeg. I 4. divisjon er det fem 2. lag. To som har førstelaget i OBOS og tre som har førstelaget i 3. divisjon. Nå i seriestarten er reglene enkle. Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 kan kun ha med tre mann over 22 år samtidig på banen. Det er en regel som gjelder hele sesongen. De som spiller for Ull/Kisa 2 nå i de første kampene er ikke aktuelle for å starte kampene i OBOS, men de kan sitte på benken.
Kun innbyttere fra 3. divisjon til 4. divisjon
For Skedsmo 2, Eidsvold 2 og Lørenskog 2 gjelder samme regel om at de som spiller kamper før første seriekamp for førstelaget kan ikke spille første seriekamp i 3. divisjon. Ellers gjelder det at kun innbyttere på førstelaget kan spille 2. lagskamp etter førstelaget har spilt. For 4. divisjon og nedover kan et 2. lag ha med fem spillere fra førstelaget. Det spiller ingen rolle om de har startet eller byttet inn. Innbyttere som ikke brukes må strykes på dommerkortet – hvis ikke så teller de som én spiller av de fem. Les mer om reglene § 2-11 og punkt 1 og 2. Seriestarten er forsåvidt grei skuring for klubbene. Der er det klare regler. Utfordringen kommer til å komme i høst. Da skal 2. lagene som er i trøbbel redde laget fra nedrykk, og som i fjor kommer de til å snu helt om på lagene sine. Det får vi ta når det dukker. En oppfordring til 2. lagene denne sesongen er at de gjør sitt beste for å stille mest mulig like lag. 

