lørdag, april 13, 2024

Hvilket lag rykker opp? Hvilke(t) lag rykker ned? Nedre halvdel her

Date:

Share post:

Her er gjennomgangen av nedre halvdel i årets 4. divisjon. 2. lagene er på de nederste plassene, og høstjakta starter i august.

Akkurat nå, i skrivende stund, er det to lag som rykker ned fra 4. divisjon ettersom Skjetten er under streken i 3. divisjon.

Les også: Hvilket lag rykker opp? Hvilke(t) lag rykker ned? Øvre halvdel her

8 Fjellhamar

Fjellhamar vant ingen av de fem første. Nå har de åtte kamper uten tap. Det snudde borte mot Sørumsand da de så vidt hadde lag. I en liten periode hadde de nesten bedre 2. lag – fordi det passet bedre for noen av spillerne.

Nå har Fjellhamar fått tilbake en del spillere, og de har i seinvåren vist seg å være gull. De har kjørt over lag, og hatt en vanvittig moral og entusiasme. Utfordringen er at de trener lite, så de vil variere. En annen utfordring er også at elleveren og troppen vil variere fordi noen jobber eller rett og driver med annet.

Det beste eksempelet fikk vi i vårens siste kamp. De har herja med de fleste lag så skal de møte bunnlaget Strømmen 2. Da mangler det flere og det ble uavgjort.

Trioen på topp i Berg, Kouyateh og Tesfom – eller Smith. Der har man det meste. Tempo, trøkk og sjanseskapende. Da de denga Løvenstad fikk vi se det beste av FFK. Masse brudd og gikk kjapt i angrep. Mye blir styrt av Tobias Paulsen – vi veit klubber ligger langflate etter han.

William Berg, Fjellhamar

9 Kløfta

Etter en tung vinter, igjen. Det er tydeligvis ikke lett å få Ullensaker kommune til å forstå hvor viktig fotball, og idrett, er for folkehelsa. Kløfta endte opp med å trener på en 7er-bane, pluss låne litt baner rundt omkring.

De fikk også viktige Remi Rød skadet tidlig etter en bedriftsturnering. Han røyk akillessena.

De starta greit, og så ble det litt bedre med et par store seiere – før det nå går tyngre igjen. De har en del forfall som har satt sine spor. En som har levert er Marius Preber med sine 12 mål og flere målgivende.  Får Karl André Hovde satt litt mer av den vanlige 11eren blir de vonde å slå.

Kløfta kan slå alle og de kan tape mot alle. Det ser ut til at viktige Magnus Hovde nærmer seg mer jevnlig spill etter langvarig skade, og så får vi se om de får satt forsvaret bedre rundt Eivind Damstuen fremover. Får de på plass den sentrallinja kan det fort bli NM-kvalik.

Laget til Hovde er også inne i et slags generasjonsskifte (som må komme for fullt snart). De har et meget godt G19-lag som leder 1. divisjon, og tre av de spillerne får litt minutter nå.

En utfordring at en del viktige spillere nærmer seg for mange gule kort.

10 Raumnes & Årnes

Det er mye mer stang ut enn stang inn for Raumnes & Årnes denne sesongen. De har på en måte en god ellever, men troppen er litt i tynneste laget denne sesongen. Det merker Trond Lien og hans spillere nå.

Lien har vært ute en god stund på grunn av ryggtrøbbel, men er tilbake for fullt nå så får vi se om det gir et løft. Det kommer for øvrig en fin breddefotball-sak om Lien og Årnes snart.

En stor utfordring er at blåtrøyene slipper inn for mange mål. Hele 43 baklengs på 14 kamper er altfor mye av det som til vanlig er et gjerrig lag. Savnet av midtbanemotoren, og defensiv blokk, Jesper Aaserud er stort. På samme måte som storscorer Mads Hansen savnes foran i oppbyggingsspillet og foran mål.

I år har heller ikke Raumnes & Årnes, eller Team Nes, G19-lag – som i seg sjøl er meget skuffende. Det gjør at det ikke er lett fremover å bygge klubb. Det blir spennende å se hvordan blåtrøyene løser den utfordringen fremover.

Mye ligger til rette ellers for en god høstsesong. De har underprestert, men er i gang med bedre treninger og spillere tilbake.

11 Løvenstad

En av de store skuffelsene. De har merket at go’fotballen fungerer i 5. divisjon, men at de blir hardt straffet for de i 4. divisjon. Kampen mot Fjellhamar viste det til de grader. I en relativt jevn kamp ble det brudd på brudd og FFK straffa de knallhardt. De lærte ikke underveis heller.

Og vi ser i noen kamper så er det fantastisk å se på de når det flyter, men det er null stabilitet. 1-1 mot nabo og gode Rælingen. 6-1 over Strømmen 2. 1-7 mot Fjellhamar. 4-2 over Gjelleråsen 2. Det er bingo.

Selv kampene med Helland har de sjelden vunnet.

De oransje må stramme opp det defensive, og de må legge bort den naive fotballen. Kanskje variere mer i perioder. Det er sikkert vanskelig fordi med balltrillere som Mork og Xhaferi så blir det ofte trilling.

De har et spennende lag med masse fart fremover så de må bli flinkere til å bruke de. Lillesether, Våge, Kristiansen skaper alltid masse i kontringsspill.

12 Eidsvold Turn 2

Turn 2 er laget som varierer mest med 2. laget sitt. Det er alt fra gode 3. divisjonsspillere til G16-spillere så er vanskelig å vurdere de. De lagene som møter de får bare krysse fingrene.

Julian Henriksen har vært suveren med sine 15 mål.

13 Gjelleråsen 2

Ett av lagene som underpresterer mest i år. De har som vanlig hele benken fra 3. divisjon på plass i 4. divisjon, men sliter med å vinne kamper. Det er litt motgang i «hele klubben» om dagen da de også sliter i 3. divisjon. Ting har blitt litt bedre og det ser man i begge seriene. Vi tror Gjelleråsen 2 holder seg.

14 Strømmen 2

U21-gruppa, pluss G19, er ikke gode nok i 4. divisjon. De kan fylle opp med noen a-lagsspillere så de vil kunne skape noen gode resultater – som mot Sørumsand da de vant.

De er flinke til å lage litt rundt 2.laget nå på twitter og Insta, og de har hatt speaker og annet opplegg. Det er veldig bra.

Les også: Hvilket lag rykker opp? Hvilke(t) lag rykker ned? Øvre halvdel her

Snart kommer et tips foran høstsesongen – og selvfølgelig vårens lag.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Fjellhamar

I Marikollen møtes Rælingen og Fjellhamar i 2. serierunde i 4. divisjon. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Alle overgangene i lokalfotballen på Romerike i 2024

Det blir mange overganger i 2024 også, og allerede mange er på lass. Her er fullstendig oversikt på...

Direkte fra 4. divisjon: Kløfta – Rælingen

Den 1. serierunden avsluttes med Kløfta mot Rælingen. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra kl. 20:15.

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Hauerseter

I 1. serieomgang møtes Eidsvold IF og Hauerseter på Råholt. Kampstart er 29:30 og følg alt direkte på...