fredag, juni 21, 2024

Tabelltips 5. divisjon i Akershus for 2023

Date:

Share post:

Nå er endelig 5. divisjon her også. Den ser også en god del sterkere ut enn i fjor, og her kommer et raskt tabelltips.

12          Hvam

Hvam har vært en strålende historie til nå, og har kommet seg opp fra 9. divisjon på få år. Det er imponerende det de har fått. De er ikke lenger bare en rar lillebror til FUVO og Raumnes & Årnes. Hele klubben vokser og drives godt.

Likevel så holder ikke det til å holde seg i årets gode 5. divisjon. Det er for tynt i troppen. 11eren er bra, men det holder ikke i år.

11          Raumnes & Årnes 2

Disse 2. lagene er bingo som vanlig i 5. divisjon. Både Raumnes & Årnes 2 og Aurskog-Høland 2 varierer veldig i troppene sine, og de holder nok plassen fordi de kan gjøre det i følge de rare reglene.

10          Aurskog-Høland 2

Se Raumnes & Årnes 2.

Det må legges til at klubben nå har mange spennende juniorer, og en bredere a-stall en i fjor.

9             Aurskog-Finstadbru

Det er litt vanskelig å plassere de grønne. Noen av spillerne er bedre trent, men de trener strengt ikke nok for å henge med i toppen her. Vi er spent på om Robert Krolikowski holder seg skadefri. Gjør han det kan de fort ende noen plasser høyere opp. Uten så får de det tøft. Bror Szymon må også fortsette med alle scoringene.

Litt yngre spillere opp, men tapet av Joel Aas setter spor.

8             Skedsmo 2

Skedsmo har hentet inn store mengder med spillere, og da er troppen bedre. De klarer seg enkelt i år, og kommer ikke til å være i bunnen eller toppen.

7             Søndre Høland

Søndre har mistet to av de viktigste i brødrene Olsen (til AHFK), og da er de så svekket at det ikke blir reprise fra i fjor. Troppen er fortsatt ålreit, men ikke mer enn det.

Får de flyten, og får med Fjellheim og HC Bergsjø jevnlig vil de plukke poeng, og kommer til å plage de forventede topplagene. Troppen er en del tynnere.

6             Fet

Fet holder fortsatt på med generasjonsskifte, så ser ikke sterkere ut i år heller. Det begynner å hjelpe, men avstanden opp til de beste er fortsatt stor. Den ble enda større da storscorer Joakim Osvold valgte å ikke bli med videre.

En god sentrallinje der Vebjørn Sangnæs kommer inn i forsvaret. Marius Tolsciner er fortsatt klasse, og bliver enda mer viktig.

Tynn tropp, men elleveren er litt spennende.

5             Bøn

Er det litt drama i kulissene? Ryktene er der. Det lager litt styr før serien starter, og pluss at Otto Dahl er ute lenge så blir det ikke noe opprykk i år på Bøn. Troppen er også litt svakere enn i fjor, men den er så sterk at de kommer til å bli topp 5.

Dessuten spiller de på Romerikes nest beste gressmatte (bare Åråsen foran), og det kommer til å gi mange poeng.

4             Bjerke

Denne er litt usikker. De ble mye bedre i høst fordi de hentet inn flere unge spillere. Det sies at de trener godt og at ambisjonene er høye. De kommer også til å spille på gress i flere kamper i år. 5. divisjon blir bare bedre og bedre den.

Økern og Nygård er viktige. Flere av unggutta må ta steg. Har mista viktige Julian Henriksen.

3             Blaker

De er mer optimister på lenge, selv om de er enda eldre. Lars-Eirik Svardahl burde være nok til å tippe opprykk, men vi tror ikke de klarer det fordi de er for gamle nå (bensin på bålet).

De er 16-17 mann, og er alle med blir de gode. Ufordringen er å være alle hele tiden, og det kommer ikke til å skje. 11eren er helt suveren når det flyter, og det blir spennende å se hvor langt rutinen vil trekke de. Og gress. Deilige Bruvollen.

Og vil de opp? Er det smart? EN fotballspiller banker selvfølgelig til uansett. De kommer til å kjempe inn, men vi tror at de akkurat ikke klarer opprykk.

———————–

2             Gjerdrum

Den unge gjengen til Gjerdrum er hakket eldre, og de kan aldri i verden bli like skadeplaget i år som de var i fjor. Derfor rykker de opp. Eirik Moseng kommer til å score over 20 mål. Einar Rolfsen kanskje det samme, og med en skokk målgivende. Løvseth styrer dette sammen med Tobias Reinli inn til opprykk.

Det blir spennende å se hvordan unge Ferdaws Hewad håndterer dette.

1             Skjetten 2

Hvis Skjetten 2 vil opp så rykker Skjetten 2 opp. Jeg tror ønsket er stort, og troppen er større i år enn i fjor. Bruker de innbytterne fra 3. divisjonskampene rykker de opp.          

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 5. divisjon: Søndre Høland – Fet

Søndre Høland får besøk av Fet til et slags lokaloppgjør. Du kan følge alt fra kveldens kamper direkte...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Raske kommentarer og tips foran 4. divisjon

Det er flere herlige kamper i sola i kveld, og her er kommentarer og tips foran kampene i...

Direkte 5. divisjon: Søndre Høland – Leirsund

På Bråtevangen tar Søndre Høland imot Leirsund til seriekamp i 5. divisjon. Følg alt direkte hos Lokalfotballen.