søndag, mai 26, 2024

Nå må foreldrene skjerpe seg!

Date:

Share post:

KOMMENTAR: Akkurat som at inne-KM er en fin tradisjon, så er disse foreldrene en trist tradisjon i samme inne-KM. Det er en oppførsel man må få slutt på. Noen må skjerpe seg.

FOTO: Bildet er fra inne-KM i november, og er bare en illustrasjon for saken.

Det er mange foreldre som lever idretten gjennom sine døtre og/eller sønner. Man ser de skli rundt både eget barn, noen rundt laget og andre frem og tilbake på tribunene eller på sidelinjen. Noen løper nesten fram og tilbake for å «følge» opp.

Les også: Ryktebørsen allerede i november, sier du!

Man har som trener opplevd det sjøl. Det er noe av det mest slitsomme som finnes i fotballen for gutter og jenter – foreldre. Det er roten til det meste onde i idretten. Og så må det sies at dette gjelder langt fra alle. Det er heldigvis et fåtall – men det er for mange.

I år har vi vært på mange kamper, og det er selvfølgelig på aldersbestemt de mest «ivrige» foreldrene er. De gir motsatt beskjeder enn det trenerne gjør. De legger ekstra press på sine håpefulle. I inne-KM blir det litt tettere fordi det er inne i LSK-hallen. Lyden der bærer godt.

Jeg hører det nesten rundt hver eneste aldersbestemte kamp der mor eller far pusher sin unge ekstra mye. Det er trenere som kommer bort og er frustrerte. Vi ser det også på mange overganger at det ofte er foreldre som står bak og dytter jenta eller gutten sin fordi nettopp de har egne ambisjoner.

Og de tenker egentlig bare på seg sjøl – og sønnen/datteren. At fotball er en lagidrett, og hvilke gode verdier det egentlig gir, er ikke så farlig for disse menneskene.

Et eksempel er i en av finalene hvor tre fedre løper ut på banen for å kjefte på dommerne etter noe de mente var en feil dommeravgjørelse – hva slag rollemodeller er det for sine barn? De så alt dette. Det endte med at dommersjefen i NFF Akershus og et par andre dommere måtte løpe til for å roe ned.

Merkelige reaksjoner på lister fra foreldre

Og i noen år har jeg laget litt en del lister med oversikt på beste spillere, beste steder eller rett og slett en liste med talenter. Jeg har fått min del med kjeft og klaging, men det er som regel helt greit.

I høst lagde jeg et par lister med talenter, og jeg har aldri fått flere meldinger, eposter, chatter og telefoner. Det var fra foreldre, og spesielt på jentesiden, som klagde eller skulle rette på ting. Det var dokumentasjon, lange avhandlinger – rett og slett en merkelig adferd.

Men, det speiler jo nettopp det jeg, og mange andre, har sett i høst i kvalik-spill og/eller inne-KM.

Noen av dere foreldre må skjerpe dere!

Les også: Ryktebørsen allerede i november, sier du!

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Kommentar: Hvilken spillestil er best? Hva viste fotballhelgen oss?

Det å diskutere spillestil er nok en heltidsstilling. Her blir vi aldri enige, og det finnes nok ingen...

Når livet ikke helt fungerer – kort om angst og depresjon

Nå skal dette egentlig ikke på en blogg om lokalfotball, men det er et tema som er mer...

Hva skjer med jentefotballen på Romerike?

KOMMENTAR: Det er rett og slett krise. Det er ikke noe vits å late som noe annet. Antall...

Hvor går veien for LSK Kvinner? Lillestrøm SK kommer til å stoppe sammenslåing

Nå har Lillestrøm SK invitert sine medlemmer til ekstraordinært årsmøte for å bestemme seg for sammenslåing eller ikke...