tirsdag, april 23, 2024

FUVO overrasket i 2023 – ekstrem klubbfølelse

Date:

Share post:

For andre året på rad kan man si at FUVO overrasket i 3. divisjon, og leder Tom Hagen skryter av den ekstreme klubbfølelsen.

– FUVO er aldri den klubben som får mest omtale verken i media eller hos fotballekspertene på Romerike, men det er allikevel en ekstrem klubbfølelse, stolthet og dugnadsånd innad i klubben, sier Tom Hagen til Lokalfotballen.

Tom Hagen er styreleder, og altmuligmann, i FUVO (Foto: Espen Bråthen)

Etter at Lokalfotballen begynte med #fotballpraten med grasrota har flere nevnt FUVO som et hyggelig sted å komme på kamp.

Hvorfor er det slik?

– Vanskelig å si, men det er selvsagt hyggelig at folk liker å komme til FUVO. Alle liker jo å få besøk, enten det er hjemme eller på stadion, og sånn er det med oss også. Dette gjør seg spesielt gjeldende på kampdager hvor veldig mange bruker mange timer både kvelden i forveien og fra tidlig morgen kampdag for å klargjøre til kamp og gjøre det hyggelig for både hjemmelag, bortelag, dommere og publikum.  Kampdag skal være vår festdag, selv om det ikke kommer hundrevis av tilskuere, forklarer Hagen, og tilføyer kjapt:

– FUVO har ønsket å spille hjemmekampene på lørdag siden 70-tallet, og bare det å slippe å spille mandag eller tirsdag 20.15 er mer enn nok motivasjon til å unngå nedrykk til 4. divisjon, smiler FUVOs leder.

«Garderoben og miljøet i spillergruppa denne sesongen er noe av det bedre jeg har opplevd i FUVO, og alle bortekampene de siste to årene bidrar til å knytte både spillere, frivillige og supportere tettere sammen.»

Tom Hagen, FUVO

– Vi jobber med å gi spillere og frivillige en følelse av at klubbhuset skal være deres andre hjem med en gang de kommer til klubben. Jeg tror jeg låner bort nøkkelen min til klubbhuset nesten hver helg til ungdom fra 12 år og oppover som vil inn på klubbhuset for å spille kort varme seg, spille bordtennis eller annet innimellom fotballsparking på kunstgresset. På den måten får man et forhold og eierskap til klubbhuset, som igjen gjør oss til et stolt vertskap når det kommer gjester på besøk.

Roser miljøet i spillergruppa

I sin andre sesong i 3. divisjon etter opprykket har det blitt 7. plass og 6. plass. Ettersom det kom to 2. lag foran de så er de klare for 1. runde i NM.

– Vi er fornøyde med tabellplasseringen, men selv om mange er overrasket over at vi i det hele tatt klarte oss, så hadde vi selv hele tiden troen på at vi kunne ta 4. plassen bak Elverum. Garderoben og miljøet i spillergruppa denne sesongen er noe av det bedre jeg har opplevd i FUVO, og alle bortekampene de siste to årene bidrar til å knytte både spillere, frivillige og supportere tettere sammen.

For klubben ble det også opprykk til 5. divisjon, og det er en serie som er et par hakk opp i nivå enn 6. divisjon. De ble kretsmestere og tok med seg Leirsund opp en divisjon. To gresslag opp er alltid bra.

 – Vi har variert for mye i prestasjonene, både i samme kamp, men også gjennom sesongen, så vi må jobbe med å bli mer stabile. I tillegg viser nok kamper hvor vi har spilt med en mann mer i over en omgang, at vi har en del å hente på å styre kamper på en bedre måte. Samtidig er vi nok av de lagene som har trent minst i divisjonen, og jeg både tror og håper vi skal ta noen steg i treningshverdagen i årene fremover.

Så må vi spørre.

Hvorfor byttet dere trener nå i vinter?

– Jonny Hanssen har gjort en god jobb for FUVO de siste to sesongene, med gode tabellplasseringer begge sesonger. Dialogen var god med Jonny. I tillegg til Jonny som hovedtrener har vi hatt et stort og godt støtteapparat med flere lagledere og oppmenn, hjelpetrener, keepertrener, fysioterapeut og muskelterapeut, og vi er enig med de fleste av disse om å fortsette neste år, svarer Hagen.

Ny trener i FUVO er Jørn Ole Korslund som sist var trener for Kongsvinger toppfotball 2. Lokalfotballen kommer tilbake med en sak om Korslund.

Hva er tankene fremover for 2024?

– Jeg og vi rundt laget brukte god tid før nyttår for å få på plass en best mulig tropp og et godt opplegg. Mye er på plass allerede, men det blir av erfaring en del sene kvelder allikevel med spillersamtaler, møter, telefoner og mailer. I november og desember fikk spillere fokusere på jobb, studier og de hjemme,

Oppstart av fellestreninger i januar, treningsleir i mars og seriestart 6. april er planen for FUVO.

– For første gang slipper vi å tenke på NM-kvalifisering, og det gjør det mye enklere å planlegge sesongoppkjøringen og treningskamper.

Hvert eneste år blir vi tippa rett ned, men vi leverer uansett. I fjor snakket man om at Vestlandslagene var gode og at vi var heldig med Nord-Norge avdelingen, og at det var derfor vi leverte ålreite resultater. I år er tydeligvis Vestlandslagene dårlig og Nord-Norge, Bergen er mye bedre. Jeg lurer på når vi skal få kred for det vi leverer på Oppakermoen.

Mads Rismoen, spiller i FUVO
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Skjetten med full kontroll i lokaloppgjøret mot Skedsmo

Favoritten Skjetten vant enkelt i lokaloppgjøret mot Skedsmo. De grønne vant 2-0 etter en solid prestasjon i et...

Direkte fra 3. divisjon: Skjetten – Skedsmo

Et skikkelig lokaloppgjør. Skjetten får besøk av nabo Skedsmo, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen.

Direkte fra 3. divisjon: Skedsmo – FUVO

Skedsmo får besøk av FUVO i 3. divisjon til lokaloppgjør. Du kan følge alt direkte på Lokalfotballen fra...

Det første lokaloppgjøret i 3. divisjon – og full fotballfest på Romerike

Skedsmo får besøk av FUVO til årets første lokaloppgjør i 3. divisjon, og vi har tatt en prat...