fredag, juni 21, 2024

Har vi trua på Lørenskog + LSK Kvinner?

Date:

Share post:

KOMMENTAR: Endelig kom bekreftelsen på at Lørenskog og LSK Kvinner er i dialog om en mulig sammenslåing i 2025. Har vi trua på dette?

Lokalfotballen har i «all tid» fulgt damefotballen på Romerike. Født og oppvokst rett ved Setskog stadion og sett suksess og fiasko om hverandre i mange mange år. Det har gått fra at Setskog og Høland slo seg sammen, som var nødvendig. Det ble suksess med gode plasseringer i serien og cup-gull.

De flytta etter hvert til Bjørkelangen, og så ble det Strømmen og Team Strømmen. Deretter LSK Kvinner som de er nå. Før det eventuelt blir Lørenskog IF fra og med 2025. Det har gått 40 år.

De to-tre siste årene har LSK Kvinner blitt drevet svakt. Sportslig har det gått mest ned, men det har vært et par høydepunkter. De har også i perioder fått opp noen gode lokale spillere på Romerike.

Romerike er nødt til å ha en toppklubb

Det er kanskje de viktigste argumentet her. At Romerike har et flaggskip som gjør at vi beholder talentene som dukker opp. Hvis ikke så hadde de forsvunnet til Lyn, Stabæk, Røa eller Vålerengen. Vi kunne egentlig ha lagt ned fotballsatsingen på jentesiden fordi ikke hadde hatt et toppserielag.

«Det beste for Romerike hadde vært at Lillestrøm SK og LSK Kvinner hadde slått seg sammen til en klubb. Det går ikke. Derfor er denne sammenslåingen, hvis det skjer, det nest beste valget»

Nå får altså LSK Kvinner en junioravdeling i Lørenskog, så de kan ende med Toppserie, 2. divisjon, 4. divisjon og J17 slik som Norges Fotballforbund ønsker av topplagene i Norge. Nå har ikke Lørenskog imponerte på jentesiden på noen år, men fra 2010-kullet og nedover begynner det å se meget bra ut. De er 30 jenter i flere kull.

Og på minussiden kommer nok Lørenskog til å hente inn en del jentespillere i 2025, så vi får håpe Geir Frigård og LIF kommer til å ha god dialog med naboklubbene sine. Slik at de ikke blir som Lillestrøm SK som delvis har ødelagt jentefotballen på Romerike etter at de har henta 118 spillere på 4,5 år.

Lillestrøm ønsker ikke et toppfotball-lag i Lillestrøm, og der stemte medlemmene ned en mulig sammenslåing mellom Lillestrøm og LSK Kvinner. 151 stemte mot og sju for. Så enkelt.

Meget lang vei for Lillestrøm Damer

Lillestrøm SK sitt damelag er et slags lite alibi for klubben at de «satser» på kvinnefotballen. Kompetansen rundt er for svakt og de må fortsatt kjøre Spleis for å få til treningsleire. For gutta er det mange heltidansatte trenere ned til G13, men på kvinnesiden har de en 100%-ansatt (og han har også andre gjøremål). Forskjellen er enorm. Gedigen. Men, jeg føler vi trenger et godt nummer to lag, og der er Lillestrøm SK det beste kortet på hånda nå. Vegar Frey og teamet hans har et godt aktivitetsnivå og legger ned mye jobb.

Lillestrøm kan faktisk rykke ned fra 2. divisjon denne sesongen. De er like over nedrykksstreken.

Mange Lillestrøm-supportere har denne onsdagen brukte tid på å rakke ned på LSK Kvinner. Det er snodig, fordi dette som skjer nå er akkurat det de ønsker. La nå Lørenskog og LSK Kvinner få jobbe for å prøve og redde en toppfotballsatsing på Romerike.

Det beste for Romerike hadde vært at Lillestrøm SK og LSK Kvinner hadde slått seg sammen til en klubb. Det går ikke. Derfor er denne sammenslåingen, hvis det skjer, det nest beste valget.

Nå skal klubbene jobbe tett og hardt sammen for å finne gode løsninger og en plan. Det store spørsmålet som mange har er om økonomien er bærekraftig. Allerede i høst kommer NFF tilbake med klubblisensen sin og LSK Kvinner har allerede blitt trukket ett poeng. De må få sammen fem millioner, og det vi hører er at det skjer positive ting der.

Nå må LSK Kvinners stab slankes

Det sportslige må også på plass. Den store utfordringen er alle trenerne og fysioene klubben ansatte i vinter og vår. Ekstremt store kostnader kom over natta, og støtten fra NFF var ikke i nærheten av kostnadene. Her bommet klubben totalt og er en stor årsak, i tillegg til mangel på nok inntekter, til de stygge røde tallene. Her må Lørenskog sette krav til å slanke LSK Kvinner.

Finner Lørenskog og LSK Kvinner ut av dette så må begge klubbene kalle inn til ekstraordinært årsmøte og så må det bankes gjennom der. Vi tror Lørenskog har en jobb med å overbevise medlemmene om det positive med LSK Kvinner.  Lørenskog er nødt til å sette tøffe krav til en klubb som er vanstyrt i et par år.

Går det gjennom burde klubbene søke om endringen før 15. oktober, fordi da er fristen for å fikse opp i navn på lagene til LSK Kvinner. Rekker de ikke den så kan LSK Kvinner fort hete LSK Kvinner i 2025 også. Slik som Avaldsnes og Haugesund – de rakk ikke fristen så nå heter Haugesund Avaldsnes i 1. divisjon for kvinner.

Og til slutt. Har Lørenskog plass, altså fysisk plass, til LSK Kvinner. Det er så og si fullpakka på Rolvsrud og Carew-banen i dag, og de har i perioder inntaksstopp for spillere på grunn av fulle baner. Toppserielaget vil trene på dagtid, selvfølgelig, men et rekruttlag og eventuelt J17 kommer i tillegg.

Det skal jobbes godt fremover.

Skal toppfotballen på jente- og kvinnesiden eksistere i årene fremover så må Lørenskog og LSK Kvinner finne en løsning. Så enkelt. Så vanskelig.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Nå er sluttspillet for 4. divisjon klart – Lillestrøm har jukset igjen

På kvinnesiden er de to 4. divisjonsavdelingene ferdige, og nå deles de opp i to nye avdelinger. Lillestrøm...

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder Gunn Brennhaugen - Fem...

Lørenskog og LSK Kvinner bekrefter samtaler og har skrevet under en intensjonsavtale

Nå har Lørenskog og LSK Kvinner bekreftet at de snakker sammen om fremtiden. En intensjonsavtale er signert, og...

Blir LSK Kvinner blå? Lørenskog og LSK Kvinner skal ha skrevet under en avtale for 2025

LSK Kvinner har hatt utfordringer i noen år, og nå skal de ha skrevet under en avtale med...