fredag, juni 9, 2023

André Bergdølmo blir trener i LSK Kvinner – skal tilbake i toppen

Date:

Share post:

Lokale André Bergdølmo tar over som trener i LSK Kvinner, og han har signert en to-årskontrakt med gultrøyene. Nå skal de tilbake i toppen.

51-åringen André Bergdølmo tar over etter Knut Slatleim i LSK Kvinner, og den tidligere toppspilleren gleder seg til å ta over

– Dette kommer til å bli bra. Det å få tilliten til å trene LSK kvinner ser jeg på som en spennende jobb. Kvinnefotballen er virkelig på vei oppover og dette ser jeg på som en veldig fin utfordring. Jeg har i møter med klubben fått et inntrykk av profesjonalitet over hele linja. Så det å komme inn å være med å bidra her ser jeg frem til, sier Skjetten-mannen, som etter hvert har fått en lang og god trenerkarriere.

Topp trenerutdanning for Bergdølmo

Det startet som hjelpetrener for Henning Berg i 2009 i Lillestrøm SK, etter at det hadde roet seg litt etter «overgangen» hans som spiller fra LSK til Rosenborg. Lang historie kort, og Bergdølmo gjorde suksess med juniorlaget til LSK. Han har vært assistent under Martin Andresen i Vålerenga og Vegard Skogheim i ull/Kisa i tillegg.

De to siste årene har han trent G19 til Sarpsborg og de har vinni interkrets to år på rad.

– Jeg har under tiden som trener tatt alle UEFA-trenerkurs, og jeg har med det UEFA-pro lisens som er den høyeste utdannelsen man kan ha innen treneryrket.

Hva er dine ambisjoner med LSK Kvinner?

– Våre ambisjoner må være å komme tilbake i toppen av norsk kvinnefotball. Det er der LSK Kvinner hører hjemme. Vi må tenke utvikling av lag og enkeltspillere.

André Bergdølmo er klar som trener i LSK Kvinner (Foto: LSK Kvinner)

Etter en tung sesong både på og av banen kunne daglig leder, Stein Ellingsen, i LSK Kvinner puste lettet ut med første brikke på plass.

– Det er helt fantastisk å lande André som ny hovedtrener. I André får vi en ekstremt dedikert trener med hodet på rett plass, han har veldig gode verdier og tanker om hvordan dette prosjektet skal skride frem. Det er et av norsk fotballs største navn gjennom tidene og vi er helt sikre på at dette vil være med å løfte LSK Kvinner og norsk kvinnefotball, sier Stein, som også forklarer at de laget en profil av hovedtrenerønsket og Bergdølmo passet best inn i den av alle kandidatene de hadde.

LSK Kvinner jakter også ny sportssjef nå, og det sies at de ikke er langt unna en løsning der. Ellingsen blir ikke arbeidsledig i vinter når de også må få inn rekrutt-trener, hjelpetrenere til både 1. lag og rekrutt og toppspillerutvikler – men nå er den første viktige brikken på plass.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

– Jentene fortjener så mye mer, og det skal Lørenskog sørge for fremover

Med flere viktige brikker på plass skal Lørenskog satse på jentene og kvinnene fremover, selvfølgelig samtidig som fokuset...

Direkte fra Inne-KM lørdag – Kvinner senior og J17

Ny dag og nye muligheter i LSK-Hallen. Kvinner senior spiller i kveld, sammen med J17, og Lokalfotballen følger...

Knut Slatleim slutter som hovedtrener i LSK Kvinner

LSK Kvinner og Knut Slatleim er i dag blitt enige om at Slatleim slutter som trener i LSK...

Bildeserie fra Kampen om Romerike – Nedre Romerike vant kvinnekampen

Nedre Romerike vant den tidenes første Kampen om Romerike for kvinner med 3-1 over Øvre Romerike. Her er...