onsdag, juni 12, 2024

Mitt favorittlag: Lars Helge Hoel – de fleste leverte over norm på det sosiale også

Date:

Share post:

Først ut i en ny sesong av Mitt favorittlag er Lars Helge Hoel. Eidsvold Turn-legenden har en fantastisk karriere bak seg, og her er nok et strålende lag.

Les også: Mitt favorittlag: Mats Solberg – Best på banen og Ramona i Mo i Rana

Med over 400 kamper for FUVO, Eidsvold Turn og Skjetten har Lars Helge Hoel en enorm karriere bak seg. Det har vært opprykk med Skjetten til 1. divisjon i 1998, og mange opp- og nedrykk mellom 2. og 3. divisjon med Eidsvold Turn.

-Jeg har spilt sammen med svært mange gode spillere så vanskelig å velge ut 16 spillere. Jeg har stort sett tatt ut spillere som også leverte over norm på det sosiale utenfor gressmatta også, sa Lars Helge Hoel til Lokalfotballen.

Formasjon: 4-3-3

KEEPER: Svein Inge Haagenrud, Skjetten. Her stod det mellom Haagenrud og Jon Knudsen fra tida mi i Skjetten. Det er nesten umulig å skille disse og den samme utfordringen hadde trenerteamet i 1998. Det førte til at de stod annenhver match. Konkurransesituasjonen disse imellom var stor, og de stengte ofte målet på trening. Valget mitt faller på Haagenrud, da han hadde en strøken pasningsfot og var svært god til å kommunisere med forsvarsspillere under kamp.

HØYREBACK: Are Hokstad, Eidsvold Turn. En vinnerskalle av dimensjoner. Mye hat på banen og hadde spisskompetanse på sklitaklinger. Det var viktig å komme på lag med Are på småbanespill økta før kamp. Laget hans tapte aldri da vi spilte 4 mot 4. Scoret ikke mange mål i matcher, men de få han hadde gikk «Reit im Winkl»

MIDTSTOPPER: Terje Røsrud, Eidsvold Turn. Hadde flest kamper sammen med denne rolige og avbalanserte stopperen. Hadde en eventyrlig ro i spillet sitt og spilte aldri en dårlig kamp.

MIDTSTOPPER: Geir Helge Sjaaeng, Eidsvold Turn. Fantastisk fin fyr og et selvskrevet kapteinsvalg. Duellspiller som satte standarden på både trening og kamp. Rimelig kortvokst, men med en vanvittig spenst og timing tapte han særdeles få hodedueller. Bortsett fra mot undertegnede selvsagt J

VENSTREBACK: Thomas Ulverud, Eidsvold Turn og Fuvo. Barndomskompis som jeg spilte sammen med i både Fuvo og Eidsvold Turn. Til tross for en relativt feminin løpestil ble han sjelden fraløpt og hadde god kontroll på venstresiden.

HØYRE INDRELØPER: Karl Andre Hovde, Eidsvold Turn og Skjetten. Øvre Romerikes Øyvind Leonardsen. Ekstremt godt trent, både kroppslig og utholdenhetsmessig. Temperament og småhissig på banen, meget god i gjenvinningsspillet. Fikk rødt kort i opprykksmatchen med Skjetten mot Ørn/ Horten i 1998 da han skulle ta livet av dommeren. Heldigvis for Hovde reduserte vi og rykket opp etter scoring i siste minutt slik at dommeren kom seg helskinnet hjem.

SENTRAL MIDTBANE: Petter Myhre, Skjetten. Teknisk god spiller med et godt overblikk. Definitivt ingen O2- snapper men balanserte det med gode taktiske ferdigheter. Var i forkant og spilte ofte på ett- touch. Kunne utfordre trenerteamet og var faglig flink. Sånn sett ingen bombe at han i etterkant har trent fotballag i den høyeste divisjonen og er en dyktig og godt likt fotballekspert på tv – igjen. Fantastisk humor, lo på meg six- pack i Skjetten- tida.

