torsdag, juli 18, 2024

Tabelltips for 4. divisjon – 1. plass til og med 5. plass

Date:

Share post:

Nå kommer de øverste plassen i årets tabelltips. Lokalfotballen tror et 2. lag tar opprykket, og et 2. lag rykker ned. Hva tror du?

Les også:
Tabelltips 4. divisjon – 11. plass til og med 14. plass
Tabelltips for 4. divisjon – 6. plass til og med 10. plass.

1 Ull/Kisa 2

Egentlig går det ikke an å tippe et lag opp når det er mye usikkerhet. Ull/Kisa og Steffen Landro viste lite interesse rundt laget i fjor, og hva er planen i år? Hvis Ull/Kisa ønsker å få rekruttlaget opp så går de opp. De skal også håndtere interkrets B denne sesongen som gjør belastningen stor.

I sin siste treningskamp spilte 3-3 mot gode Aurskog-Høland med juniorlag, men da manglet også AHFK noen spillere. Det viser uansett at de har noe i toppen å gjøre.

Med sin svære a-lagstropp på 25 spillere så må jo spillere fra 17 til 23-25 få spilletid ett eller annet sted. Vi tror det blir på Ull/Kisa 2 og da rykker de opp.

Trener: Jan Åge Sandviken

2 Aurskog-Høland

Jonas Grahn jubler etter AHFK sitt tredje mål mot Rælingen i fjor (Foto: Espen Bråthen)

Er sammen med laget på 4. plass en slags overgangsvinner, og hvittrøyene er en av favorittene denne sesongen. De har en strålende 11er, og troppen er bedre enn på lenge. Den siste der tror vi nok gjør at de ikke rykker opp denne sesongen – pluss at vi er veldig usikre om klubben er klare for et opprykk.

Brødrene Vestreng. Brødrene Olsen. Mr X i Jørgen Kolstad. Sammen med Løvenstad har de forsterket best.

Keeper:

En trio har det blitt her. Utfordringen er at det ikke er et soleklart førstevalg. Vi mener Even Vestreng er hakket bedre enn Berg og Hellesjø.

Forsvar:

Eirik Haugen har kommet seg i form. Lars Fjeld kom seg veldig utover sesongen i fjor, så stopperparet er bra. På backene er det litt mer usikkert, og vi håper, for AHFKs del, at Henrik Jensen blir med. Han var klasse i høst. Det samme med Ola Ness. Dette er lagdelen de må få orden på hvis de skal opp – hvis ikke så blir det ikke opprykk.

Midtbane:

Kanskje den beste midtbanen i 4. divisjon. Kan Martin Vestreng slite med å ta plass? Kolstad, Emil Olsen, William Bergquist og Jonas Grahn er klasse. Det er flere spennende typer bak her også.

Angrep:

Ola Vestreng og Aleksander Martinsen kommer til å plage alle forsvar. Eirik Olsen kommer til å ha masse målpoeng. Og det er noen spennende juniorer bak her – spesielt i Hampus Helgerud som bøtter inn mål i aldersbestemt.

Trenere: Mathias Hoftvedt og Eirik Haugen

3 Sørumsand

Blir det jubel for Sørumsand i årets 4. divisjon? (Foto. Espen Bråthen)

Skal Sørumsand hevde seg i toppen allerede – selv etter å mista tre viktige spillere. Ja, mener vi. Med Per Einar Gjelsvik inn i en allerede god gjeng sammen med Servold så strukturer de opp laget. De har fått inn spillere som passer perfekt inn. Det viste cupkampen mot Skjetten.

11eren er blant de beste i 4. divisjon, men minuset er at det er litt tynt bak etter hvert. Den defensive strukturen kommer til å bli viktig, fordi vi veit de kommer til å kontre inn mange mål.

Keeper:

En sterk duo i Jonas Aronsen og Ludvik Hoel. Aronsen er nok hakket foran. En duo som er sterk på streken, men spent på hvordan de passer inn i posisjonsfotballen.

Forsvar:

Blir det en treer bak eller en firer? Eller en femmer? Vi tror på en treer, og får de inn litt mer struktur enn i fjor, og litt inn fra Skedsmo sin, så kommer de til å bli vanskelige å score på. Kamara inn er en herlig forsterkning.

