onsdag, juni 12, 2024

Kritikken øker i Rælingen – Nå svarer Deinoff og Stien.

Date:

Share post:

Flere kilder har til Lokalfotballen sagt at det er nærme krise i Rælingen, nå svarer Kim Deinoff og Thomas Stien.

Lokalfotballen har i det siste blitt kontaktet av flere i Rælingen som ikke er fornøyd med tingenes tilstand. Det går på at flere av trenerne fra G14 ikke har fått kontrakter, og at flere unge trenere er på vei ut av klubben. Også æresmedlem Rune Aune er ute av G16.

Nå har daglig leder Kim Deinoff og sportslig leder Tobias Stien svart på kritikken. Vi har lagt inn svarene i sin helhet fra Deinoff og Stien.

Les også: Årets lag 4. divisjon 2023 – 18-mannstropp som hadde spilt høyt

Hvorfor er ingen trenere fra G14 og oppover klare på nye kontrakter?

Alle trenere med kontrakter har avtaler ut 2023. Det er sportslig utvalg som har ansvaret for rekruttering av trenere, og klubben har vel neppe noen gang vært tidligere ute med dette arbeidet enn vi har vært i år. Planleggingen av trenerkabal for neste sesong startet allerede i september, og vi er i dialog med trenere på alle nivå og aldersgrupper i klubben om neste sesong. Det er en omfattende kabal som skal på plass, med trenere og lagsapparat til nærmere 80 lag, men vi er trygge på at vi skal ha trenere til alle våre lag når sesongen starter opp etter nyttår, skriver Rælingen til Lokalfotballen.

 Hvorfor er æresmedlem Rune Aune ute av G16 – og visstnok i sinne? Er det fordi det skulle være plass til en ansatt i RFK?

RFK har i flere år hatt ansatte som har hatt forskjellige lag ut fra hva som har blitt ansett best for helheten i klubben. I 2022 hadde spillerutvikler Marius Mørk først ansvar for G13 før han gikk inn på G19-2. I 2023 har spillerutvikler/akademisjef Mats Trosvik hatt G14. Edvin Werni har også fått ansvar inn i lag hvor det har vært hensiktsmessig ut fra prosess i sportslig utvalg. Vi er så heldige at vi har ca 75 spillere i vårt G16-kull, og disse er fordelt på flere treningsgrupper ut fra ferdighet og treningsvilje. Det pågår i disse dager en evaluering av sesongen der både foresatte, spillere og trenere/lagsapparat får komme med sine tilbakemeldinger til klubben. Denne evalueringen vil være et viktig bidrag til en samlet vurdering av hvordan vi skal benytte våre trenere til det beste for klubben inn mot neste sesong. Rune Aune har vært en viktig bidragsyter som spiller, trener og i andre tillitsverv i RFK i 40 år, og har oppnådd veldig gode sportslige resultater med sine lag. Ikke minst har han gjennom ekstraordinært god struktur klart å differensiere treningshverdagen til sine lag på en måte som har skapt både spillere i toppfotballen og samtidig ivaretatt bredden på en utmerket måte.

Stammen i vårt 9. div-lag består fortsatt av spillere som startet sin fotballkarriere i Marikollen for snart 20 år siden, og som hver dag viser «Fotballglede for alle» i praksis. Denne strukturen har gitt trygghet og forutsigbarhet for både spillere og foresatte, og er et eksempel til etterfølgelse. Rune vil forhåpentligvis fortsatt være en viktig ressurs for Rælingen FK også i tiden som kommer.

Vi har også fått høre at flere unge trenere ikke trives i RFK nå – kan dere gi et svar på hva som er utfordringen?

Vi har ca 20 unge trenere innom fotballskolene våre og i Akademiet. Det er en viktig målsetting for oss å kunne utvikle trenertalenter gjennom å gi disse erfaring, utfordringer og mestringsopplevelser i trenerrollen. Noen av juniorspillerne våre har i tillegg hatt trenerroller på yngre lag. Som du sikkert vet, er det å i det hele tatt få på plass trenere på lag 2-3-4 ofte en stor utfordring, og en erfaring vi har gjort oss er at det er avgjørende at disse unge trenerne har stabile voksenressurser med seg for å støtte dem i sin trenergjerning, ellers blir ofte ansvaret som legges på disse unge trenerne for stort. 

Det kan da være vanskelig å få den respekt de har behov for når det er liten aldersforskjell mellom treneren og spillerne på laget. En annen utfordring er at disse unge trenerne selv spiller fotball og ofte har ambisjoner. Det betyr at de har behov for at det legges til rette for egen trening/kamp/restitusjon, og enkelte bytter også klubb. Dette skaper stor uforutsigbarhet, som igjen forsterker utfordringen med å få med nok «voksne» trenere rundt alle lagene våre nå som vi har vokst og blitt så store som vi er. Som følge av disse utfordringene, er det noen av disse yngre trenerne som har sluttet i løpet av sesongen, men det er ukjent for oss at det skulle være flere unge trenere som ikke trives i RFK.

 4. Hvordan føler du, Thomas Stien, at du har kommet inn i Rælingen på?

-Jeg har nå vært i RFK i drøye ni måneder, og jeg har blitt tatt imot på en fin måte. Jeg har hatt fokus på å bli kjent med klubb, kultur og trenere, i tillegg til implementering og videreutvikling av sportsplanen. Med 75 lag påmeldt i seriespill og over 170 trenere involvert på lag, fotballskoler og akademi – som gjør en strålende jobb, føler jeg først i dag at jeg begynner å få oversikt. Fortsatt kan jeg ikke alle navnene, men håper at det sitter i løpet av året, avslutter Thomas Stien.

Skal følge opp klubbene tettere

Lokalfotballen veit at det ikke er god stemning og kommer til å følge opp både Rælingen, og andre klubber der vi har fått vite det er problemer. Det er som regel to sider av de fleste sakene så ting må gjøres riktig.

Vi ønsker sjelden å skrive de negative sakene fordi vi ønsker å hylle den lokale fotballen – men, noen ganger må det til.

Les også: Årets lag 4. divisjon 2023 – 18-mannstropp som hadde spilt høyt

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 4. divisjon: Blaker – Sørumsand

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Blaker får besøk av Sørumsand på en en regntung Bruvollen. Følg alt...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Løvenstad

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Rælingen får besøk av Løvenstad. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Eidsvold IF

Nå er det breddefotballens helg. Raumnes & Årnes får besøk av Eidsvold IF. Kom deg på kamp, eller...