lørdag, juni 22, 2024

Blaker er klare for opprykk, og to lag kjemper om opprykk – jevnere i bunnen

Date:

Share post:

Blaker er så å si klare for 4. divisjon, og to lag kjemper om 2. plassen og opprykk. Mer spennende i bunnen.

Vi er godt inne i den 15. serierunde i 5. divisjon, og det begynner å dra seg til her også – som i 4. divisjon.

Blaker er som vi alle veit allerede klare, ikke i teorien altså men i praksis. De har 41 poeng, og det er 13 poeng foran Fet på 2. plass. Bak der jakter Skjetten 2 som er seks poeng bak Fet – og to færre kamper spilt.

Brødrene Svardahl. Lars Eirik og Sander. Nå spiller begge for Blaker (Foto: Espen Bråthen)

Det spilles 22 kamper i 5. divisjon, og det er kun 21 poeng å spille for av de med 15 kamper.

Så vinner Fet og Skjetten 2 resten av sine kamper ender de på 49 poeng. Blaker trenger dermed ni poeng for å sikre opprykk. Men, som vi alle veit så kommer ikke Fet og Skjetten 2 til å vinne resten.

Fet har hatt overtaket hele veien, men et par skuffende resultater har sendt Skjetten 2 rett inn i opprykkskampen. Nå sist mistet de 3-1-ledelse mot Aurskog-Høland 2 – der faktisk AHFKs keeper Even Vestreng scoret 3-3-målet etter et frispark.

Skjetten 2 møter Bjerke i kveld, og de stiller ikke med like sterkt lag nå.

Skedsmo 2 på 4. plass kommer ikke til å rykke opp eller ned.

Gjerdrum og Bjerke følger etter på 21 poeng, og de er sju poeng foran sisteplassen der Raumnes & Årnes 2 er. Det skal mye til for at R&Å 2 plukker så mange poeng i høst, fordi 1. laget i 4. divisjon kjemper om å unngå nedrykk. Der tok vi det likeså godt nå – selv om det burde vært sist i denne artikkelen.

Både Gjerdrum og Bjerke varierer voldsomt med en del unge spillere, men de er på vei til å bygge opp en del med lokale gutter.

5 divisjon August runde 15 2023

To lag i elendig form

Like bak er Hvam på 19 poeng, og de er i fritt fall. De har seks kamper uten seier (de vant på WO mot Skjetten 2 men tapte kampen klart). De kommer til å kjempe mot å unngå nedrykk med den svake formen. De har igjen fire av lagene bak seg fremover.

Bøn har like dårlig form som Hvam med en seier på de seks siste, men er poenget bak i serien. De møter sterke lag i de to neste, og så kommer de viktige kampene mot lag rundt de.

På samme poengsum er Aurskog-Høland 2. Og som de fleste 2. lagene i 5. divisjon varierer troppene en god del. De kommer nok til å ta de poengene de ønsker. Det blir allerede et spennende lokaloppgjør mot Aurskog/Finstadbru 5. september.

De grønne er fire poeng bak AHFK 2, og er nest sist. De har Søndre Høland foran seg, og sebraene har 17 poeng. Både AFSK og Søndre har plukket bra med poeng i det siste og er på full fart forbi flere av lagene foran seg. Og det må de skal være sikre.

Raumnes & Årnes 2 ser det vanskelig ut for, og nettopp det at 1. laget sliter litt så er det ikke bare å «fikse» 2. laget. Rykker FUVO ned fra 3. divisjon så går to lag ned fra 4. divisjon, og slik følger det nedover i seriesystemet til og med 8. divisjon.

Vi tror Blaker og Skjetten 2, men håper Fet kan gi Skjetten 2 en solid kamp inn.

Ned går nok R&Å 2, og rykker FUVO ned så rykker nok også AFSK tror vi.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder Gunn Brennhaugen - Fem...

Direkte fra 5. divisjon: Søndre Høland – Fet

Søndre Høland får besøk av Fet til et slags lokaloppgjør. Du kan følge alt fra kveldens kamper direkte...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Raske kommentarer og tips foran 4. divisjon

Det er flere herlige kamper i sola i kveld, og her er kommentarer og tips foran kampene i...