lørdag, april 13, 2024

Hvilket lag rykker opp? Hvilke(t) lag rykker ned? Øvre halvdel her

Date:

Share post:

Vårsesongen, pluss en kamp, er ferdig, og vi har en som forventet jevn 4. divisjon. Les gjennomgangen av Lokalfotballen.

Det er en stund siden man gledet seg så mye til en 4. divisjon som i år. Alt var åpent, og er egentlig det nå også.

Den eneste lille drømmen (nå må Skedsmo og Skjetten misforstå meg rett) som hadde gjort 4. divisjon bedre var å få ned Skedsmo og Skjetten. Ull/Kisa 2 opp. Og de tre 2. lagene som er nederst nå ned en divisjon. Og Blaker og Fet opp. Vi håper selvfølgelig ikke at Skedsmo og Skjetten rykker ned.

Men, den der blir med drømmen, og vi får fokusere på det som skjer akkurat nå. Her er kommentarer for plasseringen til nå. Et nytt tips kommer etter at disse to gjennomgangene er skrevet.

Tabelltipset kan vi kaste på sjøen, igjen.

1 Sørumsand

På en måte litt fint at de tapte de to siste kampene nå, fordi da er det jevnt. Hadde de slått Strømmen 2 og EIF hadde de ledet serien med åtte poeng til Rælingen – og ti til EIF. Nå er det i stedet veldig jevnt – og åtte poeng ned til Kløfta på 9. plass.

Sørumsand spiller mer posisjonspill i år enn det Per Einar Gjelsvik gjorde med Skedsmo i fjor. De har mer «riktige» spillertyper. Nå har dessverre Skedsmo ødelagt det meste «PEG» bygde opp og har blitt Lille-Oslo. Det er meget imponerende hvis Gjelsvik, sammen med Yngve Servold, kan få Sørumsand opp i 3. divisjon.

Jesper Kornbakk hadde en trå start men har løsnet veldig nå i sommer, selv om han og resten av laget var svake i de to siste før ferien. Sammen med Vegard Servold, Benjamin Furberg og Simen Melby så styrer de de fleste kampene. De kan fotballen PEG og Servold ønsker.

Selv om det er mer posisjonspill nå så ser man at den lille naiviteten er litt tilbake – der Skedsmo var mye mer kyniske i fjor. Den må Sørumsand gjøre noe med. Lagene ser nå flere muligheter til å bryte ned SIF. Vi så det mot EIF der de fikk mange brudd høyt i banen og kontret egentlig SIF i senk. Noe av det samme skjedde mot Strømmen 2.

Men, de er så gode så de snur dette. De har et par spillere som har vært skadet som er tilbake nå. Spesielt Jonas Nielsen kan dere alle se litt på i høst. Kommer til å gå unna.

Vegard Servold jubler etter utligning for Sørumsand mot EIF

2 Eidsvold IF

De fikk som forventet en tung start etter mange spillere ut og mange spillere inn. Ting satt ikke helt. Så har det løsnet veldig for Roy Arne Berg og gutta sine. De fikk på plass et par forsterkninger til, og ble et «seniorlag» igjen. Flere av ungguttene kan bli god etter hvert de, men tar tid i en tøff 4. divisjon.

Det gjør vondt å møte Eidsvold IF, og det skal det gjøre, men vi ser også at med tryggheten i spillet nå så setter de mye oftere i gang bakfra.

Berg, som også er speider for belgiske Gent, har fått inn vinnermentaliteten til brødrene Trandum Nordlie og Nesset. Sammen med en bedre og bedre Winnem, og Fredrik Kristiansen som virkelig blomstrer nå uten vond ankel, er EIF rett og slett gode.

Vi mener også at keeperbyttet var fornuftig. Rud har imponert. Vi har ikke sett det beste av Sondre Emilsen ennå heller.

Fredrik Kristiansen jubler etter scoring nummer 100 i Eidsvold IF Lokalfotballen

3 Rælingen

Ja, hva skal jeg tørre å skrive her. Nå skal ikke fokuset være på meg men jeg tror det nå er ti kamper på rad uten Rælingen-seier som jeg har sett. Og i de fleste av de kampene har de vært svake. Mot FFK og Løvenstad i år. Svake. Mot Aurskog-Høland denne uka – svake.

I kamper jeg ikke ser hører jeg de styrer og ordner og spiller og løper lag i senk. Min erfaring er motsatt.

Men, det har vært en bedring i Rælingen. De har kutta ned på en altfor stor stall, og har mye bedre treninger. Tjernsli har slippi skader. Trym Rindal blir bedre og bedre. Erlend Flaten er 4. divisjons beste midtstopper.

De er meget gode i gjenvinningsspillet og får brudd høyt i banen – det gir oss mange gule kort. De setter flere sjanser i år enn i fjor – noe som vi ser på tabellen.

