søndag, juli 14, 2024

Skal det ryke for Skedsmo? Har AHFK sikra plassen? Hvem rykker opp? Hvem rykker ned?

Date:

Share post:

Det ble ingen stor fotballopplevelse på Skedsmo, men 1-1 gir en litt mer spennende avslutning på 4. divisjon. Hvem rykker opp og hvem rykker ned?

Les også: Kampen om Romerike 2022 | 12. november i LSK-Hallen

Skedsmo var store favoritter foran kampen. De hadde 46 poeng mot AHFKs 26 poeng. Og Skedsmo vant rimelig enkelt 3-1 i motsatt oppgjør i mai. Siden det tapet hadde Aurskog-Høland kun tapt en gang. De hadde altså kun ett tap på de 12 siste kampene, og nå kun ett tap på 13 kamper.

Jonas Grahn og AHFK ga Skedsmo god kamp (FOto: Espen Bråthen)

Bortelaget tok tak i kampen fra start, og de skapte et par gode sjanser. Det har virkelig løsnet for Aleksander Martinsen i år, og mot Skedsmo kunne han hatt to mål de første 15. Men, to dårlige avslutninger ble enkelt reddet av Henrik Tesli.

Hjemmelaget var ikke helt ufarlige. Ole Kristian Moltzau dempet godt etter en corner og banket til. AHFKs gode keeper Even Vestreng reddet også godt. Begge keeperne var gode denne lørdagen.

Utover i 1. omgang tok Skedsmo mer over, men de skapte ikke veldig mye. De skapte en del overtall, og rom, på høyresiden, men innleggene var for dårlige – eller så var løpene inne i feltet svake.

Skedsmo kjørte ikke fullt opp med folk fordi de viste at Martinsen er god på kontringer.

Det var veldig tydelig at Skedsmo hadde hatt en god pauseprat. Det var en gjeng tente spillere som gikk ut på plasten på Skedsmo stadion.

Ole Moltzau og Skedsmo jublet etter 1-0-ledelsen (Foto: Espen Bråthen)

Skedsmo kjørte 2. omgangen

Brødrene Petter og Martin Evensen kom til et par avslutninger, men forsvaret og keeper til AHFK var på plass.

Halveis ut i 2. omgangen kom scoringen i en meget god Skedsmo-periode. De rullet fint opp og Ole Moltzau banket ballen i lengste fra 15 meter. 1-0 og god jubel fra hjemmespillerne. Dessverre så dukket det ikke opp så mye hjemmetilskuere. Av de 30 som var der var vel 70% fra Aurskog-Høland.

Like etter burde Olek Vysochenko ha punktert kampen. Etter nok et godt angrep kom midtbanespilleren alene med keeper, men Vestreng var på plass.

Det så likevel ut til å bli en grei hjemmeseier. AHFK fikk ikke til noe som helst, og Skedsmo hadde kontroll.

Så glapp det for hjemmelaget. Gode William Bergquist fikk tak i ballen og spilte innbytter Fred Ephraim alene med keeper. Spissen gjorde ingen feil da han plasserte ballen i nærmeste hjørnet. 1-1.

Bortelaget kunne også tatt med seg alle poengene. På overtid ble Martinsen totalt feil avvinket for offside da han var alene med keeper.

Ett poeng hver til lagene var ikke akkurat optimalt for noen av de, men AHFK er nok litt mer fornøyde med sitt poeng.

Slik ser 4. divisjon ut per 18. september (Foto: fotball.no)

Rykker Skedsmo opp?

Skedsmo har nå åtte poeng ned til Ull/Kisa 2, men kan altså kuttes til fem poeng – og da blir det kamp inn og stress for hvittrøyene. «Heldigvis» for Skedsmo har Kisa 2 bortekamp mot Strømmen 2. Og sistnevnte gjør det meste de kan om dagen for å redde plassen i 4. divisjon.

Raumnes & Årnes kan med seier over Eidsvold IF være seks poeng bak. Da er det igjen fire kamper og 12 poeng skal deles ut. Neste kamp for Skedsmo er borte mot nettopp Raumnes & Årnes.

Lokalfotballen tror Skedsmo rykker opp, og de er nok klubben som kan håndtere det best – selv nesten uten tilskuere i dag. Der har Skedsmo en lang vei å gå. Det er ikke akkurat opprykkseufori, som en AHFK-spiller sa da han fikk se de åtte som var på tribunen til kampstart.

Blir det opprykk på Felix Engebråten og Skedsmo. En litt skrantende form kan gi en spennende avslutning på serien (Foto: Espen Bråthen)

Jevn i kampen om å unngå nedrykk

Nedrykk er vidåpent. Rett og slett vidåpent.  Strømmen 2 har 19 poeng, og Gjerdrum har 20 poeng. Strømmen 2 gikk fra vanvittig sterkt lag mot Skedsmo og slo de. Så møtte Gjerdrum med et svakt lag, og da gikk Gjerdrum forbi. Det er ting som skjer man ikke kan forstå (jada, man veit om periodisering og a-kamper osv).

Det er all denne usikkerheten som gjør det å tippe nedrykk så vanskelig. Disse 2. lagene har variert så utrolig denne sesongen, så det er nesten verre enn i 2016 da Eidsvold Turn og Skedsmo snudde 1. lag og 2. lag for å redde plassen i 4. divisjon.

 Selv om Aurskog-Høland er åtte poeng foran (en kamp mer spilt) så er ikke de sikre på grunn av de skal møte Strømmen 2 og Eidsvold Turn 2. Akkurat nå er Gjerdrum i mest trøbbel. De er poenget foran Strømmen 2, men har et tøft program igjen. Det er Hauerseter først, så Gjelleråsen 2, og deretter kanskje en meget viktig kamp mot Kløfta. Et Kløfta i elendig form som bare er fem poeng foran Gjerdrum.

Gjerdrum ned? Ingen 2. lag opp

Vi tror at Gjerdrum må ta den tunge veien ned, dessverre. De har fått en betydelig svakere tropp siden i vår, og det flyter ikke helt for gultrøyene. Vi kan garantere at alle førstelag i 4. divisjon håper det går ned et 2. lag, men de klarer seg dessverre.

Mange av oss frykta at Skjetten 2 skulle rykke opp fra 5. divisjon, men et par svake resultater gjør at de nok ikke rykker opp. Løvenstad kommer opp, og så blir det en kamp mellom Fjellhamar og Søndre Høland om den andre plassen.

Les også: Kampen om Romerike 2022 | 12. november i LSK-Hallen

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Rælingen

Den siste kampen før ferien. Fjellhamar har besøk av Rælingen, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Nå er sluttspillet for 4. divisjon klart – Lillestrøm har jukset igjen

På kvinnesiden er de to 4. divisjonsavdelingene ferdige, og nå deles de opp i to nye avdelinger. Lillestrøm...