Midtbane:

Vegard Servold og Simen Melby får besøk av Jesper Kornbakk her (hvis han ikke blir en tier eller kant i perioder), og da konkurrerer de om å være den beste midtbanen. Med Marius Kornbakk og Jonas Nielsen på vingbackene er de sterke her.

Angrep:

Målsnik Saeed Rahim er tilbake, og på en måte erstatter Ola Vestreng. Dani Husanovic er et år eldre, og sannsynligvis bedre. Furberg er enten offensiv midtbane eller oppe i angrep, uansett en god forsterkning.

Trenere: Yngve Servold og Per Einar Gjelsvik

4 Løvenstad

Dette er vinterens vinner på overgangsmarkedet. 5-6 klassespillere rett inn i en allerede sterk 11er. Men. Nå er de derimot bedre trent, og bedre forberedt. Det vil gi mindre svingninger. Den sentrallinja de har nå er det få som slår, så får se om de trener nok til å være i toppen.

Vi hadde Real Hauerseter i fjor og i år det galacticos i Løvenstad som får mye fokus. Trener de nok til å være i toppen? Kommer de nye spillerne inn med bedre treningsfokus og mer generelt fokus på kvalitet? Noen er der for å trappe litt ned også.

Keeper:

JP Smedhaugen kom inn i fjor og var en viktig forsterkning. Reaksjonssterk som få, men sliter ute i feltet. Blir en viktig mann denne sesongen.

Forsvar:

En sterk lagdel. Åretun, Catagöl og Bjerkreim som stoppere, og nye Krasniqi og Bashiri som backer – og god dekning bak de. Det er litt skadetrøbbel i noen av disse-

Midtbane:

Det ser ut til at nye Grødtlien kommer inn på midten. Flere gode valg her for Arstad. Nye Xhaferi er mye bedre enn dere tror (foruten Arstad og Løvenstad da), og sammen med Wang og Mork er det klasse.

Angrep:

Angrepet står ikke tilbake for så mange lag. Robin Våge og Petter L. Kristiansen på kantene, og før Egeberg er tilbake kommer Lappegård til få sjansene. God back up også.

Trener: Mats Arstad.

5 Hauerseter

Hauerseter jubler etter 2-1-scoringen til Sondre Emilsen. Den første målscoreren, Sander Forø, kommer jublende til (foto: Espen Bråthen)

Med Kim Brenna skal de komme høyt, men i fjor startet de elendig og avsluttet middels. Det goldt ikke en gang til NM-kvalik selv med seriens vanvittige toppscorer i Brenna. De virker mer trent i år, og en litt yngre spillergruppe – på godt og vondt.

Det er vanskelig å plassere de, men vi tror at de kommer høyere nettopp fordi de er bedre trent  og de slår mer langt i bakrom på Brenna. Forsvar må senke seg og da blir det mer plass til gode Emilsen og Blaker også.

Keeper:

Fredrik Mundal er en dønn solid keeper i 4. divisjon. Jevnt over god på det meste, men han får også noen «hjerneslipp» i løpet av sesongen. Er ikke utfordret på keeperplassen.

Forsvar:

De har 4. divisjons beste midtstopper i Karsten Rognerud. Klasse. Sammen har han med seg Erlend Aas, som er hjelpetrener og klar for et comeback. Pål Steffen Andresen er også med videre.

Midtbane:

Sondre Emilsen var meget god i fjor, og får en viktigere rolle i år. Balltrillerne Mork og Aas er borte, så det blir mer direkte Hauerseter i år. Vi tror også at Petter Blaker kommer bedre til i dette Hauerseter. Eriksen leverer alltid. Magnus Mundal er mer opp og ned, men får nok spille mer i år.

Angrep

Kim Brenna. Behøver vel ikke å skrive så mye mer her.

Trener: Per Arne Nyjordet

Hva tenker du om tabelltipset?

Les også:
Tabelltips 4. divisjon – 11. plass til og med 14. plass
Tabelltips for 4. divisjon – 6. plass til og med 10. plass.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Rælingen

Den siste kampen før ferien. Fjellhamar har besøk av Rælingen, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Nå er sluttspillet for 4. divisjon klart – Lillestrøm har jukset igjen

På kvinnesiden er de to 4. divisjonsavdelingene ferdige, og nå deles de opp i to nye avdelinger. Lillestrøm...