søndag, mai 26, 2024

Mitt favorittlag: Magnus Iversen – Gode kompiser som har betydd mye for meg

Date:

Share post:

Nå er det på tide med en «ung» spiller. Magnus Iversen har herjet mye, og laget hans har herjet enda mer. Mitt favorittlag i 4-4-2 er ikke vanlig.

– Dette er et lag bestående av gode kompiser som har betydd mye for meg gjennom mange år i lokalfotballen. Samtlige leverer til «høy måloppnåelse» både sportslig og sosialt, sier Magnus Iversen til Lokalfotballen.

Iversen har fem innhopp og en scoring for Eidsvold Turn. For Turn 2 har han 81 mål på 81 kamper fra start. I Eidsvold IF har han 120 mål på 192 kamper.

Fredrik Kristiansen, Espen Berg Ottesen og Magnus Iversen i Eidsvold IF (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Formasjon: 4-4-2


Keeper: Glenn Wilsgård, EIF: I min mening har han vært 4. divisjons beste keeper de siste 4-5 årene. Før trening pleide han å legge ballen til rette for å sette ballen i krysset fra rundt 20 meter. Tilfeldigvis likte han også å ha drikkeflaska si en meter til høyre for midt i mål. Han sa; krysset. Jeg sa; flaska. Ble flaska på 9 av 10 forsøk. Ellers brukbar med beina, hevder selv han kunne ha spilt spiss. De siste årene har han redda flere straffer enn han har sluppet inn.

Høyreback, Jørgen Slorafoss: Mulig det er litt juks å ha ham med, men vi har spilt sammen i tosifra antall studentturneringer, selv om han knapt har vært student. En av særdeles få jeg tror på ekte er mer glad i assists enn scoringer. Han gjør meg god, både på og utenfor banen. En fantastisk fyr, som må med.

Midtstopper: Egil Flesvik, EIF: Feirings store sønn. Jeg kjente til ham lenge før jeg meldte overgang fra Eidsvold Turn til EIF. Det gikk gjetord om denne enorme duellspilleren. Til tross for at han var knallhard og fikk en del kort er han snill som et lam utenfor fotballbanen. Er ellers kjent for å ha sagt «gå i duell, du er helt alene!» tidlig på 2000-tallet. Midtstopper med nummer 8. Rare greier. Maskin som antagelig kunne spilt fortsatt.

Midtstopper: Stein Vidar «PV» Fjeldvang, ETF og EIF: Godgutt som jeg spilte med i ETF mens vi gikk på videregående. Fortsatte samarbeidet i EIF. Han gikk senere til Gjerdrum, der han hardnakka påsto at de kom til å slå oss i EIF og at jeg ikke kom til å score. Han tok feil. Han har aldri vært fryktelig sterk, men har alltid vist en ærgjerrighet og vilje til å vinne alle dueller. Det respekterer jeg! Scora ti mål på ni kamper som stopper i 2010. Decent.

Venstreback: Stian Ringstad, ETF: Det hører med til historien at han var spiss og venstrekant da vi spilte sammen, men litt juks er vel lov under kategorien «mitt favorittlag». Da jeg satt opp dette laget innså jeg at flere av de beste venstrebackene jeg har spilt med heter Stian. Østhagen, Skyttersæter og Jacobsen kunne alle forsvart en plass på dette laget. Østhagen er en kjernekar som er god med ball i beina. Skytter og jeg ble av våre venner fra Åkrene omtalt som linken og begge er glad i ball. Jacobsen, som jeg spilte med på det gode guttelaget i Eidsvold Turn kunne drible hele lag før han ga meg ferdigscora assists. Klassespillere alle sammen. Men mannen som stakk av med plassen har hatt en glimrende karrierene og er en utrolig fin fyr. Han ser ut som en million dollars og hadde bedre fysikk enn juniorgutta på 18 år da han selv var 15.

Midtbane høyre: Jon Erik Økland, ETF: Turn-legende. En fantastisk smart spiller og en innmari god lagkamerat. Han gjorde meg god og bidro til at jeg bøtta inn som tenåring. Jeg ville ha nummer 10. Jon Erik ville ha nummer 10. Så jeg hadde nummer 10. Heldigvis for han gikk jeg til EIF, så han fikk muligheten til å blomstre som mestscorende 10er i Eidsvold Turn. I starten av karrieren var han lokalfotballens David Beckham. Frispark var lik straffespark.

