torsdag, mai 30, 2024

Det drar seg til i toppen og bunnen i 4. divisjon

Date:

Share post:

Sørumsand tapte. Lagene bak vant. Det tetter seg til både i toppen og bunnen i 4. divisjon, og vi tar en solid gjennomgang.

De fleste lagene har spilt 19 seriekamper i 4. divisjon, og vi ser nå at det tetter seg til både i toppen og bunnen.

Sørumsand, som fortsatt er favoritt til opprykk, tapte noe overraskende mot Løvenstad med 1-2, og ettersom lagene bak vant så er det plutselig tett. I tillegg fikk Simen Melby rødt kort og må stå over neste mot Fjellhamar.

 Rælingen denga Eidsvold Turn 2, et Turn 2-lag som gikk fra Langås og Ringstad i en kamp til en 50-åring i to av 2. lagskampene……. Adrian Tjernsli scoret nok et hat trick, og han har nå 15 mål og ni assists i år.

Ull/Kisa 2 vant enkelt 6-0 over nabo Kløfta, og vi veit jo at 2. divisjonslaget ikke spiller kamp i periode de skal møte Sørumsand. Vi ser Kisa selger seg ned nå etter økonomiske problemer, så det blir litt tynnere i 2. divisjon og dermed 4. divisjon også.

Aurskog-Høland slo Hauerseter hele 7-1 etter hat-trick av Jørgen Kolstad. De har sju seire og en uavgjort i de siste åtte kampene. Masse mål begge veier.

Nå er det opp til Eidsvold IF i kveld som møter et svekket Gjelleråsen 2, fordi Gjelleråsen spiller mot Ullern 2 i 3. divisjon samtidig. Der burde det bli seier, og da er rødtrøyene kun poenget bak Sørumsand.

Det er kun de fem lagene som er med i kampen om opprykk til 3. divisjon.

Lørenskog 2 og Fjellhamar er litt midt i mellom og kan verken rykke opp eller ned. Eller de kan de teoretisk, men kommer jo ikke til å gjøre det.

 Men fra 8. plass og nedover er alle lagene «til hugg» for nedrykk. En stor utfordring i 4. divisjon og lagene nedenfor er at FUVO sliter i 3. divisjon og nærmer seg nedrykk. Og nå som Kim Brenna sannsynligvis allerede er ferdig i FUVO, som ryktene sier, så blir det litt vanskeligere å holde plassen. FUVO møter Førde til en meget viktig på lørdag.

Skedsmo og Skjetten er så å si sikre fordi Ullern rykker ned fra 2. divisjon, og dermed automatisk Ullern 2 fra 3. divisjon. Lagene bak Ullern 2 er lite poeng og langt opp.

Nedrykkstriden

Så. Løvenstad har klatrer oppover etter det forferdelig 1-7-tapet mot Fjellhamar med kun ett tap på siste seks. En meget sterk seier mot Sørumsand på mandag viser klasse. De har EIF i neste, så er det Hauerseter og Eidsvold Turn 2. Det blir viktige kamper.

Hauerseter er i fritt fall, og enda verre ble det da Brenna forsvant til FUVO. Men som skrevet over her så sies det at han er på vei tilbake. Det kan bli viktig for Nordkisa-gjengen fordi de har nedrykksfart.

Den samme farten har Raumnes & Årnes hatt, men de fikk snudd litt på et etter seieren over Løvenstad. Med nye trener Grønvold blir det litt mer struktur på sakene igjen etter at Trond Lien måtte roe ned i høst på grunn av vond rygg. R&Å har Hauerseter og Kløfta snart og det sier seg sjøl blir viktige kamper.

Nettopp Kløfta sliter mest av alle førstelagene, sammen med Hauerseter, med kun en uavgjort på åtte kamper. De vant sist 2. juni mot R&Å. Det er mye variasjon på 11erne til Kløfta, og det gjør ikke ting lettere. De får en tøff høst, og spiller en meeget viktig kamp mot Gjelleråsen 2 på torsdag.

2. lagene er nederst

Så er det 2. lagene. Vi kunne egentlig ha stoppa serien nå så hadde vi blitt «kvitt» et av 2. lagene. Eidsvold Turn 2 varierer noe så voldsomt på lagene de stiller, så man veit egentlig ikke fra runde til runde med hva de bruker. De har to kamper mer spilt, så vinner GIF 2 sine to kamper så er de forbi Turn 2.

Strømmen 2 har prestert hakket bedre enn man hadde trodde, og bruker egentlig relativt jevne tropper fra uke til uke. De slenger kanskje inn en eller to a-spillere innimellom.

Gjelleråsen 2 sliter veldig, selv med at de som regel bruker alle innbytterne i 2. lagskampene. De er vel en generell utfordrende tid på Li, men ting er litt bedre i 3. divisjon nå. De spiller mot EIF i dag, og som nevnt med en god del svakere lag.

En utfordring er at de kan snu om på lagene helt for å unngå nedrykk. Man minnes med gru hva Skedsmo og Eidsvold Turn gjorde i 2016 da de snudde helt om på 1. lag og 2. lag. Strømmen viser ikke så stor interesse for 2. laget så usikkert hva de gjør.

For Eidsvold Turn og Gjelleråsen er det utrolig viktig med et 2. lag i 4. divisjon fordi det er så stor forskjell på den divisjonen og 5. divisjon. Turn spiller 14. oktober mot Hønefoss, og samme dag er det siste seriekamp i 4. divisjon der de møter Kløfta – noe som kan bli en meget viktig kamp.

Gjelleråsen kjemper for å komme topp 5 i 3. divisjon så de automatisk får plass i 1. runde i NM. Så får vi se hva som er viktigst for de fremover. Sjansen er stor at de snur litt på det, tror vi.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Roy Arne Berg bytter rolle fra a-lagstrener i EIF til sportslig leder

Nå er det ute at Roy Arne Berg gir seg som hovedtrener for Eidsvold IFs a-lag. Han fortsetter...

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Kløfta

På Øvre Romerike braker Eidsvold IF og Kløfta sammen. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Fjellhamar

Det er en herlig mandag. Nå er det Sørumsand mot Fjellhamar, og du kan følge alt direkte på...