onsdag, april 17, 2024

Gjelleråsen skal forsvare serieledelsen – først ut er Lillestrøm 2

Date:

Share post:

Grønntrøyene fra Li leder 3. divisjon, og de er nærme målet om opprykk. Første hinder er Lillestrøm 2.

Foran kveldens kamp mot Lillestrøm 2 leder Gjelleråsen serien med fire poeng foran Strømsgodset 2. Like før ferien vant de 3-2 mot nettopp Godset i en rysare av en fotballkamp.

Gjelleråsen har en klar målsetting i sin sportslige plan at de skal spille i 2. divisjon i 2023, og akkurat nå er de innafor den planen.

Les også: Vårens lag i 3. divisjon på Romerike

Gjelleråsen har snudd det meste

Det er likevel to måneder med flere hindre for klubben som har snudd veldig mye på hva man driver med på Li. Det har vært nevnt tidligere at Gjelleråsen ikke akkurat var et mønsterbruk for en del år siden, men det har klubben klart å snu.

De utvikler masse spennende spillere, og har vært dyktige på å hente inn riktige forsterkninger. En liten utfordring er at de holder til nærme flere store klubber, og vi veit at pågangen fra «storklubbene» til tider er skremmende.

Det er ikke lenge til før for eksempel LSK kan stille med en egen «GIF-ellever». LSK har blitt mye mer ryddige, men Oslo-klubbene er verstingene slik vi forstår nå.

Filip Oprea har tatt store steg denne sesongen, og flere klubber ligger langflate etter venstrebacken (Foto Espen Bråthen)

Med et opprykk vil klubben i større grad klare å holde på flere av de talentfulle spillerne.

Den første utfordringen er nettopp Lillestrøm. Altså Lillestrøm 2. Man veit sjelden hva de kommer med, og spesielt mot de lokale lagene pleier LSK 2 å være godt forsterka med eliteseriespillere. Denne uken har derimot LSK en viktig europacup-kamp mot det finske laget vi ikke tør å prøve og skrive.

Hva kommer Lillestrøm 2 med?

Med stor sannsynlighet vil ikke LSK 2 komme med alt de har. Det at de ikke spilte seriekamp i helgen taler derimot litt dårlig for reint juniorlag. Nå skal det også sies at juniorene til LSK 2 har imponert til nå. De har noen meget spennende spillere.

Gjelleråsen slipper å møte sin egen spiller i Leandro Neto. Landslagsspilleren for G17 er skadet, og er ute resten av sesongen. LSK 2 vil også savne Edmund Owusu. Spissen er toppscorer med seks mål, men er lånt ut til Moss.

LSK 2 kom med stort sett juniorlag både mot Lørenskog og Skjetten, og tapte, og de har tapt de to siste mot nordnorsk motstand. Det vil si at de er kun seks poeng over nedrykksstreken akkurat nå, og kommer til å trenge poeng fremover.

Emil Åkvåg jubler for årets 10. seriescoring for Gjelleråsen, og nå er spissen oppe i 12 seriemål (Foto: Espen Bråthen)

Mitt tips: 3-1 Åkvåg, Bjørndalen og Bright-Taylor for GIF. Skogvold for LSK 2

Kampen i kveld blir garantert en god kamp med to spillende lag. Det avhenger selvfølgelig av hva slags lag Lillestrøm 2 kommer med, men vi tar utgangpunkt i et ungt lag, pluss en eller to forsterkninger – som for eksempel Erik Taylor.

Hvis det blir det så skal Gjelleråsen vinne dette. De kommer til å trøkke til noe vanvittig fra start, som de pleier, og så får man se hvordan de unge LSK-gutta klarer å stå i det. De har god keeper i Sveinhaug og gode stoppere i Glover, Mørch og Balatoni. Midtbanen er litt lett, og den blir viktig for å hindre GIFs indreløpere. Det er nok der kampen sannsynligvis blir avgjort.

Lillestrøm har heller ingen skikkelig målscorer slik som Gjelleråsen har i Åkvåg.

Dette er derfor Gjelleråsen vinner i dag, men den troen at LSK 2 ikke kommer med alt. Du kan følge kampen direkte på bloggen, og det kommer bildeserie og saker på både GIF og LSK 2 etter kampen.

Les også: Vårens lag i 3. divisjon på Romerike

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 3. divisjon: Skedsmo – FUVO

Skedsmo får besøk av FUVO i 3. divisjon til lokaloppgjør. Du kan følge alt direkte på Lokalfotballen fra...

Det første lokaloppgjøret i 3. divisjon – og full fotballfest på Romerike

Skedsmo får besøk av FUVO til årets første lokaloppgjør i 3. divisjon, og vi har tatt en prat...

Tabelltips for 3. divisjon: 1. plass Lørenskog

Lokalfotballen tror Lørenskog vinner 3. divisjon og rykker opp til 2. divisjon. Stor stall og klassespillere. Innarbeidet spillestil. Les...

Tabelltips for 3. divisjon: 4. plass Skjetten

Skjetten imponerte i høst. Nå tipper Lokalfotballen de grønne på 4. plass i årets tabelltips. Sterk 11er og...