søndag, mai 26, 2024

-Vi er hele tiden på leit etter å utvikle oss som trenere | Årets trenere

Date:

Share post:

Årets trener, eller trenere, er Aurskog-Hølands duo Mathias Hoftvedt og Eirik Haugen. En imponerende sesong som ga opprykk.

– Tusen takk, det er utrolig hyggelig. Ikke minst når man veit hvor mange dyktige trenere det er i denne divisjonen, sier Hoftvedt og Haugen til Lokalfotballen.

Årets lag: Årets lag 4. divisjon 2023 – 18-mannstropp som hadde spilt høyt
Årets spiller: – En spennende utfordring og et løft | Årets spiller i 4. divisjon

Les også: -Vi er overlegne – og jeg forstår jeg er årets trener

Både Mathias Hoftvedt (33) og Eirik Haugen (34) har gode spillerkarrierer i klubben, og for to år siden takket de ja til trenerjobben. Litt overraskende, men har vist til å bli et meget godt valg av AHFK.

Og for å ta det med en gang. I vinter kommer klubben til å bytte navn fra Aurskog-Høland til Bjørkelangen/Høland. Veldig spesielt ettersom navnet begynner å bli innarbeidet, men det har Bjørkelangen og Høland bestemt (det må gjennom to årsmøter først).

– Vi har jo tatt enorme steg med denne klubben på de to årene vi har vært her og det toppet seg jo i siste halvdel av sesongen, + 2 kamper, med 13-2-0 på siste 15. Også hjelper det ofte å komme på 1. plass med laget i sånne kåringer, sier Eirik Haugen.

Går veldig bra uten trenerkurs

Begge to er unge trenere, og de viser godt at man må ikke ha alle mulige trenerkurs for å bli gode trenere.

– Vi begge er veldig klare over hvor vi har forbedringspotensiale. Vi begge er fortsatt unge med minimal erfaring og for eksempel ingen trenerkurs/utdanning. Vi er hele tiden på leit etter å utvikle oss som trenere, men om vi blir med videre og jeg skal trekke frem to ting så blir det at vi må ha en enda mer variert treningshverdag og få satt en enda tydeligere identitet på vårt eget spill. Når det er sagt, så må de som bare mener at vi slår langt og kriger bør få opp øynene, forklarer Hoftvedt.

I høst har hvittrøyene tatt helt av. De har finni riktige spillere på riktige posisjoner, og de har skapt en enorm entusiasme i laget. Noe Aurskog-Høland egentlig har hatt i flere år, men som ble litt borte etter Arne Henrik Vestreng og Bengt Krogstad ga seg. Nå er den mer tilbake.

Aurskog-Høland jubler etter at seriemesterskapet og opprykket er i boks (Foto: Espen Bråthen)

Fikk se motstandere på video

Så skal vi også avsløre en liten detalj. Det er at AHFK stort sett møtte samme lag runden etter at Hauerseter gjorde det. HSK har i hele år sendt kampene live via VEO, og det har blitt mye analyse.

– Vi jobber veldig målrettet fra kamp til kamp og er godt forberedt på motstanderne vi møter og har tydelige fokusområder på hvor vi må være påpasselige og på hvor vi kan straffe dem. Men vår største styrke er nok at vi har vært flinke til å skape et kollektiv hvor alle drar i samme retning, sier Hoftvedt.

Hvorfor vant dere serien?

– Jeg tror mange tenkte med en gang vi fikk inn de nye spillerne i vinter at vi kom til å være med i toppen. Det mange glemmer er at vi mistet halvparten av de som var i start 11ern i fjor, som var trygge og gode i sine roller. Når det er sagt tror jeg hovedgrunnen til at det har gått så bra er at dette er en fantastisk gruppe med spillere. Det er en stor kompisgjeng, men de setter også tøffe krav til hverandre ute på banen. Så det å få til den kombinasjonen der pluss stor kamp om plassene har gjort at vi har fått veldig gode resultater, spesielt da utover sesongen, sier trenerduoen til Lokalfotballen.

Eirik Haugen jubler

Hva tror dere om neste år?

-Det blir selvfølgelig veldig spennende, men laget og klubben gleder seg veldig. Det var på høy tid bygda og kommunen fikk et lag opp på nivå fire igjen. Det blir en ny og ukjent hverdag for mange med høyere krav, flere treninger og reiser. Avdelingen er jo alltid et tema, men om det skulle bli noen lange borteturer så er jeg sikker på at denne gjengen skal ha det veldig gøy på tur og vi skal slå godt i fra oss, sier Haugen.

Aurskog-Høland var oppe i 3. divisjon i 2016. De kom på en meget sterk 7. plass i en tøff avdeling, men på grunn av serieomleggingen var det kun topp fire som holdt seg.

Mathias Hotvedt. En av årets trener i 4. divisjon

Og kåret til årets trenere – hva syns dere om det?

– Det synes vi begge er veldig stas og som vi sa i starten så er det også flere dyktige og godt utdannet trenere i denne divisjonen og det gjør det selvfølgelig ekstra stas. Men det er viktig for oss å påpeke at det er spillerne som spiller kampene, og presterer på vegne av klubben, så denne «prisen» må deles med absolutt alle i og rundt AHFK denne sesongen, sier de unge trenerne, og de legger til: 

– Til slutt vil vi dele denne utmerkelsen med de som tok sjansen på at vi var en bra løsning for AHFK og hadde trua på oss, apparatet som har vært med oss og ikke minst spillergruppa.

Vi gratulerer Mathias og Eirik med årets pris, og så gleder vi oss til å følge klubben i 3 divisjon neste år.

Årets lag: Årets lag 4. divisjon 2023 – 18-mannstropp som hadde spilt høyt
Årets spiller: – En spennende utfordring og et løft | Årets spiller i 4. divisjon

Les også: -Vi er overlegne – og jeg forstår jeg er årets trener

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Roy Arne Berg bytter rolle fra a-lagstrener i EIF til sportslig leder

Nå er det ute at Roy Arne Berg gir seg som hovedtrener for Eidsvold IFs a-lag. Han fortsetter...

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Kløfta

På Øvre Romerike braker Eidsvold IF og Kløfta sammen. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Fjellhamar

Det er en herlig mandag. Nå er det Sørumsand mot Fjellhamar, og du kan følge alt direkte på...