søndag, mai 26, 2024

Gjelleråsen har mistet mange talenter til større klubber

Date:

Share post:

Det jobbes godt i Gjelleråsen, men baksiden av den gode jobben er alle talentene som forsvinner. 13 unge spillere er borte på tre år.

Det har i lang tid blitt jobbet godt med aldersbestemt fotball på guttesiden i Gjelleråsen. Så godt at de alle de største talentene forsvinner fra de grønne. Se bare på listen under.

Oversikt på spillere:

David Vu                      Vålerenga
Patrick Oustad              Vålerenga
Marius Gundersen         Grorud
Isa Jallow                     Lillestrøm
Leandro Neto                Lillestrøm
Even Rogne                  Lillestrøm
Calvin Leon                   Lillestrøm
Aron Wilhelmsen            Lillestrøm
Scott Wilhelmsen            Lillestrøm
Modou Cham                 Grorud
Isaac Pham                     Ull/Kisa
Hugo Plows                     Vålerenga
Marcus Pham                   Lørenskog

Filip Oprea har spilt to sesonger for a-laget og har fått proffkontrakt med Kjelsås nå, så han går ikke inn i samme kategori.

Filip Oprea i farta for Gjelleråsen. Even Rogne i bakgrunnen der (Foto: Espen Bråthen).

Leandro Neto har slått igjennom og trener fast med Lillestrøm sitt a-lag. Aron Wilhelmsen er gått videre til Kongsvinger fordi han går på Norges Toppdrettsgymnas på Kongsvinger. 2007-modellen har trent med a-laget. Tvillingbror Scott er også i Kongsvinger.

Veldig spennende Isa Jallow (2008) gikk til Lillestrøm nå i vinter, og stortalentet David Vu (2008) gikk til Vålerenga. Altså er to av de beste allerede borte.

– Vi er stolte over at vi driver god spillerutvikling som gjør våre spillere attraktive for andre klubber, men noen ganger syns vi klubbskifte skjer for tidlig. Det er flere av de som bytter beite som fint kunne utviklet seg videre i GIF, og tatt turen videre når tiden var inne for det. Filip Oprea er et godt eksempel på det. Nå ser vi litt for mange som forsvinner før det er behov for det, og det slår ikke alltid positivt ut i forhold til videre utvikling, sier Raymond Johansen i Gjelleråsen.

Les også: Årets lag i 3. divisjon – Her snakker vi 1. divisjonslag

Lokalbefolkningen roper etter lokale spillere

Gjelleråsen har fått opp nevnte Oprea, og i tillegg har brødrene Walid, Otman og Ali Khris fått spilletid, med Walid som den mest toneangivende. Han prøvespiller i Follo nå. De rykket som kjent opp til 2. divisjon i 2023.

– For vår del som ønsker å utvikle fleste mulig A-lagsspillere fra egne rekker får en utfordring i form av at spillerne bytter klubb for tidlig. Lokalbefolkingen roper etter flere lokale spillere, og det ønsker vi like intenst som dem – men når de som nærmer seg nivået forsvinner før vi rekker å gjøre de til helter på Li, så blir det vrient, forklarer Johansen.

Som vi har skrevet tidligere så har Lillestrøm blitt bedre, men hovedstadslagene blir bare verre og verre.

– Benytter anledningen til å rose LSK for et godt samarbeid vi har rundt dette, mens det finnes en og annen klubb i hovedstaden som har mye å gå på med tanke på spillerens beste over tid. Her virker det som det viktigste er å signere alt man kan, uten å tenke på hvilke utviklingsmuligheter spilleren allerede har, eller hva som vil være til det beste over tid, avslutter Johansen – som har 30 FFO-barn løpende rundt da vi snakket med han.

Har du innspill og/eller saker som er lignende for det som skjer med Gjelleråsen? Kontakt på espen@lokalfotballen.blog eller på 45224573.

Les også: Årets lag i 3. divisjon – Her snakker vi 1. divisjonslag

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 3. divisjon: Skedsmo – Gjelleråsen

Nytt lokaloppgjør i 3. divisjon. Bunnlagene Skedsmo og Gjelleråsen kjemper om viktige poeng. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Bjørkelangen – Fotballfest

Fotballfest på Opakermoen. FUVO får besøk på fotballens festdag av Bjørkelangen. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Direkte fra 3. divisjon: Gjelleråsen – Skjetten

Nok et herlig lokaloppgjør i 3 divisjon. Gjelleråsen får besøk av Skjetten på Li. Følg alt direkte på...

-Det har blitt en vane å slå Skjetten – Berg Farstad avgjorde og taper ikke mot Skjetten

Lørenskog snudde mot Skjetten og vant 3-1 – som alltid. Innbyttere og rødt kort snudde kampen. For åtte kamp...