onsdag, juni 12, 2024

-Vi er overlegne – og jeg forstår jeg er årets trener

Date:

Share post:

Blaker spaserte gjennom 5. divisjon, og Fredrik Larsen er selvfølgelig kåret til årets trener av Lokalfotballen i 2023.

Les også: Årets lag 5. divisjon for 2023 – kvalitet i alle ledd

– Årets trener forstår jeg etter enn sesong der vi er helt overlegne. Det er hyggelig og bli satt pris på. Har truffet bra med laget og den litt nye spillestilen, men det korrekte her er at det ikke har vært så vanskelig å motivere spillerne i år. De vet at de er gode når de vil, sier Fredrik Larsen til Lokalfotballen.

Blaker la om til 3-5-2 i år, og har gått fra suksess til suksess. Det at de fikk inn meget gode Lars-Eirik Svardahl gjorde også det valget enklere. 83-16 i målforskjell vitner om en god balanse i laget.

– Vi har hatt de beste spillerne og i tillegg har ikke bare noen få levert. Vi har 5-6 spillere som nesten har like mange målpoeng. Det sier vel alt. Vi har ingen svake ledd i 11ern og i tillegg har jeg kunnet spilt med forskjellige lag fra kamp til kamp uten at det har gjort noen utslag, forklarer Larsen.

Hvordan er du som trener?

– Er veldig åpen som trener. Hører mye på spillerne og føler jeg har en bra tone med alle. Viktig å få råd av spillerne også som kan se hvordan vi kan bli bedre både på treninger og kamp, svarer Fredrik.

Vi måtte frem til nest siste serierunde før rødtrøyene fikk sitt første tap. Da tapte overraskende nok på gress borte mot Bøn. De var altså ubeseiret i 26 kamper – 20 i år og de seks siste i fjor var de også ubeseiret. De tapte 0-3 mot Søndre Høland i starten av september så det gikk over ett år.

– Gutta har villet mer føler jeg, og det har vært en bra go i hele år. Enkelte spillere har vokst og tatt skikkelig tak. Imponert over flere av gutta i år. Et eksempel er Sander Svardahl som har vist mye mer enn jeg har sett før som spiller. Imponert stort i sin defensive rolle, forklarer Larsen.

Blaker jubler etter at opprykket ble klart (Foto: Turid Dahlum Nilsen)

Sander Svardahl ble kåret til årets spiller intern i Blaker denne sesongen. Unggutten har imponert som venstre midtstopper i 3-5-2-formasjonen.

Neste år i 4. divisjon blir et godt steg opp.

– Neste år vil vi møte hverdagen. Alle lagene i 4. divisjon er gode og vi vil slite i noen kamper, kanskje jevnere i andre. Og på Bruvollen kan vi bli leie å møte. Vi må sikkert være litt mindre offensive og kanskje bli mer kyniske i mange matcher. Blir spennende, sier den høyreiste treneren.

Hva tror du om neste år – både med Blaker og 4. divisjon?

– Blir en vanskelig 4. divisjon, så klart, men en utfordring for laget. Blir vanskelig å spå noe før jeg ser hvilket lag vi har fått på beina. Vi er ganske ydmyke og vet vi ikke kan hente spillere og gi noe økonomisk. Vi har ganske mange eldre spillere og liten rekruttering så vi må hente spillere som vil spille fotball og ha ett vanlig liv ved siden av uten at det skal ta for mye tid. To treninger i uka gjør det enkelt for mange og bli med, avslutter Larsen.

Vi avslutter her med en stor gratulasjon til Fredrik Larsen og Blaker. Han og klubben er gode og viktige ambassadører for breddefotballen på Romerike.

Les også: Årets lag 5. divisjon for 2023 – kvalitet i alle ledd

Og: – Kroppen spilte på lag i store deler av sesongen | Årets spiller

Martin Mathisen og Blaker jubler etter scoring mot Fet
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 5. divisjon: Søndre Høland – Fet

Søndre Høland får besøk av Fet til et slags lokaloppgjør. Du kan følge alt fra kveldens kamper direkte...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Raske kommentarer og tips foran 4. divisjon

Det er flere herlige kamper i sola i kveld, og her er kommentarer og tips foran kampene i...

Direkte 5. divisjon: Søndre Høland – Leirsund

På Bråtevangen tar Søndre Høland imot Leirsund til seriekamp i 5. divisjon. Følg alt direkte hos Lokalfotballen.