søndag, juli 14, 2024

– Vet hvilke utfordringer som venter

Date:

Share post:

Ikke overraskende var det Per Einar Gjelsvik som ble presentert som Sørumsands nye sportslige leder, og han vet hvilke utfordringer som venter.

Sørumsand har i en tid hatt utfordringer på den sportslige siden etter å ha bruke mye tid på å rydde opp i økonomien. Nå er den bedre, og klubben tar et steg fremover sportslig. En av de konkrete punktene var å ansette en sportslig leder.

Nå er sørumsandingen Per Einar Gjelsvik tilbake i Sørumsand, og han starter i den nye jobben 1. august.

Hvorfor valgte du jobben som sportslig leder i Sørumsand?

– Nå var det vel en kombinasjon av at vi begge valgte hverandre. Selv om jeg har vært borte fra klubben siden 2019 har jeg fulgt godt med og vet veldig hvilke utfordringer som venter. Klubben har de siste årene vært driftet uten noen sportslig ledelse. Det å komme inn nå og bidra til å stake ut en retning, hjelpe trenerne i klubben, bygge samhold og kompetanse er noe jeg gleder meg til, sier Per Einar Gjelsvik til Lokalfotballen, og han fortsetter entusiastisk:

– Jeg har lært mye av flinke folk i Skedsmo FK som jeg vil få stor nytte av i Sørumsand. Den nye fotballinjen på Sørumsand v.g.s var også en viktig faktor for meg. Det må også nevnes at jeg bor kun en langpasning fra banen på Sørumsand. Det betyr en enklere logistikk i familien med en 6-åring som nå skal starte på skolen.

Les også: Serieleder Skedsmo kjører på – kaoskamp på Høland

Gjelsvik har lang og god erfaring i fotballen, og er utdannet UEFA A-trener. Han har brukt mye tid på posisjonspill de siste årene, og han har gjennomført flere kurs og studier i Barcelona. I hovedsak gjennom TOVO og Barca Coach Academy. De siste to årene har han bygd opp posisjonspill.no der han trener trenere.

Per Einar Gjelsvik foran en seriekamp for Skedsmo (Foto: Espen Bråthen)

Ny sportsplan er viktig

Nå skal 55-åringen bruke sine ferdigheter og kompetanse til å utvikle Sørumsand.

– Det er mange oppgaver i rollen som sportslig leder. En av de viktigste oppgavene det første halvåret er å ferdigstille en sportsplan. Klubben må ha et styringsdokument som sier noe om hvordan den sportslige aktiviteten i SIF skal foregå, forklarer Gjelsvik.

Gjelsvik får også ansvaret for trenerskolering, etablere et fotballakademi, følge opp å støtte alle lag og trenere i fotballgruppa, ansvar for TINE fotballskole. Iverksette andre ekstra tiltak som fotballskoler og samarbeid med nærliggende klubber. 

Både Sørumsand og Skedsmo var opptatt av å finne en god løsning her. Jeg trener Skedsmo ut sesongen

Per Einar Gjelsvik

– Det ligger ingen trenerrolle for meg i denne ansettelsen. Akkurat som i Skedsmo må eventuelt det diskuteres og komme som en tilleggsrolle, sier Gjelsvik som kommer i en liten skvis.

Fortsetter i Skedsmo a-lag ut sesongen

For få dager siden vant Skedsmo hele 5-0 over nettopp Sørumsand. Skedsmo jakter opprykk i 4. divisjon og Sørumsand kan rykke ned med alle skadeproblemene de har.

– Både Sørumsand og Skedsmo var opptatt av å finne en god løsning her. Jeg trener Skedsmo ut sesongen. Spillerne vil således ikke merke noen forskjell. I Skedsmo gleder vi oss til hver eneste trening. Vi har fokus på å jobbe videre med utvikling og forbedre elementer i spillet. Vi har en fantastisk spillergruppe, støtteapparat og et samhold jeg er stolt av å være en del av. At jeg har en annen arbeidsgiver fra 1 .august forandrer ingenting. At Sørumsand kan rykke ned ofrer jeg ikke mange tanker. Om de taper to kamper mot Skedsmo så er i alle fall ikke det grunnen. Fra 1. august vil jeg selvsagt forsøke å hjelpe så godt jeg kan på områder det er mulig. Men tre poeng mot Skedsmo kan jeg dessverre ikke love, forklarer Gjelsvik om utfordringen han vil få utover høsten.

Hvordan skal du og dere bygge opp SIF igjen – etter en litt utfordrende tid med både covid og litt mangel på entusiasme for det sportslige i klubben?

– De fleste klubber har stort sett de samme utfordringene. Vi må ha fokus på selve fotballaktiviteten. Hvordan trener vi og hvorfor gjør vi det. Jeg er minst like opptatt av hvordan vi holder på med 6-åringene i klubben, som hva vi gjør i ungdomsfotballen. SIF og Posisjonspill.no vil fra nå av linkes tett sammen. SIF trenere vil få skolering i tillegg vil SIF som eneste klubb i Norge tilby trenerkurs om Posisjon spill. Dette vil sette oss i en unik posisjon i tillegg til at det vil gi inntekter til klubben, sier Gjelsvik, og han avslutter med

Per Einar Gjelsvik og Tonja Orderud (Foto: Sørumsand)

– I korte stikkord handler det for meg å gjøre ting sammen med andre. Ingen er gode eller får til store ting alene. SIF var engang en foregangsklubb på både spillestil og utvikling med Svein Haagenrud med flere i spissen. Jeg ønsker å bidra til at vi igjen kjennetegnes både på spillestil, oppførsel og raushet.

Nå blir det fullt fokus på Skedsmo fram til sommeren, og så blir Gjelsvik å se i idrettsparken på Sørumsand. Det ligger en stor jobb foran han, men han kjenner klubben godt og det er en fordel.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Rælingen

Den siste kampen før ferien. Fjellhamar har besøk av Rælingen, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Nå er sluttspillet for 4. divisjon klart – Lillestrøm har jukset igjen

På kvinnesiden er de to 4. divisjonsavdelingene ferdige, og nå deles de opp i to nye avdelinger. Lillestrøm...