fredag, april 19, 2024

Et sammendrag etter vårsesongen i 5. divisjon

Date:

Share post:

Vi har allerede ett lag som har rykka opp, og 4-5 lag som jakter opprykk. I bunnen er det tett. Her er dypdykk for 5. divisjon.

Opprykkskampen i 5. divisjon trodde vi skulle bli jevn, men det blåste Blaker i og har seila gjennom våren. Heldigvis spilles det om to opprykksplasser, og der er det spennende. Det blir også spennende i nedrykksstriden.

1 Blaker

Den suverene serielederen har vel allerede rykka opp. Med 11 seire og en uavgjort på de første 12 kampene, og 13 poeng foran 3. plassen. Det er de to øverste som rykker opp til 4. divisjon.

51-7 i målforskjell er vel rett og slett opprykksfart.

Det at de har fått inn Lars-Eirik Svardahl er opprykket det. Spissen leker med store deler av forsvarene i 5. divisjon. Mot et ålreit Skedsmo 2 lekte han sist.

Det store spørsmålet er om Blaker virkelig vil opp i 4. divisjon. Enda et år eldre, og en mye tøffere divisjon. Det var en grunn til at de rykka ned. Men for all del – moro med gressgjengen.

Troppen denne sesongen er sterkere enn da de rykket ned, og i fjor. Nå har de 14-15 spillere som i stor grad bidrar. De mister viktige Vegard Gjelsvik i høst.

Viktor Wikstrøm

2 Fet

Fet har hatt en plan i en god stund, og det ser ut til det begynner å løsne. Utenifra har det sett ut som en rar plan med henting av masse gamle fotballspillere. Nå er det litt flere unge Fet-gutter på laget, og de har en fin 2. plass.

Det ser ut til at den blandingen fungerer godt i årets 5. divisjon. Vebjørn Sangnæs har kommet inn med rutine bak, og gitt de mer trygghet. Bergan Foss og Tolsciner scorer bra med mål, og det samme har unggutten Henrik Dolva gjort.

Fet har spilt mange jevne kamper, og de har som regel rodd tre poeng i land. Det er en styrke, men det viser også at det ikke blir lett i høst.

3 Skedsmo 2

Skedsmo 2 har hatt gode 2. lag i hele vår. De har hentet halve Oslo så nå er 3. divisjonslaget uten romerikinger. Heldigvis spiller en del av de i 5. divisjon. De har noen spennende unggutter.

Vi tror de får det litt tøffere når karantener og plassen i 3. divisjon skal reddes utpå høsten.

4 Hvam

Årets lille overraskelse i 5. divisjon. Det er meget sterkt å ligge på 4. plass etter opprykket fra 5. divisjon i fjor. De gule har hatt flyt, men det er lov. Det at Skjetten 2 roter det til så Hvam får alle tre poengene betyr at de har sju kamper uten tap.

Det som var ventet var at Henning Torgnesskar skulle score mål. Han har allerede ti mål, av Hvams 25 mål, og er på 3. plass på toppscorerlista. Hvis de to scoringene mot Skjetten 2 kommer til å telle.

Noen må hjelpe Hvam med FIKS når de spillere kamper.

5 Skjetten 2

Hvam er overraskelsen, og Skjetten 2 er skuffelsen. De har en kamp mindre spilt og går forbi Hvam hvis de vinner mot Raumnes & Årnes 2.

De har hatt mye skader i a-troppen, og det har også selvfølgelig satt sine spor på 2. laget.

Vi forventer at de løfter seg i høst ettersom mange av de skadete er på vei tilbake.

6 Bøn

Bøn er også nyopprykka, så begge de to lagene klarer seg meget bra i 5. divisjon. De har kun spilt fire kamper hjemme på grunn av gressbanen, og sju bortekamper – så det blir nok mye moro på den strålende gressbanen til Bøn i høst.

De er litt midt i haugen når det gjelder scora mål og innslupne. Henrik Ruud har banka inn 11 mål på 11 kamper, og er nummer to på toppscorerlista.

Bøn har ikke helt stabile 11ere ennå, men den variasjonen må de vel ha med mange spillere. De har nå fem strake hjemmekamper.

7 Bjerke

Forventinger var litt større til Bjerke, så 7. plass er ikke å skryte all verden om. En i trenerteamet, ole Anders Arntsen, var i podkasten og han virket ikke helt fornøyd, men de er en ung gjeng.

