torsdag, juni 13, 2024

Hvor går veien for LSK Kvinner? Lillestrøm SK kommer til å stoppe sammenslåing

Date:

Share post:

Nå har Lillestrøm SK invitert sine medlemmer til ekstraordinært årsmøte for å bestemme seg for sammenslåing eller ikke med LSK Kvinner. Vi tror ikke det blir sammenslåing.

KOMMENTAR: Hvis medlemmene til Lillestrøm SK stemmer for å ikke slå sammen de to klubbene så er det veldig enkelt. Da trenger ikke LSK Kvinner å ha sitt årsmøte.

Det er uansett for seint for neste sesong å slå sammen klubbene på grunn av fristene til Norges Fotballforbund, så dette blir uansett ikke formalisert før 2024-sesongen.

Les også: En stor takk til alle som bidro til at Kampen om Romerike ble en suksess

Så til noen tanker før årsmøtet.

Det har vært en diffus endring i Lillestrøm SK denne høsten – fra å egentlig gi blanke i jentefotballen til å plutselig skrive litt om den. Styreleder Morten Kokkim er på kamp, og gratulert på sosiale medier – og det er positivt. Det tror vi er en rein taktisk liten plan av Kokkim. Han er nok en motstander av en sammenslåing, slik vi ser det.

Vi forstår Kokkim veldig godt. Det er en klubb med 2-2.5 millioner kroner bak budsjett som ønsker seg inn, men LSK Kvinner har i rettferdighetens navn rydda opp i det nå. Men, det holder ikke.

Lillestrøm SK sine jentelag gjør det bra, og det er moro for jentene, men de har tømt Romerike for de fleste spillerne og det er snart ikke lag igjen. NFF Akershus sitter bare og ser på. Det vil si at Lillestrøm SK kommer til å fortsette og hente spiller på spiller, og snart bare spille mot seg sjøl.

Sammenslåing eller fjerne seg helt

LSK Kvinner har ikke rekruttering og har bare toppserie-laget og rekrutt. De startet opp i Setskog, så Setskog-Høland og Team Strømmen. I 2009 ble de til LSK Kvinner, og et slags samarbeid som har variert veldig de siste årene.

Man har kommet til å slags punkt der det er enten eller for LSK Kvinner, tror vi. Enten blir det sammenslåing eller så må de fjerne seg fra Lillestrøm SK. Det kvasi-samarbeidet tror vi ikke vil fungere fremover – som vi ser spor av nå.

Lokalfotballen erfarer derimot at Per Mathisen og Per Berg, som er to store og sterke sponsorer, ønsker en sammenslåing av de to klubbene.

Det beste hadde vært å slå sammen klubbene. Det at økonomien til LSK Kvinner er dårligere ser alle, men Lillestrøm SK var også der for noen år siden. Man skal være tålig historieløs ved å bruke det imot LSK Kvinner av Lillestrøm SK-folk. Vil man så får man det til.

Men for å si det rett ut. Lillestrøm SK kommer aldri til å gå for sammenslåing De vil ikke. Man ser viktige personer i Lillestrøm SK er sterkt imot det, og da blir det sånn.

Hva skal LSK Kvinner gjøre da?

Mitt langskudd er å fjerne seg helt fra LSK-navnet og bli hele Romerikes jentelokomotiv på ordentlig. Hva med Romerike Jentefotball? Gå i dialog med Lørenskog, Rælingen, Gjelleråsen og Skedsmo der de sliter litt med jentefotballen om dagen.

Kan man se til Romerike Ravens? Det ser ut til at de har klart seg bra til nå – selv om det også er veldig ferskt.

Lørenskog får en ny fantastisk arena om to år. Rælingen har et strålende anlegg som blir bedre og bedre. Mulighetene er der ute hvis man virkelig vil – men sammenslåing blir det ikke.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Kommentar: Hvilken spillestil er best? Hva viste fotballhelgen oss?

Det å diskutere spillestil er nok en heltidsstilling. Her blir vi aldri enige, og det finnes nok ingen...

Når livet ikke helt fungerer – kort om angst og depresjon

Nå skal dette egentlig ikke på en blogg om lokalfotball, men det er et tema som er mer...

Nå må foreldrene skjerpe seg!

KOMMENTAR: Akkurat som at inne-KM er en fin tradisjon, så er disse foreldrene en trist tradisjon i samme...

Hva skjer med jentefotballen på Romerike?

KOMMENTAR: Det er rett og slett krise. Det er ikke noe vits å late som noe annet. Antall...