onsdag, april 17, 2024

– Denne høsten er nok sammensatt

Date:

Share post:

Frem til sommeren ledet Sørumsand 4. divisjon, og var favoritter. Så raknet det i høst, og vi tok en prat med Per Einar Gjelsvik om sesongen og Sørumsand.

– Jeg er ikke fornøyd med hvordan vi har sett ut spillemessig verken i vår eller høst. Vi er for langt unna å ha den kontrollen jeg ønsker i kamper. Det er fullt og helt mitt ansvar. Vi klare ambisjoner om å få bedre fasong på dette inn mot neste sesong, sier Per Einar Gjelsvik til Lokalfotballen.

Hva var bra denne sesongen?

– Totalt sett mellomfornøyd. Vi hadde klare mål knyttet til utvikling før sesongen. Mange av disse nådde vi. Som et bedre stabilt, høyt treningsfremmøte. En større og kvalitetsmessig bedre A-stall. Slippe inn færre mål, svarer Gjelsvik.

Sørumsand reduserte innslupne mål fra 2,3 pr kamp i 2022 til 1,7 i årets sesong. Det var kun Aurskog-Høland, som rykket opp, som slapp inn færre.

– Vi synes fortsatt 1,7 er for mye og vil jobbe knallhardt for å få ned dette tallet.

Men, hva skjedde i høst?

– Det er nok litt sammensatt hvorfor vi tok 10 poeng mindre i høst enn i vår. Vi fikk veldig godt betalt i en del kamper i vår. Skader og karantener på høsten spilte også en rolle. Men hovedårsaken er nok den jeg har pekt på tidligere at vi mangler en grunnleggende felles forståelse av hvordan vi skal spille. Vi har en krevende spillestil. Og når vi ikke får til dette, ser det planløst og temposvakt ut. Bunnivået vårt er altfor lavt. Vi var helt fryktelige i enkelte kamper i høst. Jeg kan også nevne at vi har stått med fem forskjellige keepere i år. Det forteller også litt om utfordringene på denne viktige plassen, forklarer Gjelsvik.

Gjelsvik blir hovedtrener alene i 2024

Det blir litt endringer neste år, og den største endringen er nok at Per Einar Gjelsvik blir hovedtrener, og Yngve Servold og Trond Bernhus som assistenttrenere. Øvrig støtteapparat er sannsynligvis som tidligere, minus keepertrenere Vidar Bekkevold.

– Når det gjelder troppen for neste år, så er allerede mye på plass. De aller fleste har signert nye kontrakter. Men alt vil neppe være på plass før inn mot slutten av året. Vi er opptatt av å ha overvekt av lokale spillere og aller helst Sørumsand-gutter, men noe påfyll utenifra vil det alltid være. Vi har også tatt opp noen unggutter fra egen juniorstall, noe vi er veldig glade for.

Det har gått et år siden Gjelsvik tok over som sportssjef i Sørumsand. Det er en ansettelse som har båret frukter på kort tid for rødtrøyene. De har tatt steg med a-laget og rykket opp i 6. divisjon med 2. laget. De har også et Sørumsand 3 og M34 nå.

-Vi har store grupper på G16 og G19 og prøver så godt det går å legge til rette både for de som vil MYE og de som kun er med for det sosiale. På dame- og jentesiden er det veldig gledelig at vi klarte å opprettholde damelaget. Det var syltynt før sesongen, men underveis har det stadig tilkommet flere spillere. Det ser lyst ut med tanke på at vi kan stille 11er lag på kvinner senior neste sesong.

Mye aktivitet i Sørumsand

Telenor Xtra ble startet opp høsten 2022 og de har et stabilt antall spillere som er født 2005 til og med 2011. Det jobbes ellers med å strukturere opp flere ting rundt det sportslige.

– Fotball er en helårsidrett og vi ønsker at alle lag skal ha et tilbud 10 måneder i året. Klubben skal være sjef i forhold til lagspåmeldinger og nivå i barnefotballen. Jeg oppfordrer alle til å benytte meg som sparringspartner og veileder. Mitt mål er i ennå større grad å kunne veilede trenere på feltet. Det skal være så kort vei som mulig fra trenerne til meg, sier Gjelsvik

Sørumsand hadde rekord-deltagelse på TINE fotballskole med 250 deltagere,  og i tillegg jobbet 45 av klubbens ungdomsspillere og A-lagsspillere dugnad som instruktører. Sørumsand har også gjennomført grasrot 1-trenerkurs for alle TINE-fotballskole-instruktører samt 12 øvrige trenere i klubben det siste året.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Blaker

Både Raumnes & Årnes og Blaker har hatt en tung start. Nå møtes lagene i 4. divisjon. Følg...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Fjellhamar

I Marikollen møtes Rælingen og Fjellhamar i 2. serierunde i 4. divisjon. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Alle overgangene i lokalfotballen på Romerike i 2024

Det blir mange overganger i 2024 også, og allerede mange er på lass. Her er fullstendig oversikt på...

Direkte fra 4. divisjon: Kløfta – Rælingen

Den 1. serierunden avsluttes med Kløfta mot Rælingen. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra kl. 20:15.