lørdag, mars 2, 2024

Eidsvold Turn slo ut Rosenborg i cupen for G19

Date:

Share post:

Det smalt ei god cupbombe på Myhrer da Eidsvold Turn slo ut Rosenborg i G19-NM etter straffer.

Hjemmelaget Eidsvold Turn fikk storfint besøk på Myhrer da Rosenborg kom på besøk i 2. runde i Norgesmesterskapet for G19, altså juniorer.

Men, det starta ikke så bra for hjemmelaget foran hele 300 tilskuere.

– Vi er svake og høye skuldre. Så ble en alvorsprat i pausa, sa trener i Eidsvold Turn, Rafael Moreno, til Lokalfotballen.

– Vi fikk justert det litt, og valgte å bytte en del utover i 2. omgangen. Vi orka mye, og Rosenborg ble slitne.

Rosenborg tok ledelsen ved Pawel Chrupalla, som er en av fire spillere med landskamper på aldersbestemt for RBK, midtveis i 1. omgangen.

Vi hever oss i 2. omgangen, og Rosenborg skaper lite på oss. De har mye ball, men vi har minst like store sjanser, forklarer Moreno.

Bandeh fortsetter å imponere

Like før timen var spilt kom utligningen. Kara Bandeh kom seg løs på 16-meteren og skuddet fra den talentfulle spilleren suste i mål til enorm jubel på Myhrer.

I de påfølgende ekstraomgangene ble det en stillingskrig uten de helt store sjansene. Like før slutt kunne hjemmelaget stikke av med seieren etter et stolpeskudd. Men, det ble straffekonkurranse.

Eidsvold Turn scora på sine to første, og RBK bomme på en av de to første. Så bomme Turn og Rosenborg scora. Turn scora på sin femte og siste straffe, og keeper Mehmet Rrahmani reddet forsøket fra Rosenborg.

– Dette er viktig for Eidsvold Turn. VI satser på NM, og ikke sikkert vi vinner men ønsker å komme så langt vi kan. Dette setter Turn på fotballkartet når en breddeklubb slår ut en toppklubb, sier Moreno, som ønsker å skape en vinnermentalitet i Eidsvoll-klubben. Han har lang erfaring fra Ull/Kisa der han også skapte gode nasjonale resultater.

Petter Hokstad og Nicolas Moreno er meget godt fornøyde etter seieren over Rosenborg (Foto: Rafael Moreno)

Kjempestort for gutta

Eidsvold Turn manglet også to viktige brikker i Nicklas Moreno og Kristian Haakenstad som er skadet. De er forøvrige sønnene til lagets trenere.

– Gutta tar steg for steg.  Skaper blest litt rundt Turn med 300 tilskuere, så det er kjempestort for gutta. De har aldri vært på det nivået før, og nå håper vi på LSK i neste runde, avslutter Moreno, nesten.

– Midtstopperne Oliver Aasen og Lillebjørn Ruud må fremheves. De står bra i hele kampen mot gode motstandere. De sørger for at RBK går mye i offside.

Eidsvold Turn rullerte godt på troppen, og tre 2005-gutter spilte kampen. De er førsteårs-juniorer.

Eidsvold Turns startellever: Rrahmani – Jensen, Ruud, Solberg Aasen, Ringnes Taugland – Pedersen Rukke, Notoane, Wiker – Kara, Weaas, Hokstad

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Spennende kvalifisering til NM for G16 og G19

I disse dager spilles den viktige kvalifiseringen til Norgesmesterskap for G16 og G19, og det blir tett og...

Seks lag fra Romerike skal ut i kvalik til NM

Nå er 1. kvalikrunde til NM klar fra Norges Fotballforbund. Våre seks lag skal spille kvalik og kampene...

Direkte fra 1. runde i NM: Gjelleråsen – Lørenskog

Det blir et herlig lokaloppgjør mellom Gjelleråsen og Lørenskog på Li i 1. runde av NM. Følg alt...

Blir det mer moro for Skjetten i NM?

2. kvalikrunde møtes Sørumsand og Skjetten til det eneste lokaloppgjøret. Skjetten er favoritter, men kan Sørumsand overraske? - Vi...