lørdag, juni 22, 2024

Kommentar: Hvorfor smiler ikke dommere?

Date:

Share post:

Kommentar: Nok en gang så overgår dommerklagingen selve fotballen. Hvorfor smiler ikke dommere?

Endelig er seriespillet i gang. Full sesong igjen.

Bloggen treffer masse ivrige og pratesjuke fotballfolk og praten går og går. Som regel er stort sett bare positivt, men det er et tema som alltid dukker opp. Og til nå i sesongen så har nivået vært dårlig blant dommerne og linjemennene og det frustrerer mange på grasrota.

Mye av praten, og det som er observert ute på banen, går på at dommerne i dag aldri har et lite smil på lur. De tar aldri en eneste diskusjon eller prat med spillerne. Uansett. De fremstår arrogante.

Først så skal jeg fortelle en liten og kjapp historie. Jeg satt i sekretariatet i noe som heter Bringserien i håndball. Det er en nasjonal serie for J16 og G16. Den dagen var det et par hissige trenere, men Anders, som min sekretariatkollega heter, satt egentlig bare å kosa oss.

Fantastiske smilende dommere

Årsaken var enkel. Det var to unge dommere fra Vestlandet som dømte flere av kampene, og de avvæpnet både trenere og spillere. De smilte, forklarte og hadde en herlig tone med alle rundt på banen. Man så at de virkelig kosa seg ute på banen. De dømte rett og slett fantastisk i tøffe kamper – selvfølgelig i hovedsak på grunn av kompetanse men de skapte en god stemning.

På fotballbanene på Romerike ser det ikke ut til at dommerne koser seg. De er så pokkers alvorlige. De veit best i diskusjonene – uansett. Koser de seg med dømmingen?

Hvis ikke så bør de kanskje gi seg med å dømme, fordi det å drive med noe man ikke liker er ikke alltid bra i lengden.

Få fram smilet. Få fram gleden. Den smitter. Nå er dere bare en arrogant gjeng som preger kampene altfor mye.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

1 COMMENT

  1. DEt er god spørsmål. Men, for det er en stort Men.Her viser bloggeren» ingen egen innsikt . For min erfaring som dommer og dommer ansvarlig som prøver å skape flere dommere, er at de på sidelinje som er verst. Kanskje du skulle undersøke at grunnen for liten smil kan være de tar jobber sin seriøst fordi de erfarer at de kan gjøre alt bra men hvis de bare gjør et ørliten feil i bedømmelsen så er ikke de på sidelinje så «symptiske». Ikke moro når folk kaller deg mye rart og er sarkastiske. Dette gjorde du nettopp i innlegget ditt. » så har nivået vært dårlig blant dommerne og linjemennene og det frustrerer mange på grasrota.» . Jeg kan ikke her forsvarer disse situasjonene for jeg var ikke der. Har ikke tenkt på det heller. Her må alle gjøre sitt ytterste og beste de kan. Dette er jeg sikkert dommerne prøver . De blir hard bedømt av dommerkretsen noe som aldri skjer med spillerne. Tenk deg. en situasjon: du spilte dårlig kamp, da for du 5 kamper karentene.. :). Men kanskje istedenfor å peke på andres feil som du mener de gjør, skulle du rette blikket innover til spillerne ( som er elendige i fotball, det ser jeg hele tiden) eller trenere (som ikke bare har dårlig trener utdannelse , hvis de har, men som ikke er gode nok). Få som kjenner godt fotball reglene ( det er tross alt et spil). Kanskje er det noen som mener at dommer skal være super positiv for dem og svarer med smil når den ene sarkastiske uttrykk kommer etter hverandre. Kjenner dommere som er sånn. Jeg mener at alle skal være positive. heie dommeren opp og få ut smile av dommere. Jeg skal også fortelle en historie: Hadde en ung gutt som skulle prøve å være klubbdommer. Tok alle kursene (noe som spillerne ikke gjør) . Prøvde seg på sitt første kamp. Dommeren gjør det utrolig bra gjennom hele kampen. Ingen heie på ham eller oppmuntret ham. nesten i slutten så skjer en situasjon hvor alle hadde en mening. Da fikk dommeren gjennomgå. Ingen smilende folk på sidelinje eller hos trenere. Er ikke sikkert om det blir noe lyst for denne unge gutten å dømme igjen. Så her er problemet. Sidelinja. foreldre, trenere. I enden så blir som det skjer ingen flere som vil dømme. Da, kan dere som klager så mye gjøre det selv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Kommentar: Hvilken spillestil er best? Hva viste fotballhelgen oss?

Det å diskutere spillestil er nok en heltidsstilling. Her blir vi aldri enige, og det finnes nok ingen...

Når livet ikke helt fungerer – kort om angst og depresjon

Nå skal dette egentlig ikke på en blogg om lokalfotball, men det er et tema som er mer...

Nå må foreldrene skjerpe seg!

KOMMENTAR: Akkurat som at inne-KM er en fin tradisjon, så er disse foreldrene en trist tradisjon i samme...

Hva skjer med jentefotballen på Romerike?

KOMMENTAR: Det er rett og slett krise. Det er ikke noe vits å late som noe annet. Antall...