Treningskamper i lokalfotballen 2017

Det spilles mange treningskamper i vårt område denne vinteren.  Her er oversikten på alle kampene. Denne oversikten oppdateres når treningskamper blir meldt inn til meg. Resultatene i kampene blir også oppført. Oppdatert 17. februar Fredag 13.01 kl. 2100 Oppsal – Lørenskog (Valhall) 4-3 til Oppsal. Lørdag 14.01 kl. 1000 Skjetten – Grorud 2 (LSK-Hallen) 1-3 kl. 1330 Gjelleråsen – LSK 2 1-0 kl. 1200 Manglerud/Star – Blaker 2-2 Lørdag 21.01 kl. 1200 Lørenskog  Lillestrøm 2 3-2 kl. 13:00 Hauerseter – Ull/Kisa 2 4-2 Torsdag 26.01 kl. 2000 AFSK – Blaker 2-4 kl. 2000 Konnerud – Leirsund 3-3 (Anders Henriksen, Espen Henriksen og Martin Ferdinand) Fredag 27.01 kl. 1930 Eidsvold Turn – Asker 7-3 Les også: Klare overganger i lokalfotballen Lørdag 28.01 kl. 1200 Rælingen – Fjellhamar 2-1 kl. 1200 Eidsvold IF – Bjerke 4-2 kl. 1330 Gjelleråsen – Gran 3-2 kl. 1400 Skjetten – Gjerdrum 5-0 kl. 1300 Korsvoll – AHFK 3-0 kl. 1600 Skedsmo – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 2-2 Les også: Saker fra alle kampene ovenfor Søndag 29.01 kl. 1500 Raumnes & Årnes – Sander 2-1 (Nicklas Sramek og Øystein Pedersen) kl. 1600 Skårer – Leirsund 5-6 kl. 1900 Fet – Lørenskog 2 (Flyttet til Sandbekken) 3-5 Les også: Klare overganger i lokalfotballen Onsdag 01.02 kl. 1900 Driv – Blaker 4-5 Lørdag 04.02 kl. 1200 Eidsvold IF – Kolbotn 2-0 kl. 1230 Vålerengen 2 – Lørenskog 4-1 kl. 1330 Gjelleråsen – Lommedalen 5-0 Søndag 05.02 kl. 1200 LSK Jr – Skjetten 3-2 Mandag 06.02 kl. 1900 Leirsund – Kurland 2-2 (Martin Paulsen 2 for Leirsund) kl. 1900 AFSK – Ull/Kisa 0-17 Tirsdag 07.02 kl. 2000 Fjellhamar – Fet 5-1 Onsdag 08.02 kl. 1930 Lommedalen – Raumnes & Årnes 4-1 Lørdag 11.02 kl. 1200 Lørenskog – Aurskog-Høland 5-2 kl. 1200 Rælingen – Leirsund 4-0 kl. 1200 Eidsvold Turn – Kråkerøy 2-2 kl. 1200 Eidsvold IF – Raufoss Jr 5-0 kl. 1200 Eidsvold IF 2 – Raufoss Jr 2 kl. 1400 Sander – Blaker 2-3 kl. 1400 Skårer – Kongsvinger 2 4-1 kl. 1400 Flisbyen – Høybråten & Stovner kl. 1430 Eidsvold Turn 2 – Gjelleråsen 2-5 kl. 1600 FUVO – Oppsal 6-3 Søndag 12.02 kl. 1800 Raumnes & Årnes – Hauerseter 1-1 Tirsdag 14.02 kl. 2000 Fjellhamar – Årvoll 4-1 Onsdag 15.02 kl. 2030 FUVO – Gjerdrum 2-1 Lørdag 18.02 kl. 1200 Rælingen – Fet 2-1 (Kamprapport / Bilder) kl. 1200 Eidsvold IF – Hauerseter 1-1 (Iversen for EIF) kl. 1200 Lørenskog – Årvoll 2-0 kl. 1300 AFSK – Sørumsand 3-3 kl. 1400 Flisbyen – Blaker 1-5 kl. 1600 Skjetten – Strømsgodset 2 (LSK-hallen) 0-3 kl. 1500 Vestfossen – Skedsmo 2-2 Søndag 19.02 kl. 1000 Grorud – Eidsvold Turn (LSK-hallen) 2-1 kl. 1600 FUVO – AHFK Avlyst Onsdag 22.02 kl 1900 Drøbak-Frogn – FUVO 1-2 Torsdag 23.02 kl. 2000 Skjetten – Grei 1-1 Søndag 26.02 kl. 1200 Høybråten og Stovner – Skårer (Kurlandsparken) kl. 1700 FUVO – Ull/Kisa 2 1-0 kl. 1700 Fjellhamar – Fortuna Oslo 3-1 (Aaserud, Flood og V. Smith) kl. 1800 Fet – Raufoss Jr 3-2 (Jönsson, Søgård og Abusdal) Lørdag 04.03 kl. 1200 Eidsvold IF – Gjerdrum 4-1 (Johansen, Iversen, Kristiansen og Fjeld for EIF) kl. 1100 Skade – Blaker 3-5 (Martila 3, Mathisen og Svardahl for Blaker) kl. 1200 Skjetten – Ready 2-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – FUVO 2-0 kl. 1400 Skjetten 2 – Fet  2-1 (Abusdal for Fet) kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – FUVO 2 Avlyst Søndag 05.03 kl. 1200 Lillestrøm 2 – Skedsmo 4-0 Tirsdag 07.03 kl. 2000 Fjellhamar – Ellingsrud 0-1 Fredag 10.03 kl 1930 FUVO – Flisa 1-1 (Paulsen for FUVO) Lørdag 11.03 kl. 1200 Gjerdrum – Gjelleråsen 0-5 kl. 1200 Eidsvold IF – Ull/Kisa 2 1-2 kl. 1200 Ullern – Lørenskog 1-2 kl. 1300 Eidsvold Turn – Skjetten 0-1 kl. 1300 Kråkerøy – Skedsmo 3-2 kl. 1400 Flisbyen – Trøgstad/Båstad kl. 1400 FUVO – Rælingen Avlyst kl. 1500 Eidsvold Turn 2 – Kløfta 1-3 Torsdag 16.03 Kl. 20:00 AFSK – Aurskog-Høland FK Fredag 17.03 kl. 1800 Strømsgodset 2 – Lørenskog Lørdag 18.03 kl. 1200 Skjetten – Oppsal kl. 1200 Rælingen – Skårer kl. 1200 Eidsvold IF – Fjellhamar kl. 1300 Manglerud/Star – Aurskog-Høland FK kl. 1400 FUVO – Vestfossen kl. 1400 Korsvoll – Raumnes & Årnes kl. 1400 Flisbyen – Korsvoll 2 Onsdag 22.03 kl. 2000 Eidsvold Turn – Ull/Kisa Fredag 24.03 kl. 1800 Skedsmo – Finnsnes Lørdag 25.03 kl. 1200 Rælingen – OSI kl. 1200 Lørenskog – Frigg kl. 1330 Gjelleråsen – Sander
Mandag 27.03
Romsås – Skårer Lørdag 01.04 kl. 1400 FUVO – Gjøvik Lyn kl. 1500 Moss – Lørenskog Lørdag 08.04 kl. 1300 Skeid – Skedsmo kl. 1300 Kjelsås – Lørenskog kl. 1400 FUVO – Ready

Klare overganger i lokalfotballen på Romerike

Her får du oversikt på alle overganger fra 3. divisjon til og med 5. divisjon i lokalfotballen. Denne oversikt vil bli oppdatert hver gang det blir bekreftet en overgang. Oppdatert 10. februar.

