lørdag, juni 15, 2024

Kamikaze-tabelltips for 4. divisjon i februar

Date:

Share post:

Klubbene har så vidt begynt med treningskamper, og rykter og overganger florerer. Her er årets første tabelltips for 4. divisjon.

I utgangspunktet slik ståa er i februar så er det en veldig åpen 4. divisjon. Det finnes ingen klare favoritter – ennå. Det gjør årets 4. divisjon enda mer interessant.

Likevel så må vi prøve oss. Vi tipper tabellen, og begrunner og analyserer litt.

1.Ull/Kisa 2

Denne er veldig usikker, som alt det andre egentlig. I fjor så satset ikke Kisa på 2. laget sitt, og de brukte ofte de unge gutta som spilte veldig mye fotball i fjor.

Troppen er litt yngre i år, men det hentes inn mange spillere utenfra til a-laget og det må gjøre at rekruttlaget blir bedre – hvis Landro ikke bare fokuserer på opprykk.

Det å sette opp en ellever her er nytteløst, selvfølgelig. Men, vi håper på å få se Modebe, Lyngstad og noen til av talentene – fordi på a-laget er det så å si ikke romerikinger lengre.

2. Aurskog-Høland

Litt vågalt tips etter en tøff start på fjoråret og lå lenge og knivet om å unngå nedrykk. De fikk en rad med mange kamper uten tap, dessverre for de med for mange uavgjort, så de reddet seg greit inn. Etter den elendige starten plukket laget nesten like mye poeng som topplagene.

Elleveren de har nå er meget god. Og de kan fylle på med spennende unggutter i flere posisjoner. Spesielt Hansi Fjeld og Joel Aas er veldig spennende. Hampus Helgerud også hvis han får på seg litt muskler.

Minuset er at viktige Lars-Eirik Svardahl og Christian Helbostad ikke er med videre i klubben.

Jonas Grahn jubler etter AHFK sitt tredje mål mot Rælingen

3. Hauerseter

Her er det usikkert. Ryktene går hit og dit. Men, de har fått på plass Kim Brenna. Det vil si cirka 30 mål det, selv om han blir eldre. Nå må de bare holde på de fleste, og få inn et par så kjemper de om opprykk.

Jørstad-brødrene har gitt seg, og Per Nyjordet er ny trener. Nettverket til Jørstad-brødrene er ikke noe man tuller med, så spennende å se hva som skjer.

Her er det så mye usikkert. Vi veit Mork er på vei bort, pluss 3-4 viktige til. Og så sies det at det kommer inn to-tre gode snart.

4. Sørumsand

Det er litt fugl eller fisk i år. Usikkerheten er rundt trenersituasjonen som ikke er ideell (et fåtall slike løsninger som har holdt lenge). Men, spillermaterialet er bra, i hvert fall 11eren. Gjelsvik og Servold kan ta det taktiske enda litt videre, men har mista den aller beste spillere sin til AHFK.

Troppen har blitt litt bredere, og en meget god sentrallinje. Blir bredden litt bedre kommer de enda høyere.

5. Gjelleråsen 2

Veldig gode på våren men raknet så å si på høsten. Det opprykksjaget satte nok sine spor. A-laget til GIF blir cirka like gode i år og vil være i opprykkskampen, så GIF 2 vil nok se tålig likt ut som i fjor. Spent på om noen av de beste unggutta her i fjor får prøve seg mer i 3. divisjon.

6. Raumnes & Årnes

Elleveren er meget god, som serien i fjor viste, men det ble veldig tynt i troppen utover høsten. Arne Holter pluss andre ble borte, og da var ikke blåtrøyene like gode.

De har ikke fått inn all verden ennå, foruten en god keeper. Kjenner vi Trond Lien godt nok så dukker det nok opp noen – og det burde det hvis de skal ha håp om en lignende plassering.

7. Lørenskog 2

De gikk fra 3. plass til 7. plass etter at de tok over interkrets-plassen i G19 til Eidsvold Turn (trakk seg). Da blir det tøffere å være konkurransedyktige i både 4. divisjon og IK – akkurat slik Turn fikk merke det i fjor. Likevel er Lørenskog bedre rustet rett og slett på grunn av større antall spillere.

De var gode i fjor, men er fortsatt unge så vil variere.

8. Eidsvold IF

Vanskelig å tippe. Tunge tap i Teigland, Ulseth og Kristiansen. Wilsgård også, selvfølgelig. De har erstattet noe av det i brødrene Trandum Nordlie. En meget overraskende overgang, som vi meldte om tidlig i vinter.

Elleveren litt svakere, og troppen svakere. En klubb som ikke helt veit hvor de er.

9. Kløfta

Det ble en litt rar sesong for Kløfta i fjor. En god del svake kamper, men så reddet de inn en kvalik til NM-plass likevel fordi de har noen klassespillere. Den samme gjengen, ett år eldre, skal prøve seg igjen. Så får vi se om drar inn noen flere unge spillere i år. G19-laget i fjor var ålreit.

Magnus Hovde og Adam Olsen er tilbake etter lange skader, og det er gode «forsterkninger»

10. Rælingen

Gode på våren og elendige på høsten. Plutselig var de i nedrykksstriden, men det nedrykket tok Gjerdrum seg av. I år har Rælingen og Henning Holt spisset troppen, og det virker som et fornuftig trekk. Likevel så vi usikre på om de kommer så veldig mye høyere på tabellen i år.

Mista Gashi, men fått inn et par fine forsterkninger.

11. Fjellhamar

Har Fjellhamar blitt et jojo-lag? Kanskje. De har en sterk tropp, men den store utfordringen er alle endringene i elleveren fra kamp til kamp. Stiller de det aller beste kan de slå de beste, men det gjør de dessverre sjelden. Har de blitt hakket mer seriøse siden sist de rykket ned?

Ingen store sprell på overgangsmarkedet ennå. Troppen er som sagt fin.

12. Løvenstad

Et lag i framgang, men usikkert om det er nok. Masse fine spillertyper men er de godt nok som lag? Individualister kommer langt men stort sprang fra 5. divisjon til 4. divisjon.

Er ryktene vi hører om to-tre spillere inn så er de plutselig topp 6-kandidat.

13. Strømmen 2

De reddet seg inn på slutten i fjor. Det blir nok en kamp om å unngå nedrykk.

14. Eidsvold Turn 2

Blåtrøyene har mistet masse unge spillere denne vinteren. De har trukket laget sitt i G19-Interkrets, og blitt litt tynnere ellers. Vi tror de får en meget tøff sesong.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 4. divisjon: Blaker – Sørumsand

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Blaker får besøk av Sørumsand på en en regntung Bruvollen. Følg alt...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Løvenstad

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Rælingen får besøk av Løvenstad. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Eidsvold IF

Nå er det breddefotballens helg. Raumnes & Årnes får besøk av Eidsvold IF. Kom deg på kamp, eller...