torsdag, mai 30, 2024

Fotballpraten med grasrota: Vetle Rygh – Lørenskog i hjertet mitt

Date:

Share post:

Først ut i vår nye lille serie med fokus på grasrota er Vetle Rygh i Lørenskog. Han er trener for a-laget og har hatt en fin sesong.

Vi tar litt temperatur der ute på Romerike med denne lille serien. Det vil ikke alltid være de synlige folkene, som Vetle her, men vi prøver å finne en god balanse.

Vetle Rygh tok over Lørenskog a-lag i sommer etter at Knut Erik Johansen ble ansatt i NFF Akershus (han er 50% der og trener i akademi og G13 nå en periode), og det ble gode resultater med en gang. Follo ble for tøffe, som Vetle kommer tilbake til lenger ned her, denne sesongen. Akkurat nå er Vetle i diskusjoner med klubben om neste år.

Uansett. Vetle er en klubbmann. En som står på for Lørenskog dag og natt. Nå skal vi høre litt om hvorfor Lørenskog. Fotballinterresse. Kunst eller gress? Kos deg.

Vetle Rygh, trener i Lørenskog (Foto: Espen Bråthen)

Hvorfor Lørenskog?

Kom til Lørenskog som 15-åring, og har siden den gang hatt Lørenskog i hjerte. Har alltid vært fantastiske folk rundt klubben, som legger ned en vanvittig innsats for andre. Slik ting brenner jeg selv for, og har derfor vært i klubben i 12-13 år som både spiller og nå trener.

Når begynte fotballinteressen?

Interessen begynte helt tilbake til så lenge jeg kan huske som barn. Vært eneste friminutt på skolen, rett etter skolen og helt til muttern ropte meg inn!

Hvor er klubben din om fem år?

Forhåpentligvis er klubben oppe i toppfotballen med A laget sitt. Ellers håper jeg man tar vare på de folkene som brenner for klubben – da det er de som er aller viktigste for sportslig utvikling og trivsel.

Ditt aller beste fotballmine?

Mitt aller beste fotballminner for min egen del var seier i 1 runde i cupen mot Brann. Straffekonk og full fyring!

Den spilleren som har preget klubben/deg frem til nå?

Har vært veldig heldig å hatt mange rollemodeller og samtidig venner i Lørenskog. Når jeg signerte for A-laget til Lørenskog hadde jeg Jørgen Isnes, Patrick Fjell og Mats Solberg foran meg i køen. Det har jeg lært masse av og har betydd mye for tiden min i klubben.

Vetle Rygh og Lørenskog jubler etter scoring. Her sammen med Amir Daush og Mads Solberg (Foto: Espen Bråthen).

Årets beste fotballminne?

Beste og værste samtidig: Vi kjempet lenge med Follo om opprykk, og det var duket for toppmatch på Kurland. Follo ledet med tre poeng, etter at vi hadde hentet inn en del poeng. Det er slike kamper man trener hver eneste dag for og ønsker å oppleve. Dessverre var vi ikke i nærheten og Follo vant fortjent. Men forhåpentligvis har vi mange slike kamper å spille om i fremtiden.

Årets scoring?

Denne er seig! Er vel to scoringer som skiller seg ut her. Eirik Steine borte mot Tromsø var helt klasse og er kanskje den beste scoringen. Men Kacper Serafin sitt første A-lagsmål mot Asker hvor han klinka til med venstre fra 20 meter og rett i krysset er helt der oppe.

Den beste bortebanen på Romerike?

Vi har uheldigvis ikke hatt noen lag fra Romerike i avdelingen vår , men spilte mot GIF i cupen. Der kokte det godt – og jeg elsker litt kok. Gikk litt over styr underveis der, men morsom ramme!

Banen du gruer deg til å reise til – på Romerike?

Må vel si Myhrer med den statistikken jeg har hatt der som spiller. Der har det vært mange tunge oppgjør.

Kunst eller gress?

Ideelt sett skulle fotball spilles på gress! Men med vår spillestil må vi kanskje gå for kunstgress da jeg sjeldent har spilt på en god gressbane siste årene.

Det kommer cirka en i uka som får disse spørsmålene, og du kan gjerne sende innspill på personer som fortjener litt oppmerksomhet (espen@lokalfotballen.blog).

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Fotballpraten med grasrota: Torgeir Kemi – For en reise Hauerseter har hatt og har.

Nå er det på tide med Øvre Romerike. Torgeir Kemi er ildsjelen som er nestemann ut i fotballpraten...

Fotballpraten med grasrota: Kristoffer Larsen – Sørumsand er strålende, og gleder meg til Bruvollen i 2024.

Fotballpraten med grasrota fortsetter med ildsjelen Kristoffer Larsen i Sørumsand. Sørumsand er strålende sier den over snittet interesserte...

Fotballpraten med André Øyvåg – Jeg har en drøm om å se Blaker i 3. divisjon

André Øyvåg er en godt kjent personlighet i supportermiljøet i Akershus, og vi har tatt en fotballpraten med...

Fotballpraten med grasrota: Kristian Tomasgard – Alltid en foregangsklubb når det kommer til integrering

Nestemann ut i fotballpraten er Kristian Tomasgard. Et langt liv i grønt som vel har vart i 30...