onsdag, juni 12, 2024

Lokalfotballens tabelltips: 5. divisjons øvre halvdel

Date:

Share post:

Nå kommer Lokalfotballens tabelltips for øvre halvdel i 5. divisjon. Det er flere gode lag, og det blir garantert jevnt.

Les også: Lokalfotballens tabelltips: 5. divisjons nedre halvdel

6 Skjetten 2

Grønntrøyene har en god a-tropp og et godt G19-lag, så Skjetten 2 kommer garantert til å komme høyt denne sesongen. De rykka opp fra 6. divisjon, sammen med AFSK, og vi tror de også har ambisjoner om å utfordre i denne divisjonen. Selvfølgelig har 3. divisjonslaget førstepri, men med bredden i troppen, noen rutinerte spillere og gode juniorer blir dette bra.

5 Blaker

Blaker rykka ned fra 4. divisjon, og har mista litt spillere. Bredden er veldig tynn, men førstelleveren står ikke tilbake for noen i denne divisjonen.

Bruvollen er også en viktig fordel, og Blaker er eneste laget som spiller på gress nå i 4. divisjon og 5. divisjon. Det er trist i bloggens øyne. Fotball på gress og plastikk er to vidt forskjellige idretter.

På keeperplass har Blaker fått inn Ahmed Jouini og det er nok hakket opp fra fjoråret. Det er ikke mange alternativer bakover, men fireren duger. Den har virkelig begynt å dra på åra, så blir spennende å se om de henger med. Farta til Gjelsvik blir i hvert fall viktigere og viktigere.

Midtbanen er fortsatt sterk med Mathisen, Dahlum Nilsen og Egeberg. Fremover blir det Matthias Karlsson, Martin Nordseth og så kommer Martila og Svardahl til å bytte på litt.

Som sagt så er bredden tynn. Det er ikke mange å rullere på når Karlsson skal bort ei helg, Nordseth er småskada eller et par på jakt.

Det blir noen dueller mellom Blaker og Fet i 2022 også (Foto: Espen Bråthen)

4 Søndre Høland

Søndre Høland er til dels som Blaker. Troppen blir litt tynnere og tynnere, men fortsatt hakket bedre enn Blaker sin. De har også en jevnere og bedre ellever.

De jakta lenge opprykk i fjor, men holdt ikke helt inn da de tapte mot Rælingen og Hauerseter i to av de tre siste kampene. Rælingen og Hauerseter rykka som kjent opp.

Sebrastripene har bytta trener til Terje Grønvik, og han er en godt utdannet trener som har et skikkelig SHIU-hjerte.

Bakerst har de Simon Hellesjø som er solid. Hissig, men solid. Forsvarsfireren er solid, og kanskje enda mer hvis HC Bergsjø er med for fullt. Vi fikk beskjed at han skulle ta ei pause men var med da SHIUL «tjuvstarta» første serierunde i den sterke 1-0-seieren mot Fet. Sammen med Sether, Stigen og sannsynligvis Nadden er det mye bra.

Midtbanen styrer Emil Olsen, som flere klubber har jakta i vinter. Midtbaneeleganten har valgt å bli ute på bøgda og han kommer til å styre mange kamper denne sesongen med sin teknikk og blikk. Rundt han vil løpsterke Fjellheim og Fredrik Bergsjø løpe og de har tekniske og unge Grasmo som blir bedre og bedre.

Fremover er det litt blanda drops. Bror Olsen, Eirik, scora mot Fet og er en god ving. Sandby, Borgersrud, Jens Bergsø og Jesper Sundby vil alle klare seg bra.

3 Løvenstad

Løvenstad har «aldri” trent mer eller bedre, sies det. Det finnes til og med på film.

Det er samme trenerteam, og da vi spurte Arstad om opprykksplaner var han litt tilbakeholden. Løvenstad er sammen med Fjellhamar en sags overgangsvinner. Peder Kristiansen, Serkan Catagöl pluss noen gode unggutter. Troppen er god og den er en del bredere.

Tapet av Arian Bashiri og Edvin Langseth gjør nok litt vondt, og der ligger litt av årsaken til at vi tror at Løvenstad ikke klarer opprykk.

