torsdag, mai 30, 2024

Strømmen er aldri favoritt mot Ull/Kisa, men de vinner kampene

Date:

Share post:

Ull/Kisa og Strømmen møtes lørdag, og det er to klubber som lever litt i to forskjellige verdener, men disse kampene er alltid åpne.

Det sies at Ull/Kisa har cirka 16 millioner i budsjett, og Strømmen har seks millioner. Disse tallene står i budsjetteringen i forrige årsmøte i klubbene.

– Strømmen er alltid underdogs i kampen bare på grunn av den økonomiske forskjellen mellom klubbene. Ull/Kisa har alltid vært i stand til å tiltrekke seg spillere mye lettere med større økonomisk makt i forhold til Strømmen, men Strømmen har et høyere prestasjonsnivå over lengre perioder, forklarer Strømmen-trener, Kasey Wehrman til Lokalfotballen.

Strømmen vinner mest innbyrdes

Ute å banen er det som Wehrman nevner mye jevnere. Ull/Kisa er på 3. plass med 34 poeng, og Strømmen er like bak på 5. plass med 32 poeng. De siste 20 kampene mellom lagene så har Strømmen ni seire, fire uavgjort og sju Kisa-seire.

I forrige serierunde tapte Strømmen 0-2 mot Sotra, som er på plassen mellom Ull/Kisa og Strømmen. Ull/Kisa spilte 1-1 mot Gjøvik/Lyn.

– Treningsuka har vært litt amputert siden vi er og har vært skadeplaget på A-laget vårt over lengre tid. Derfor har vi tatt treningsbelastningen noe ned denne uka i håp om å bygge overskudd og energi til lokaloppgjøret i morgen, sier Jan Åge Sandviken, trener i Ull/Kisa.

Lucas Svenningsen har debutert for a-laget. 2007-modellen har imponert denne sesongen (Foto: Espen Bråthen)

Storseier til Strømmen

Lagene møttes så sent som i juli, og da imponerte strømlingene. De vant hele 4-1 på Jessheim stadion etter scoringer av Jakob Skille (2), Uranik Seferi og Tobias Myhre. Ole Sundgot scoret trøstemålet for Ull/Kisa.

– Lokaloppgjør gir alltid noe ekstra. Det gir også en ekstra dimensjon at flere av spillerne i tillegg til vår hovedtrener har vært i Strømmen tidligere. Vi har hjemmekampen som vår årsverste friskt i minne som vi selvfølgelig har veldig lyst til å revansjere, sier Sandviken.

– Det er definitivt et viktig derby, og vi konkurrerer noen ganger over de samme spillerne, og vinne disse kampene kan påvirke en spillers beslutning om hvor han vil. Denne derbykampen har på en måte blitt spilt over mange år, gamlegutta og støtteapparatet kan fortsatt snakke om de ulike situasjonene på banen og inspirere de nye i Strømmen-trøya til å gi alt i dette derbyet, sier Wehrmann.

Strømmen – Ull/Kisa er kronekamp, og det er gratis inngang for tilskuere (Foto: Strømmen IF)

Hvordan skal dere vinne, Kasey?

– Vi har hatt en solid treningsuke. Den skuffende prestasjonen mot Sotra er tatt tak i og spillerne ser skarpe og fokuserte ut til lørdagens kamp mot Kisa. Strømmen vinner på lørdag, av et par grunner, vi har en bedre forståelse av våre kollektive roller og de personlige forbindelsene er ekstremt høye i dette laget, sier Wehrmann.

Ull/Kisa har siden nedrykket fra OBOS-ligaen satses hardt på å rykke opp to r på rad, men det har de ikke klart. Klubben og Steffen Landro skilte vei tidligere i år, og nå har Mads Kalland og Jan Åge Sandviken tatt over.

– Sesongen har ikke vært det vi håpet. Vi hadde et ønske om å spille om direkte opprykk, det har vi ikke klart. Toppnivået vårt er høyt, men vi har vært altfor variable i prestasjonene våre gjennom hele sesongen, forklarer Sandviken.

Begge klubbene med flere lokale spillere

– Vår sesong har vært svært vellykket så langt, og vi har vokst mye som et lag, som mange lag har vi hatt våre oppturer og nedturer, men også spillerne som har tatt til seg «min» fotball og alltid jobbet ekstremt hardt for å oppfylle det er og mine forventninger til hva som skaper et vinnende lag og individ, avslutter Wehrmann.

Vi ser nå også at klubben begynner å bruke flere lokale unge gutter på a-laget, slik som Strømmen har gjort i år. Det er godt å se at 2. divisjon endelig kan bli en fin utviklingsarena for lokale talenter på Romerike.

Lørdag klokken 15:00 møtes Strømmen og Ull/Kisa på Strømmen stadion. De spiller om å komme topp 3 i serien, og være den nest beste klubben på Romerike.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 2. divisjon kvinner: LSK – Kvinner 2- Lillestrøm SK

Lokaloppgjør. Begge lag spiller i LSK-Hallen, og nå møtes LSK Kvinner 2 og Lillestrøm. Følg alt direkte på...

Topp 10 beste spillere i 2. divisjon

I de tre 2. divisjonslagene på Romerike er det mange spillere. Her kårer vi topp 10 beste spillere...

Bildeserie: Ull/Kisa fikk besøk av Strømmen – masse bilder fra 2. divisjonskampen

Endelig fikk vi tid til en bildeserie. Strømmen slo Ull/Kisa 2-1 på Jessheim, og her har dere mange...

– Vi er et jævla godt fotballag med en solid grunnmur

Nok en gang vant Strømmen over Ull/Kisa, og de kriget hjemmelaget i senk i 2-1-seieren som var fullt...