3. divisjon

FUVO Inn: Julian Paulsen (Ull/Kisa), Sindre Bentsen (Mandalskameratene), Mads Rismoen (Kongsvinger), Oskar Wang (Kongsvinger), Fredrik Nilsen (Strømmen), Magnus Bjørnerud (Sander) Ut: Petter Severeide (Grei), Andre Thomasen (Grei), Petter Sannerud (Raumnes & Årnes) Skjetten Inn: Daniel Os (Lillehammer), Ali Otaibi (Rilindja), Trym Halvorsen (Strømmen) Ut: Lørenskog Inn: Amir Dausch (Skeid), Vetle Rygh (Florø), Christoffer Skårn (Førde), Michael Singh (Egen junior) Ut: Sami Loulanti (Strømmen), Kamil Olsztynski (Grorud), Glenn Hartviken (Grorud), Andreas Nordby (Hønefoss), Walid Idrissi (Kjelsås) Skedsmo: Inn: Emil Fiskvik (Tynset), Jesper Kornbakk (Lillestrøm), Sondre Karterud (Grorud), Emil Olsen (Grorud). Ut: Eirik Holt (Leirsund), Fredrik Åretun (LSK 3), Glenn Sandvik (?), Eivind Bjerkreim (LSK 3), Eidsvold Turn Inn: Jonatan Teigland (Oldenborg), Najib Javed (Hasle Løren) Ut:

4. divisjon

Aurskog-Høland Inn: Simen Aaserud (Rømskog), Sondre Bergdølmo (Rømskog) Ut: Ahmed Jouini (Blaker), Vegard Aaserud (Fjellhamar) Hauerseter Inn: Bewar Piri (Ull/Kisa 2), Kyrre Johansen (Ull/Kisa 2), Håkon Andresen (Eidsvold IF), Remi Rød (comeback), Peshang Khonori (Raumnes & Årnes), Remi Rød (Comeback). Ut:Willy Zamble (?), Jan Miguel Borsheim (Eidsvold IF) Blaker Inn: Ahmed Jouini (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Rømskog) Ut: Gjelleråsen Inn: Vebjørn Sangnæs (Gjerdrum), Brian Dibula (Langhus), Jaran Vefring (Høyang), William Berg (Fjellhamar), Markus Kaasa (Strømmen) Gjerdrum Inn: Kenneth Løwe, Emil Langeland (Egen juniorstall), Adrian Panic (Ull/Kisa) Ut: Vebjørn Sangnæs (Gjelleråsen) Eidsvold IF Inn: Stein Vidar Fjeldvang (Dal), Jan Miguel Borsheim (Hauerseter) Ut: Jan Åge Sandviken (Lagt opp) Raumnes & Årnes Inn: Petter Sannerud (FUVO) Ut: Peshang Khonori (Hauerseter) Kløfta Inn: Vemund Sæther (Lokomotiv Oslo), Eivind Svalestad (Flisbyen), Christian Westad (comeback), Stian Nygård (Ull/Kisa 3), Steffen Nystrøm (Fredrikstad). Ut: Fet Inn: Toni Fetahu (Sørumsand), Ivan Rojo (Langhus), Sebastian Abusdal (Løvenstad), Cherno Nyang (AFSK)

5. divisjon

Flisbyen Inn: Even Iversen (Hasle Løren) Ut: Eivind Svalestad (Kløfta) Rælingen Inn:George Manea (Leirsund) Ut:Øyvind Tolgensbakk (skole) Rømskog Inn: Eirik Bergsjø (comeback), Magnus Kragtorp (Søndre Høland) Ut: Simen Aaserud (AHFK), Sondre Bergdølmo (AHFK), Torbjørn Dahlum Nilsen (Blaker) Nittedal Inn: Ut: Fjellhamar Inn: Vegard Aaserud (AHFK) Ut: William Berg (Gjelleråsen) Aurskog/Finstadbru Inn: Szymon Krolikowski (Comeback), Patrick Andreassen (Sørumsand), Anders Presterud (Fet) Ut: Cherno Nyang (Fet), Ayoub Blomberg (?), Mohammed Ali (?), Andreas Ulseth (?), Ola Fossum (?) Sørumsand Inn: Tobias Stokkebryn Jensen (Raumnes & Årnes), Bojan Jakovic (Trosvik), Eirik Holen (Flisbyen 3), Jørgen Tjærnås (Comeback), Rezgar Aliassi (Comeback) Ut: Toni Fetahu (Fet), Patrick Andreassen (AFSK) Leirsund Inn: Eirik Holt (Skedsmo), Anders Fagerhus (Åkrene) Ut: Mangler det noen overganger? Kontakt meg via epost espen@lokalfotballen.blog eller ring/tekst til 45224573. Du finner meg også Facebook og Twitter.

