tirsdag, april 23, 2024

– EIF har høyest tetthet av klassespillere i 4. divisjon

Date:

Share post:

Denne lørdagen braker Eidsvold IF og Hauerseter sammen, og trenerne tråkker til litt foran kampen. Kampstart er 13:00

Les også: – Det var indre ønske i spillergruppen om ballbesittende fotball

Klokken 13:00 får Eidsvold IF besøk av Hauerseter. Hjemmelaget jakter opprykk, til tross for svak form i det siste, og Hauerseter jakter NM-kvalik – og de har snudd elendig form til tre strake seire.

– Sesongen til Hauerseter har vært positiv. Etter sommerferien har vi lagt om organiseringen i senior- og juniortroppene så flere fra junior har trent permanent med A-laget. Siden omorganiseringen har vi hatt bra oppmøte på treninger med over 20 spillere opptil flere ganger. I tillegg har Oddvar Henriksen kommet inn som et friskt pust i trenerteamet etter at Erlend Aas måtte gi seg som spillende hjelpetrener, sier Per Arne Nyjordet, trener i Hauerseter.

For hjemmelaget har det vært mye positivt i perioder, men litt opp og ned.

– Sesongen til EIF har gått i bølger. En tung start hvor vi er prega av å ha hatt en del ute med skader i oppkjøring og flere personlige feil som kostet poeng, til å ha en veldig solid periode en god stund som førte oss inn i toppkampen. Nå har det vært tråere igjen med mye sykdom og småskader underveis, samt karantener og en lengre skade på Andre TN. Det kombinert med at vi igjen gir bort lette mål gjør at vi må opp i ringa å bli vonde å spille mot igjen, sier Roy Arne Berg, trener i Eidsvold IF.

I vår vant EIF 3-1 etter to seine scoringer.

– Vi har slått de før i år, og vi har fått litt info på at de er veldig opptatt av oss og bruker mye fokus på oss. Det passer oss veldig bra. Forrige kamp ble unødvendig amper og dette har vært en kamp EIF-gutta har gledet seg lenge over å skulle spille. Vi vinner kampen med å ha kontroll på Brenna og ta hånd om Rognerud på dødball imot, også kan det hende vi har en overraskelse eller to på lur, forklarer Berg.

– For å slå EIF må vi være på vårt aller, aller beste. EIF er blant klubbene i divisjonen med best rammevilkår, sammen med Sørumsand, Rælingen, Kisa 2 og AHFK. Har høyest tetthet av klassespillere i divisjonen, når spillere som Mundal Nesset, Kristoffer Trandum Nordlie og broder Andre velger EIF foran moderklubben sier det sitt om hvilke ambisjoner de har hatt for sesongen sin. Snausa også et par av våre spillere som leverte bra for HSK i 2022. Jeg har trodd siden juni at opprykket står mellom EIF og Sørumsand, selv om de nå er noen poeng bak Kisa og AHFK har jeg fortsatt den formeningen, forklarte Nyjordet.

Fredrik Kristiansen jubler etter scoring nummer 100 i Eidsvold IF Lokalfotballen

Begge trenere fyrer altså opp litt foran kampen, og det er jo slik det skal være.

Hauerseter har etter en tung periode snudd til tre strake seire, og de jakter plutselig NM-kvalik.

– Resultatmessig startet sesongen riktig så bra, hvor vi lå topp fire i lang tid. Halvveis lå vi på 5. plass, men så fikk vi en trå start på høstsesongen med fem strake tap. Før Kløftakampen i slutten av august var vi virkelig på vei ned i dypet, men med en skikkelig sliteseier klarte vi å snu den negative trenden og nå står vi plutselig med tre strake seire. Synes spillergruppa var sterke i denne perioden, det skal faktisk en god dose moral til for å snu fem strake tap til tre strake seire. De guttene vi har har stort Setrahjerte og står på 100 % i trening og i kamp, synes det har vært utelukkende fornøyelig å få trene disse gutta og få være en del av Setrakulturen i år, sier Nyjordet.

For EIF har jaktet på opprykk ligget i bakgrunnen men de har ikke vært stabile nok til å ligge helt i teten. De er sju poeng bak Ull/Kisa 2 som leder.

– I årets 4. divisjon har mange lag som fint hadde klart seg godt i Norsk tipping-ligaen. Det er tøffe og jevne kamper hele veien og det er bare gode lag i 4. divisjon. Vi har vært en 4-5 lag som har kjempet der oppe i år, hvor AHFK virkelig imponerer og Fjellhamar virker veldig solide rett bak der også, samt at det ofte er tøffe kamper mot 2er lagene.  Lagene som slåss for unngå nedrykk er leie å møte og viser at de også har gode spillere som fort kan avgjøre kamper alene. Også har vi Hauerseter som ønsket å være ett av topplagene, som nå er skikkelig på gang igjen og har flyt om dagen.

– Vi kan jo også nevne at de spillerne vi har mistet til EIF denne sesongen gikk fordi de har hatt en uttalt ambisjon om å satse på fotballen og ønsker å bidra til EIF sitt opprykk. Vi må nok opp på et nivå vi ikke har vært på før i år skal vi vinne denne kampen, sier Nyjordet.

– Hva syns du om årets 4. divisjon?

– Jeg synes årets 4. divisjon har vært knalltøff. Det har vært og er et rotterace, i begge ender av tabellen. Må jo være et tegn på kvalitet når tre 2. lag ligger nederst. som siste ti år har ligget midt på eller topp 5. Vi har faktisk ikke hatt noen enkle kamper, men slitt oss til de poengene vi har fått. Føler kanskje at vi har gått glipp av noen poeng, spesielt tapet mot Kløfta på vårparten slet lenge på nattesøvnen.

Eidsvold IF og Hauerseter spilles klokken 13:00. Og du kan se den først, og så se Eidsvold Turn – FUVO.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Foran mandagens kamper på Romerike – spennende lokaloppgjør

Det er deilig med en skikkelig fotballmandag igjen. Her er noen raske kommentarer og tips foran kveldens kamper...

Direkte fra 4. divisjon: Løvenstad – Sørumsand

På Sandbekken får Løvenstad besøk av Sørumsand. Du kan følge alt direkte her hos Lokalfotballen fra kl. 20:15.

Nå har det snudd for Raumnes & Årnes – enkelt mot Rælingen

Etter en tøff start har Raumnes & Årnes to strake seire, og lørdagens seier mot Rælingen var sterk. -...

Store oppturer og tunge nedturer – 3. serierunde i 4. divisjon

Nå er vi godt i gang, og etter hver serierunde skal vi ha et sammendrag. Her har du...