Midtbane sentralt: Espen Berg Ottesen, ETF og EIF: En ekstraordinær spiller. En perfekt lagkamerat i EIF, Turn og på Kreta. Husker fortsatt den første treninga hans i EIF, etter overgangen fra Turn. Jeg ble spilt gjennom og var alene med keeper. Da kom EBO på et enormt returløp ut av intet og takla meg. «Det er ikke sånn i 4. div», sa jeg. Han lærte aldri. Hands down, han er nok den eneste jeg har spilt med som har trappe ned uten å falle ned på det nye nivået etter hvert. Han spilte på samme nivå som han gjorde i 2. divisjon, selv om resten av oss var i 4. div. Derfor var han også best i omtrent hver eneste kamp vi spilte sammen i EIF.

Midtbane sentralt: Christian Aas, ETF: For en mann! Hadde gleden av å spille med han da han var i startgropa av sin karriere. At jeg har like mange scoringer som kamper for ETF2 hadde nok ikke gått uten Aas og nevnte EBO. Christian fant meg uansett, jeg trengte bare å gå på løp i bakrom. Har aldri sett ham spille en dårlig kamp. Ikke nok med at han aldri mista ballen, han var også forbausende god i lufta! Til tross for nære vennskap med flere her, er han selvskreven når jeg setter opp på mitt favorittlag.

Midtbane venstre: Kenneth Lundby, EIF: Fantastisk spiller. God spilleforståelse og nydelig nærteknikk. Regner med at alle har sett Girouds scorpion kick mot Crystal Palace for Arsenal i 2017? Kenneth gjorde det samme mot Nannestad. Fra 16. meter, Tverra ut. At han ikke endte opp med hundrevis av kamper i 2. divisjon for ETF forstår jeg ikke. En glimrende lagkamerat for meg i EIF, som ofte venta til mars/april før han begynte sin sesongoppkjøring. Trengte ikke mer.

 
Spiss: Fredrik Kristiansen, EIF: Unge Kristiansen kom fra Eidsvold Turn som en tro kopi av meg selv. Målscorer. Det tok omtrent en halv sesong før vi lærte hvordan vi skulle spille sammen. Mener å erindre at han meldte til Kyrre at vi var for like og at han burde drifte ut til kanten. Men vi fikk det til å funke! Fredrik Kristiansen er en god versjon av meg. Samme styrker og samme svakheter, men styrkene er bedre og svakhetene er mindre. Jeg håper han tar målrekorden i EIF.

Spiss: Stig Roar Fjeldvang, EIF: En drøm av en lagkamerat. Vi spilte sammen da jeg fortsatt kunne omtales som rask. Relativt lav, men med svært god spenst vant han mange luftdueller! Tror aldri han skjønte at de beste markeringsspillerne tok ut Egil og meg, mens den litt svake hodespilleren på høyre flanke tok ut han, men hevder nok til dags dato at han var best av oss i lufta. Best i lufta av de under 1,80, Stig.


Innbyttere:

Øystein Falck-Ytter. Øysti. Bestekompis. Gjorde mye rart som ung keeper, men har til gjengjeld trent opp sitt venstrebein til å kunne gjøre triks jeg ikke er i nærheten av med mitt høyrebein. Har beste keeperprestasjon jeg har vært vitne til i Kongsvinger i treningskamp. Redda alt.

Knut Slatleim. Herlig kompis som spilte for oss i EIF i en halv sesong. Vi har spilt i en haug av studentturneringer sammen og havnet på pallen hver gang. Er god på back, god stopper og god spiss. Vi var som brødre. Fordi vi ligner litt på hverandre. Far Slatleim overvar en EIF-match mot Aurskog-Finnstadbru og stussa over at hans venstrebente sønn tok straffe med høyre. Det var jeg som tok den straffa! Så like er vi.

Aleksander Ebbestad. Ebbe ba om å få være med på dette laget og jeg sa ja. Veldig god venn som i likhet med Slora har vært med på flere turneringer med diverse studentlag. En av få jeg kjenner som kan være dønn seriøs og autoritær i det ene øyeblikket, for så å være klovn i det neste. Teknisk god og taktisk smart. Kunne fint ha fått en ålreit karriere i Kløfta om han hadde ønsket det selv.