«Trine» kan spille håndball og fotball i to forskjellige klubber, men ikke hospitere!

0

Heldigvis har Norges Fotballforbund løftet på noen av sine regler, som har vært strengere enn myndighetenes retninglinjer for åpning av samfunnet, men utfordringene er store i aldersbestemt fotball.

En del av de strenge retningslinjene har kommet fordi man har hatt et altfor stort fokus på å åpne toppfotballen i Norge. Dette gir aldersbestemt og breddefotballen utfordringer.

La oss ta et eksempel. Og takk til Endre Nedberg fra Kløfta som løftet opp denne utfordringen.

Vi tar for oss «Trine» (altså en oppdiktet person). Trine er 15 år og bor på Skedsmo. Hun spiller fotball på Skedsmo sitt gode J15-lag, og de spiller i regional serie mot lag fra Buskerud, Østfold og Akershus. Oslo-lagene er fjernet etter at NFF har konkretisert sine regler for idrettsgrensene. De har også et 2. lag i 2. divisjon for J15 som spiller kun i Akershus.

”Trine” er ei ivrig idrettsjente, og hun spiller også håndball for Frogner J15. Det er også et godt håndballag, og håndballen er delt opp i regioner. Frogner er i Region Øst, og det er lag fra Akershus, Oslo og Østfold. Håndball-lagene velger med stor sannsynlighet Region Øst foran for eksempel Viken idrettskrets, fordi da opprettholdes de fleste seriene som i utgangspunktet

Også all håndball fra J12 år og oppover spilles i seks regioner i Norge – altså store avstander. Det er 11 idrettskretser og 18 fotballkretser.

Jeg regner nå med at du allerede ser hvor absurd alt dette er nå.

På toppen av det hele så kan ikke «Trine» hospitere opp til Skedsmo J17 eller til Frogner sitt J17 – hvis det da ikke går 48 timer før og etter økt. Det vil si maks tre økter i uka for «Trine».

LSK Kvinner møtte Ull/Kisa i kvinnefinalen i inne-KM (Foto: Espen Bråthen)

«Trine» kan ha denne hverdagen med full kjør:

Mandag: Fotball med Skedsmo

Tirsdag: Håndball med Frogner

Onsdag: Fotball med Skedsmo

Torsdag: Fotball kamp med Skedsmo borte mot Trosvik (Østfold)

Fredag: Hviledag

Lørdag: Håndball med Frogner

Søndag: Håndballkamp med Frogner mot Oppsal (Oslo) – «Trine» kan altså møte en spiller fra Oslo i håndball, men ikke samme spiller i fotball.

Innimellom her så trenger Skedsmo J17 noen hospitanter, men det kan ikke «Trine» gjøre fordi da må hun ta 48 timer mellom øktene. Frogner J17 trenger også hjelp til noen kamper fremover, men det går selvfølgelig ikke på grunn av samme årsak.

Det ender med at Skedsmo J17 må trekke et av sine to lag. Frogner J17 må gjøre det samme. Vi har sett i sommer at mange lag har trekt seg i NFF Akershus.

Heldigvis for «Trine» er det fotballcup i Geilo og håndballcup i Fredrikstad, så det blir jo nok idrett på henne. Men hva med de som ikke er like gode eller like ivrige når lag må trekke seg?

Og det kan godt hende «Trine» også sitter uten tilbud fordi 2. laget til Skedsmo klarer seg ikke uten J14 sine hospitanter opp.

Jeg har sett de to siste dagene at flere lag ikke helt forstår regelen for hospitering, og hvordan kohortene fungerer. Det er altså ikke lov å hospitere opp for ei feks 2008-jente opp til 2007 – hvis hun ikke har hatt 48 timer etter siste økt for 2008, og hun kan ikke ha økt med de før det har gått 48 timer etter kampen.

Har NFF hatt for mye fokus på toppen?

