lørdag, april 13, 2024

Serieleder Skedsmo kjører på – kaoskamp på Høland

Date:

Share post:

Serierunde 5 er ferdig, og dette var en heftig runde. Skedsmo gir gass. Målfest på Høland. En gjennomgang av serierunden i 4. divisjon.

Alle sju kampene i serierunde 5 er nå ferdige, og vi tar en gjennomgang på kampene og runden. Noen kamper litt tettere enn andre.

Les også: Kommentar: Hvorfor smiler ikke dommere?

Vi så Sørumsand – Skedsmo, og der var bortelaget store favoritter. Hjemmelaget er veldig skadeplaget og nå måtte de klare seg uten Ola Vestreng og Egzon Statovci, og Arman Nazari spiller før han skal operere kneet.

Skedsmo hadde full kontroll

Skedsmo tok tak i kampen og skapte noen småsjanser. Sørumsand var farlige på et par kontringer. Etter 33 minutter løsnet det. Skedsmo hadde fått flytta de fleste fra SIF over mot høyre, og eks-Sørumsand-spiller Jonas Nielsen slo en god ball motsatt. Eirik Risberget vendte bort en spiller og banket ballen i nærmeste.

Her blir Jonas Nielsen felt av Dele Nazari og får straffe (Foto: Espen Bråthen).

Nielsen var involvert i neste scoring også. Etter et par-tre frekke oversteg ble han felt og klar straffe. Ole Moltzau plasserte ballen i mål.

Utover i 2. omgang la Skedsmo seg lavere og kompakte. Sørumsand hadde mer ball men skapte lite.

Innbytter Saeed Rahim var med og avgjorde kampen helt. På en god kontring suste Rahim ned på venstre, og han slo inn motsatt der en umarkert Olek Vysochenko kom og plasserte ballen i mål under keeper Jonas Aronsen.

Moltzau satte inn 04 i idrettparken etter en kontring og raus pasning av Martin Evensen som var alene med keeper. Nummer fem satt Rahim etter målgivende av Petter Evensen.

Jonas Nielsen kosa seg mot gamleklubben (Foto: Espen Bråthen)

Sterkt Turn 2 slo nabo EIF

Oppe på Myhrer møtte Eidsvold Turn 2 opp med et mye sterkere lag enn sist da de tapte 0-8 mot Kløfta. Kløfta som jakter en topplassering akkurat som EIF.

Hjemmelaget var best i starten og to raske mål av Kara Bandeh og Sondre Rudi ga Turn 2 god kontroll. EIF prøvde og prøvde men skapte ikke så mye. Turn 2 gikk opp til 3-0 ved Rudi, og EIF fikk et trøstemål ved Joakim Madsen.

Opprykksjagende EIF er nå allerede seks poeng bak serieleder Skedsmo. Som nevnt tidligere så har lignende skjedd med lag som skal møte Lillestrøm SK – fokuset blir litt annerledes. For Turn 2 var det en viktig seier fordi de er bare tre poeng foran sisteplassen.

Den siste kampen som gikk på tirsdag var mellom to sterke 2. lag på Li. Gjelleråsen 2 tok imot Strømmen 2, og det var lag som hadde klart seg godt i 3. divisjon.

En av 4. divisjons mest lovende unggutter, Otman Khris, sendte GIF 2 i ledelsen, og Eiliv Solheim utlignet for Strømmen midtveis i 1. omgang. Ni minutter før slutt avgjorde nok en unggutt. Midtstopper Patrick Marigård fikset tre poeng til Gjelleråsen 2, og de er nå oppe på 3. plass.

På onsdag ble det scora 29 mål på fire kamper. De tok rett og slett helt av.

Mest vanvittig var det på Høland stadion. Aurskog-Høland har kun tatt et poeng, og jaktet sin første trepoenger. Hauerseter har ikke imponert de første kampene, og etter 17 minutter tenkte nok mange at de var «tilbake» Da leda de allerede 2-0 etter scoringer av Kim Brenna og Petter Blaker.

