torsdag, juni 20, 2024

For en håpløs endring av seriesystemet for kvinner – fotball til jul

Date:

Share post:

I fjor ble seriesystemet for kvinnene endret, og nå viser dårlig planlegging ting du ikke trodde var sant. Kvalik til jul. 2024 er ikke klart.

Vi skal prøve å holde det kort og konkret. Seriesystemet ble allerede feil fra første dag for toppfotballen da de begynte med sluttspill. Det endte i fiasko og de endret på det i toppserien. Dessverre så passet ikke klubbene god nok på og 1. divisjon fikk overraskende nok sluttspill, og vi ser i år at det ikke er en suksess.

Så skal vi skrive litt om bredden. Vi kan ende opp med å spille kvalifisering i desember – og i  verste fall januar.

NFF har satt sammen noen av kretsene der opprykk fra 4. divisjon til 3. divisjon spilles som opprykkskamper. Greit nok. Flere av disse reglene ble ikke bestemt før seint i 2023.

For Akershus så ble det mye frem og tilbake, men etter hvert ble det en merkelig 3. divisjon der man delte den opp i to små divisjon og doble kamper. Dette ble gjort sammen med Oslo, Østfold og Indre Østland.

Mye rot i sommer

I sommer var reglene så uklare så Lillestrøm SK ble første satt i gruppe B, som var helt riktig ifølge breddereglementet, men det godtok ikke LSK og fikk protesterte seg inn i Gruppe A – og kunne kjempe om opprykk.

I den samme serien spilte også Ull/Kisa. Lillestrøm imponerte og klarte til slutt en 2. plass og er nå klare for kvalik til 2. divisjon.

Nå begynner moroa. Lillestrøm skal altså møte et lag fra region vest eller region midt. Havdur fra Rogaland skal møte enten Fana eller Arna Bjørnar 2 først. Det betyr at vi må vente på at Arna Bjørnar er ferdig i toppserien – fordi hvis de rykker ned derfra så kan ikke 2. laget rykke opp til 2. divisjon.

Siste kamper der spilles 18. november.

Vinneren mellom Havdur og Fana eller Arna Bjørnar 2 rykker opp. Taperen møter Lillestrøm til ny kvalik. Da er vi nok i starten av desember. Det rapporteres også av et par av klubbene at det skal spilles en miniserie med flere lag, men det veit vi ikke sikkert. Det sies at taperen mellom Blindheim og Steinkjer også er med her.

Blir det FUVO i kvalik?

Så. I 4. divisjon her i Akershus så vant Lillestrøm 2 og skal spille kvalik mot Elverum, Gamle Oslo og Sarpsborg FK. Men, hvis ikke Lillestrøm rykker opp til 2. divisjon så kan ikke 2. laget spille kvalik. Da er det FUVO som får den plassen. FUVO spilte sin siste seriekamp for en måned siden.

Denne kvaliken må spilles i desember, hvis det er tid.

Og man veit faktisk ikke ennå hvordan seriesystemet, og nedrykk/opprykk, blir i 3. divisjon og 4. divisjon neste år – altså 2024.

Vi må også innom et par ting for 2024. Flere av kretsene har totalt forskjellige opplegg for 2024. Den merkeligste kommer Sunnmøre med.

For 2024 vil 3. divisjon vår bestå av seks lag som skal spille dobbel serie. De seks høyest rangerte lagene etter endt 2023 sesong vil delta her.

Til høsten vil det igjen bli tre lag som går inn i kvalifiseringspillet (fylkessluttspillet). De tre gjenværende lagene fra 3. divisjon vil sammen med de tre høyest plasserte lagene fra 4. divisjon vår, utgjøre 3. divisjon for høsten 2024.

Hvorfor lages dette ikke likt som å herresiden? Hvorfor skal det gjøres så store forskjeller fra krets til krets?

Vi har mange spørsmål. Noen som kan svare på noen av de?

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Fet enkelt videre til 1. divisjon – Eidsvold IF snudde i drama mot Strømmen

Denne søndagen gikk siste runde i kvalifiseringen til 1. divisjon for G19. Fet imponerte, og det var drama...

Skedsmo og Rælingen klare for regional i J15

Både Skedsmo og Rælingen vant sin kvalikkamp og de er to av tre lag fra NFF Akershus som...

Skedsmo jakter på regional i både J15 og J17

Etter en litt tung periode i jentefotballen har nå Skedsmo lag i både J15 og J17-kvalik til regional,...

Gjelleråsen i G16-interkrets for første gang siden 2001

Gjelleråsen G16 vant 2-0 over Løvenstad og sikret seg plass i interkrets for første gang siden 2001 for...