Og det er mange av disse «Trinene». Jeg har pratet med flere foreldre, og de er frustrerte nå. Gjengangeren er at da NFF åpnet for toppfotballen så lider aldersbestemt for de rigide reglene. Ivrige gutter og jenter som prøver å være lojale mot sin moderklubb ender nå opp med å bytte klubb til en toppklubb. De hadde en god hverdag med spill i sin egen klubb og hospiterte med en større klubb. Nå kan de ikke hospitere, så da har man to valg:

  1. Bli i moderklubben og sannsynligvis ikke utvikle seg på samme måte. Man kan heller ikke hospitere oppover i egen klubb på grunn av de rigide reglene.
  2. Bytte klubb og for noen av de jeg snakker med så kan det ende med at de ikke blir nok spillere i den klubben.

Dette presset sette altså på unge ivrige fotballspillere med dagens regelverk. Det hadde ikke NFF tenkt på da de jobbet for å åpne toppfotballen.

Nå skal NFF også få mye ros hvordan de har stått på for bredden den siste tiden. Dessverre så hører ikke FHI, HDIR og myndighetene på de.

Hva er din opplevelse av dagens ordning?

Gode nyheter fra Norges Fotballforbund om seriespill og cuper – men strenge regler om hospitering

0

Spørsmålene har vært mange etter noe uklar kommunikasjon fra Norges Fotballforbund om hvilke grenser som gjelder for aldersbestemt fotball. Nå har NFF de nye retningslinjene klare.

Som Lokalfotballen skrev tidligere denne uken, så har det vært usikkerhet ute blant klubbene om hva som gjelder for de. Norges Fotballforbund skulle klargjøre oppdaterte retningslinjer, og det har de nå gjort.

De har ikke lagt ut de på fotball.no ennå, men det kommer snart sier NFF til Lokalfotballen.Det vi gjør nå er innafor føringene til myndighetene. Det er gjort en grundig jobb og vi skal selvfølgelig være lojale. Klubbene kan spille for eksempel cuper innenfor klubbens idrettskrets, men seriespill er innenfor egen fotballkrets, sier Alf Hansen i NFF til Lokalfotballen.

– Prioritet 1 for oss seriekampene i fotballkretsene. Hoveddelen av kamper blir kortreiste kamper, forklarer Hansen.

Oslo-lag fjernes fra interkrets og regionale serier

Han informerer også, som i forrige sak, at de seriene som spilles på tvers av idrettkretser blir det endringer på. I alle interkrets-serier blir lagene fra Oslo Idrettkrets tatt ut av. De lagene kan kun spille mot hverandre.

– Det blir interkretsserier for fotballkretsene til Buskerud, Akershus og Østfold. Så er det noen klubber som er den av en idrettskrets og en fotballkrets som går på tvers av grensene, og der må lagene velge hvilken krets de skal tilhøre. Vi kommer til å gå i dialog med noen av de klubbene, sa Hansen.

Så for eksempel i J15 sin interkrets (eller regional som heter det nå) så fjernes Skeid, Heming og Lyn, og Stabæk må velge hvilken krets de skal være en del. Det er fordi klubben er i Viken idrettskrets men i Oslo sin fotballkrets.

Velger Stabæk J15 Viken Idrettskrets så kan de ikke spille kamper i det hele tatt mot lag i NFF Oslo. NFF informerer også at hvert enkelt lag, som tilhører to forskjellige kretser og spiller i en interkrets eller regional serie, kan velge hvor de ønsker å spille.

– Tar man Stabæk som eksempel så velger de hva som er best for hvert enkelt lag som er i en regional serie. De får også en begrensing til og det er at man ikke kan hospitere spillere fra G16, hvis de spillere i Oslo, og opp til G19 hvis de velger Viken, forklarte Hansen.

Vanskelige hospiteringsregler

Hospiteringsreglene bruker faggruppen til Hansen tid på i disse dager, og han ber om å få et par dager på seg til å konkretisere de reglene innenfor myndighetenes retningslinjer.

Så i dag er de retningslinjene som ligger ute på NFFs nettside som gjelder. Man må ha 48 timer mellom økter, altså før og etter ei økt, for å kunne hospitere intern i klubb eller til en annen klubb. Er det for eksempel en ivrig G16-spiller i Fjellhamar som hospiterer med Lillestrøm, så kan han maks trene tre økter i uka – og da er det nok liten vits med hospitering.

I de regionale seriene gjelder selvfølgelig også samme regler. Der er det lov med hospitanter i utgangspunktet men med samme ovennevnte regler, men det blir lite attraktivt når det blir veldig liten aktivitet for spillerne.

Lokalfotballen gikk igjennom kampene som ble spilt i går, og der er det nok flere som har syndet når det gjelder hospitering og flytting av spillere mellom kohorter. Slik hospiteringsregelen er nå vil mange lag slite veldig med å få gjennomført kamper.