Otto Dahl. Rask. Tynn. God. Har prøvd seg litt her og der. Burde i min mening ha tilbrakt mesteparten av karrieren i en klubb i 3. divisjon.

Robin Limbodal. Vet ikke om mange husker dette, men Limbo var en talentfull kantspiller i EIF. Ble sentral sliter etter hvert. Som privatperson var det mye surr og rør, men fotballspilleren hadde 17 på spilleforståelse og jeg tror han kunne spilt mye i 2. divisjon om han hadde fortsatt utviklinga. Angrer litt på at jeg ikke gjorde mer for å overbevise ham, samtidig spørs det om det hadde gjort noen forskjell. Ga seg i mine øyne for tidlig.

Stian Halberg. Perfekt kantspiller. Hadde egen evne til å få motstanders keeper/backer til å spille ball over sidelinja. Er også god på å dræle. Ønsker å nevne Espen Fjeld også, vingen på den andre sida i vår morsomme 2016-sesong.

Lars Thorvaldsen. Beste spissmakkeren jeg har hatt. Min beste venn da vi spilte sammen i ETF2 i 2006/2007. Klassetouch. Sterk. Var en talentfull midtbanespiller som ble spiss. Med han trengte jeg sjelden å være borti ballen før jeg skulle score. Perfekt, for det er det eneste jeg kan.

Trenere: Her vil jeg trekke frem flere.

Jon Audun Slaatsveen har vært viktig for Iversen (Foto: Espen Bråthen).

Jon Audun Slaatsveen: For meg har han vært helt uvurderlig. Hadde troa på meg som spiss og ga meg tillit i den posisjonen som førstemann, etter at jeg tilbrakte de første ti årene av karrieren som midtstopper og midtbaneanker. Tusen takk!
Hans Tømta ga meg utrolig mye tillit i starten av min seniorkarriere. Året jeg fylte 17 gikk jeg åtte kamper uten scoring og de fleste andre hadde satt meg ut av laget. Endte sesongen med 12 scoringer på de siste 12, takket være tålmodige Hans.
Trond Jonny Lien er en dyktig trener og under han hadde vi en formasjon og taktikk som spilte på mine styrker i opprykksåret til 3. divisjon med rekruttlaget til Eidsvold Turn i 2007.
Kyrre Innstøy er en fantastisk mann som jeg har hatt som trener i mange år. En person jeg setter stor pris på!
Roy Arne Berg må nevnes. Jeg har dessverre ikke fått spilt mye under RAB, men heldigvis for meg liker han å prøve rare ting. Derfor har jeg fått litt spilletid også etter kneskaden jeg pådro meg i 2018. Hjemmekampen mot Fuvo i 2019-sesongen er foreløpig høydepunkt, da jeg kom inn på et innkast på stillingen 2-2 i det 87. minutt, headet inn 3-2 og ble bytta ut igjen før Fuvo tok avspark.

Lagleder, reiseleder og Some-ansvarlig:

Christer Madsen. Speller-Madsi og jeg er de eneste som er igjen fra jeg meldte overgang til EIF i 2008, og han har nok vært viktigere for klubben enn det jeg har vært, selv om han har null minutter siden den tid. Klassefyr som kan alt om breddefotball.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Mitt favorittlag: Ole Robert Søbye – forbilder, erfaring, vinnervilje, sosial kompetanse, kvalitet og talenter

Neste spiller ut i Mitt favorittlag er Bjørkelangens Ole Robert Søbye. Det er spillere fra BSF, Høland og...

Mitt favorittlag: Ranveig Karlsen sin lange og fantastiske karriere gir et fantastisk lag.

Neste ut i Mitt favorittlag er Setskog, og Setskog-Hølands, midtbanestrateg Ranveig Karlsen. Setskauing har 25 landskamper og hundrevis...

Mitt favorittlag: Per Kristian Melby – Aktive både på banen og lørdagskvelden

Per Kristian Melby er nestemann i Mitt favorittlag. Blakers store sønn, og AFSKs store spiller, har tatt ut...

Mitt favorittlag: Lars Helge Hoel – de fleste leverte over norm på det sosiale også

Først ut i en ny sesong av Mitt favorittlag er Lars Helge Hoel. Eidsvold Turn-legenden har en fantastisk...