VENSTRE INDRELØPER: Lasse Faanes, Skjetten. Liten, langhåret bohem, slepen teknisk og hovmesterblikk. Lekte seg på banen i tillegg til en arbeidsmaur som la ned mange kilometer. Må også nevnes som dette lagets svigermors drøm. 

HØYREKANT: Tom Kristoffersen, Eidsvold Turn. Verste motstander jeg har hatt på trening. Hjulbeint, rask og lavt tyngdepunkt er et mareritt for en lang og treg midtstopper. Tom fikk mye ut av karrieren sin. Krumtappen til Arne Erlandsen i LSK og sølv med Sandefjord i cupfinalen 2006 som kaptein. Har etter dette spilt for Ham/ Kam, Strømmen, Ull/Kisa og Lyn.

SPISS: Oddvar Henriksen, Eidsvold Turn. Denne Gøran Sørloth- kopien gjorde vondt for forsvarsspillere. Var kjent for høye albuer. Mange som ble sendt til legevakt med hjernerystelser, brukne neser og tap av tenner. Fotballmessig var Oddvar en sterk targetspiss som var flink til å holde på ballen, fotballsmart og oppofrende i begge bokser.

VENSTREKANT: Jørn Kopperud, Eidsvold Turn. Mulig den spilleren som var best på overstegsfinta i Norge sammen med Kent Bergersen på den tida. Jobbet aldri hjem på egen halvdel, så det ble mye å gjøre for Ulverud på venstre back. Spilte 6 kamper for KIL i Eliteserien i 1995.

RESERVER:

Jon Knudsen, Skjetten.

Jo- Sivert Martinsen, Eidsvold Turn.

Frank Arne Hauge, Eidsvold Turn.

Roar Øien, Skjetten.

Kjell Engeflaen, Fuvo.

Trenere: Per Brogeland og Geir Bakke

Per hentet meg opp til A- stallen i 1988 og gav meg raskt tillit. Han var en engasjert trener som var god på feltet og dedikert i trenerrollen. Samtidig som han hadde respekt hadde han alltid glimt i øyet og var god til å bygge lag.

Geir var hjelpetrener under Inge Johansen i mitt første år i Skjetten. 1998 var nok mitt beste år sportslig og Geir (sammen med Inge) var meget gode på å få det beste ut av hver enkelt spiller. Han var meget dyktig på å motivere og så hvilke grep som skulle til for å ta ytterligere steg i treningshverdagen.

Hva syns du om laget til Lars Helge?

Hvilke andre spillere ønsker du vi skal lage Mitt favorittlag sammen med?

Lars Helge Hoel i Eidsvold Turn (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Les også: Mitt favorittlag: Ole Ragnar Skredderberget | Spillere som kan og bør brukes som forbilde for alle unge spillere

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Mitt favorittlag: Ole Robert Søbye – forbilder, erfaring, vinnervilje, sosial kompetanse, kvalitet og talenter

Neste spiller ut i Mitt favorittlag er Bjørkelangens Ole Robert Søbye. Det er spillere fra BSF, Høland og...

Mitt favorittlag: Ranveig Karlsen sin lange og fantastiske karriere gir et fantastisk lag.

Neste ut i Mitt favorittlag er Setskog, og Setskog-Hølands, midtbanestrateg Ranveig Karlsen. Setskauing har 25 landskamper og hundrevis...

Mitt favorittlag: Magnus Iversen – Gode kompiser som har betydd mye for meg

Nå er det på tide med en «ung» spiller. Magnus Iversen har herjet mye, og laget hans har...

Mitt favorittlag: Per Kristian Melby – Aktive både på banen og lørdagskvelden

Per Kristian Melby er nestemann i Mitt favorittlag. Blakers store sønn, og AFSKs store spiller, har tatt ut...