torsdag, juli 18, 2024

15 mål på to kamper, og Walid er en av hovedårsakene

Date:

Share post:

Gjelleråsen feide over serietreer Fløya, og med 15 mål på to kamper får unge Walid Khris mye ros.

19-åringen Walid Khris har i lang tid vært et stort talent, men det har ikke helt løsnet for unggutten med den herlige teknikken og gode farta. Nå får derimot Gjelleråsen-gutten ros av trener bent Inge Johnsen.

– Han har et veldig høyt potensiale. Det flyter bedre i de to siste fordi Walid har knekt koden litt. Han må slå og gå, og ikke kjæle for mye med ballen. Han må bli mer målfarlig fordi han leiter etter medspillere for ofte. Han må bli mer klinisk, Sier Johnsen etter 6-1-seieren over Fløya.

– Løser han koden for fullt så er han kanskje ikke i GIF, men vi får håpe vi kan beholde alle talentene så lenge vi kan.

– Styrkene mine er en mot en. Har fart og gode driblinger. Jeg liker også å spille lagkamerater gode. Målet er å bli proff, sier 19-åringen Walid Khris.

Strålende fotball på Li

De første 25 minuttene på Li er noe av det beste som har vært spilt av fotball i 3. divisjon. Det var fullt fyr i alle telt fra første spark, og de kjørte totalt over Fløya. De doblet på kantene. De vant ballen i gunstige posisjoner og praten gikk i ett sett.

Og målene kom selvfølgelig. Den første sklei Simen Aasmunstad i mål etter innlegg fra kanten, og nummer to var tålig lik da Strahinja Latkovic styrte ballen i mål etter å ha kasta seg fram.

Og nummer tre kom like etter. Khris spilte vegg med Emil Åkvåg, og skrudde ballen rundt keeper og i mål. Slå og gå, som Johnsen forklarte over. Fløya klarte ikke å få tak i Khris i denne kampen. Spillet sammen med den unge venstrebacken Filip Oprea var det klasse over.

Etter drikkepausen i varmen, så roet det seg litt ned. Fløya fikk faktisk låne ballen i korte perioder.

Det var godt med drikkepause på Li for Gjelleråsen og Fløya (Foto: Espen Bråthen)

Og som Åkvåg sa i pausa så bestemte de seg for noe litt ned i varmen. De satset på kontringer og Khris burde ha scoret alene med keeper, men da fikk vi se det Johnsen sa om mangel på klinisk foran mål. Da ventet han for lenge.

En spiller Simen Aasmundstad regjerte også ute på kunstgresset. Jeg skulle likt å se en GPS-måler på midtbanespilleren i 1. omgangen. Hans vanvittige returløp like før pause viste hva GIF stod for denne herlige søndagen.

Deilig å vise at vi er et sterkt lag som klarer å vinne 6-1 over et godt lag. Gutta er i god form og vi skinner på treningen og på kamp

Walid Khris Gjelleråsen

Åkvåg øser inn mål

Fire minutter ut i 2. omgangen satt nummer fire. Seriens toppscorer, Emil Åkvåg brukte muskler og fart da han løp fra alle i Fløya og plasserte ballen i mål med venstra.

Emil Åkvåg jubler for årets 10. seriescoring for Gjelleråsen (Foto: Espen Bråthen)

Kvarteret ut i 2. omgangen fikk Gjelleråsen corner, og innbytter Joakim Hjelkerud slo av en prat og han skulle skru corneren i mål. Han traff perfekt, og ropte «se på deeeeen», men keeperen rakk akkurat fram og slo ballen så vidt over tverrliggeren.

Nummer fem kom i det 67. minutt. Khris dro seg innover i banen og trillet den til Michael Lindviksmoen. Innbytteren brukte sin gode høyrefot og banket ballen i mål fra 13 meter.

Etter drikkepausen i 2. omgang snakket GIF mye om å holde nullen. Det gikk dessverre ikke. Innbytter Kenny Marblow fikk stå helt umarkert og to ganger fikk han sjansen til å score helt alene med keeper Petter Karlsen, og til slutt fikk han ballen i mål.

På overtid fikset Kristian Bjørndalen Gjelleråsens sjette scoring etter en typisk scoring fra vingen. Han bruket farta, fintet seg inn i banen, og banket ballen i mål.

Gjelleråsen var ekstremt gode

-Ekstremt bra første 25 minutter. Presser de høyt og vinner ball. Vi skaper overtall. Vi skal spille vårt eget spill, men tar hensyn. Har mest fokus på oss sjøl. Det høye presset og doble på kantene er viktig for oss. Vi er steike solide defensivt og slipper til ekstremt lite, sier Johnsen etter kampen.

Vingen Khris smilte om kapp med sola.

– Deilig å vise at vi er et sterkt lag som klarer å vinne 6-1 over et godt lag. Gutta er i god form og vi skinner på treningen og på kamp. Humøret er bra, og nivået på trening. Trenerne gjør en god jobb, og vi har blitt mentalt sterke.

– Nå skal vi opp. Det er et soleklart mål.

Gjelleråsen har fire poeng ned til Strømsgodset 2, og hele åtte poeng ned til Fløya og Lørenskog på 3. plass. Neste kamp er borte mot Mjøndalen 2 på Consto Arena – så er det alltid spennende (og frustrerende) å hva det 2. laget kommer med.

Grønntrøyene har også Mjølner og Strømsgodset 2 før sommerferien. Seire i de tre kampene, så blir Johnsens gutter vanskelig å vippe av serieledertronen.

Walid Khris og Emil Åkvåg jubler etter nok en scoring for Gjelleråsen (Foto: Espen Bråthen)
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

– Syns vi burde hatt litt flere poeng i vår

Skjetten har til tross for mye endringer i troppene spilt bra og er på en sterk 3. plass...

– Gutta har levert enormt – ikke mange som hadde trodd dette

Nyopprykka Bjørkelangen har imponert alle med sin 2. plass, og trener Mathias Hoftvedt mener de burde ha tatt...

– Vi har variert altfor mye – har hatt gode treninger nå

Lørenskog var en av to store favoritter i 3. divisjon avdeling 5. Etter en skuffende periode er de...

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...