torsdag, april 18, 2024

– Jeg liker de første rundene i cupen hvor vi kan reise ut til breddelaga

Date:

Share post:

Ute på banen ble Eidsvold IF feid av banen, men Petter Myhre og Lillestrøm ønsket å vise klubben respekt med gode forberedelser og respekt.

– Omdømmemessig så er slike kamper veldig viktig for oss. Det var en fin ramme rundt kampen, og jeg liker de første rundene i cupen hvor vi kan reise ut til breddelaga og skape litt blest, og skaffe penger i kassa til breddeklubbene er positivt, sier Petter Myhre i Lillestrøm SK til Lokalfotballen.

Gode penger til Eidsvold IF

Med cirka 1200 tilskuere på plass på Eidsvoll stadion, og med inngangssummen på 100 kroner, og 50 kroner for parkering, så kan man regne ut at EIF sitter igjen med mye penger. De får i overkant av 50 000 kroner for å komme til 1. runde i NM av Norges Fotballforbund.

– Eidsvold IF skal også ha ros fordi de ønska å spille fotball. Vi har opplevd noen ganger at noen skal lag og spillere vise seg så voldsomt fram og det blir taklinger i knehøyde og albuer. At man skal ta oss. Nå kom vi herfra helskinna herfra og er fornøyde med det. Det er hyggelig å oppleve dager som det her, sier Myhre etter kampen som de vant 7-0.

– Det er viktig for lokalbefolkningen at de får sånne opplevelser.

Petter Myhre, Lillestrøm SK
Lars Ranger og Fredrik Kristiansen i duell (Foto: Espen Bråthen)

EIF hang godt med i 1. omgang

I førsteomgangen hang egentlig Eidsvold greit med. De lå lavt i 5-4-1 og skapte sjanser både på et par kontringer og lange innkast. De ble også snytt for en klar straffe tidlig i omgangen da Fredrik Kristiansen sin drakt ble så å si revet av han av Colin Røsler.

Fredrik Kristiansen ble dratt drakta så og si av seg av Colin Røsler, men fikk ikke straffe (Foto: Espen Bråthen)

Lillestrøm skapte mye på sin venstreside der Vetle Dragsnes dominerte. Kampen to første scoringer kom fra den siden. 1-0 satte Akor Adams inn etter forarbeid av Dragsnes og Tobias Svendsen. Like etter kom nummer to da Fredrik Holst bredsidet ballen i mål.

I pausen snakket Eidsvold IF om hvor imponerte de var av noen spillere i LSK, og hvor moro det var å spille i en slik kamp. De hadde en god prat om hvordan de skulle plage eliteserie-laget i 2. omgangen, men den planen slo ikke til.

Målfest for bortelaget i 2. omgang

Utover i 2. omgang rant målene inn for bortelaget. Fridjonsson scora tre mål og Ranger og Mathew med hvert sitt mål.

– Vi får god og viktig angrepstrening, og det vanskeligste i fotball er å score mål. Vi brenner for mange sjanser, og må ha konsentrasjonen oppe og vi får ikke bedre angrepstrening en det vi får i kamp. Det vi ser på video er hvordan bevegelser, samhandlingen, når er timinga. Det kan vi absolutt lære av selv om motstanden er svakere enn i hverdagen, forklarer Myhre.

Akor Adams jubler etter scoringen sin i 1. omgang (Foto: Espen Bråthen)

Konkrete grep de tok i pausa var å vende spillet oftere på backene når de hadde trykka EIF lavt.

– Lars Ranger får to muligheter i starten av 2. omgang, da tar man til seg læring og instruksjon. Vi øver på det vi skal øve på. Vi skal stramme racketen litt mer når vi skal møte eliteserielag fremover.

Det var litt overraskende at LSK ikke byttet på flere foran NM-kampen. De som ikke har spilt så mye fikk prøve seg, men at Lillestrøm ikke bytta veldig mange fra start henger sammen med relasjoner.

– De som nå får muligheten skal spille på et lag hvor det er relasjoner. Vi kunne fyllt opp med juniorspillere, men de har nok med å spillere G19 og rekrutt i 3. divisjon. Det får vi godt utbytte av, forklarer Myhre, som også bytta inn fire mann underveis i kampen.

Hvordan er forberedelsene til en slik kamp?

– Null fokus på motstander som dette her. Vi kjenner for eksempel mye bedre til Bodø/Glimt enn Eidsvold IF. Vi veit deres styrker og svakheter, og vi veit at små detaljer kan bli avgjørende i større grad enn i denne cupkampen. Vi er opptatte av at gutta skal få en ordentlig gjennomkjøring, og vi skal gjøre det så ordentlig som mulig. Det er fokuset foran en slik kamp. Det fortjener EIF og det fortjener publikum. Da er vi bare vinnere til slutt.

Tror du EIF føler seg som vinnere?

-Njo, de er vinnere hvis man ser i klubbkassa og den opplevelsen de gutta fikk, avslutter Myhre

Eskil Edh likte rammen rundt kampen

Midtveis i 2. omgang kom Eskil Edh inn for bortelaget. Etter en god oppvarming der flere barn ropte og heia på Edh og mente han skulle spille for Barcelona, så viste Edh at formen er god.

Eskil Edh og Lillestrøm er populære på Råholt (Foto: Espen Bråthen)

– Det er gøy å vinne. Er det vi kom hit for. Det er en utrolig fin ramme rundt kampen, mye folk og mange barn. Mye positivitet da vi kom ut av bussen før kampen. Det virker som det er stas for stedet her, og vi prøver å være så snille og hyggelig vi kan og ha respekten, sier Edh.

Nå gleder han seg til å møte seriefavoritten Bodæ/Glimt i helga.

– Jeg håper å starte. Vi har ikke fått noen beskjed ennå, så jeg får ha en god treningsuke. Det har vært bra for min del, men litt uvant å spille på venstre vingbacken, men bare jeg spiller så er jeg fornøyd, avslutter Edh.

Eidsvold IF slikker nå sårene litt, før de skal møte Ull/Kisa 2 i neste viktige seriekamp. Der har de en stor jobb foran seg for å hente inn Skedsmo.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra NM: Bjørkelangen – Lillestrøm

runde i NM og Bjørkelangen får besøk av Lillestrøm SK. Du kan følge med direkte på Lokalfotballen for...

Fire cupkamper spilles onsdag – Vi vil fighte hardt for neste runde

Det spilles fire cupkamper på Romerike denne onsdagen, og vi har tatt litt tempen for de viktige kampene...

– Vi har sett kamper på video, og regner med hard motstand.

I første runde i NM møter Andreas Georgson og Lillestrøm 3. divisjonsklubben Bjørkelangen til fotballfest ute på bøgda. FOTO:...

Direkte fra NM- kvalik: Bjørkelangen – Skjetten

I 2. kvalikrunde til NM får Bjørkelangen besøk av Skjetten. Kampstart er 19:30 og du kan følge alt...