fredag, juni 21, 2024

Det går opp og ned i 3. divisjon – en god gjennomgang av årets sesong

Date:

Share post:

Lagene fra Romerike varierer veldig i 3. divisjon, og man kan ikke si at lagene dominerer serien. Her følger en skikkelig gjennomgang.

Vi har akkurat passer en tredjedel av seriespillet i 3. divisjon avdeling 5. NFF Akershus har med seks lag der, og ingen har vel imponert nevneverdig.

Øverst av lagene fra Romerike er Skjetten på 5. plass og er hele åtte poeng bak serieleder Træff. Kai Holts menn har variert veldig i perioder, og de varierer også altfor mye i 11eren sin. Vi veit Holt er frustrert på det, men at slik er det i Skjetten i år.

Stiller de sin beste 11er kommer de til å jage Træff, men det spørs jo. Det positive er at laget til tross for mye endringer henger tålig godt med i toppen. Nå er også Jonathan Monteiro tilbake og han styrker midtbanen. Deni Magomadov er strålende når han er på, men det har ikke blitt nok scoringer ennå. Bakerst er Magnus Tvedte fortsatt klasse.

Nå venter lokaloppgjør for de grønne. De skal litt nordover til FUVOs hjemmebane på Opakermoen. Gresset der blir bedre og bedre, og med litt regn fremover blir det perfekte spilleforhold.

Er Bjørkelangen den store overraskelsen?

Den kanskje største overraskelsen er nyopprykka Bjørkelangen. De er på plassen bak Skjetten med samme målforskjell men Skjetten har flere scorede mål – altså ett mål.

BSF tok sin første borteseiere da de slo Lørenskog nå, og det var en meget sterk seier. LIF spilte vel akkurat slik bortelaget ønsket og det ga de helhvite masse entusiasme. Utfordringen for BSF er at de sliter med å styre kamper, slik som i tapet borte mot FUVO.

På hjemmebane er de gode med tre seire og en uavgjort. Det går rykter om at det elendige kunstgresset blir erstattet, men de bruker i hvert fall den fordelen på en god måte nå.

Ola Vestreng er rein klasse, og er faktisk toppscorer med sine seks mål. Jørgen Kolstad har blitt mer et rivjern, og må få opp målpoengene sine – selv etter målgivende mot Lørenskog. Bak er Filip Fosjord kanskje seriens beste signering. Midtstopperen er klasse.

Bjørkelangen får besøk av Spjelkavik i helgen. Sistnevnte har samme poeng som BSF, men har fem plussmål mer. Med seier der så får nok BSF en liten pustepause fra nedrykksstreken, fordi lagene under den dreiv og vant kamper i helgen.

Og er Lørenskog den store skuffelsen?

Så til den store skuffelsen. Lørenskog har blitt tippet som nummer en og henholdsvis to av de fleste før sesongen. De starta bra, men nå er laget i en svak form. De har to tap og to uavgjort på de fire siste.

Mot Bjørkelangen gikk det sakte, som mot Skedsmo, og det er lite trøkk i laget. Det er litt snodig at de ikke prøver å slå litt lengre og/eller vender spillet med crossere oftere. De flytter rett og slett for lite på motstanderne. De ligger lavt og kompakt og kontrer på et lag som sliter med offensiv markering. De har ikke scoret på de siste fire hjemmekampene.

Men, når det flyter så er de meget gode. De har en stor tropp. Lørenskog kommer garantert tilbake, men er det for seint for opprykk?

Av spillere er det ikke mange som har imponert, men unge Kacper Serafin tar steg. Erlend Berg Farstad er klasse, når han ikke er skadet.

Gjelleråsen i bedring

Gjelleråsen har hatt stigning med to seire og tre uavgjort på siste seks. De har ni poeng og har klatret opp på 10. plass. Det er fem poeng opp til 4. plassen, men også kun ett poeng ned til under nedrykksstreken.

I helgen slo de et av de beste lagene i serien da de kneblet Lokomotiv Oslo på bortebane.

De grønne fra Li fortsetter å prøve frispillingen bakfra men har blitt hardt straffet denne sesongen. De er nok nødt til, og har slik vi forstår det, endret litt på igangsettingen sin.