Etter en meget tøff periode har de nå to gode seire mot AFSK oG R&Å 2 så de går for å klatre noen plasser i høst. De starter 12. august med en viktig kamp hjemme mot Hvam.

En utfordring er at Bjerke ikke har en naturlig målscorer.

8 Gjerdrum

De gule og svarte er en skuffelse denne sesongen. De hadde en ålreit start, men variert veldig denne sesongen. De spilte en helt jevn kamp mot suverene Blaker, men har tatt 0-7 mot Bøn.

Det er ung tropp med masse lokale gutter, men å rykke direkte opp igjen kan nok Gjerdrum glemme etter denne våren.

Ettersom Eirik Moseng ikke er med heller så har de ingen målscorer. Einar Rolfsen er toppscorer med fem mål, og de er nødt til å finne nettet oftere i høst. Gjerdrum blir nok uansett midt på denne sesongen.

Gjerdrum og Einar Rolfsen jubler etter ledermålet

9 Aurskog-Høland 2

2. lagene i 5. divisjon er umulige å skrive så mye om. Det samme gjelder AHFK 2 som varierer veldig. Dessuten spiller også mange av de beste både 4. divisjon og 5. divisjon. Målet til de hvite er vel å holde plassen.

10 Søndre Høland

Om det er like skuffende som Gjerdrum at Søndre Høland er på 10. plass er jeg usikker på. De mistet sine to viktigste spillere i brødrene Eirik og Emil Olsen, og de klarer ikke å erstatte de.

De har hatt sine gode kamper, men det er for tynn tropp denne sesongen. De har tapt alle lokaloppgjørene, og de har tapt flere kamper med små marginer. Det har rett og slett vært litt uflaks også. Så alt er ikke galt.

De scorer nesten ikke mål. De kan faktisk ende opp med å kjempe om å unngå nedrykk – etter fjorårets strålende sesong.

11 Aurskog-Finstadbru

Det er litt som forventet at de grønne ligger nede i bunnen. Akkurat nå så er de på nedrykk, ettersom Skjetten ligger under streken i 3. divisjon. De er dønn avhengige av brødrene Robert og Szymon Krolikowski, og heldigvis for de grønne har Robert vært mer med. Men de er mye dømming, og nå er også Robert rykket opp i Eliteserien i Futsal som dommer.

Etter en forferdelig start på sesongen har de karret seg til et par seire etter at de flyttet Lasse Melby opp som spiss. Det ga 12 mål det. Nå fryktes det derimot en langvarig skade på 5. divisjons toppscorer.

To spennende 2008-gutter i Marius Sletner og Torjus Jacklin har fått prøve seg, så får vi håpe AFSK holder seg så noen av disse talentene ikke forsvinner altfor tidlig.

Trener Jørgen Johannessen er dyktig, og er på vei til å skape noe på Aursmoen. Nå kreves det en god høst eller så rykkes det ned.

12 Raumnes & Årnes 2

Det har vært en utfordrende vår for Raumnes & Årnes og det merkes aller best på 2. laget i 5. divisjon. Det er faktisk ikke G19-lag i klubben i år. De juniorene som er spiller i 5. divisjon, og alle holder ikke nivået her ennå.

Blir det bedring på skadefronten så kommer R&Å 2 til å holde seg, men fortsetter de som nå så går de ned.

Det kommer et lite tips før høstsesongen snart, pluss vårens lag i 5. divisjon.

Har du forslag til spillere her – så send inn!
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 5. divisjon: Aurskog-Finstadbru – Bjørkelangen 2

5. divisjon sparkes igang med et skikkelig lokaloppgjør når AFSK får besøk av Bjørkelangen 2. Følg alt direkte...

PODKAST: Nå smeller det i 5. divisjon – Bjerke og Dahl er gode gjester.

Nå er det endelig oppstart i 5. divisjon, og det blir en jevn og tøff serie. Kos deg...

Alle overgangene i lokalfotballen på Romerike i 2024

Det blir mange overganger i 2024 også, og allerede mange er på lass. Her er fullstendig oversikt på...

Tabelltipset for 2., 3., 4. og 5. divisjon kommer fortløpende

Endelig er vi her. Etter verdens lengste oppkjøring starter lokalfotballen opp. Nå kommer vi med tabelltips fremover. Først ut...