Uklare retningslinjer for aldersbestemte lag – ikke heldig, sier NFF, og mandag kommer nye retningslinjer

1

Fra og med 1. august så åpnet myndighetene for kamper i aldersbestemt fotball. Informasjonen fra NFF sentralt og i kretsene sier at fotballen grenser ved fotballkretsene, men dette stemmer ikke.

Det kom mange reaksjoner til Lokalfotballen da Stabæk spilte treningskamp mot Lillestrøm SK for G16-lagene. Det er nettopp fordi de to klubbene er i to forskjellige fotballkretser. Stabæk tilhører NFF Oslo og Lillestrøm tilhører NFF Akershus.

All informasjon på Norges fotballforbunds nettside, og informasjon som er sendt ut fra kretsene viser til at det er fotballkretsene som er grensene. Men, dette stemmer ikke, sier Alf Hansen i NFF til Lokalfotballen.

-Dette er komplisert, og vi i NFF skal bruke mandagen til å tydeliggjøre retningslinjene for klubbene. Myndighetene har åpnet for at man skal følge idrettskretsene, og da ønsker ikke vi i fotballen å være strengere enn nødvendig, sier Hansen, som er direktør for utvikling og aktivitet i NFF, og referer til det kretsene har sendt ut av informasjon.

Viken Idrettskrets er gedigen, så her er det bare å kjøre på med cuper og aktivitet innenfor grensene til idrettskretsen. Men ikke lov til å spille i Oslo eller mot Oslo-lag (Illustrasjon: NIF)

Få en kort forklaring om hva som gjelder

Nå kan Lokalfotballen forklare for alle dere fotballinteresserte hvordan det blir i høst. Det er litt komplisert, litt håpløst, men åpner heldigvis for mest mulig fotball. Det er viktig informasjon spesielt for de som skal arrangere cuper også.

Det første først ettersom denne saken dukket opp på grunn av Stabæk – LSK-kampen. Begge klubber er en del av Viken Idrettskrets, og dermed kan de spille treningskamp. Hansen sa at Stabæk måtte velge hvilken «grense» de skal følge, enten Viken Idrettskrets eller NFF Oslo. Nå har Stabæk valgt Viken Idrettskrets fordi de valgte å spille treningskamp mot LSK, så da kan ikke de spille treningskamper eller seriekamper mot lag i NFF Oslo, eller da altså Oslo Idrettkrets. Man kan kun tilhøre en idrettskrets.

Så Lillestrøm og Stabæk kan spille treningskamp mot borte mot Geilo, men de kan ikke spille treningskamp mot lag fem-ti minutter unna som holder til i Oslo.

Alf Hansen i Norges Fotballforbund (Foto: NFF)

-Det er uheldig, og jeg syns det er i mot formålet for å hindre smittespredning, men slik er det åpnet opp fra myndighetene. Det som er positivt er at satsningslag kan få variert og god motstand og store deler av interkrets-seriene kan spilles, og mesteparten av serieaktiviteten holdes uansett internt i fotballkretsene, forklarte Hansen.

Knallnyhet for de som arrangerer cuper

Denne åpningen fra myndighetene er en fantastisk nyhet for de som skal arrangere cuper i høst. Er man en del av Viken idrettskrets kan alle klubber delta i cuper som arrangeres i Viken. Lokalfotballen veit om mange cuper som vurderes og avlyses fordi de er usikre på retningslinjene etter informasjonen som har kommet fra NFF.

Direkte fra OBOSligaen: Ull/Kisa – HamKam

0

Ull/Kisa får besøk av HamKam til kamp i OBOSligaen denne mandagen. Du kan følge alle spark på ballen her på bloggen. Kampstart er 18:00.

Direkte: Eidsvold Turn – Fløya

Eidsvold Turn får besøk av Fløya i sin tredje kamp i 2. divisjon denne sesongen. Du kan følge alt direkte her, og kampstart er 16:00 på Myhrer.

Norges Fotballforbund: – Det er kritisk så vi er helt avhengige at vi får grønt lys

0

Helsedirektoratet avslo å framskynde et møte for å sette i gang breddefotballen. Norges Fotballforbund mener det er kritisk nå. Den 10. august møtes partene igjen, men da kan det være for seint.

Lokalfotballen var først ute med nyheten om at Helsedirektoratet ikke ønsket å framskynde møtet om oppstart av breddefotball som Kulturdepartementet hadde innkalt til.

