onsdag, juni 12, 2024

En fantastisk fotballkamp foran 300 tilskuere – AHFK tok tre poeng

Date:

Share post:

Serieleder Aurskog-Høland vant 2-0 over Eidsvold IF i en fartsfylt og fantastisk fotballkamp på Bjørkelangen.

Foran en fullstappet tribune, og masse folk langs gjerdene lå rammen klare for en god toppkamp der serieleder Aurskog-Høland fikk besøk av seriefemmer Eidsvold IF.

Og for en kamp dette ble.

Et entusiastisk Eidsvold IF gikk rett i strupen på AHFK, og skapte en god sjanse etter heading. Keeper Even Vestreng reddet godt, og han stod en meget god kamp for hvittrøyene.

Hjemmelaget kom mer og mer inn i kampen takket være en fantastisk Ola Vestreng. For en fotballkamp av bjørkelangingen, og han er egentlig altfor god for 4. divisjon.

Han river og sliter i alt og alle og skaper masse sjanser.

Det var fyring på begge benkene, småvått i kunstgresset og fin fotball. Det skulle bli drama underveis.

Etter kvarteret scoret Jørgen Kolstad på en fantastisk volley som suste i mål, men den ble avvinket for offside – noe som var helt feil. Han var et par meter onside. Mange fryktet litt avgjørelser før kampen i dag, og de fikk rett i sin frykt.

Entusiasme og høy stemning

Like etter banket Kolstad ballen i nettveggen.

Etter halvtimen var det Eidsvold IF som ble snytt for scoring da Marius Dalbo scoret.

Alle disse situasjonene bidro til høy stemning ute på banen og på benkene.

Når vi nærmet oss 40 minutter kom den første scoringen. AHFK fikk mange brudd en periode, og dette var en av de. Gode William Bergquist spilte vegg med Joel Aas og raidet ned høyresiden og la inn foran mål. Der fikk Eirik Olsen god tid og plasserte ballen fint i mål med den fine høyrefoten.

– Syntes det åpnes som en jevn kamp mellom to gode lag, og veldig høyt tempo i kampen. Etterhvert får vi litt tak i kampen og tar over etter 1—målet. Fortjent ledelse til pause, sa nevnte Olsen, som etter hvert har levert mange målpoeng for hvittrøyene.

– Min egen sesong til nå er jeg jevnt over fornøyd med. Fått plukket med meg en del målpoeng og syntes at jeg etter en tung start på høyrekanten finner meg mer til rette ute på venstrekanten.

Olsen burde nok ha scoret to mål til mot EIF. I andre omgang hadde en et par gedigne sjanser uten å få uttelling.

Jørgen Kolstad og Ola Vestreng har vært viktige i år for AHFK (Foto: Espen Bråthen)

Fortjent seier til hjemmelaget

Den 2. omgangen blir litt mer åpen, og litt mer strekk i begge lag. Hjemmelaget fortsatt hakket bedre og de burde avgjort kampen før de faktisk gjør det.

Eidsvold IF takket og bukket – nesten. Ole Nesset løp seg fri og alene med keeper hadde han god tid. Vestreng nekta å slippe inn mål i kveld og stod for en fantastisk redning på avslutning der han kom kjapt ut.

Hjemmelaget fikk scoring sin til slutt. Eirik Olsen slo inn, og William Bergquist trillet den tilbake til Kolstad. Midtbanespilleren satte den perfekt i motsatt hjørne fra 18 meter.

– Syns 2. omgang blir hawaii og mye løping. EIF får litt momentum i en ti minutters-periode, men vi rir godt av det og skaper flust av sjanser til å sette mer enn 2-0. Alt i alt en fortjent seier, og to veldig fine mål hvor vi spiller oss fint frem, forklarte Olsen.

– En god 4. divisjonskamp som har sine høydepunkter og variasjoner. AHFK vinner vel fortjent, men vi har våre gode perioder, sa Roy Arne Berg, trener i Eidsvold IF.

Aurskog-Høland sendte Eidsvold IF ut av opprykkskampen med seieren, og Rælingen tapte mot Fjellhamar. Det er nå bare Ull/Kisa 2, som vant 3-2 over Lørenskog 2, som henger seg på.

– Veldig enkelt å spille på dette laget. Vi er en fin gjeng med mange gode spillere som har funnet flyt og selvtillit. Men jeg kan ikke være tilfredsstilt enda, fordi vi har to seriefinaler igjen, avslutter Olsen.

Aurskog-Høland møter Eidsvold Turn 2 i neste kamp, før de avslutter mot Lørenskog 2. Ull/Kisa 2 har Rælingen i neste før de avslutter mot Gjelleråsen 2.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 4. divisjon: Blaker – Sørumsand

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Blaker får besøk av Sørumsand på en en regntung Bruvollen. Følg alt...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Løvenstad

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Rælingen får besøk av Løvenstad. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Eidsvold IF

Nå er det breddefotballens helg. Raumnes & Årnes får besøk av Eidsvold IF. Kom deg på kamp, eller...