Rælingen har tapt kun to kamper, og det er færrest i 4. divisjon. Og at de er bedre trent viser at de plukker veldig mange av poengene i 2. omgangen – det eller at Holt setter opp feil 11er. Men Holt leser tydeligvis spillet godt.

4. Ull/Kisa 2

Ungguttene fra Jessheim er gode i år også – som forventet. De har fått lite hjelp fra den gedigne a-troppen, men de har løst vårsesongen på en god måte. Tempoet er høyt og de sliter ofte ned motstanderne som ikke er like godt trent. Utfordringen er foran begge boksene. Der blir de smågutter i perioder, og derfor leder de ikke serien.

Spillere som Anish Jebanathan og Uros Ignjic har vært en håndfull for mer rutinert forsvar. Og de har noen spennende spillere bakover på banen også.

Det blir spennende å se hva Kisa gjør når Levanger tidlig blir klare som serievinner i 2. divisjon. Kisa kan fortsatt jakte kvalikplassen (nummer to spiller kvalik mot nummer to i den andre avdelingen), men går ikke det heller så kommer de garantert til å forsterke for å jage opprykk til 3. divisjon.

Utfordringen i år er at mange av de unge gutta spillere to og tre kamper i uka.

5 Lørenskog 2

Det beste laget i 4. divisjon? Alle snakker om Lørenskog 2. Om unggutta. Spillestil som alle liker. Utfordringen er å score på sjansene sine. Jeg snakket en del med trener Vetle Rygh om det i fjor også. De blir litt juniorer foran begge mål i duellspillet – og derfor er de på 5. plass.

Lørenskog 2 har scoret flest og sluppet inn færrest i 4. divisjon.

Spillere som Vinh Nguyen (spilt mer og mer på a-laget) og Kacper Serafin er særdeles spennende.

Nå ser det ut til at Follo blir for sterke i 3. divisjon så Lørenskog 2 kan med all sannsynlighet ikke rykke opp uansett denne sesongen.

Aurskog-Høland jubler at Marius Kolstad scoret mot Rælingen

6 Aurskog-Høland

Hvittrøyene forsterket godt i vinter, og mange hadde de topp 4 i tabelltipsene sine. Utfordringen i år har, som i fjor, vært det defensive, men i det siste har det bedret seg – og det har egentlig hele laget. Nå er de plutselig kun seks poeng bak serieleder Sørumsand etter flere sterke seire i det siste.

De sliter litt med å føre kamper og det viser hjemme- og bortestatistikken. De har kun en seier hjemme, men er det klart beste bortelaget. Når de får bruddene sine så har de ekstreme ferdigheter i kontringsspillet. De har de som kan slå pasningene og de har de som dundrer i angrep med fart og presisjon.

Ola Vestreng er for god for 4. divisjon, men AHFK skal være glad for at han koser seg i 4. divisjon. Jørgen Kolstad begynner også vise hva han kan etter en del skadetrøbbel. Nå venter vi egentlig på at Aleksander Martinsen bli frisk så har de enda mer å spille på. Det samme gjelder Emil Olsen som sliter, men bror Eirik har det begynt å løsne for.

En utfordring er at det nok trenes litt for lite til å være helt med i toppen denne sesongen.

7 Hauerseter

Nordkisa-gjengen åpnet friskt, og så solide ut. De har trent mer enn i fjor. Likevel har det butta imot i det siste. De har kun en seier på de seks siste kampene og har nede på 7. plass.

Hauerseter er nok det laget som er mest avhengig av en spiller. De har lagt mye om spillet fra i fjor og er mer direkte nettopp for å utnytte ferdighetene til Kim Brenna. Spissen har scora 15 mål og Hauerseter har scora 26 mål. Godt over halvparten. Er ikke god i matte så orker ikke å regne nøyaktig.

Hauerseter scorer lite og de slipper inn lite. Det er kun Lørenskog 2 som har slippi inn færre enn HSKs 22 baklengs. Men alle, foruten Strømmen 2, har scoret mer enn Hauerseter.

Karsten Rognerud er dønn solid, og rundt han har de laget en solid defensiv. Skal de komme seg oppover er de nok nødt til å skape mer. Brenna trenger mer støtte. Og så blir det spennende å se hvis Brenna skulle pådra seg en skade eller eventuelt blir borte i noen kamper.

Om kort tid kommer nedre halvdel i 4. divisjon.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Fjellhamar

I Marikollen møtes Rælingen og Fjellhamar i 2. serierunde i 4. divisjon. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Alle overgangene i lokalfotballen på Romerike i 2024

Det blir mange overganger i 2024 også, og allerede mange er på lass. Her er fullstendig oversikt på...

Direkte fra 4. divisjon: Kløfta – Rælingen

Den 1. serierunden avsluttes med Kløfta mot Rælingen. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra kl. 20:15.

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Hauerseter

I 1. serieomgang møtes Eidsvold IF og Hauerseter på Råholt. Kampstart er 29:30 og følg alt direkte på...