Norges Fotballforbund tok et initiativ til i et nettmøte med Abid Raja, sammen med Norges Idrettsforbund, og nå ønsker fotball-Norge å vite hva NFF gjør i etterkant av nok en skuffelse for breddefotballen.

Lokalfotballen tok en prat med kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Andreassen i NFF, og vi stilte de noen konkrete spørsmål. Svarene i sin helhet får dere nedenfor.

Gro Tvedt Andreassen i Norges Fotballforbund (Foto: Norges Fotballforbund)

Hva er NFFs reaksjon på mailen fra Helsedirektoratet – altså avslaget?

Det er skuffende. Vi hadde selvfølgelig håpet på et annet svar, men bare ta til etterretning at de da ikke er interessert i å fremskynde den datoen og at de ikke er interessert i å lytte til oss før 10. august. Det vi har skjønt er at det handler om lemping på enmetersregelen og at de ikke ønsker å gjøre det tidligere enn planlagt. Vi håpet at de skulle mykne opp for fotballen, i alle fall når man ser på tallene fra andre land som har startet opp. Vi er det siste landet i Norden som kan åpne for breddefotball og vi sliter litt med å skjønne hvorfor. Det er kritisk for oss med tanke på å komme i gang så fort som mulig, slik at sesongen kan gjennomføres. Vi skal respektere at myndighetene nå har en krevende jobb, men synes det er vanskelig å forstå argumentasjonen på hvorfor vi ikke kan starte.

Hva blir NFFs neste steg – dialog med FHI og myndighetene?

Nå har vi fått tilbakemeldingen på at det ikke blir noe møte før 10. august. For oss er det viktig at myndighetene vurderer NFFs jobb med smitteprotokollen før møtet 10. august,  slik at det på møtet der blir lagt frem en håndfast plan for gjennomåpning. Det handler om å redde sesongen og hindre frafall. Dessverre ser vi at mange lag har trukket seg over hele landet og det er kritisk, så vi er helt avhengig at vi får grønt lys til å komme igjen. Det må skje kjapt. Det skal vi fortsette å være helt tydelige på.

Har NFFs fokus på toppfotballen i starten ødelagt for bredden – at FHI/HDIR/Regjering tenkt at nå åpnet vi for en del fotball så nå får fotballen være fornøyde?

Dette blir et svar på både spørsmål 3 og 4, men det er ikke slik at vi kom først i gang med toppfotball fordi vi nedprioriterte resten. Det er helt feil oppfatning. Toppfotballen ble satt i gang når hele samfunnet var nedstengt. Forutsetningene for oppstart da var strenge karanteneregler som kun profesjonelle utøvere hadde mulighet til å etterleve. Det hadde ikke gått i breddefotballen. Da smittesituasjonen endret seg ønsket vi, og jobbet hardt for, at breddefotballen skulle få komme i gang så fort som overhodet mulig. Toppfotballen skulle være en spydspiss for resten, og at den kom i gang tidlig er ikke årsaken til at myndighetene ikke har åpnet opp resten. Tvert imot, at toppfotballen kunne drive innenfor forsvarlige rammer var et argument for at fotballen viser at vi tar smittevernet på største alvor.

Har NFFs strategi mislykkes ettersom bredden ikke får starte opp?

Som nevnt over, så er det ikke slik at toppfotballen har hindret bredden i åpne opp. Vi har hele veien hatt dialog med myndighetene, utviklet protokoller og brukt alle våre kanaler til å argumentere for hvorfor og vise konsekvensene av å vente med åpning. Alle andre nordiske land har åpnet opp for topp og bredde med gode erfaringer. Det er den samme åpningen vi ønsker i Norge.

Klarer et samlet NFF, med alle kretsene, å starte opp seriespill for 3. divisjon og nedover hvis det ikke blir seriestart før feks 1. september? Har dere laget noen scenarioer?

Vi og kretsene jobber med ulike scenarioer for oppstart og håper som sagt å komme i gang så fort som mulig. Et scenario for oppstart er 1.september for NT. Det samme med nivåene under, med litt ulik format. Oppstart etter det er vanskelig med seriespill. Målet er å fullføre en halv sesong på alle nivåer, men det avhenger selvsagt at hvilken dato vi får startet.

Helsedirektoratet ønsker ikke å fremskynde møte om breddefotballen

1

I en mail Lokalfotballen har fått fra en sikker kilde, så er ikke Helsedirektoratet interessert i fortgang om åpning av breddefotballen.

