torsdag, mai 30, 2024

R&Å rystet Skedsmo, men serielederen viste igjen moral og tok tre nye poeng

Date:

Share post:

Raumnes & Årnes hadde Skedsmo i kne, men serielederen viste på ny moral og vant til slutt enkelt 4-1.

På en blåsete lørdag fikk serieleder Skedsmo besøk av serietreer Raumnes & Årnes. Hjemmelaget var favoritter, men bortelaget har vist god form i det siste med tre strake seire.

Skedsmo startet kampen med mye ball, og Raumnes & Årnes la seg bakpå og ga bort lite rom. Det frustrerte hjemmelaget og de sleit i hele 1. omgangen med å skape sjanser.

Ole Moltzau og Trym Halvorsen var ikke fornøyde med prestasjonen i førsteomgangen. Trener Per Einar Gjelsvik var enig (Foto: Espen Bråthen)

To store sjanser til R&Å

De største sjansene hadde bortelaget. Den første da Martinus Granum vendte bort et par spillere og siktet med venstra i lengste. Keeper Jonas Finseth fikk en finger på ballen og det var nok til å dytte den i innsiden av stana og ut.

Sjanse nummer to stod Arne Holter for. Finseth var langt ute og Holter prøvde seg fra 40 meter og ballen spratt like utenfor stanga.

Vi har nevnt Skedsmo-flyten litt, og de fungerte i 1. omgangen også. Etter Saeed Rahim slo opp hamstringskaden så kom Erling Kjos inn. Spissen reagerte raskest etter litt rot foran R&Ås mål og satte ballen i mål.

– Vi veit hva de kommer med. Det er trøkk, og vi sa det i pausa at de har fortjent den lille centimeteren som gjør at de har fortjent å få tuppen på ballen, hodet på ballen og først i duellene, og vi fortjente ikke ledelsen til pause, forklarer Ole Moltzau til Lokalfotballen.

Skedsmo jubler etter 1-0-scoringen til Erling Kjos (Foto: Espen Bråthen)

– Vi justerer til 2. omgangen, og da er vi bedre og vi hever oss.

Ni minutter ut i 2. omgangen smalt det fra Moltzau. Skedsmo var klart best i åpninga av omgangen, og de fikk et frispark ute ved sidelinja. Toppscoreren i 4. divisjon så keeper stod litt ute og gikk for skudd. Ballen suste i lengste med god hjelp av fin medvind. Keeper Nyhus må også ta den scoringen på sin kappe.

Seks minutter senere fikk bortelaget en redusering ved Thomas Buseth, og regna vi med et godt press fra Raumnes & Årnes.

Skedsmo kontret bortelaget i senk

Men Skedsmo viste effektivitet igjen. Etter et strålende angrep la Magnus Kolbjørnsrud inn fra høyre og på bakerste dukket vingback Eirik Risberget opp og dytta ballen i mål.

Vi er ydmyke og at det er en tøff serie, men vi kan aldri bli fornøyde. Da taper vi. Da hadde vi tapt i dag.

Ole Moltzau, Skedsmo

Fire minutter senere var Ole Moltzau frempå igjen. Olek Vysochenko spilte gjennom spissen som rundet keeper og trillet ballen inn i åpent mål. Med 4-1 sikret Skedsmo tre nye poeng på en allerede god og full konto med poeng.

– Vi er i flyten. VI tar det på moralen. Vi begynner ikke å sutre på hverandre og er positive. Det lugger men vi tar det ordentlig og gjør ting skikkelig. Vi justerer til 2. omgangen, og da er vi bra. Vi hever oss, forklarer Moltzau.

Spissen har nå scoret 11 mål på ti kamper til nå i 4. divisjon.

– Jeg føler jeg ikke er helt i rute, men scorer de målene fordelt på mange kamper – og det er bedre enn å score mange i få kamper. Kroppen har vært på 60-70 prosent fordi ryggen er låst. Jeg var usikker i forrige uke, og usikker til denne men etter mye fysio så ble jeg klar. Jeg skulle gjerne hatt flere assists, sier Moltzau, som er toppscorer med sine 11 mål, men spissen har kun en målgivende.

– Heldigvis er det mange som skaffer oss mange målpoeng. Det viser bredde i laget, og se på Kjos som kom inn. Han har spilt alt av rekruttkamper i tillegg til innhoppene. Rett inn i dag og setter en viktig scoring.

Vingbacken Eirik Risberget har satt inn seks mål på åtte kamper for Skedsmo denne våren (Foto: Espen Bråthen)

Nå blir det opprykk?

– Det er opp til oss sjøl. Slipper vi oss ned et par prosent sliter vi og det har skjedd i noen kamper. Vi er ekstremt godt trent, og formasjonen fungerer godt. Det er en felles forståelse, svarer Moltzau, og legger til:

– Det er tidlig og spilles om mange poeng til. Vi er ydmyke og at det er en tøff serie, men vi kan aldri bli fornøyde. Da taper vi. Da hadde vi tapt i dag. Det viser moralen og stemningen som gjør at vi kan snu kamper. Engasjement har gitt én enhet.

Skedsmo leder nå serien med åtte poeng ned til Gjelleråsen 2. Sistnevnte har en kamp mindre spilt og spiller mot Gjerdrum på mandag. Ned til Raumnes & Årnes på 3. plassen er det hele 12 poeng.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Roy Arne Berg bytter rolle fra a-lagstrener i EIF til sportslig leder

Nå er det ute at Roy Arne Berg gir seg som hovedtrener for Eidsvold IFs a-lag. Han fortsetter...

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Kløfta

På Øvre Romerike braker Eidsvold IF og Kløfta sammen. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Fjellhamar

Det er en herlig mandag. Nå er det Sørumsand mot Fjellhamar, og du kan følge alt direkte på...