torsdag, juli 18, 2024

Tips og kommentarer foran den 3. serierunden i 4. divisjon

Date:

Share post:

Sola skinner, og det blir en fantastisk 3. serierunde i verdens beste 4. divisjon. Det er toppkamper allerede, og bunnlag sliter med å få poeng.

Vi gyver løs på kommentarer og tips foran mandagens fem kamper. De to siste spilles onsdag, og vi tar en kort kommentar på de også.

Aurskog-Høland – Løvenstad

To av seriefavorittene, og de er begge middels fornøyde. De har en seier og ett tap hver.

AHFK kommer fra storseier mot Gjelleråsen 2, og stiller stort sett med samme lag i kveld sies det. Offensivt så er de strålende i utgangspunktet, men som man så mot Rælingen så er det defensive litt mer utfordrende. Man kan si litt det samme om motstander Løvenstad.

Får vi en skikkelig fotballfest eller blir et antiklimaks til de grader?

Når AHFK har Martin Vestreng på benken så vitner det om styrke.

Dessverre så er ikke Pål André Helland med for Løvenstad, men de stiller tilnærmet toppet uten han. Det store spørsmålet er om toppscorer Lappegård spiller spiss eller stopper – fordi det sies at Fredrik Åretun er ute med skade. Sander Wang er tilbake i troppen.

Mitt tips: 3-3 (vi går for fotballfest) Martinsen, O. Vestreng og E. Olsen for AHFK. Våge, Lappegård og Kristiansen for Løvenstad.

Fantasy Romerike

Hauerseter – Fjellhamar

Hjemmelaget står med tre poeng etter tap mot Løvenstad og seier mot Gjelleråsen 2. HSk har en tynnere tropp denne sesongen, men virker litt bedre trent fra start. Kim Brenna må alle forholde seg til uansett, og han kommer uansett til å score mange mål. Mot et varierende Fjellhamar kan han finne rommene sine.

Fjellhamar rota det til sist mot Ull/Kisa 2 – på typisk FFK-manér. Vi har sett det før. Men, så er det imponerende å være bedre enn Kisa 2 i lange perioder. De hadde helt klart fortjent tre poeng.

SÅ er det spennende hva Fjellhamar kommer med. Det er sjelden de stiller samme 11er, og det må til noen ganger skal de holde seg denne sesongen.

Vi tror denne blir jevn, og så scorer Brenna.

Mitt tips: 3-1 Brenna 2 og Blaker for Hauerseter. Smith for Fjellhamar.

Sørumsand – Lørenskog 2

SIF har tatt tre poeng på de to første, og møter serielederen i kveld. Sist tapte Sørumsand mot et sterkt Eidsvold Turn 2 og tapte 0-4. De var strengt tatt uheldigere enn Raumnes & Årnes der.

11eren til hjemmelaget er god, men tynnes litt ut i troppen etter det. De er avhengige av at de sentrale leverer i dag.

Lørenskog 2 kommer med sterkt lag igjen med flere av reservene fra lørdagens 3. divisjonskamp. Vi ser også at mange i den U21-gruppen kun spiller seniorfotball og at de «nestbeste» juniorene spiller interkrets.

Dermed blir ikke slitasjen så stor. De har herja med både Kløfta og Raumnes & Årnes i de to første kampene.

Mitt tips: 1-2 S. Melby for SIF. Latkovic og Lajqi for Lørenskog 2

Kløfta – Gjelleråsen 2

Det er de to eneste lagene med null poeng på de to første kampene. Så etter i kveld er det det ingen (uavgjort) eller et av de. Enkel matte det.

Kløfta ble spilt rundt med av Lørenskog 2 og de var egentlig sjanseløse mot Rælingen også. De har altså møtt de to lagene som leder serien.

De virker fortsatt litt for tunge, og vi veit at treningsfasilitene har vært elendige i Bakkedalen. Kommunen der oppe får ikke brydd seg så mye om folkehelsa.

Vi tror Kløfta kommer til å spille seg i skikkelig form, men den kommer ikke helt ennå. Gjelleråsen kommer med godt lag i kveld og de er nok litt revansjelystne etter tapet i 3. divisjon mot Skedsmo. Vi tipper alle der er med.

Mitt tips: 1-3 Preber for Kløfta. Dyrnes 2 og Bjarmann for GIF 2.

Eivind Damstuen og Kløfta hadde god kontroll på Skedsmo i NM i 1. omgang, men sliter i 4. divisjon (Foto: Espen Bråthen).

Strømmen 2 – Ull/Kisa 2

Hva kommer Strømmen 2 med? Veit egentlig. Noen rykter har sagt 5-6 a-lagsspillere, men ikke fått det bekrefta.

Ull/Kisa 2 kommer nok med tålig likt lag, så av klubbens 25 a-lagsspillere så får vi se hvor mange som er med. Ungguttene er gode, meget gode – men kommer Strømmen 2 med a-lagsspillere blir det tøft.

Derfor er jo denne her håpløs å tippe. Kisa 2 vinner hvis Strømmen kommer med «U21-laget» sitt. Strømmen vinner hvis de kommer som «varsle».

Tirsdag:

Eidsvold IF – Eidsvold Turn 2

Lokaloppgjør. Mange spillere i begge klubber har spilt for begge klubbene. Rivaliseringen er litt utvannet med årene, men med Nordlie-gutta inn så krafser det litt mer i rivaliseringen, tror vi.

Det er litt smågrums i EIF så blir spennende å se troppen.

Turn 2 endra mye fra kamp en til kamp 2, og kjenner vi Turn riktig så kommer det et sterkt lag her. Det passer fint i henhold til førstelaget, så normalt det. Pluss at det er lokaloppgjør. Hjelper det.

Tips kommer tirsdag.

Raumnes & Årnes – Rælingen

R&Å feide over Turn 2 i første, og ble feid av banen mot Lørenskog 2. De har nok startet svakere enn det de trodde selv. Rælingen har åpnet strålende og er bak Lørenskog 2 på litt svakere målforskjell.

Tips kommer tirsdag.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Rælingen

Den siste kampen før ferien. Fjellhamar har besøk av Rælingen, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Nå er sluttspillet for 4. divisjon klart – Lillestrøm har jukset igjen

På kvinnesiden er de to 4. divisjonsavdelingene ferdige, og nå deles de opp i to nye avdelinger. Lillestrøm...