søndag, juni 16, 2024

– Vi får betalt for tålmodigheten nå

Date:

Share post:

Ny serieleder i 4. divisjon er Aurskog-Høland, og etter en svak start går det nå unna. Tålmodighet er nøkkelen.

Med seks seire på rad, og en uavgjort og ti seire på de elleve siste kampene så leder nå Aurskog-Høland 4. divisjon. Det var forventet at de skulle ligge i toppen, men etter en svak start etter dårlig spill var det nok ikke mange som trodde på det som skjer nå.

– Vi har en veldig sammenspleiset og fin gruppe. Vi har gode treninger og gutta tåler den interne konkurransen, og det løfter treningshverdagen. Vi viste at det kunne ta litt tid med en del utskiftninger i stallen, men gutta skal ha all honnør for å ha tålmodighet og tro på det vi gjør. Det får vi betalt for nå, sa Mathias Hoftvedt, trener i AHFK, til Lokalfotballen etter snuoperasjonen mot Raumnes & Årnes.

Dobbel tålmodighet

Tålmodighet fikk altså dobbel betydning mot bunnlaget Raumnes & Årnes. De kom også til kampen med flere forfall. Arne Holter studerer, og Hansen, Solhaug og flere er skadet. I tillegg sonet Martinus Granum.

I det forferdelige været på Bjørkelangen fikk vi se en dårlig kamp. Bortelaget hang overraskende godt med i det vannrette møkkaværet. De kunne tatt ledelsen da Marcus Damstuen banket til fra sju meter, men Even Vestreng stod for en fantastisk redning.

1.omgangen kommer nok begge lag til å glemme relativt kjapt. Overraskende nok så tok Raumnes & Årnes ledelsen ved Eivind Solhaug etter et godt angrep i starten av 2. omgang. Et angrep vi egentlig ikke så på grunn av været – og prøvde å gjemme seg bak et skur.

Det tente hjemmelaget. De la press med en gang med masse entusiasme. Ola Vestreng, som jobber og sliter og trøkker til på alt, ble felt innenfor seksten og det var en klar straffe. Jørgen Kolstad satte inn den.

Aurskog-Høland fortsatt presset, og 2-1 kom like etter. William Bergquist løp fra alle på høyre og lobbet vakkert over keeper og i mål.

Etter dette var hjemmelaget mye bedre enn bortelaget, men de var for upresise på siste tredjedelen. De ga R&Å et lite håpe og de klarte faktisk å skape et par sjanser på slutten. AHFK red av stormen – bokstavelig talt og vant igjen. Nå er de serieleder.

– Det er veldig viktig å vinne på dager hvor man ikke kommer helt opp på maks nivå også. Det er ingen pen kamp, men jeg syns likevel vi vinner fortjent, sa Hoftvedt.

Og nå rykker dere opp?

– Det har vi ikke snakket om. Vi jobber på fra uke til uke og fra kamp til kamp. Vi satte en målsetning før sesongen om topp 4 og vi skrinlegger ikke den bare fordi vi kan rykke opp. Vi ser jo at vi er der helt oppe med flere andre lag, men det skal fortsatt spilles en del fotball før sesongen er over. Så her kan alt skje, avslutter Hoftvedt.

Hoftvedt og Aurskog-Høland fikk, som oss andre, med oss at Sørumsand tapte kamp nummer fire på rad. Hauerseter vant 2-1 i en tett og jevn kamp der alle målene kom etter rot og styr etter dødballer.

Neste mandag møtes nettopp Sørumsand og Aurskog-Høland på Sørumsand. Det blir en herlig fotballkamp.

Ull/Kisa 2 møter Eidsvold IF til en skikkelig toppkamp i kveld (tirsdag). Vinner Kisa 2 er de serieleder. Vinner EIF har vi fem lag fra 44 poeng til 40 poeng.

For Raumnes & Årnes er det tilnærma krise. Mange spillere borte på grunn av skader og studier, og det flyter ikke der de taper jevne kamper. Isolert sett var dette en god kamp av de blå, men som sagt disse marginene er ikke der om dagen.

Nå venter Kløfta og Strømmen 2 i de to neste kampene, og vi behøver vel ikke å si hvor viktige de to kampene er.

Tabell fra NTB/NRK
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 4. divisjon: Blaker – Sørumsand

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Blaker får besøk av Sørumsand på en en regntung Bruvollen. Følg alt...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Løvenstad

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Rælingen får besøk av Løvenstad. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Eidsvold IF

Nå er det breddefotballens helg. Raumnes & Årnes får besøk av Eidsvold IF. Kom deg på kamp, eller...