søndag, mai 19, 2024

Aurskog-Høland er ny serieleder – tre kamper igjen og tre lag kan rykke opp

Date:

Share post:

Aurskog-Høland vant toppkampen. Ull/Kisa 2 tapte. Rælingen denga Løvenstad i lokaloppgjøret.

Det ble nok en fartsfylt serierunde i 4. divisjon på Romerike. Aurskog-Høland tok over serieledelsen etter de vant 3-2 over Sørumsand og Ull/Kisa 2 tapte 3-5 mot Eidsvold Turn 2.

På Sørumsand tok AHFK ledelsen etter to dødballer. Kristian Sether og Ola Vestreng kranglet ballen i mål. Marius Kornbakk reduserte midtveis i den jevne kampen.

– Vi starter jo veldig godt uten at vi dominerer veldig i banespillet, men leder jo 2-0 etter 10 min. Har sett de har slitt på cornere imot det sist så hadde fokus på å trøkke de skikkelig der og det lyktes. Jeg syns Sørumsand er det beste og førende laget frem til pause uten at de kommer til de helt store sjansene, sa AHFKs ene trener, Mathias Hoftvedt.

AHFK burde avgjort tidligere

I 2. omgang er bortelaget best. De setter inn sin tredje etter scoring av Jørgen Kolstad, som er i skikkelig målform om dagen. Hvittrøyene har tre store sjanser til å punktere kampen, men Sørumsand spiller seg inn i kampen igjen.

Moa Eldirawi setter inn 2-3, og like etter misser Kornbakk på en stor sjanse.

– Justere litt i pausen og da føler jeg vi får kampen akkurat der vi vil. Vi scorer på en fin overgang og har full kontroll på kampen. Eneste som mangler er at vi punkterer kampen utover i 2. omgangen. Etter reduseringen blir det jo et kjør, men etter sjansen så føler jeg at vi rir det fint av og vi kan slippe jubelen løs. Kan melde om voldsomt god stemning i garderoben, avslutter Hoftvedt.

Det var Sørumsands femte strake tap og nå har de hele sju poeng opp til serieleder AHFK, og det er igjen kun tre kamper.

Rælingen fortsatt best i Rælingen kommune

Foran lokaloppgjøret mellom Rælingen og Løvenstad hadde sistnevnte gjort en fabelaktig innsats i sosiale medier. Pål André Helland og Kristian Ajer snakket opp oppgjøret før kampen. Begge trodde på Løvenstad-seier, men som forventet så tok Rælingen alle tre poengene.

– Det var en strålende ramme rundt kampen med 300 tilskuere, masse pyro, bluss og synging.  Vi havner under 0-1, men fortsetter å ha tro på det vi gjør. Vi har mye ball og nesten igjennom flere ganger. Til slutt får Tjerna ball i boks, drar av 2-3 mann og setter inn 1-1. Rett før pause, forklarte Henning Holt, Rælingens trener.

Det var Fredrik Åretun som sendte Løvenstad opp i ledelsen. Adrian Tjernsli scoret like før pause, og nye Ingi Gunnthorsson sendte Rælingen opp i ledelsen. Adrian Tjernsli avgjorde kampen på overtid.

– I andre omgang skaper vi fortsatt endel og får 2-1 da Ingi forfølger en lang ball og kommer alene med keeper. Vi har 2-3 feite sjanser til. Løvenstad har endel ball utover omganger, men har vel ikke en eneste sjanse. Til slutt nydelig forarbeid fra Oliver og Tjernsli setter inn 3-1, sier Holt, detaljert, til Lokalfotballen.

Tjernsli er oppe i 20 scoringer er toppscorer sammen med Julian Henriksen.

Samme Henriksen var sterkt delaktig at Eidsvold Turn 2 slo et ungt Ull/Kisa 2 5-3 på Myhrer. 2008-modellen Ebot Tabe scoret for Turn 2, og han er nok årets yngste målscorer i 4. divisjon.

Eidsvold IF slo Hauerseter 5-2 i en forrykende kamp i helgen. EIF storspilte i 30 minutter i 1. omgangen og avgjorde den da med fem scoringer (en av de kom rett etter start i 2. omgang).

Sander Forø Sondre Emilsen Arild Werner jubler etter scoring Eidsvold IF Lokalfotballen
LagKSUTMålMot+P
Aurskog-Høland23145465392647
Ull/Kisa 223143668412745
Rælingen23135568402844
Eidsvold IF23132860461441
Sørumsand23131961421940

Det kommer en egen sak angående nedrykkstriden i morra (torsdag).

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Hauerseter

I Marikollen får Rælingen besøk av Hauerseter. Begge lag med ni poeng og seier gir 4. plass. Følg...

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Løvenstad

Dette er alltid herlige lokaloppgjør. Fjellhamar får besøk av Løvenstad. Du kan følge kampen direkte på Lokalfotballen.

Direkte fra. 4. divisjon: Kløfta – Sørumsand

Kløfta tar imot Sørumsand i Bakkedalen i 4. divisjon. Du kan følge alt direkte på Lokalfotballen fra kl....

Raske tips foran mandagens serierunde 6. mai

Mandager er herlige. Det er mange kamper, og her er kommentarer og tips foran kampene. Skedsmo – Kristiansund 2 Skedsmo...