lørdag, juni 22, 2024

– Fotball er lagånd, tilhørighet og garderobekultur

Date:

Share post:

FUVOs nye trener, Jørn Ole Korslund, er glad i fotball. Nå skal han ta FUVO steg videre, og det kommer til å bli trøkk på feltet feltet fremover.

Les også: FUVO overrasket i 2023 – ekstrem klubbfølelse

33-åringen fra Kongsvinger bli like før nyttår klar som trener i FUVO. Etter noen år i toppfotballen i Kongsvinger skal han over i en ny rolle som hovedtrener for et seniorlag.

– For meg er fotball likt uansett hvilken klubb man er i. Det er lagånd, tilhørighet og garderobekultur. Se hverandre i øya. Skape og utvikle relasjoner. Vise følelser sammen. Å jobbe hardt sammen og i samme retning.

Spillerkarrieren var ikke helt stor, i følge Korslund selv. Som han sier så kom toppen i Årbogen i 2012 med 5. divisjonsspill, men fotballinteressen var høy – og det ble raskt en trenerjobb som assistentjobb på et juniorlag.

Jørn Ole Korslund Trener FUVO. Foto: Morten Heiberg

– Fotball har alltid vært lidenskapen min, så det var på det tidspunktet en fjern drøm å jobbe med det på fulltid.

Korslund har tatt sine studiepoeng i idrett. Han tok bachelor i Idrett i Elverum, og ble trener i Flisa. Det ble også krets- og sonelag pluss på NTG Kongsvinger. Deretter gikk veien til Kongsvinger, og i 2018 tok han praktisk psykologisk utdanning – og senere tok han master i Idrett. Hele veien var han trener i Kongsvinger i forskjellige roller i både kvinne- og herrefotballen.

Jørn Ole har også tatt UEFA A-lisens.

Hvorfor ble det FUVO?

-Jeg har alltid hatt et veldig godt inntrykk av klubben, og møtt Tom (Hagen – FUVO leder) ved flere anledninger. De to siste sesongene har vi slått godt fra oss i sterke avdelinger, og mitt inntrykk har alltid vært at det har ligget urealisert potensiale i klubben. Det er på plass et støtteapparat som flere klubber på høyere nivåer kan misunne, og ikke minst er det en tropp med veldig gode spillere. I samtalene jeg hadde med Tom var signalet at disse spillerne sammen med klubben ønsket å løfte treningsprosessen ett hakk, for å kunne spise seg inn mot topplagene i NTL – noe som trigget meg veldig. Etter første møte med klubben var jeg egentlig klar for å starte opp treninger, så det er godt å endelig være i gang, sier Korslund.

Hvordan vil FUVO fremstå i 2024?

Hardtarbeidende og pragmatiske. Jeg er imponert over spillerne de fotballøktene vi har fått hatt så langt, der kvalitet, innsats og konkurranseinstinkt har vært upåklagelig. Det gjør en slik overgang mye lettere. Og det er en fin plattform å bygge videre på, svarer Korslund.

Hvordan vil FUVO-spillerne merke din inntreden?

– Tilstedeværelse. Jeg kommer til å stille høye krav, men gjengjelde med like høy dedikasjon. Kanskje noen nye ting i treningshverdagen og en annerledes måte å løse utfordringer på.


Jørn Ole Korslund Trener FUVO Foto: Morten Heiberg

«Gjennom 13 år som trener har jeg jobbet på feltet med fantastiske fotballfolk og mennesker, noen av dem idoler fra oppveksten. Jeg har fått jobbe med og plukke ting av Knut Nordnes, Pål Håpnes, Patrick Holtet, Mika Lehkosuo, Jan Martin Knashaug, Espen Nystuen, Stian Aasen, Johan Wennberg, Erik Gusterud, Trond Amundsen, Eirik Mæland, Vegard Hansen, Arnfinn Engerbakk, Vidar Sanderud, Jørn Karlsrud, Johan Hammarstrøm og Charlie Berstad..»

– Jørn Ole Korslund, FUVO

Ryktene sier at det allerede er tøffe treninger på Opakermoen, og det trengs i en tøff avdeling denne sesongen. Norges Fotballforbund har samlet lagene fra Romerike, foruten Lillestrøm 2.

– En spennende og jevn avdeling. Jeg er ganske fornøyd. Vi skal spille 20 kamper på Østlandet og seks på Vestlandet mot jevngod motstand – 26 kamper der alt kan skje. Lokaloppgjør, samlende borteturer og andrelagskamper, med andre ord norsk 3. divisjon på sitt aller beste, så det er bare å glede seg, sier Korslund.

Det har vært stille på overgangsfronten for FUVO, men FUVO og Korslund jobber med saken.

– Troppen er ikke klar ennå, men det er ikke mange forandringer enn så lenge. Petter Rønningen har sagt at han gir seg, så vi har nettopp signert Mehmet Rahmani fra Eidsvold Turn, en veldig spennende keeper. Det vil nok komme flere inn og noen ut etter hvert, men ingenting definitivt ennå. Nå gleder jeg meg til å lære mer av ressursene i og rundt FUVO, avslutter FUVOs nye trener.

Les også: FUVO overrasket i 2023 – ekstrem klubbfølelse

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Gjelleråsen

Det er på tide med nytt lokaloppgjør. Lørenskog får besøk av Gjelleråsen, og du kan følge alt direkte...

Det går opp og ned i 3. divisjon – en god gjennomgang av årets sesong

Lagene fra Romerike varierer veldig i 3. divisjon, og man kan ikke si at lagene dominerer serien. Her...

Bildeserie fra Lørenskog – Bjørkelangen – fortjent borteseier til slutt

Det er på tide med en ny bildeserie. Her er mange bilder fra lokaloppgjøret mellom Lørenskog og Bjørkelangen....