tirsdag, april 23, 2024

– Aron har jobbet knallhardt i over ti år og hadde vært idioti å ikke tilby han denne utfordringen.

Date:

Share post:

Aron Aberra er ansatt som hovedtrener i Gjelleråsen, og mannen som akkurat har tatt UEFA A-lisensen er klar for oppgaven.

Les også: FUVO overrasket i 2023 – ekstrem klubbfølelse

– Aron har gått gradene i GIF, og jobbet knallhardt i godt over ti år for å komme dit han er i dag, og når han nå fikk UEFA-A lisens samtidig som klubben var på trenerjakt ville det vært galskap, eller idioti, å ikke tilby Aron den utfordringen. Som klubb ønsker vi å utvikle spillere, trenere og dommere og i så måte er Aron en suksesshistorie og et godt eksempel på hva utvikling i egen bakgård betyr i praksis, sier Raymond Johansen i Gjelleråsen til Lokalfotballen.

Parhesten Aron Aberra fyller raskt i.

– Morsomt å få spørsmål og en bekreftelse på at klubben føler at jeg er den rette for vårt A-lag – etter mange år med hardt arbeid for å bli trener for klubbens flaggskip, sier Aberra.

Aron er ekte Gjelleråsen-gutt, som har blitt 33 år og har hatt utallige roller og verv siden han kom inn som hjelpetrener for godt over 10 år siden. Han har det siste årene tatt NFF sin utdanningsstige og i 2023 tok han UEFA A-lisensen.

-Jeg tror at jeg fikk jobben fordi jeg er en god match med Gjelleråsen. Vi deler mye av de samme tankene og når jeg i 2023 tok UEFA Alisens så var jeg den rette for å få oss tilbake til røttene sine, svarer 33-åringen.

Er dette en nystart for GIF?

– Om ikke det er en nystart så er det i hvert fall et tydelig tegn på at vi ønsker å finne litt tilbake til der vi var, og hva som funket for oss når vi tok steget fra Romerikes skyggeside, sier Johansen.

For mange år siden var de grønne en gjeng som pådro seg masse gule og røde kort, og var vel ikke veldig godt likt. De siste årene har derimot klubben forbedret seg veldig.

– Nå er vi en av klubbene med høyest rangert seniorlag og det er vel bare fire klubber på Romerike som har et høyere nivå for sitt A-lag. Det betyr ikke at vi skal ta mange steg tilbake og ikke har ambisjoner lenger, men vi skal finne tilbake til oss selv og utvikle oss i riktig retning – om det gir mening, sier Johansen.

Denne duoen har jobbet knallhardt i flere år for å bygge opp Gjelleråsen. På bildet bygger de også opp annet. Raymond Johansen (f.v) og Aron Aberra. Han til høyre er klar som hovedtrener i Strømmen (Foto: Espen Bråthen)

Skal bygge treningskultur og miljø igjen

Gjelleråsen var veldig nærme opprykk for for to sesonger siden men røyk i siste seriekamp mot Strømsgodset 2. I 2023 ble det en tyngre sesong under Geir Omli med en 6. plass. På grunn av noen regler så fikk de derimot 1. runde i NM.

– Det har vært mange flinke trenere i GIF i årene som har vært, og som klubb har vi lært enormt siden opprykket til Norsk Tipping-ligaen i 2018. Alle trenere har satt sitt avtrykk på et vis og ut i fra det tar vi med oss mye bra på veien, samtidig som vi kaster en del grums i elva – så får vi se hva vi får til med vår egen Aron som vognfører, sier Johansen.

– For oss framover så blir det å fortsette å bygge opp under grunnpilarene, samtidig som vi skal jobbe med å utvikle spillere og lag. Treningskultur, miljø og spillestil er nøkkelord for Gjelleråsen og det koster null – så dette skal vi ha fokuset på, og forhåpentligvis vil det lede til noe som kjennetegner oss også ute på banen, avslutter Aberra.

For Gjelleråsen så er Mats Granvold med videre, så sånn sett identisk antall som i fjor. Gjelleråsen søker fortsatt en assistent til, og håper å lande det i løpet av neste uke.

På spillersiden så har Filip Oprea meldt overgang, og proffkontrakt, til Kjelsås. Vi erfarer også at Gustav Severinsen er på vei ut. Walid Khris trener med Follo.

Les også: FUVO overrasket i 2023 – ekstrem klubbfølelse

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Skjetten med full kontroll i lokaloppgjøret mot Skedsmo

Favoritten Skjetten vant enkelt i lokaloppgjøret mot Skedsmo. De grønne vant 2-0 etter en solid prestasjon i et...

Direkte fra 3. divisjon: Skjetten – Skedsmo

Et skikkelig lokaloppgjør. Skjetten får besøk av nabo Skedsmo, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen.

Direkte fra 3. divisjon: Skedsmo – FUVO

Skedsmo får besøk av FUVO i 3. divisjon til lokaloppgjør. Du kan følge alt direkte på Lokalfotballen fra...

Det første lokaloppgjøret i 3. divisjon – og full fotballfest på Romerike

Skedsmo får besøk av FUVO til årets første lokaloppgjør i 3. divisjon, og vi har tatt en prat...