Keeperplassen er den største usikkerheten, og det har den vært i et par år. Får de orden på den så kjemper de om opprykk for fullt.

Spillende trener Arstad er tilbake etter skade, og med Åretun og Catagöl er de kvalitet bak.

Fra midtbanen og fremover er det mange gode spillere. Kristiansen kommer til å styre det meste, og rundt seg er det mye fotball. Hoberg er klasse, og det samme er Wang.

Ullevålseter og Zachariassen er tilbake for fullt og sammen med Lappegård vil de plage samtlige forsvar i 5. divisjon. De har også gode erstattere i de fleste rollene.

Klarer Løvenstad å samle seg så de klarer opprykk? Lokalfotballen tror de kommer på 3. plass (Foto: Espen Bråthen)

2 Fet

Selv med tapet mot Søndre Høland i første kamp, så tipper Lokalfotballen Fet opp en divisjon. Det har rett og slett litt med at de bygger en kultur nå. Noen av de som ikke trente så mye er ikke med og øktene er bedre med god blanding av rutinerte og unge fremadstormende unggutter.

Knut Aga jr er en av de mest rutinerte og beste trenerne i 5. divisjon, og sammen med Moren Bråthen, Bergan Foss og Rustadbakken er det mye fotball.

Bakerst så er unge Marcud hedenstad Christiansen et stort talent. Vi skal ikke sammenligne med storebror Mads, men får han til litt av han blir det uansett bra. «Gamle» Anzjøn kommer inn som en rutinert hjelper.

I forsvaret blir det en salig blanding av rutine i Bergan Foss og Espen Søgård og ungdommelig kvalitet i Dolva og lillebror Tolsciner. Engerbakk er også en viktig brikke.

På midtbanen styrer Rustadbakken og Amundsen med sin rutine, og meget godt Marius Tolsciner forventer vi blir en meget viktig spiller i opprykksjakten med sitt driv.

Fremover må Joachim Osvold sette sjansene sine. Han kommer til vanvittig mye og han må score hvis det skal bli opprykk. Han er uansett klasse på dette nivået. Torud og Solberg må også stå frem litt mer.

Uansett så er elleveren meget god, og den burde være god nok for et opprykk.  

1 Fjellhamar

Fjellhamar har den bredeste troppen i 5. divisjon. De rykka ned fra 4. divisjon i fjor og ønsker seg raskt opp igjen.

Stian Isetorp fortsetter i trenergjerningen, og blir spennende å se fremover om de fortsetter heiskjøringen.

Sammen med Løvenstad er de nok «overgangsvinnere» med William Berg og Tobias Paulsen inn. De to holder et veldig høyt nivå.

De har kanskje Romerikes beste keepertrio i breddefotballen. Brødrene Henrik og Stian Bolstad og nye John Oyemba. Der er de i de beste hender(!).

Ettersom Berg vil spille fremover, så er nok forsvaret en liten akilleshæl for FFK. I fjor hadde de en del skader og det var mye rart. Risan og Berntsen blir enda viktigere.

På midtbanen kommer Paulsen til å styre mye. Han var klasse i Lørenskog et par divisjoner opp og i fjor spilte han det meste da Spjelkavik kom på 2. plass i 3. divisjon. Kvistad, Berntsen, Flood og flere til holder godt nivå i 5. divisjon.

Fremover på banen kommer Thorsen, Berg og Smith x 2 til å skape masse sjanser. De er tunge å møte. Bredden her er også sterk.

Det er egentlig liten tvil for Lokalfotballen at Fjellhamar kommer til å vinne 5. divisjon i 2022.

Les også: Lokalfotballens tabelltips: 5. divisjons nedre halvdel

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 5. divisjon: Søndre Høland – Fet

Søndre Høland får besøk av Fet til et slags lokaloppgjør. Du kan følge alt fra kveldens kamper direkte...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Raske kommentarer og tips foran 4. divisjon

Det er flere herlige kamper i sola i kveld, og her er kommentarer og tips foran kampene i...

Direkte 5. divisjon: Søndre Høland – Leirsund

På Bråtevangen tar Søndre Høland imot Leirsund til seriekamp i 5. divisjon. Følg alt direkte hos Lokalfotballen.