lørdag, juni 15, 2024

– Jeg er i bedre form – sammendrag fra serierunde 21 i 4. divisjon

Date:

Share post:

Aleksander Martinsen og Aurskog-Høland har kun ett tap på de siste 12 kampene, og mye er på grunn av spissen til hvittrøyene. Gjennomgang av 4. divisjon.

En gjennomgang av alle 4. divisjonskampene i runde 21.

Det er sjelden man har sett en spiller dominere ute på banen som Aleksander Martinsen gjør om dagen. Den høyreiste spissen plager alt av forsvarere. Når Henrik Ulseth og Nicolaj Møller Jensen ser ut som G12-spillere i perioder, og det samme med Eivind Damstuen (Kløfta) og Vebjørn Sangnæs (Gjerdrum), så er vi litt spent på å høre hva Martinsen selv sier.

Aleksander Martinsen (t.h) denga inn 1-1 for AHFK borte mot Hauerseter (Foto: Espen Bråthen)

Les også: Kampen om Romerike 2022 | 12. november i LSK-Hallen

Han har fått litt pes på grunn av dårlig kondisjon, og litt lat ute på banen.

– Hehe, det har vært litt berg og dalbane for meg. Det blir mye jobb. Jeg jobber på Gardermoen så ikke alltid lett å få trent. Men, i det siste føler jeg at alt er mye bedre. Ja, jeg scora litt mål tidligere i år, men nå føler jeg at jeg preger kampene på en annen måte, sa Martinsen til Lokalfotballen etter at han reiv Eidsvold IF sønder og sammen.

Gang på gang utfordret han, og han var involvert i alt som skjedde. Hjemmelaget AHFK leda 3-1 tidlig i 1. omgangen etter scoringer av Thomas Bjørklund, Martinsen og Ola Ness.

– En utrolig deilig seier, og digg med tre poeng. Det lå i hodet vårt at nå skal vi score, og det funka, sa Martinsen. Spissen har nå 15 seriemål og er dermed på 3. plass på toppscorerlista.

Eidsvold IF fikk en redusering ved Eiven Solberg, men etter Henrik Ulseths doble gule kort og dermed rødt så ble det ingen stor sluttspurt. AHFK hadde flere gode kontringer de burde ha scoret på.

Seieren var viktig for AHFK fordi de går inn i en tøff avslutning på serien. Allerede til helga møter de serieleder Skedsmo borte. De har også begge 2. lagene som ligger bak de på tabellen, og som vanlig er det bingo med de to 2. lagene.

Skedsmo tapte

Apropos Skedsmo så ble det en skikkelig nesestyver mot et ungt, men veldig godt, Ull/Kisa 2. Saeed Rahim scora tidlig for Skedsmo, men unggutten Sean Modebe satte inn to mål – og midtveis i 2. omgang satt nummer tre da uros Ignjic scora.

Det ble ikke bedre for Skedsmo da Sindre Myhre fikk sitt andre gule kort i slutten av kampen. Skedsmo reduserte en gang ved Petter Evensen, men de gule vant litt overraskende med 3-2. De er sju poeng bak Skedsmo med fem kamper igjen.

Så Kisa 2 må vinne alle og Skedsmo kan ikke vinne flere enn to.

Gjelleråsen 2 fortsetter sin svake høstsesong. Nå er det vel ni kamper uten seier for de nestbeste fra Li. Mot Hauerseter hadde 2-1 kvarteret før slutt. Seriens suverene toppscorer ville ikke ha noe av det, så han smalt inn to mål. Kim Brenna har vanvittige 26 mål på 21 kamper.

Kim Brenna i Hauerseter (Foto: Espen Bråthen)

Serierunden startet med to fine kamper på lørdag. Gjerdrum leder 2-0 over Rælingen midtveis, og var på vei til tre særdeles viktige poeng. Det gikk helt i stå for de gule, og Rælingen snudde og vant 3-2. Det var også tre viktige poeng for Rælingen som da plutselig kan puste litt ut i nedrykkstriden.

Strømmen 2 slo Lørenskog 4-2 så det tetter seg til der nede. Strømmen 2 med 19 og Gjerdrum med 20. Rælingen er plutselig på NM-kvalikplass hvis NFF Akershus får de samme plassene som denne sesongen.

Raumnes & Årnes slo hardt tilbake etter tapet mot Gjerdrum, og de feide over Kløfta. Rutinerte Mads Hansen banket inn tre mål, og det var godt for spilleren som har sliti med skader i år.

Eidsvold Turn 2 har plutselig fem seire og en uavgjort på de siste seks, og er fem poeng foran Strømmen 2 med sine 24 poeng. De slo Sørumsand 4-1 nå, og de sikrer snart plassen.

4. divisjon tetter seg til

Det tetter seg til i tabellen nå. Skedsmo har «bare» sju poeng, men de er ferdige med 2. lagene og veit da dermed hva som venter. De skal ikke spasere seg til opprykk, fordi R&Å og Hauerseter er i god form og kan slå de. Tap der og feilskjær mot et hardtkjempende AFHK eller Gjerdrum, så er kanskje Kisa 2 der.

Vi kommer med en sak med litt tips og kommentarer om opprykk og nedrykk.

En ting som er sikkert er at det blir kamp helt inn om å unngp nedrykk, og plassene for å få NM-kvalik – og det er fantastisk. Det blir mange viktige fotballkamper denne høsten.

Husk å sjekke Fantasy-laget ditt: breddefantasy.no

Les også: Kampen om Romerike 2022 | 12. november i LSK-Hallen

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 4. divisjon: Blaker – Sørumsand

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Blaker får besøk av Sørumsand på en en regntung Bruvollen. Følg alt...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Løvenstad

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Rælingen får besøk av Løvenstad. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Direkte fra 4. divisjon: Raumnes & Årnes – Eidsvold IF

Nå er det breddefotballens helg. Raumnes & Årnes får besøk av Eidsvold IF. Kom deg på kamp, eller...