Nå er avdelingene for 2. divisjon kvinner klare, og det blir flere lange turer for Lillestrøm og LSK Kvinner 2.
Foran årets sesong i 2. divisjon så endrer Norges fotballforbund nok en gang kvinnenes seriesystem. Så å si alt det de fikk raskt og galt igjennom på tinget har blitt endret på underveis.
For 2. divisjon i år er det plutselig endret til tre avdelinger med ti lag, for så å neste sesong gå tilbake til to avdelinger igjen. Man kan ikke tro at det er sant.
Det gjør også at det er kun ett lag i 3. divisjon totalt som rykker opp i 2024. Det kommer til å bli støy på tinget senere i år er det godt varslet fra flere hold.
Forskjellen på Lillestrøm og LSK Kvinner
I avdeling tre er både Lillestrøm og LSK Kvinner 2 plassert. For å forklare så er Lillestrøm SK kvinnelaget til eliteserieklubben Lillestrøm. LSK Kvinner er en helt egen klubb, og de har sitt 2. lag i denne avdelingen. Disse to klubbene kommer nok aldri til å bli slått sammen fordi på siste årsmøte stemte 300 imot sammenslåing og sju (7!) for.
De to lagene pluss KFUM fra Østlandet skal ut å reise veldig langt.
Medkila – 2740km
Krokelvdal – 3284km
Mjølner – 2758 km
Molde – 962 km
Rosenborg 2 – 960 km
Steinkjer – 1190 km
Tiller – 936 km
12830 km totalt på både Lillestrøm og LSK Kvinner 2.
I fjor rykket Lillestrøm opp etter at de slo Havdur 2-0 i siste kvalikkamp, men det ble drama i etterkant. Havdur la inn protest på en dommeravgjørelse da Havdur fikk rødt kort og straffe imot. Norges Fotballforbund avslo protesten dagen før avdelingene ble presentert i dag.
Nå er Vegar Frey og Lillestrøm klare for sin til nå tøffeste utfordring.
– Det er helt sikkert en tøff avdeling sportslig med hele sju lange borteturer. Men vi gleder oss til alt dette. Vi har et lag der mange ikke har erfaring fra dette nivået, men samtidig mener vi at vi enda kan ta flere steg med den gjengen vi har. Med en god vinter og kanskje også noen ekstra forsterkninger inn i gruppa er jo målet å kunne henge med i disse kampene. Men uansett har vi en jobb og gjøre for å komme dit. Men vi gleder oss veldig, sier Frey.
Stakkars… Som dommar i Sogn og Fjordane blir det raskt 15-25.000 km i året. -når man reknar inn både handball og fotball.. -80% av tida er man i tillegg åleine i bilen.. Men du verden kor mykje det gir av nye bekjentskap, vener og flotte minner!