søndag, mai 19, 2024

Lokalfotballens tabelltips: 5. divisjons nedre halvdel

Date:

Share post:

2. påskedag smeller det til i en tøff 5. divisjon. Her er Lokalfotballen sitt tabelltips, og vi starter med nedre halvdel.

Det er også i år en tøff 5. divisjon, og det blir ikke enkelt å ta de to opprykksplassene. Hva vi tror om øvre halvdel kommer senere i dag, så her begynner vi nedre halvdel.

7 Skedsmo 2

Skedsmo 2 er vanskelige å plassere denne sesongen. I fjor klarte de seg på målforskjell etter å ha «toppa» 2- laget borte mot AHFK 2. A-troppen er litt tynn, men de har trent godt så det er en gjeng som blir tøffe å møte.

De har henta inn et par rutinerte spillere som skal hjelpe til her.

8 AFSK

Det blir spennende å se hva AFSK klarer etter opprykket. De er veldig avhengige av brødrene Robert og Szymon Krolikowski hvis de skal henge med i 5. divisjon. Det er stor forskjell på 5. divisjon og 6. divisjon. Szymon scora 12 mål på sju kamper i fjor, og Robert er lederen som styrer mye av spillet. Robert er en av mine favorittspillere, og han står ikke tilbake for så mange i denne divisjonen.

En liten fun fact er at Robert dømmer 4. divisjon denne sesongen, og har tatt UEFA B-lisensen som trener.

Apropos trener så har de en av de beste trenerne i serien i Jørgen Johannessen Kind i AFSK. Rømsjingen skaffer stort sette gode resultater der han er trener, som tidligere i Setskog/Rømskog da de suste oppover i seriesystemet.

På spillersiden har Mats Jarnbjo kommet, pluss et par setskauinger i Robert Holmedal og Carl Emil Udensseter. Bredden er bedre i AFSK denne sesongen.

Vi tror de kan plage noen av topplagene på grunn av Krolikowskis, men i en full serie vil de få merke at de er en divisjon høyere. Det blir også noen fine lokaloppgjør mot Blaker og AHFK 2.

Robert Krolikowski og AFSK kan utfordre favorittene i årets 5. divisjon (Foto: Espen Bråthen).

9 Skårer

Dette er et litt usikkert kort. De fikk inn en del ålreite spillere i fjor, og med ett år på baken så vil de klare plassen i år også. De var også innblandet i denne «fire lag på samme poengsum»-saken i fjor høst, og reddet plassen til slutt etter mye diskusjoner i NFF. Helt korrekt, må sies.

De har noen spillere som holder godt nivå i 5. divisjon, men det er litt varierende. Spillende trener Steinar Ritter score sju mål i fjor, og de trenger at han og et par til scorer noen mål.

10 Raumnes & Årnes 2

Bredden er ok i Raumnes & Årnes, og de holder mest sannsynlig plassen i 5. divisjon. I fjor kjørte de ofte på med flere fra 1. laget, og slik blir det i år også. G19 er ikke helt topp denne sesongen, så vi tror laget er litt svakere enn i fjor da de kom på 6. plass.

11 Aurskog-Høland 2

Allerede nå så ser vi Aurskog-Høland sliter i 4. divisjon, og for AHFK 2 får man håpe mange av de skada spillerne er tilbake snart. Hvis det varer så blir det et meget ungt og urutinert i de første kampene, sammen med et par rutinerte. Tøft blir det uansett, og skal de holde seg så kan ingen lag fra 3. divisjon rykke ned.

12 Bjerke

Bjerke unngikk akkurat nedrykk i fjor, men denne sesongen er veldig utfordrende ut. De har mistet noen gode fotballspillere i blant annet Andreas Nygaard og Markus Økern som begge har gått til Eidsvold IF. Sivert Søreide har også gått samme vei.

Noen av den eldre garde har satt på seg skoene igjen, og sammen med en gjeng unggutter blir dette for tøft.

Trener André Fornes står på og jobber for Bjerke, men heller ikke han klarer å holde Bjerke i 5. divisjon.

Her er Lokalfotballens tabelltips for 5. divisjon. VI starter med nedre halvdel
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Raske kommentarer og tips foran 4. divisjon

Det er flere herlige kamper i sola i kveld, og her er kommentarer og tips foran kampene i...

Direkte 5. divisjon: Søndre Høland – Leirsund

På Bråtevangen tar Søndre Høland imot Leirsund til seriekamp i 5. divisjon. Følg alt direkte hos Lokalfotballen.

Foran mandagens kamper på Romerike – spennende lokaloppgjør

Det er deilig med en skikkelig fotballmandag igjen. Her er noen raske kommentarer og tips foran kveldens kamper...

Direkte fra 5. divisjon: Aurskog-Finstadbru – Bjørkelangen 2

5. divisjon sparkes igang med et skikkelig lokaloppgjør når AFSK får besøk av Bjørkelangen 2. Følg alt direkte...