lørdag, april 13, 2024

Kaoset i nedrykksstriden blir verre og verre

Date:

Share post:

Nå skiller det kun fire poeng på de fem nederste lagene i 4. divisjon som kjemper for å unngå nedrykk. En liten gjennomgang.

Først og fremst må vi se litt på 3. divisjon. Akkurat nå er ingen under streken, men Lillestrøm 2, Skedsmo og FUVO er fortsatt i faresonen. Ryker alle, som nok ikke skjer, så ryker de ned hele fire lag fra 4. divisjon.

Lillestrøm 2 er kun to poeng over streken, og de møter Gneist, som er laget rett under streken, på lørdag. Den er meget viktig. Skedsmo er fire poeng foran Lillestrøm SK 2. FUVO er tre poeng nedrykk, og de har en meget viktig kamp mot Hødd 2 til uken. Ørjan Heiberg mot sine gamle venner i FUVO der altså.

Alle tre kan gå ned. Vi tror Lillestrøm 2 fikser det grei, men er usikre på de to andre.

Men, vi fokuserer at det kun går ned ett lag i denne gjennomgangen av nedrykksstriden i 4. divisjon.

Runde 22
Aurskog-Høland – Raumnes & Årnes
Fjellhamar – Eidsvold Turn 2
Gjelleråsen 2 – Rælingen
Kløfta – Strømmen 2

R&Å hatt godt tak på AHFK de siste årene. Turn 2 veit vi aldri hva kommer med men denne tar de kanskje ikke poeng i. GIF 2 kjører med innbytterne, og de snur nok ikke på laget – husk at 4. plass i 3. divisjon er verdt 1. runde i NM. Det er veldig mye penger der og de kan også få LSK eller VIF og da er det verdt 200’.

Kløfta – Strømmen 2 er rundens viktigste kamp. Strømmen 2 varierer litt på laget nå og fått en litt bredere a-tropp etter alle de siste LSK-spillerne inn. Kløfta er i rein skjær motbakke.

Runde 23

Eidsvold Turn 2 – Ull/Kisa 2
Strømmen 2 – Gjelleråsen 2
Raumnes & Årnes – Kløfta

Her møtes de «alle» foruten Ull/Kisa 2 som kjemper i den andre enden. Med Ringstad, Langsås, Andersson og et par til så kan de vinne. Har de med 50-åringer så vinner de ikke. Men, kampen her passer fint inn. Det gjør den for Kisa 2 også.

De to neste kampene blir bikkjeslagsmål. Strømmen og Gjelleråsen er ikke bestevenner fra før og nå braker de sammen i det som kan være en avgjørende kamp. Vinner Strømmen kan de ha kvitta seg med Gjelleråsen.

På Årnes kommer det også til å smelle. Begge lag med sannsynligvis store skrik etter flere poeng. 5. divisjon er ei lita krise for de begge.

Runde 24

Hauerseter – Eidsvold Turn 2
Kløfta – Sørumsand
Løvenstad – Gjelleråsen 2
Raumnes & Årnes – Strømmen 2

Her kan Turn 2 dra med HSK ned i sumpa, men det spørs. Vi tipper også Brenna fort senker Turn 2, selv om Turn nok ser dette på en stor mulighet til seier i det hektiske programmet. Husk at de kan ikke snu om på noe før de eventuelt taper en kamp eller to i 3. divisjon – fordi de spiller 14. oktober mot Hønefoss (se serierunde 26).

Kløfta har møtt lag rundt seg før de nå braker sammen med opprykksjagende Sørumsand. Gjelleråsen 2 møter et Løvenstad som har blitt litt mer direkte og ikke så naive. Det store bunnoppgjøret er Raumnes & Årnes – Strømmen 2. Dette er tredje kampen på rad for Strømmen der de møter lag rundt seg. Enormt viktige alle de kampene, så får vi se om de flytter litt rundt ettersom de uansett kommer topp 4-6 i 2. divisjon.

Rykker Kristijan Coric og Gjelleråsen 2 ned?

Runde 25

Sørumsand – Raumnes & Årnes
Eidsvold IF – kløfta
Gjelleråsen 2 – Fjellhamar
Eidsvold Turn 2 – Aurskog-Høland
Løvenstad – Strømmen 2

Nå er det vanskelig å tippe, eller mene, så mye fordi mye kan allerede være avgjort. Har for eksempel Strømmen 2 tapt alle sine så går de fort ned. Hvor er Kløfta? Og de møter nok en gang et opprykksjagende lag i Eidsvold IF. Denne runde så tror vi ikke det blir mange poeng på lagene i bunnen

Runde 26

Raumnes & Årnes – Eidsvold IF
Kløfta – Eidsvold Turn 2
Ull/Kisa 2 – Gjelleråsen 2
Sørumsand – Strømmen 2

Vi har prøvd å unngå nevne hvor irriterende disse 2. lagene er fordi de varierer altfor mye på lagene sine fra kamp til kamp, men i avslutningen så kan de selvfølgelig avgjøre nedrykk. Kisa og Strømmen har spillefri så de kan stille meget sterkt her. Turn og Gjelleråsen har 3. divisjonskamper samtidig, så de må komme juniorer og gutt – eller 50-åringer.

Dette blir en helvetes avslutning på sesongen, og vi får krysse alle fingrene at det kun er ett lag ned (hvis vi ikke kan få ned flere 2. lag da 😊 )

Vi tror Gjelleråsen 2 rykker ned. De har et par poeng opp, og de flyter ikke om dagen. De kan snu om hvis de ønsker, men da ryker sannsynligvis 4. plassen og sikker plass i NM. Eller så går de for NM og får inn mye penger, men risikerer at de må spille i 5. divisjon.

Snur de på alt så holder de seg, og da går fort Kløfta ned. Det hadde vært toppen av ironi at en av de mest kritiske til 2. lag blir sendt ned hvis GIF snur på laget og gir blanke F i fair play.

Og vi veit sannsynligvis ikke før 29. oktober om det er ett eller flere som rykker ned – fordi da er 3. divisjon sin siste spilledag.

Hvilket lag tror du rykker ned?

Tabelltips 4 divisjon 2023 Lokalfotballen Espen Bråthen
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Fjellhamar

I Marikollen møtes Rælingen og Fjellhamar i 2. serierunde i 4. divisjon. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Alle overgangene i lokalfotballen på Romerike i 2024

Det blir mange overganger i 2024 også, og allerede mange er på lass. Her er fullstendig oversikt på...

Direkte fra 4. divisjon: Kløfta – Rælingen

Den 1. serierunden avsluttes med Kløfta mot Rælingen. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra kl. 20:15.

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Hauerseter

I 1. serieomgang møtes Eidsvold IF og Hauerseter på Råholt. Kampstart er 29:30 og følg alt direkte på...