torsdag, mai 30, 2024

Suksess for Lillestrøm – Nå venter endelig en spennende kvalik til 2. divisjon

Date:

Share post:

Etter lang venting skal Lillestrøm snart spille kvalifisering om å komme seg til 2. divisjon. Det er et viktigmål for klubben.

Denne sesongen har hele seriesystemet for kvinnene blitt lagt om, men noen har tydeligvis glemt å snakke med klubbene og legge en god plan.

Lillestrøm SK «rykka» opp fra 3. divisjon (som ble til 4. divisjon) i fjor og har i år spilt i den merkelige 3. divisjonen – som ble delt i to små grupper og doble møter. Her kom LSK seg videre til høsten sluttspill.

– Har vært en veldig fin sesong for oss. Et helt annet nivå enn 4 div i fjor, og særlig i høst har vi kommet oss på et jevnt godt nivå der vi har vært gode i flere av kampene, sier Vegar Frey til Lokalfotballen.

Sterk 2. plass etter godt spill

I høst møtte de suverene Røa 2, som skulle opp og brukte ofte en del toppserie-spillere. Resten av lagene feide Lillestrøm vekk, og de endte på en soleklar 2. plass. De tapte kun de to kampene mot Røa og slo de andre og 25-8 i målforskjell.

– Vi måtte bruke litt tid i våres på å tilvenne oss disse kampene. Det ble bedring underveis før sommeren, og da særlig defensivt. Mange av spillerne våre har også spilt mye kamper i sommer med både Gothia-Cup og Norway cup som ofte gjør at vi er i god form når høsten kommer, forklarer Frey.

Gode forsterkninger på sommeren

I sommer kom det også fire viktige forsterkninger i Sarah el Harouchi, Helene Sørbø, Silje Kittilsen og ikke minst Dorthea Glorud. Sistnevnte har scoret 11 mål på 11 kamper.

– Vi traff godt på de fire forsterkningene vi fikk inn som selvfølgelig gjør noe med både topp og bredden i troppen. En god start på høstsesongen gjør at vi drar med oss godfølelsen inn i kampene. På 12 kamper vinner vi ti og blir veldig klart nestbeste lag bak et godt Røa 2 lag som har prioritert hardt dette opprykket i hele høst, sier Frey.

Siste nå er at vår bortekamp mot Blindheim spilles søndag 26 november. Vi drar oppover til Ålesund lørdagen og prøver å legge til rette best mulig for denne kampen

Vegar Frey, Lillestrøm

Kronglete kvalik for Lillestrøm

Nå venter dette lille kaoset vi har skrevet om tidligere. Noe er planlagt og satt dato, men andre kamper veit man ikke noe om ennå. Vi tok en avsjekk med Frey og tror vi kan forklare det på en grei måte.

– Har vært veldig mye frem og tilbake på hvordan denne kvaliken skulle bli gjennomført, sier Frey.

– Og grunnen til det har vært hva som skjedde med Arna Bjørnar sitt lag i toppserien.

Sist helg ble det avgjort at Arne Bjørnar rykket ned til 1. divisjon – og derfor kan heller ikke Arna Bjørnar 2 rykke opp til 2. divisjon som hadde vunnet sin 3. divisjon i Hordaland. Derfor er det Fana som da ble nummer to i den serien som får muligheten til opprykk.

Havdur eller Fana?

Men først skal Fana møte Havdur ,som er Rogaland sin representant, etter å ha vært best av de lagene som kunne rykke opp derfra. Fana og Havdur skal møte hverandre hjemme og borte. De kampene spilles 26. november og 3. desember. Vinneren rykker opp til 2. divisjon.

– Taperen her er det laget som skal inn i kvaliken mot oss i LSK og da Blindheim fra Midt. Siste nå er at vår bortekamp mot Blindheim spilles søndag 26 november. Vi drar oppover til Ålesund lørdagen og prøver å legge til rette best mulig for denne kampen, forklarer Frey om denne heftige kabalen.

Siste kamp spilles i LSK-hallen. Motstander blir enten Fana eller Havdur, men noe kampdato har ikke Lillestrøm fått enda. Men kampen blir spilt en gang i desember.

– Vinner vi kampen mot Blindheim blir det en avgjørende kamp for oss på hjemmebane midt i juleforberedelsene, men hva er vel bedre enn litt fotball på denne tiden av året. Vi kjenner ikke veldig godt til disse lagene, men vi håper og tror at vi har en sjanse her, sier Frey.

Er det lagt planer for neste sesong?

-Noe planer jobbes selvfølgelig med, men alt kan ikke planlegges 100% før vi vet hvor vi skal spille med våre seniorlag. Rykker vi opp i 2. divisjon vil det også komme en mulighet med å rykke opp til 3 divisjon med vårt 2-lag. Og alt dette har noe å si med tanke på alt av planer rundt økonomi, spillerlogistikk og annet, avslutter.

Det med kvaliken fra 4. divisjon tar vi ikke her, men kommer en egen sak. Siste nytt er at NFF Oslo sier at den skal spilles i midten av desember, men det er det garantert ikke tid til. Elverum, Sarpsborg og Gamle Oslo venter på om det blir Lillestrøm 2 eller FUVO som de møter.

NB: Husk at Lillestrøm SK ikke er det samme som LSK Kvinner. Det er to forskjellige klubber.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Har vi trua på Lørenskog + LSK Kvinner?

KOMMENTAR: Endelig kom bekreftelsen på at Lørenskog og LSK Kvinner er i dialog om en mulig sammenslåing i...

Lørenskog og LSK Kvinner bekrefter samtaler og har skrevet under en intensjonsavtale

Nå har Lørenskog og LSK Kvinner bekreftet at de snakker sammen om fremtiden. En intensjonsavtale er signert, og...

Blir LSK Kvinner blå? Lørenskog og LSK Kvinner skal ha skrevet under en avtale for 2025

LSK Kvinner har hatt utfordringer i noen år, og nå skal de ha skrevet under en avtale med...

Direkte fra 2. divisjon kvinner: LSK – Kvinner 2- Lillestrøm SK

Lokaloppgjør. Begge lag spiller i LSK-Hallen, og nå møtes LSK Kvinner 2 og Lillestrøm. Følg alt direkte på...