I mailen som ble sendt 20. juli, ser ikke HDIR behov for møte før 10. august. Nå har regjeringen gått i mot innspillene til de flere ganger, så det er lov å håpe at det vil skje i denne saken også. Mailen er sendt fra en rådgiver i avdeling for kommunale helse- og omsorgtjenester i Helsedirektoratet. Mottaker er kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Gro Tvedt Anderssen.

Innholdet i mailen er som følger:

«Det vises til brev fra Norges fotballforbund fra 08.07.20 med forespørsel om snarlig møte angående åpning av breddeidrett generelt og ønske om å fremskynde planlagt møte med Kulturdepartementet 10 august. Fra Helsedirektoratets side ønsker vi å opprettholde møtet som planlagt og det er fra vår side ikke behov for å sette opp et nytt møte før denne datoen. «

Ingen breddefotball i 2020

Følger regjeringen HDIRs ønske her, så blir det ikke breddefotball for de over 20 år (pluss for alle de som er yngre, men ikke har annet tilbud) denne sesongen. Og som saken til TV2 så er frafallene store allerede, og de vil øke betraktelig med denne svake håndteringen fra HDIR.

– Jeg har alltid elsket å være på Romerike

0

Selv med stor suksess i KFUM glemmer ikke Jørgen Isnes de ti gode årene i Lørenskog, og han elsker å være på Romerike.

Jørgen Isnes er opprinnelig fra Oslo, og etter noen år i Skeid gikk han til Lørenskog. Der ble han i ti år.

– Jeg har alltid elsket å være på Romerike. Jeg hadde ti fine år i Lørenskog. Fotballen på Romerike er litt spesiell. Den er tett og den er nær. Vi samles på Martins og prater fotball, og alle kjenner alle. Det er annerledes enn i Oslo, sier Isnes til Lokalfotballen.

Les også: Bildeserie fra Ull/Kisa – KFUM

Han roser også dekkingen av fotballen på Romerike.

– Så har vi deg som dekker lokalfotballen veldig godt, pluss Romerikes Blad, så blir det en veldig fin fotball-boble, forklarer Isnes.

Isnes sin siste kamp for Lørenskog kom i en 2. lagskamp mot nettopp Ull/Kisa 2 i 3. divisjon. De to troppene der var noe av det beste man har sett i gamle 3. divsjon i 2014, og det ble en målfest der Kisa 2 vant 5-3.

Uavgjort i OBOS mot romerikinger

Tilbake på Romerike så stod Ull/Kisa på andre halvdelen da KFUM spilte 1-1 i en kamp preget av mange balltap. KFUM tok ledelsen i 1. omgang ved Juba Moula. Han fikk stå merkelig alene og heade inn ledermålet for Ekeberg-gjengen.

Like etter burde han økt ledelsen da han stod helt alene, etter ny markeringssvikt av Ull/Kisa, på sju meter, men han banket ballen langt over mål.

Utover i 2. omgang fikk Ull/Kisa litt mer press, og på overtid headet Espen Garnås inn en Stian Ringstad-corner. Det endte 1-1 på Jessheim stadion.

– Det var litt surt. Eller ikke litt. Det var surt. Vi gjennomførte en god kamp, og vi må sette inn nummer to eller så veit vi at slikt kan skje. Vi kan kanskje holde unna noen dødballer, men til slutt vil en sjanse komme, sa en skuffet Isnes etter kampen.

KFUM er nå på en 5. plass, som er innenfor målsettingen om topp 6. Ull/Kisa er nede på 11. plass med fem poeng, men kun to poeng bak KFUM.

Det ble ampert i 2. omgang da flere spillere braket sammen. Det endte med et nesebrudd på Alagie Sanyang, og noen sting i hodet på Olav Øby (Foto: Espen Bråthen)

Det kommer en egen sak med Tomas Halvorsen, og Ull/Kisa ambisjoner for lokale spillere.

Bildeserie: Ull/Kisa mot KFUM

1

Det ble en tålig kjedelig kamp mellom Ull/Kisa og KFUM. Det endte 1-1 på Jessheim, og her har du en del bilder fra OBOS-kampen.

Alle bilder tilhører Lokalfotballen og Espen Bråthen. Ønsker du å bruke bilder så ta kontakt med oss på espen@lokalfotballen.blog, 45224573 eller via sosiale medier.

Les også: Direkte fra kampen

Direkte fra OBOSligaen: Ull/Kisa – KFUM

1

Du kan følge alle spark på ballen på Jessheim stadion fra 18:00 i kveld. Ull/Kisa får besøk av KFUM til en allerede viktig kamp i OBOSligaen.