Vanvittig på Høland

Så følg med. Først 0-2. Så henta AHFK opp til 2-2 til pause. To kjappe like etter pause til 4-2, og i det 82. minutt var det 6-2 til AHFK. Så tok Brenna helt av. Tre mål på like over tre minutter og 6-5. Godt på overtid kontra AHFK inn 7-5, og dermed tok de årets første trepoenger.

Noen ganger angrer man på valg av kamp, og dette var en av de. Nå skal det sies at jeg likte å se Sondre Smith banke løs på Blaker altså, men det på Høland spørs om vi får se igjen.

På Gjerdrum ble det også målfest. De og Ull/Kisa 2 vekslet på å ha ledelsen, og ni minutter før slutt utlignet Gjerdrums Lasse Arnesen til 3-3. Men, unggutta fra Jessheim ville ha tre poeng og målsnikene Markus Flores og Filip Da Silva senket Gjerdrum like før slutt. Da Silva banket inn tre mål pluss en assist.

Effektive Raumnes & Årnes

Oppe på Årnes ble det «bare» fem scoringer mellom Raumnes & Årnes og Rælingen. Etter en tidlig scoring av Rælingens Kasper Olsen snudde hjemmelaget til 3-1 før pause. Mads Hansen scora to av de og er nå toppscorer sammen med tre andre.

Rælingen brant straffe i 2. omgang, og de kom ikke nærmere enn unge Jonathan Olafsson sin ene redusering. Det endte 3-2, og der endte også Henning Holt sin ubeseirede rekke som RFK-trener.

Onsdagskvelden ble avsluttet på Rolvsrud. En hjemmebane som fortsatt ser ut som en byggeplass og gjør nok det en periode til. Kunstgresset er også allerede blitt dumpete og begynt å bølge seg litt på et par av sidene.

Lørenskog 2 åpnet best og de satte inn første mål et på straffe ved Arion Aas. Kløfta kriget seg inn i kampen og de fikk noen fine kontringer. På en av de satte Branko Darmanovic inn utligningen. Lørenskog skapte flere gode sjanser, og de burde nok ha ledet til pause.

De tok ledelsen ti minutter ut i 2. omgangen etter at Tommy Aandewiel satte en retur fra Fredrik Hauffen i nettet.

Ni minutter før slutt utlignet midtstopper Eivind Damstuen, og det ble til slutt 2-2 på Rolvsrud.

Det kommer en egen statistikkside på bloggen i løpet av helgene, så foreløpig får dere den under her

Statistikk:

Toppscorer:

Fredrik Kristiansen, Eidsvold IF                 6
Mads Hansen, R&Å                                   6
Ole Moltzau, Skedsmo                              6
Filip Da Silva, Ull/Kisa 2                            6

Målgivende:

Martin Fauske Evensen, Skedsmo            5
Otman Khris, Gjelleråsen 2                       5
Jonas Nielsen, Skedsmo                            4
Petter Fauske Evensen, Skedsmo             4 *
Marius Preber, Kløfta                                  4
Patrick Hansen, Raumnes & Årnes           4
Hawar Saleh, Kløfta                                   4
David Oprea, Gjelleråsen 2                        4

*Mulig det er en for mye til P. Evensen som vi sjekker ut

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Fjellhamar

I Marikollen møtes Rælingen og Fjellhamar i 2. serierunde i 4. divisjon. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Alle overgangene i lokalfotballen på Romerike i 2024

Det blir mange overganger i 2024 også, og allerede mange er på lass. Her er fullstendig oversikt på...

Direkte fra 4. divisjon: Kløfta – Rælingen

Den 1. serierunden avsluttes med Kløfta mot Rælingen. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra kl. 20:15.

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Hauerseter

I 1. serieomgang møtes Eidsvold IF og Hauerseter på Råholt. Kampstart er 29:30 og følg alt direkte på...