Det kommer fortsatt til å bli en tøff sesong etter at de mistet enormt mange spillere fra i fjor, men 11eren begynner å sette seg litt mer for Aron Aberra og hans gjeng.

Petter Karlsen har vært utrolig viktig og keeperen har reddet minst seks poeng til nå. Noen av kampene hans har vært fantastiske. Ellers så er Benjamin Eskilsson livlig men det må mer trøkk inn i den offensive spilleren. Bård Mørch Torgersen begynner også å ta et nytt steg.

FUVO er på plassen bak Gjelleråsen med samme poengsum. Mens GIF har -3 i målforskjell har FUVO hele – 12. De har gått på noen skikkelige smeller i år.

Sist smalt det også da de tapte borte mot svake Hødd 2. Det var på en måte en sjanse til å «kvitte» seg litt med 2. laget, men nå er de plutselig oppe på åtte poeng og like bak.

Nå venter gressbanen og lokaloppgjør mot Skjetten. Der kommer det til å smelle, for å si det pent.

Mads Rismoen er endelig tilbake etter skade, men han og Julian Henriksen har ikke helt fått til samspillet på topp. Noah Østby er klasse sentralt på midten, og litt overraskende (for bloggen) er unge Henrik Fosvold meget god. Den høye midtstopperen varierer fortsatt litt men er veldig spennende. Og mål scorer han også.

Rykker Skedsmo ned?

Nederst i 3. divisjon er Skedsmo. De tapte mot Ready sist og før det så slo de Lørenskog 1-0. Det er lagets eneste seiere. Med to uavgjorte i tillegg har de kun fem poeng, og det begynner å bli et stykke opp til sikker plass.

På hjemmebane, på det merkelige kunstgresset, har de tapt alle fire kampene. De var i starten av serien veldig naive og slapp inn en del billige mål. De har endret litt på det og vi ser et Skedsmo som står opp bedre. Flere spillere er også tilbake fra skade, så det ser bedre ut.

De hvite reiser på det som nok er årets vanskeligste bortekamp mot den suverene serielederen Træff.

Martin Evensen viser fortsatt klasse i 3. divisjon, og vi veit han jaktes av bedre klubber. Eirik Risberget ser bedre ut, og Adam Halås og Brage Aasen har noe å tilby i denne divisjonen.

Toppscorer (Romerike):

6 mål    Ola Vestreng, Bjørkelangen
5 mål    Deni Magomadov, Skjetten
3 mål    Erlend Berg Farstad, Lørenskog
3 mål    Kristijan Coric, Gjelleråsen
3 mål    Jørgen Kolstad, Bjørkelangen
3 mål    Vuk Fajfric, Lørenskog
3 mål    Henrik Fosvold, FUVO

I avdelingen for gule kort leder Skedsmo Serge Gamwanya med fem gule kort allerede. Kristijan COric har tre gule kort og ett rødt kort – i tillegg til tre mål.

Lokalfotballens lag:

Petter Karlsen, Gjelleråsen

Henrik Fosvold, FUVO

Filip Fosjord, Bjørkelangen

Magnus Tvedte, Skjetten

Erlend Berg Farstad, Lørenskog

Fabian Egbele, Skjetten

Jørgen Kolstad, Bjørkelangen

Martin Evensen, Skedsmo

Noah Veiby, FUVO

Ola Vestreng, Bjørkelangen

Deni Magomadov, Skjetten

HVA SYNS DU OM ÅRETS 3. DIVISJON?

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Gjelleråsen

Det er på tide med nytt lokaloppgjør. Lørenskog får besøk av Gjelleråsen, og du kan følge alt direkte...

Bildeserie fra Lørenskog – Bjørkelangen – fortjent borteseier til slutt

Det er på tide med en ny bildeserie. Her er mange bilder fra lokaloppgjøret mellom Lørenskog og Bjørkelangen....

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Bjørkelangen

Nok et herlig lokaloppgjør i 3. divisjon. Lørenskog får besøk av Bjørkelangen, og du kan følge alt direkte...

Direkte fra 3. divisjon: Skedsmo – Gjelleråsen

Nytt lokaloppgjør i 3. divisjon. Bunnlagene Skedsmo og Gjelleråsen kjemper om viktige poeng. Følg alt direkte på Lokalfotballen.