torsdag, mars 23, 2023

Hærføreren Melby ga Sørumsand tre nye poeng

Date:

Share post:

Even Melby ble matchvinner da Sørumsand slo Raumnes & Årnes 2-1 på imponerende vis, og han stoppet det meste bakover.

Les også: Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Raumnes & Årnes

Det var lite som tydet på at Raumnes & Årnes var det beste laget hvis man ser på tabellen etter denne kampen. Sørumsand var mye bedre enn bortelaget i hele 1. omgang. Anført av midtstopper og hærfører Even Melby vant de baller, og skapte gode sjanser.

Nå er det usikkert om storebror, Simen Melby, som er kaptein helt godtar, at Even kalles hærfører men det får han tåle. Simen spilte også en meget god kamp mot R&Å.

To fine scoringer til Sørumsand

1-0-scoringen kom etter at høyreback Eirik Høgberg Pedersen satte i gang et angrep, og Simen Melby slo inn fra høyre. Livlige Ola Vestreng headet ballen tilbake inn i feltet og der kom «HP» i full fart. Backen banket ballen i mål.

Nummer to kommer seks minutter senere. Etter en corner holder Sørumsand ballen oppe, og Martin Vestreng slår inn. På innlegget rager Even Melby høyest og header ballen i mål.

– Vi starter kampen mye bedre enn sist. Det er mye mer prat og mye mer punch. Vi merker entusiasmen, og får et momentum. Planen var å få ned ballen, og passe oss for kontringer. R&Å er gode, men de har sluppet inn del mål og det utnyttet vi, sier «midtstopperen» Even Melby.

Sørumsand jubler etter Even Melby sin 2-0-scoring (Foto: Espen Bråthen)

Han er nok ikke helt fornøyd med midtstopperplassen, men svarte godt for seg.

-Jeg spiller der treneren ønsker at jeg spille og passer best, pluss gjør mest nytte for laget. Jeg trives som midtstopper, men trives selvfølgelig også som spiss. Så lenge laget vinner så er jeg fornøyd, sier Melby, som nå er delt toppscorer i Sørumsand med fire mål. Det samme som bror Simen, og Simen Servold.

Raumnes & Årnes får ikke helt flyten i spillet sitt, og den vanlige aggressiviteten og kontringene satt ikke.

– Det er Raumnes & Årnes det. Slik var da jeg var i klubben tidligere også. Vi har en sånn kamp en sjelden gang, sa en oppgitt Trond Lien på vei til 2. omgangen.

Det ble en frustrerende kamp for Jesper Aaserud og Raumnes & Årnes. Her kommer den furstrasjonen fram (Foto: Espen bråthen)

Like etter at dommer Kristian Lundberg blåste i gang 2. omgangen var hjemmelaget nærme igjen. Simen Melby kom seg ned på høyre og slo et perfekt innlegg. Ola Vestreng kom i hundre og stupheadet ballen i tverrliggeren.

Raumnes & Årnes med kun redusering

Så tok Raumnes & Årnes mer og mer tak i kampen. Først fikk Martinus Granum en stor sjanse da han headet over fra sju meter. Reduseringen kom like etter. Da satt kontringen da Eivind Sveinhaug løp gjennom og spilte tversover til Petter Hankamhaug. Vingen satte ballen enkelt i mål.

Bortelaget prøvde seg, men Even Melby taklet, kjeftet og trillet ball og frusterte de offensive spillerne til Raumnes & Årnes.

– Var deilig ass. Veldig viktig. 1. omgangen er omtrent årsbeste, men unntak av Hauerseter-kampen (SIF vant 6-1 red. anm.). Spillemessig er vi gode i dag. Vi faller litt utover, men viser moral. Troppen er også litt bredere og så kan gjøre gode bytter, sier Melby.

Even Melby hadde god kontroll på Raumnes & Årnes sine angrepsspillere. Han er også god med ball i igangsettingen til Sørumsand (Foto: Espen Bråthen)

Sørumsand er nå oppe på 7. plass, og har fått sju poeng ned til nedrykksplassen.

– Vi har fått tilbake litt folk, så kan rullerere med. Vi har flere folk på trening, og det hjelper på. Noen nøkkelspillere er tilbake. Vinner vi to kamper på rad så er man nesten i toppen, og taper man to strake kamper er man nesten i bånn. Vi kan ikke slippe oss ned nå, avslutter Melby.

Raumnes & Årnes falt ned på 5. plass, og de må slo tilbake mot bunnlaget Eidsvold Turn 2 i neste kamp. Sørumsand skal til Marikollen for å møte Rælingen til lørdagskamp.

Les også: Er det noen som ønsker å samarbeide eller støtte Lokalfotballen?

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Oppsettet til 2. kvalikrunde i NM er klart

Fire lokale lag er klare for 2. kvalikrunde i NM, og nå drømmes det om 1. runde. Se...

Direkte fra NM: Eidsvold IF – Skjetten

Eidsvold IF får besøk av Skjetten i 1. runde i NM-kvalik. Kampstart er 19:00, og du kan følge...

Skjetten er favoritter mot Eidsvold IF – mange spillere har fått prøvd seg i vinter

Favoritten Skjetten skal opp til Eidsvold IF, og begge lag varsler om ålreit oppkjøring. Lokalfotballen følger kampen direkte...

Skedsmo videre i NM – Kløfta stod godt imot

Favoritten Skedsmo reddet seg inn etter at de lå under mot et energisk Kløfta. De snudde fra 0-1...