torsdag, mai 30, 2024

Kommentar: Hvilken spillestil er best? Hva viste fotballhelgen oss?

Date:

Share post:

Det å diskutere spillestil er nok en heltidsstilling. Her blir vi aldri enige, og det finnes nok ingen fasit. Selv om noen jeg kjenner mener det er en fasit også.

Ja, det er spill og motspill. Tid og rom. Har du ballen scorer ikke motstanderen. Korteste vei til mål er det som er best. Målene står ikke midt på banen. Ingen har Xavi på laget sitt. Kjedelig å slå langt og er ikke utviklende.

Alt dette har dere hørt. Alt dette tipper jeg dere har sett og opplevd i helga.

Min oppfatning er nok delt. Mine lag har alltid spilt, og trillet, mye ball, men kyniske når det riktig.

Det kommer an på hvilke typer man har og hva man ønsker. Se på Lillestrøm mot Bodø Glimt. LSK ønsker å dominere kamper men er langt i fra gode nok til det. Hvor lenge skal de øve? Hvor lenge skal de prøve? De fikk så mange brudd mot seg og fikk skikkelig deng. Læring? Øving?

Spillestil?

Vi så det på Skedsmo søndag også. Hjemmelaget Skedsmo var gode de første ti minuttene da de skapte rom og var bedre enn FUVO. Så fant FUVO ut av det og regelrett kjørte over Skedsmo. 0-1-scoringen til Mads Rismoen kom etter igangsetting og Rismoen jaget ned stopper og keeper og kranglet ballen i mål.

Skedsmo fortsatte med det – «Fordi de skal øve og lære»! Det er ingen som lærer noe av det der, og det gjorde at FUVO spaserte hjem til en enkel seier. Hvem tror dere skapte entusiasme og læring i den kampen? FUVO hadde «100» dødballer. Nicklas Brenna Karlsen kastet vel innkast i over en kilometer.

FUVO skapte sjanse på sjanse på grunn av trøkket og dødballene.

Hvilket lag lærte mest? Hvilket lag hadde den beste søndagen? hvilket lag har mest glede og trøkk på neste trening?

Vi så det samme dagen før – på Jessheim. Ull/Kisa skal spille attraktiv og fin fotball, som Sander Werni sa til Lokalfotballen før lokaloppgjøret. Lokalfotballen fikk vite at den saken ble hengt opp i garderoben til Strømmen før kampen.

Ull/Kisa skal spille seg ut. Som Skedsmo. De klarer det en gang iblant, men som regel går det for sakte eller så er det ingen variasjon. Strømmen elsker det. Jonas Bruusgaard taklet Sverre Bjørkkjær hardt etter to minutter og hele Strømmen skreik og jubla.

Da visste man at Strømmen skulle vinne kampen.

Vi så det mot Follo som er tålig like Ull/Kisa. Strømmen elsker å møte de lagene. Knallhardt høyt press og de har skapt masse sjanser. Når de ikke klarte det lå de lavt og kontret seg til sjanser i begge kampene. Blant annet vinnermålet av Niklas Solberg mot Ull/Kisa. Er ikke det underholdende?

Men, uansett en strålende fotballhelg på Romerike. Nå ser vi at dameserien er i gang. De aldersbestemte lagene ruller på flere og flere. Kom deg på kamp. Støtt ditt, eller dine, lokale lag. Bidra til at opplevelsene blir best mulig – uavhengig av spillestil.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Når livet ikke helt fungerer – kort om angst og depresjon

Nå skal dette egentlig ikke på en blogg om lokalfotball, men det er et tema som er mer...

Nå må foreldrene skjerpe seg!

KOMMENTAR: Akkurat som at inne-KM er en fin tradisjon, så er disse foreldrene en trist tradisjon i samme...

Hva skjer med jentefotballen på Romerike?

KOMMENTAR: Det er rett og slett krise. Det er ikke noe vits å late som noe annet. Antall...

Hvor går veien for LSK Kvinner? Lillestrøm SK kommer til å stoppe sammenslåing

Nå har Lillestrøm SK invitert sine medlemmer til ekstraordinært årsmøte for å bestemme seg for sammenslåing eller ikke...