lørdag, august 13, 2022

Thea Kyvåg er klar for West Ham. – Sykt å tenke på

Date:

Share post:

Nå er Thea Kyvåg klar for West Ham, og LSK Kvinner får en fin sum for landslagsspilleren. Kyvåg har allerede gjennomført treninger med «The Hammers».

18-åringen Thea Kyvåg har trent med West Ham denne uken, og som Lokalfotballen var først ute med, så er avtalen nå signert. LSK Kvinner er fornøyde med overgangssummen med tanke på kort kontraktstid igjen.

– West Ham er en stor klubb i England. Når de velger å hente Thea nå får vi også penger inn i kassa, så begge parter er godt fornøyd med at vi har kommet til enighet, sier sportssjef i LSK Kvinner, Ranveig Karlsen.

Kyvåg gikk fra Gjelleråsen til LSK Kvinner i 2020, og hun har hele veien spilt på aldersbestemte landslaget. Det toppet seg i sommer da hun sammen med U19-ladnslaget tok sølv etter finaletap mot Spania.

– Sykt å tenke at man skal spille i den beste ligaen i verden. Veldig snille jenter og det blir spennende å se hvordan profflivet utenlands blir. Veldig kult å få muligheten til en sånn spesiell mulighet, uttaler Kyvåg seg. Vingen har signert for tre år med West Ham.

Hva er ditt beste LSK Kvinner-minne?

– Mine beste minner fra LSK Kvinner må soleklart ha vært NM-finalen i fjor. Det var stort å skulle starte en så viktig kamp. Kommer til å savne lagvenninnene og klubben som hadde trua og ga meg sjansen allerede som 16-åring, sier Kyvåg

Kyvåg er allerede i London sammen med sine nye lagvenninner, og har vært på noen treninger.

Bra av Gjelleråsen og LSK Kvinner

– I dag kan alle jenter drømme om å bli proff fotballspiller, både i Norge og ute i Europa. Thea viste sitt sanne jeg i J19-EM i sommer, og de store klubbene følger naturligvis med. Når West Ham kom på banen og ønsket å kjøpe Thea, ville ikke vi stå i veien for en overgang til Women’s Super League, sier Karlsen.

Thea debuterte 12. juli i 2020 da hun kom inn for Isabell Bachor mot Sandviken. Den første, av 13 scoringer for LSK Kvinner, kom mot Vålerenga senere den sesongen. Hun scoret også vinnermålet da de slo ut Sandviken i NM-semien like etter sin første scoring.

– En stor fotballdrøm går i oppfyllelse for en ung lokal spiller, det vitner om at det har blitt jobbet godt både i Gjelleråsen og i LSK Kvinner. Thea kom til klubben som 15-åring og brukte ikke lang tid på vårt rekruttlag før hun ble flyttet opp i A-stallen, sier Ranveig.

Les West Ham sin sak om overgangen

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

1 COMMENT

  1. Jeg sier det igjen. Utrolig bra blogg. For oss som følger lokalfotball ( ser selvfølgelig mest pl) og så klart Norges kuleste klubb hauerseter sk .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Thea Kyvåg forlater LSK Kvinner, men de involverte ønsker ikke å kommentere

Etter det Lokalfotballen erfarer så er Thea Kyvåg klar for West Ham United. Spiller og klubber ønsker ikke...

Direkte fra 3. divisjon kvinner: Fet – Skjetten

På sjølveste himmelspretten møtes Fet og Skjetten i 3. divisjonskamp. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra kl. 18:15.

LSK Kvinner forsterker med angrepsspiller fra den svenske toppklubben Hammarby | 2-2 mot Lyn

(LSK Kvinner - Lyn 2-2). Nina Jacobsson fra Hammarby har skrevet under en to-årskontrakt med LSK Kvinner, og...

Hurtigtog er klar for LSK Kvinner | Flere forsterkninger også på vei

LSK Kvinner forsterker med offensive Rebecka Holum fra divisjonskollega Avaldsnes. Det meldes også om nok en signering senere. Den...